Įkraunama...
Įkraunama...

Bronchinė astma, 8 tema

QUOTE(Ikulia @ 2010 06 02, 17:49)
Beje, kai vyresnelei pagyde refliuksa, visiskai dingo BA priepuoliai.
Pulmonologe ir alergologe skeptiskai ziuri i tai. O gastroenterologe ir endoskopuotoja sako, kad tai buna laaaaaaaabai daznai.

as irgi audziu minti kad dar pas gastro reiktu apsilankyt ...mus pagerejimas buvo kai adenuidus ispjovem (visa rudeni ir ziema be kosuliuir paumejimu)..bet nuo pavasario pas vyresneli vel kazkokie kosuliai lenda unsure.gif
o kasp tas refliuksas ? ir kaip pagydet?
einu googlint biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Dalita @ 2010 06 03, 14:15)
as irgi audziu minti kad dar pas gastro reiktu apsilankyt ...mus pagerejimas buvo kai adenuidus ispjovem (visa rudeni ir ziema be kosuliuir paumejimu)..bet nuo pavasario pas vyresneli vel kazkokie kosuliai  lenda unsure.gif

O tai gal cia vadinama kai rugstis kyla?Nes jei taip,tai pamenu dar mums kai nebuvo BA nustate mano mergina daznai ateidavo pas mane ir sakydavo"mama,man rugstis kyla"Nueje pas savo pediatre pasakiau,kad maniske taip sako tai jinai sako"is kur toks vaikas gali zinoti,kad jai rugstis kyla???"Ir tiek ziniu doh.gif
Atsakyti
QUOTE(*Rūta* @ 2010 06 03, 13:08)
o kaip tas vaistai nekeiciami ir atgal negrazinami? juo labiau, kad su kompensiuojamuoju pasu pirkti?  g.gif

man rodos gyd israso natri montilucasti.( veiksniuoji medziaga singuliaro ir monkastos). o farmacininkai buna paklauso ka duot buna ne rolleyes.gif
tai jei jau butinai reikia singulioro tai reikia vaziuot i vaistine ir bandyt pakeisti...bet nematau reikalo smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dalita: 03 birželio 2010 - 12:24
QUOTE(Dalita @ 2010 06 03, 14:22)
man rodos gyd israso natri montilucasti.( veiksniuoji medziaga singuliaro ir monkastos). o farmacininkai buna paklauso ka duot buna ne rolleyes.gif
tai jei jau butinai reikia singulioro tai reikia vaziuot i vaistine ir bandyt pakeisti...bet nematau reikalo smile.gif

Tai vat kad ir nepaklause manes kokiu norit,pirma kart kai pirkom tai ir paklause ir paaiskino ko jie skiriasi,isgersim tada tuos blush2.gif Kita kart jau zinosiu blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Dalita @ 2010 06 03, 12:22)

taip turejo paklausti, cia aju mamaytes neapsiziurejimas ir gydytoja turejo ispeti, bet keisti vaistu kategoriskai negalima , net su nepazeista pakuote, nebet turite gera drauga vaistininka
Atsakyti
QUOTE(*Rūta* @ 2010 06 03, 14:27)
taip turejo paklausti, cia aju mamaytes neapsiziurejimas ir gydytoja turejo ispeti, bet keisti vaistu kategoriskai negalima , net su nepazeista pakuote, nebet turite gera drauga vaistininka

