Įkraunama...
Įkraunama...

Bronchinė astma, 8 tema

QUOTE(Ryški @ 2010 05 26, 08:15)
O kasdien kvėpuojate?
Ar tik kai pablogėja?
Purškiam "Nazonex'ą". Dukrytei bėganti nosis. O naudojam kol praeina... Užeina ir vėl purškiam.

garais kvėpuojam visi šeimynoje biggrin.gif Bet ne pastoviai, o kai sloga, kosulys prasideda,gerklę skauda. Geras dalykas smile.gif

QUOTE(bevardė @ 2010 05 26, 08:18)
O flixotide naudojat nuolat kasdien kaip monkasta ar tik esant paūmėjimui.

naudojam per paūmėjimą, ir pamažu retindami nutraukiam. Šiemet flixotide naudojom tik porąkart... Pernai - porą mėnesių panašiai. O iki jo paskyrimo dičkė per metus gavo 10-11 antibiotikų (!), mažoji karkaliukais kosėjo keletą mėnesių... Pradėjom flixotidą, kaip ranka nuėmė ilgam.. Paskui pusmetį jokių vaistų nenaudojom - nei monkastų,nei įkvepiamų thumbup.gif

QUOTE(bumbasi @ 2010 05 26, 08:40)
Skaitau jusu pokalbius, ir taip noreciau kad mums butu skyrus pulmonologe to flixotido...Sunus kosi slapiai, atrodo jau turetu ir issikoset, bet niekaip nesibaigia tas kosulys doh.gif Jauciu be antibu neislysim turbut, bet as is to.Pora dienu nekoses o paskui vl viskas is naujo unsure.gif Atrodo kad jam ten prikibe tie karkalai yra... unsure.gif

nu baisu iš tikro. Ir gaila vaiko jei atvirai sad.gif Nes mūsų istorija tokia pat buvo..
Užtaikėm ant pasakiškos pulmonologės,ji sako,kad astmininkui antibiotikai praktiškai negali būti skiriami, nebent bakterija iššaukia aukštą tempą ilgiau nei 3 paroms smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Čili @ 2010 05 26, 07:54)
garais kvėpuojam visi šeimynoje biggrin.gif Bet ne pastoviai, o kai sloga, kosulys p
Užtaikėm ant pasakiškos pulmonologės,ji sako,kad astmininkui antibiotikai praktiškai negali būti skiriami, nebent bakterija iššaukia aukštą tempą ilgiau nei 3 paroms smile.gif

ryt eisim pas savo gydytojos... tai sakysiu kad kolkas nerasytu antibu unsure.gif uk pirmadieni pas pulmonologe vaziuosim, reiks kaip nors issireikalaut to flixotido.Aisku jei iki to laiko nebaigsim koset rolleyes.gif Viltis mirsta juk paskutine doh.gif
Atsakyti
Ačiū Čili. Paguodei tuo, kad hormono nereik nuolat, tikėkimės ir maniškiui nereikės. Beto pulmonologo prašysiu kad monkasta keistų i Singulaira. Kažkaip labaii ūmiai mus ta bronchinė astma užpuolė.
Atsakyti
Labas rytas.

Mano mazajai Floxotidas si karta labai padejo. Jau apie menesi pakosti tik retkarciais. Singulair irgi nueme iki rudens. KOL KAS atostogos smile.gif

bevarde, taigi daktare neskiria Singulair ar Monkastos - ji skiria vaista, kurio veiklioji medziaga Montelukastum. O tu pati renkiesi koki isigyti vaistineje.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ikulia: 26 gegužės 2010 - 08:14
QUOTE(Ikulia @ 2010 05 26, 08:14)
bevarde, taigi daktare neskiria Singulair ar Monkastos - ji skiria vaista, kurio veiklioji medziaga Montelukastum. O tu pati renkiesi koki isigyti vaistineje.

Ir aš kažkaip taip galvojau, bet man rasydamas gydytojas minėjo jog išrašo monkastą, ir vaistininkės net neklaustos man ją ir padavė, net neklausiusios ar noriu ką rinktis, tai ir pamaniau, kad receptas skirtas monkastai g.gif bėda, kad gavom jos visiems trim mėnesiam tai kol jos neišgersim tol singulairo vadinasi negausim doh.gif Na bent fliksotide išsiprašyt, nes akivaizdu kad antibai ir musm neveiia taip kaip turėtų. Tiksliau suveikė bet labai trumpam sad.gif
Ačių mergaitės, kad kantraiia dalinatės informacija. Kažkada daug žinojau ir daug kam galėjau pagelbėt dėl AD, bet dėl BA dar esu žaloka, tikėjausi jos išvengt ypač su antru vaiku, o kaip tik jam ir nepasisekė, nors abu vaikai alergiški sad.gif
Atsakyti
QUOTE(bevardė @ 2010 05 26, 09:19)
Ir aš kažkaip taip galvojau, bet man rasydamas gydytojas minėjo jog išrašo monkastą, ir vaistininkės net neklaustos man ją ir padavė, net neklausiusios ar noriu ką rinktis, tai ir pamaniau, kad receptas skirtas monkastai  g.gif bėda, kad gavom jos visiems trim mėnesiam tai kol jos neišgersim tol singulairo vadinasi negausim  doh.gif  Na bent fliksotide išsiprašyt, nes akivaizdu kad antibai ir musm neveiia taip kaip turėtų. Tiksliau suveikė bet labai trumpam sad.gif
Ačių mergaitės, kad kantraiia dalinatės informacija. Kažkada daug žinojau ir daug kam galėjau pagelbėt dėl AD, bet dėl BA dar esu žaloka, tikėjausi jos išvengt ypač su antru vaiku, o kaip tik jam ir nepasisekė, nors abu vaikai alergiški sad.gif

