Įkraunama...
Įkraunama...

Bronchinė astma, 8 tema

drinks_cheers.gif
QUOTE(bevardė @ 2010 06 04, 13:16)
Suprantu kad vaikų nervingumą labai norisi priskirt prie vaistų įtakos, bet kai apsidairau aplinkui, jetus kiek daug tokių jautruolių vaikų kurie jokių panašių vaistų nevartoja, o yra tikri nervų kamuoliukai, čia pilni agresijos, čia žiūrėk jau lipšnūs kaip angeliukai. Aplinka tokia, pažiūrėkit mamos į save, visur bėga, lekiam nervuojamės dėl vaikų ligų, o jie kaip sugertukai viską perima iš mūsų. Nesakau, kad vaikstai neveikia, gal ir veikia, bet nepatariu taip prie šios minties prisirišt ir vėl appildomai nervuotis. Vaikui augant būna įvairūs tarpsniai. Va maniškis irgi šiuo metu labai nervuotas verkia dėl smulkmenų, pyksta jei nesigauna sudeliot savo kaladėlių, va sakyčiau nuo monkastos, bet puikiai pamenu kad dičkis tokiu pačiu metu buvo lygiai toks pats, nors vaistų jokių nevartojo. Taip kad, atsipūskit mamos, vaikai turi teisę nervuotis ir pykti kai jiems to nosisi kaip ir mes. O jei per diena vaikas būna nervingas, natūralu, kad ir sapnai nekokie aplanko  mirksiukas.gif

nu visiskai pritariu ..mes suaugusieji norim kad jie butu angeliai, bet jie kaip ir mes turi jausmus ir emocijas ir isreiskia kaip moka drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(Kenguryte @ 2010 06 04, 09:33)

O gal turit kokių išmintingų metodų, kaip greitai nuraminti iki negalėjimo įsiverkusį vaiką?

glostau, nešioju, raminu, kartais ir pati apsiverkiu doh.gif . bet kai nevartoja monkastos, tokių momentų baisių nebūna
QUOTE(*Rūta* @ 2010 06 04, 09:36)
sudominti kuom nors, nukreipiant demesi ir neraminti nes tada dar labiau issiverkia

čia mums padeda kol dar ne iki negalėjimo įsibliovęs, o kai jau iki mėlynumo, tai geriausia iš vis jį ramybėj palikt, kad pats nurimtų
QUOTE(bevardė @ 2010 06 04, 12:16)
Suprantu kad vaikų nervingumą labai norisi priskirt prie vaistų įtakos, bet kai apsidairau aplinkui, jetus kiek daug tokių jautruolių vaikų kurie jokių panašių vaistų nevartoja, o yra tikri nervų kamuoliukai, čia pilni agresijos, čia žiūrėk jau lipšnūs kaip angeliukai. Aplinka tokia, pažiūrėkit mamos į save, visur bėga, lekiam nervuojamės dėl vaikų ligų, o jie kaip sugertukai viską perima iš mūsų. Nesakau, kad vaikstai neveikia, gal ir veikia, bet nepatariu taip prie šios minties prisirišt ir vėl appildomai nervuotis. Vaikui augant būna įvairūs tarpsniai. Va maniškis irgi šiuo metu labai nervuotas verkia dėl smulkmenų, pyksta jei nesigauna sudeliot savo kaladėlių, va sakyčiau nuo monkastos, bet puikiai pamenu kad dičkis tokiu pačiu metu buvo lygiai toks pats, nors vaistų jokių nevartojo. Taip kad, atsipūskit mamos, vaikai turi teisę nervuotis ir pykti kai jiems to nosisi kaip ir mes. O jei per diena vaikas būna nervingas, natūralu, kad ir sapnai nekokie aplanko  mirksiukas.gif

