Įkraunama...
Įkraunama...

Bronchinė astma, 8 tema

QUOTE(asaraa @ 2010 06 10, 13:44)

čia turbūt kaip kam - nes man rodo smile.gif
Atsakyti
QUOTE(asaraa @ 2010 06 10, 13:44)

man puikiausiai rodo smile.gif

Aš irgi turiu tas atsargines dalis, bet kažkaip nežinau kada čia reiks keisti g.gif Normalios tos senosios..
Atsakyti
sveikos, likimo draugės 4u.gif turim ir mes BA diagnozę, ketvirtadienį važiuosim į sanatoriją. mėnuo kaip vartojam monkastą, bet kosėjam kasdien (kiekvieną rytą kokia 15 min kol išsikosėja). bet nuo vakar pradėjom kosėt vėl su lojimais, ir visą dieną, jin praloja man. duodu įkvėpti ventolino, bet nežinau kokiu dažnumu duoti kvėpuoti ir ar tas lojantis kosulys irgi skaitosi astminis? kraują padarėm - viskas su juo gerai, vaikas nė snargliuoja, nė čiaudo, kaip sveikas, tik kad loja. ryte kai pakvėpuoja pora kartų ventolino, lyg paskui sušlapėja kažkiek tas lojimas. nesuprantu nuo ko jis prasidėjo, gydytojas parašė pagerti Claritine po pusę tabletės, nes sako gal alerginis tas paūmėjimas g.gif kosulys tai dabar grynai laringitinis, bet nekarščiuoja, neužkimusi, gerkle nesiskundžia. ką dar daryti be ventolino ir monkiastos - nežinau doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Rucelie @ 2010 06 11, 08:25)
sveikos, likimo draugės  4u.gif turim ir mes BA diagnozę, ketvirtadienį važiuosim į sanatoriją. mėnuo kaip vartojam monkastą, bet kosėjam kasdien (kiekvieną rytą kokia 15 min kol išsikosėja). bet nuo vakar pradėjom kosėt vėl su lojimais, ir visą dieną, jin praloja man. duodu įkvėpti ventolino, bet nežinau kokiu dažnumu duoti kvėpuoti ir ar tas lojantis kosulys irgi skaitosi astminis? kraują padarėm - viskas su juo gerai, vaikas nė snargliuoja, nė čiaudo, kaip sveikas, tik kad loja. ryte kai pakvėpuoja pora kartų ventolino, lyg paskui sušlapėja kažkiek tas lojimas. nesuprantu nuo ko jis prasidėjo, gydytojas parašė pagerti Claritine po pusę tabletės, nes sako gal alerginis tas paūmėjimas  g.gif kosulys tai dabar grynai laringitinis, bet nekarščiuoja, neužkimusi, gerkle nesiskundžia. ką dar daryti be ventolino ir monkiastos - nežinau  doh.gif

duok gyslociu arbata ,ji nuima spazmus,jei turite inhaliatoriu pakvepuokit mineralinio ,natrio chlorido ar brontex lasus,vienu zodziu derekinkit kosuli
mano suneliui kai uzeidavo priepuolis tai gydydavau taip:aceterinas nospa zalias aktifedas ir inhaliacijos
Atsakyti
o mes vėl sėdim su visa kolekcija vaistų cry.gif , vaikiui baisus paūmėjimas nuo šeštadienio, nežinia nuo ko cry.gif . padarė dar rentgeną šnd, sako gal koks netipinis plaučių uždegimas be temperatūros. žodžiu, taip blogai seniai buvo cry.gif
Atsakyti
Gaile 4u.gif
Ir pas mus namie tas pats,antibiotikai nuo penktadienio doh.gif Dešinėj plaučių pusėj baisus kriokimas doh.gif Nesuprantu kaip galėjo susirgti,kad net nespėjau vaistų nutraukti,tik planavau nuimti inhaliacijas doh.gif Nespėjau doh.gif O ir oras geras,šilta.Nežinau,įtariu,kad neatsisakysim vaistų visą vasarą verysad.gif Gerai,kad bent jau tarp antibiotikų kursų praėjo pusės metų pertrauka. unsure.gif
Atsakyti
o mano mažius balandį sirgo abipusiu plaučių uždegimų, antibiotikų gavo. tai db taip baisu, negi tokie tie plaučiai pažeisti, kad ir vėl šitas košmaras?
Atsakyti
QUOTE(*GAILĖ* @ 2010 06 14, 19:58)
o mano mažius balandį sirgo abipusiu plaučių uždegimų, antibiotikų gavo. tai db taip baisu, negi tokie tie plaučiai pažeisti, kad ir vėl šitas košmaras?

Baisu unsure.gif Maniškė balandyje gavo Prednisolon dozę,kas bus iš jų organizmų vėliau ? verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(*GAILĖ* @ 2010 06 14, 21:58)

jei dėl bakterijos - gali būti 4u.gif Mūsų pažįstamos vaikiukui buvo bakterija kažkokia reta įsisenėjus... Kol ją rado, vaikui nežinau kiek antibų sušėrė, rentgenų kiek darė ir kankino.. Na vis atsinaujindavo plaučiukuose karkaliukai, kol gavosi toks židinys,kad teko zonduoti kažkaip plaučius..
Gal pavažiuokit iki santariškių išsitirti, maža ką.. 4u.gif Aišku nesiekiu išgąsdinti, bet galbūt šįkart tai nesusiję su astma, tereiktų tinkamo antibo.
Atsakyti
Dažniausiai taip buna nuo mikoplazmu arba chlamidiju reikia nuo ju issitirt. O šiaip pulmonologas mums minejo kad net ir girdint karkalus plaučiuose asmatikams antibiotikus galima skirt tik padarius kraujo tyrimus ir nuotrauka išsiaiškinus kad tai tikrai plaučiu uždegimas ar koks kitas bakretijos sukeltas uždegimas, priešingu atveju antibai tik dar labiau nusiplnins vaiką, mums paskutiniu metu buvo skyre antibiotikus del karkalu plauciuose ir nepadejo. Tada padare nuotrauka- plauciai švarūs o karkalai buvo, tai va tada ir skyre musm flexotide. Jei ją jau vartojat gal reikia keist stipruma?
Atsakyti
QUOTE(bevardė @ 2010 06 15, 10:31)
Dažniausiai taip buna nuo mikoplazmu arba chlamidiju reikia nuo ju issitirt.

nebūtinai šitos,bet aišku dažniausiai jos pasitaiko ir jas užmuša Klacidas puikiausiai.. Draugės atveju tai buvo net negirdėta bakterija išaugusi, kažkas panašaus į "clebsiella" ar pan unsure.gif
Atsakyti
nu va gavom rentgeno ir kraujo atsakymus, tai biški nusiraminau. kraujas norma, plaučių uždegimo nėra, bronchitas kol kas, pediatrė sako, kad ko gero alerginės kilmės. tai antibų ačiū D negersim kol kas, tik flixotide 1-2 mėn vartosim ir nasonexą į nosį. dar gavom reabilitaciją poliklinikoj, masažus ir bioptron. tik va man db įdomu, gi sanatorijon mums tik rugpjūčio 19, tai prieš ją reikės dar kart lankyt tą pirminę reabilitaciją. kaži, išrašys taip paprastai?
Atsakyti