tai ir sakau kad neklause,idejo i maiseli o as tik namie parvaziavus pamaciau kad monkasta vietoj singuliario doh.gif
na bet dekui visoms uz nuomones,malonu kai yra tokiu mamyciu,kurios gali patarti. 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Donma: 03 birželio 2010 - 12:37
Šiuo metu skaitau knygą "Gydymas vandeniu". Anot daktaro F. Batmangelidžo, astma, alergija - tai organizmo kova su dehidratacija (organizmo išsausėjimu). Cituoju: "sergantis žmogus sunkiai kvėpuoja, nes susiaurėja į plaučius einantys kvėpavimo takai - bronchai ir bronchiolės. Sunkus kvėpavimas - tai racionalaus vandens panaudojimo programos rezultatas. Šią programą kontroliuoja histaminas- amino rūgštis, kurios yra visuose audiniuose. Histaminas sutraukia lygiuosius raumenis, įskaitant plaučių bronchų raumenis. Organizmui išsausėjus, išsiskiria daug histamino. Jis susiaurina bronchioles, kad iš plaučių išgaruotų kuo mažiau vandens: išsausėjęs plaučių audinys tampa labai pažeidžiamu. Kvėpuojant per parą išgarinama daugiau nei 1l vandens. Išgėrus daugiau vandens, galima išvengti astmos priepuolių. Be to, astmatikams būtina vartoti daugiau druskos, kad suskystėtų plaučiuose esančios gleivės, kurios trukdo laisvai cirkuliuoti orui. Taip pat, kaip papildus, reikia vartoti mineralus: kalcį, magnį, kalį, cinką ir seleną. Jie "pritraukia" vandenį ir sulaiko jį ląstelių viduje. <...> alergijos galima išvengti natūraliu būdu, be vaistų, t.y. geriant pakankamą kiekį vandens."
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ežiuolė: 03 birželio 2010 - 13:13
QUOTE(ežiuolė @ 2010 06 03, 14:11)
Šiuo metu skaitau knygą "Gydymas vandeniu". Anot daktaro F. Batmangelidžo, astma, alergija - tai organizmo kova su dehidratacija (organizmo išsausėjimu). Cituoju: "sergantis žmogus sunkiai kvėpuoja, nes susiaurėja į plaučius einantys kvėpavimo takai - bronchai ir bronchiolės. Sunkus kvėpavimas - tai racionalaus vandens panaudojimo programos rezultatas. Šią programą kontroliuoja histaminas- amino rūgštis, kurios yra visuose audiniuose. Histaminas sutraukia lygiuosius raumenis, įskaitant plaučių bronchų raumenis. Organizmui išsausėjus, išsiskiria daug histamino. Jis susiaurina bronchioles, kad iš plaučių išgaruotų kuo mažiau vandens: išsausėjęs plaučių audinys tampa labai pažeidžiamu. Kvėpuojant per parą išgarinama daugiau nei 1l vandens. Išgėrus daugiau vandens, galima išvengti astmos priepuolių. Be to, astmatikams būtina vartoti daugiau druskos, kad suskystėtų plaučiuose esančios gleivės, kurios trukdo laisvai cirkuliuoti orui. Taip pat, kaip papildus, reikia vartoti mineralus: kalcį, magnį, kalį, cinką ir seleną. Jie "pritraukia" vandenį ir sulaiko jį ląstelių viduje. <...> alergijos galima išvengti natūraliu būdu, be vaistų, t.y. geriant pakankamą kiekį vandens."

isvis vanduo tai yra geris..
bet kazkodel maneji vandeni geria daug..bet vistiek turim astma...sad.gif
Atsakyti
QUOTE(mamulia @ 2010 06 03, 12:31)
Aš buvau su dviem mergytėm  doh.gif man tai labai patiko! Mes truputį vėlokai atvažiavom, tai dėl šukuosenų nežinau, o darbelių iš plastelino tai jau nebespėjom padaryt, nes jau koncertas turėjo prasidėti. Sveikatą tikrino 1 aukšte, mačiau buvo eilutė. O jums ar patiko?

Buvom buvom, bet atvykom, kai jau jau renginys prasidėjo. Aš irgis buvau su dviem mergytėm wink.gif Buvo renginio ir minusų ir pliusų, bet šiaip, patiko. Gerai, kad sanatorija organizuoja tokius renginius wink.gif ( Labiausiai tai gal Lukas patiko, nes, kai išėjo į sceną, tai pagyvėjimas jautėsi wink.gif O mano Rugilė sako, koks Lukas Lukas skruzdėliukas ( ji tik Luką skruzdėliuką iš filmuko pažįsta biggrin.gif )

QUOTE(Dalita @ 2010 06 03, 13:15)
as irgi audziu minti kad dar pas gastro reiktu apsilankyt ...mus pagerejimas buvo kai adenuidus ispjovem (visa rudeni ir ziema be kosuliuir paumejimu)..bet nuo pavasario pas vyresneli vel kazkokie kosuliai  lenda unsure.gif

Kaip daktarė aiškino, kad ten skrandžio apačioje yra kažkoks vožtuvėlis, sveikiems žmonėms jis normaliai funkcionuoja, užsidaro, atsidaro, o va, nelabai sveikiems, ima, ir nelabai užsidaro, tai tos skrandžio rūgštys ima kilti skrandžiu aukštyn. Dirgina skrandį, atsiranda kosulys.