monkastoj, singulaire, eonic vaistų sudėty yra daug aspartamo. db tingiu ieškot, pagooglink, pamatysi ką aspartamas smegenims daro doh.gif
ir nė prie ko čia norisi ar nesinori priskirt - vaikas kol nevartoja būna ramesnis, pradeda gert, po poros savaičių prasideda tas neišpasakytas dirglumas, nutrauki - po poros savaičių vėl visai kitas vaikas. aš jau esu garantuota, kad nuo vaistų, nes tendencija visada vienoda jam.
Atsakyti
QUOTE(*GAILĖ* @ 2010 06 04, 14:28)
glostau, nešioju, raminu, kartais ir pati apsiverkiu doh.gif . bet kai nevartoja monkastos, tokių momentų baisių nebūna
čia mums padeda kol dar ne iki negalėjimo įsibliovęs, o kai jau iki mėlynumo, tai geriausia iš vis jį ramybėj palikt, kad pats nurimtų

monkastoj, singulaire, eonic vaistų sudėty yra daug aspartamo. db tingiu ieškot, pagooglink, pamatysi ką aspartamas smegenims daro doh.gif
ir nė prie ko čia norisi ar nesinori priskirt - vaikas kol nevartoja būna ramesnis, pradeda gert, po poros savaičių prasideda tas neišpasakytas dirglumas, nutrauki - po poros savaičių vėl visai kitas vaikas. aš jau esu garantuota, kad nuo vaistų, nes tendencija visada vienoda jam.

na pritariu, nes tikrai bendraujam taip kaip ir ankščiau, šnekam, žaidžiam. Naktimis labai blaškosi, spardosi, draskosi. o ryte negaliu iš lovos ištempt.
Darželi viskuo domėdavosi, dirbdavo...
Singuliarą ištisai geriam jau 8 mėnuo gal ir pagadino nervine sistema.
Atsakyti
QUOTE(*GAILĖ* @ 2010 06 04, 13:28)

kai nevartoja jis buna sveikas ,todel nuotaika puiki buna,o kai paumeja ir be monkastu vaikas buna irzlesnis ,nes jis blogai jauciasi,juk jam sunku kvepuoti doh.gif todel visai netikiu kad vaistai turi toki poveiki,issiaiskinkit ko vaikas verkia ,be priezasties to nebuna,jei turite oziuku tai pirmiausia su jais susitvarkykite ,o paskui vaistu poveiki studijuokite ,kai suneliui budavo blogai zinoma ir nesiojau ir lepinau,bet oziai grieztai is namu isvejami ,nesvarbu kad ir temperatura 39,kiekvienas turime elgtis deramai mirksiukas.gif jam sunku kai dusta ,man sunku istisa para ji slaugyti ir dar visus namu ruosos darbus atlikti ,todel mes sutariam ir jokiu nesklandumu nebuna
Atsakyti
as taip pat esu isitikinusi,kad nuo monkastos vaikas irzlesnis, blogiau miega, as jau nutraukiau ir kokias 2 sav. neduodu vaistu, ir dabar jau ramios naktys 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Laurina: 04 birželio 2010 - 15:49
nutraukiau tiek fluxotido tiek singulairo naudojima vasarai, bet ziuriu dabar parasyta jo staiga nutraukti negalima, kazin ar tas nutraukimas dar gali akzkaip atsiliepti ar jau butu pasireiskes tas negerumas, nes nelabai suprantu kodel negaima jo nutrauki staiga, nebevartojam jau 4dienas g.gif
Atsakyti
QUOTE(grazina37 @ 2010 06 04, 15:21)
kai nevartoja jis buna sveikas ,todel nuotaika puiki buna,o kai paumeja ir be monkastu vaikas buna irzlesnis ,nes jis blogai jauciasi,juk jam sunku kvepuoti  doh.gif todel visai netikiu kad vaistai turi toki poveiki,issiaiskinkit ko vaikas verkia ,be priezasties to nebuna,jei turite oziuku tai pirmiausia su jais susitvarkykite ,o paskui vaistu poveiki studijuokite ,kai suneliui budavo blogai zinoma ir nesiojau ir lepinau,bet oziai grieztai is namu isvejami ,nesvarbu kad ir temperatura 39,kiekvienas turime elgtis deramai mirksiukas.gif jam sunku kai dusta ,man sunku istisa para ji slaugyti ir dar visus namu ruosos darbus atlikti ,todel mes sutariam ir jokiu nesklandumu nebuna

