QUOTE(shimmer @ 2010 06 03, 16:21)
Yra tikrai, ir maniškiui tokie patys simptomai būna, jam 4 metai dabar.
Netgi truputį garsiau pasakau, ir tai verkti pradeda.Ir agresijos priepuolių būna-mušasi, stumdosi, rėkia ir t.t.
o kartais visai geras vaikas būna.
Aš verkdavau, guosdavaus mamai, vyrui, kad gal vaikas nenormalus, hiperaktyvus ir t.t.
Mane nuramino, tuom, kad tai gali būti tikrai nuo vaistų:
pvz.Flixotide -"vartojantis šio vaisto, gali jausti nerimą, blogai miegoti, gali padidėti dirglumas"
ir Natriomontelukastas(MONKASTA, SINGULAIR)-"Psichikos sutrikimai
Nenormalūs sapnai, įskaitant košmarus, haliucinacijas, negalėjimas užmigti, dirglumas, ažitacija, įskaitant agresyvų elgesį."
Mano vaikui (turi BA) prieš porą metų irgi baimė, dirglumas ir agresija pasireiškė nuo singulairo . Pulmonologė tada liepė nutraukti vartojimą dėl šalutinio poveikio. O šiuo metu turime kitą gydytoją, kuri paskyrė singuliarą po plaučių uždegimo (nors jokio dusimo nėra) ir aiškina, kad čia aš prisigalvoju. Pabandžiau duoti, tai jau po kelių dienų vėl piktumai, agresija iki kandžiojimosi, alerginis dirginantis kosčiojimas atsirado ir dar krutinę ir pilvą išbėrė. Pasakiau apie tai gydytojai, tai vėl pasakė, kad tai viskas nuo aplinkos pasikeitimo, o kosti dėl dėmesio trūkumo. Tik kažkodėl nuo zyrteco baigėsi bėrimai, kosulys ir pykčiai.
Žinau kad 20 % vaikų šis vaistas netinka. Matyt maniškis pakliūna į šį skaičių.