QUOTE(ežiuolė @ 2010 06 03, 14:11)

QUOTE(Dalita @ 2010 06 03, 14:28)
isvis vanduo tai yra geris..
bet kazkodel maneji vandeni geria daug..bet vistiek turim astma...sad.gif

Kaip tik norėjau tą patį parašyti, kad maniškė labai daug vandens geria ax.gif (Ežiuole, o kas autorius knygos? Aš irgis girdėjau, kad vanduo tai gėris, ir nebūtinai vartojant jį vidiniai wink.gif )
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Kenguryte: 03 birželio 2010 - 13:50
Ar papildomai duodate vaikams nuo nervų lašiukų ar tabletyčių?
Šiandien sulaukiau skambučio iš darželio. Nesuprantu kas tam mano vaikui daros. Pietų pradėjo nebemiegot, kalbina kitus, nebevalgo, jautrus - beprotiškai. Auklėtoja paragino greičiau atlikti darbeli, tai tas į ašaras ,auklėtoja nebegali nuramint. kažkoks košmaras, negi aš maut turėsiu iš darbo į daržą kad (greit 6m. ) vaiką nuramint doh.gif
Bandžiau sumažint fliksotidą (vakare sukvėpuot tik 125g.) atsirado kosuliukas. Taigi beviltiška. Elergiškas motiejukui , tai sakau gal dėl to jam smegenėlės kaista.
Na nebežinau ko ir imtis.
Dar pastebėjau, kad atsiranda agresijos protrūkiai... doh.gif

Ar čia tik mano vaikui taip daros, ar yra dar mamų tokioj neviltį?
Atsakyti
QUOTE(oksy @ 2010 06 03, 15:13)
Ar papildomai duodate vaikams nuo nervų lašiukų ar tabletyčių?
Šiandien sulaukiau skambučio iš darželio. Nesuprantu kas tam mano vaikui daros. Pietų pradėjo nebemiegot, kalbina kitus, nebevalgo, jautrus - beprotiškai. Auklėtoja paragino greičiau atlikti darbeli, tai tas į ašaras ,auklėtoja nebegali nuramint. kažkoks košmaras, negi aš maut turėsiu iš darbo į daržą kad (greit 6m. ) vaiką nuramint  doh.gif
Bandžiau sumažint fliksotidą (vakare sukvėpuot tik 125g.) atsirado kosuliukas. Taigi beviltiška. Elergiškas motiejukui , tai sakau gal dėl to jam smegenėlės kaista.
Na nebežinau ko ir imtis.
Dar pastebėjau, kad atsiranda agresijos protrūkiai... doh.gif

Ar čia tik mano vaikui taip daros, ar yra dar mamų tokioj neviltį?

Yra tikrai, ir maniškiui tokie patys simptomai būna, jam 4 metai dabar.
Netgi truputį garsiau pasakau, ir tai verkti pradeda.Ir agresijos priepuolių būna-mušasi, stumdosi, rėkia ir t.t.
o kartais visai geras vaikas būna.
Aš verkdavau, guosdavaus mamai, vyrui, kad gal vaikas nenormalus, hiperaktyvus ir t.t.
Mane nuramino, tuom, kad tai gali būti tikrai nuo vaistų:
pvz.Flixotide -"vartojantis šio vaisto, gali jausti nerimą, blogai miegoti, gali padidėti dirglumas"
ir Natriomontelukastas(MONKASTA, SINGULAIR)-"Psichikos sutrikimai

Nenormalūs sapnai, įskaitant košmarus, haliucinacijas, negalėjimas užmigti, dirglumas, ažitacija, įskaitant agresyvų elgesį."
Atsakyti
QUOTE(Kenguryte @ 2010 06 03, 14:50)

Kaip tik norėjau tą patį parašyti, kad maniškė labai daug vandens geria  ax.gif (Ežiuole, o kas autorius knygos? Aš irgis girdėjau, kad vanduo tai gėris, ir nebūtinai vartojant jį vidiniai wink.gif )

Knygos autorius Dalia Petrauskaitė, kuri savo knygoje remiasi mokslų daktaro F. Batmanghelidj tyrinėjimais. Maniškis gryno vandens labai mažai išgeria, turbūt tik 1 puodelį per dieną. O pagal šią knygą vaikams 1 kg svorio reikia 90 ml nevirinto vandens, geriausia iš šaltinio, arba "gyvo".
Atsakyti