Gal nurode skliausteliuose g.gif

Manes tai klause koki pirksiu, tai atsakiau, kad dar nezinau, pasirinksiu vaistineje. Tai receptu knygeleje israse tik veikliaja medziaga.

As turiu 3 vaikus ir visi su sia diagnoze ax.gif Kai susirgo vyriausioji buvo baisu. Po to kazkaip reagavau ramiau.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ikulia: 26 gegužės 2010 - 08:33
QUOTE(bevardė @ 2010 05 26, 09:19)
Kažkada daug žinojau ir daug kam galėjau pagelbėt dėl AD, bet dėl BA dar esu žaloka, tikėjausi jos išvengt ypač su antru vaiku, o kaip tik jam ir nepasisekė, nors abu vaikai alergiški sad.gif

Važniausiai pasibaigus AD pereina viskas į BA... sad.gif
Atsakyti
Klausykit, o kodėl astmininkams nerekomenduojama antibiotikus gert? Ką tai duoda negero?
Mažylis karščiuoja trečia para, šiandien važiuosim kraujo tyr. daryt ir pas gyd užsuksim. Tai visko gali būt kad siūlys antibus. Apšvieskit....
Atsakyti
Maniskiems tai antibiotikai ne karto nepadejo kai buvo tokio priepuolinio pobudzio kosuliai schmoll.gif Gal buna situaciju kai jie tiesiog reikalingi, bet tai turi labai atidziai ivertinti daktare.
BET mano vaikai beveik niekad neturi tempos. Kai temperatura laikosi, tai tyrimai turi but kazkokie skiriami.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ikulia: 26 gegužės 2010 - 08:44
QUOTE(Ryški @ 2010 05 26, 09:38)
Klausykit, o kodėl astmininkams nerekomenduojama antibiotikus gert? Ką tai duoda negero?
Mažylis karščiuoja trečia para, šiandien važiuosim kraujo tyr. daryt ir pas gyd užsuksim. Tai visko gali būt kad siūlys antibus. Apšvieskit....

na, įprastai antibiotikus pediatrės mėgėjos skirti kiekvienu atveju kai karkaliukų daug girdi, kai tuo atveju astmininkui tiesiog pakanka hormono susikvėpuoti.. O antibas tik trumpam panaikina karkaliukus,ir žiūrėk po savaitės ar kelių - vėl kosuliai.. O visas žarnynas (to pasėkoje ir imunitetas) suvarytas...
Atsakyti
Mums skyrė antibiotiką nes karkalus girdėjo pradžioj tik vienoje pusėje (dar laukėm ir nedavėm) o po to jau abiejuose pusėse plius buvo temperatūra tiesa iki 38. Tai davė antibus, jie suveikė dingo kosulys dingo sloga dingo temperatura ir jau gydytoja diagnozavo kad vaikas sveikas, bet atsargai paliko uzbaigt iki galo antibu kursą ir jau sekančia diena vaikui tempa šoktelėjo iki 39, dar po poros dienu atsirado vėl tas baisus kosulys vis dar geriant antibus, manau tai ir yra ta situacija kai jau reikia flixotide ir antibiotikai čia jau nieko nepadės, bet iš kur ta temperatūra. Nu nors nusišauk su durų rankena.
Atsakyti
QUOTE(bevardė @ 2010 05 26, 09:53)
Mums skyrė antibiotiką nes karkalus girdėjo pradžioj tik vienoje pusėje (dar laukėm ir nedavėm) o po to jau abiejuose pusėse plius buvo temperatūra tiesa iki 38. Tai davė antibus, jie suveikė dingo kosulys dingo sloga dingo temperatura ir jau gydytoja diagnozavo kad vaikas sveikas, bet atsargai paliko uzbaigt iki galo antibu kursą ir jau sekančia diena vaikui tempa šoktelėjo iki 39, dar po poros dienu atsirado vėl tas baisus kosulys vis dar geriant antibus, manau tai ir yra ta situacija kai jau reikia flixotide ir antibiotikai čia jau nieko nepadės, bet iš kur ta temperatūra. Nu nors nusišauk su durų rankena.

maniškėms kaskart būdavo kelias paras kosuliai,karkaliukai, o tada tempa... Dabar nebelaukiam kol sukarščiuos, pradžioj imamės flixotido - nekarščiavo gal gerus metus..
Atsakyti