NA KAI MANO MAŽIUS VARTOJA MONKASTĄ, JAM PAŪMĖJIMŲ NEBŪNA, taigi jaučiasi gerai, bet yra žyyymiai irzlesnis. kai nevartojam - visai kitas vaikas. nu ir įtikink mane db kad tai nesusiję su vaistais tongue.gif biggrin.gif
o šiaip tikėk tu kuo nori, bet prieš tai netingėk ir paskaityk apie aspartamo poveikį CNS, tada gal ir "tikėjimas" kitaip pasikreips mirksiukas.gif
apie auklėjimo subtilybes čia turbūt ne vieta kalbėt, bet manau mama geriausiai jaučia, kada ožiai yra dėl auklėjimo o kada vaikas yra dirglus nesveikai. bent jau aš tai atskiriu, ne 1 vaiką auginu.
šaunu, jei jūsų vaiko psichinė būsena nesikeičia nuo vaistų. jums pasisekė. pas mus kitaip ir lb dėl to liūdna, nes pasirinkimo kaip ir neturim, nes tik vartodami monkastą žiemą nedūstam.
Atsakyti
Vartojam Singulair jau 5 mėnesiai, vaiko savijautai jokios įtakos nepadarė, puikiai miega, nėra irzlus. Pulmonologė sakė, kad daug vaikų pas ją sugrįžo jau su plaučių uždegimais, kai mamos nusprendė nutraukti vaistų vartojimą. Sakė, kad tie vaistai turi ir priešvirusinių savybių.
Atsakyti
Cia visos naudoja be isimties montelukasta... Ir tik prideda arba nuima flixotide.O tai kodel mums montelukasta nueme visai? g.gif
Atsakyti
mes nevartojam montelukasto nuo balandžio mirksiukas.gif . tikiuosi ištempsim be jo iki spalio. pernai iš vis singulair naudojom tik 2 mėn ir nesirgo, užpernai 4 mėn. šiemet išėjom į daržą, tai 6 mėn doh.gif . o flixotide tai tik 2 mėn naudojom šiemet, pernai nenaudojom, užpernai irgi 2 mėn
jums, bumbasi, turbūt paūmėjimų nebūna vasarą, todėl ir nuėmė montelukastą ax.gif .
Atsakyti
Tiesa, kai buvom sanatorijoje man slaugė inhaliacijas pas ją darydavomės, pasakė " Mamos turėkit proto, nešerkit vaikų ištisai tais hormonais"

Vakar jau nedaviau Singuliaro, o Fliksotidą kvepuosim tik vakarais - pabandysiu paeksperimentuoti. Jei pasimatys paūmėjimas kagi teks vėl pereit prie šėrimo vaistais.
O ožius tikrai kiekviena mama savo vaike sugeba atskirt.
pas nervų daktarą planavau eit, bet persigalvojau. Nes mes pačios šiais laikais turime būt puse daktaro. Ką sakai surašo į ligos istoriją, o galvos taip ir nepakelia į vaiką pasižiūrėt. Tai nematau reikalo dar labiau vaiko traumuot. unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(oksy @ 2010 06 05, 10:27)
Nes mes pačios šiais laikais turime būt puse daktaro. Ką sakai surašo į ligos istoriją, o galvos taip ir nepakelia į vaiką pasižiūrėt. Tai nematau reikalo dar labiau vaiko traumuot. unsure.gif

oj, kaip sutinku ax.gif

Tiesa, gal kurios, naršydamos inete, randate, kokios įdomios informacijos apie BA, kur, tarkim siūlo kažkokias alternatyvas vartojamiems vaistams, tai įmeskit ir čia tuos straipsniukus ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Kenguryte: 05 birželio 2010 - 12:01