Įkraunama...
Įkraunama...

Bronchinė astma, 8 tema

QUOTE(*GAILĖ* @ 2010 06 15, 19:12)
nu va gavom rentgeno ir kraujo atsakymus, tai biški nusiraminau. kraujas norma, plaučių uždegimo nėra, bronchitas kol kas, pediatrė sako, kad ko gero alerginės kilmės. tai antibų ačiū D negersim kol kas, tik flixotide 1-2 mėn vartosim ir nasonexą į nosį. dar gavom reabilitaciją poliklinikoj, masažus ir bioptron. tik va man db įdomu, gi sanatorijon mums tik rugpjūčio 19, tai prieš ją reikės dar kart lankyt tą pirminę reabilitaciją. kaži, išrašys taip paprastai?

užskaitys smile.gif bent mums tai užskaitė, nes anksčiau ėjom į visokius vibromasažus ir jie nepadėjo.. smile.gif

Šiandien skaičiau,kad gysločio lapai nuo spazmų,kaip kažkuri sakėt, padeda, bet dar radau įdomų dalyką, kad ir Gailiai labai gydo astmą, bet vartojimas išorinis g.gif kaip juos kažin vartoti - uostyti ar trintis, kol nuo to kvapo apsvaigsi? biggrin.gif biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Čili @ 2010 06 15, 18:32)
kad ir Gailiai labai gydo astmą, bet vartojimas išorinis g.gif kaip juos kažin vartoti - uostyti ar trintis, kol nuo to kvapo apsvaigsi? biggrin.gif biggrin.gif

pavarčiau savo vaistažolių knygą, va ką radau:
visos augalo dalys nuodingos. jų EA veikia dirginančiai, didelės dozės net paralyžuoja NS. jaunų ūglių užpilas turi dezinfekcinių, antiseptinių ir atsikosėjimą lengvinančių savybių, todėl vartojamas sergant kokliušu, bronchitu, laringitu, kt. kvėopavimo ligomis.
užpilas gaminamas taip: 2 valgomieji š žaliavos užpilami 200 ml verdančio vandens ir virinama ant lėtos ugnies 15 min.. atvėsinus perkošti, pripilti išgaravusį vandens kiekį. gerti po 50 ml 2-3 k per d po valgio.

šiaip jau gailiai veikia slopinančiai, todėl ir mažina spazmus. bet jei tarkim yra karkalų, tai tas slopinimas nėra gerai juk g.gif
Atsakyti
Labos, vis įlendu, paskaitinėju, kaip šiais laikais vaikai nuo astmos gydomi.... Aš pati astmatikė su stažu, sergu nuo trejų maždaug, vaikystės galima sakyt kaip ir neturėjusi.
Vienas patarimas - duokit savo sirgaliukams kaip galima daugiau gert paprasto vandens. Astmatikams labai svarbu vartot daug skysčių, nes jie labai greitai dehidruoja.
Atsakyti
QUOTE(Lašelis Liūdnas @ 2010 06 17, 15:14)
Labos, vis įlendu, paskaitinėju, kaip šiais laikais vaikai nuo astmos gydomi.... Aš pati astmatikė su stažu, sergu nuo trejų maždaug, vaikystės galima sakyt kaip ir neturėjusi.
Vienas patarimas - duokit savo sirgaliukams kaip galima daugiau gert paprasto vandens. Astmatikams labai svarbu vartot daug skysčių, nes jie labai greitai dehidruoja.

o va šią mintį jau esu kažkur girdėjusi.
Ačiū, kad priminėt 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Nyte2006 @ 2010 06 21, 10:20)
o va šią mintį jau esu kažkur girdėjusi.
Ačiū, kad priminėt  4u.gif

šiaip sekant temą pasirodė, kad beveik visi, na,dauguma astminukų vaikų pastoviai geria daug vandens neprašomi smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Čili @ 2010 06 21, 11:30)
šiaip sekant temą pasirodė, kad beveik visi, na,dauguma astminukų vaikų pastoviai geria daug vandens neprašomi smile.gif

Tikrai taip, lyg kaip ir nė viena mama nesakė kad yra bėdos dėl skysčių smile.gif

vakar turėjau baimės - ne tas žodis doh.gif Buvome kaime ir mano vaikinukui igėlė bitė į kaklą, ačiū dievui viskas laimingai baigėsi. Isitikinau ateičiai , kad nesame tam elergiški 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo oksy: 21 birželio 2010 - 15:28
QUOTE(oksy @ 2010 06 21, 15:25)
Tikrai taip, lyg kaip ir nė viena mama nesakė kad yra bėdos dėl skysčių  smile.gif

vakar turėjau baimės - ne tas žodis  doh.gif  Buvome kaime ir mano vaikinukui igėlė bitė į kaklą, ačiū dievui viskas laimingai baigėsi. Isitikinau ateičiai , kad nesame tam elergiški  4u.gif

bet va po sio igelimo gali tapti alergiskas ne tik igelimui,bet ir medui doh.gif
Atsakyti
QUOTE(oksy @ 2010 06 21, 16:25)

vakar turėjau baimės - ne tas žodis  doh.gif  Buvome kaime ir mano vaikinukui igėlė bitė į kaklą, ačiū dievui viskas laimingai baigėsi. Isitikinau ateičiai , kad nesame tam elergiški  4u.gif

tokiems atvejams vasarą tiesiog būtina su savimi turėti adrenalino ampulytę ir švirkštą vaistinėlėje sad.gif Gal pamenat,prieš metus-du mirė žmogus nuo bitės įgėlimo. Jei būtų į bet kurį raumenį suleidę adrenalino - mirties būtų išvengta smile.gif
Atsakyti
O Tavegyl ampulytė netiktų tokiu atveju?
Atsakyti
QUOTE(bevardė @ 2010 06 22, 08:48)
O Tavegyl ampulytė netiktų tokiu atveju?

jei atvirai, net nepaklausiau.. Man tik buvo pasakyta,kad būtina turėti adrenalino su savimi.. Nes jis momentaliai atleidžia užtinusią,paburkusią gerklę kai dusina po įkandimo, dėl ko ir mirė tas žmogus (berods moteris) minėtu atveju.. Nelinksmai čia aš, bet gal kam vykstančiam į kokį kaimą ar gamtą pagelbėsiu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Čili @ 2010 06 21, 20:28)
tokiems atvejams vasarą tiesiog būtina su savimi turėti adrenalino ampulytę ir švirkštą vaistinėlėje sad.gif Gal pamenat,prieš metus-du mirė žmogus nuo bitės įgėlimo. Jei būtų į bet kurį raumenį suleidę adrenalino - mirties būtų išvengta smile.gif

QUOTE(Čili @ 2010 06 22, 08:36)
jei atvirai, net nepaklausiau.. Man tik buvo pasakyta,kad būtina turėti adrenalino su savimi.. Nes jis momentaliai atleidžia užtinusią,paburkusią gerklę kai dusina po įkandimo, dėl ko ir mirė tas žmogus (berods moteris) minėtu atveju.. Nelinksmai čia aš, bet gal kam vykstančiam į kokį kaimą ar gamtą pagelbėsiu 4u.gif

o vaistinėje be recepto parduodamas adrenalinas? blush2.gif
Nereikia nei kaimo, gali bitė ir mieste įgelti-tikrai baisu unsure.gif
Tai ir aš sumasčiau, kad reiktų adrenalino įsigyti ir namų vaistinėlėje turėti.
Atsakyti
QUOTE(shimmer @ 2010 06 22, 09:54)
o vaistinėje be recepto parduodamas adrenalinas? blush2.gif
Nereikia nei kaimo, gali bitė ir mieste įgelti-tikrai baisu unsure.gif
Tai ir aš sumasčiau, kad reiktų adrenalino įsigyti ir namų vaistinėlėje turėti.

šiaip jis receptinis, bet dažniausiai parduoda be recepto pavienes ampulytes.. Aš pirkdavau laringitui, per vieną inhaliaciją praeidavo smile.gif
Atsakyti