Ligoninese tikrai naudoja didesnes tarpines vyresniems vaikams ir nepainioju su inhaliatoriais Siaip, paskaitykit vaistai.lt apie ventolina ir ten yra nurodyta tos firmos tarpine (ne babyhaler) kuri yra skirta net suaugusiesiems. Manau, kad jei kompensuoja tarpine, tai ji irgi turetu buti kompensuojama, nes kaina jos beveik tokia pati kaip ir babyhaler. O be to, skaiciau, kad jei ligonis pasirenka brangesni gydyma, nei kompensuojamasis pagal jo liga, tai jam reikia primoketi tik ta suma, kuri skiriasi nuo pigesnio vaisto kompensacijos. Manau, kad tas turetu galioti ir su tarpine. Reikia pasiklausti ligoniu kasose.
Va vienas is pavyzdziu, nors cia irgi ne tokia kaip naudojama ligoninese
http://www.hiperfarm..._sistema_vortex
Papildyta:
Dar vienas: http://www.100metu.l...oriai/volumatic
Aš norėčiau nupirkti panašią tarpinę, kaip kad ligoninėje (per ją buvo kvėpuojamas salbutamolis). Panaši kaip babyhaler, tik tas antgalis, kuris dedasi ant veido yra daug didesnis, t.y. dedasi ir ant nosies ir burnos, ir vaikas įkvepia salbutamolį. O babyhaler antgalis mažiukas ir telpa tik burna.
QUOTE(Bitelė @ 2010 05 21, 16:09)
O tai galite pasidalinti info, kurioje vaistinėje paskutinį kartą pirkote be priemokos Nes patie kek ieškojau, tai vienose ji didensė, kitose mažasenė, bet priemoka buvo (vėl gi kalbu apie Singuliarą miltukais).
Aš manau, jog tos kurios seka šitą temą turėtų kilti pasipiktinimas, nes man tai kyla. Visa info parašiau kelis puslapius atgal , negi taip sunku pasivartyti. Ar manote , jog kitoms įdomu skaityti vieną per tą patį. Aš tai taip aklai niekada neklausiu, pirmiausia pavartau ir jei kažko nerandu tai paklausiu. O paskutinius kelis puslapius visada perverčiu pirmiausia, jog žinočiau, apie ką buvo diskutuojama, jog iškart nepulčiau uždavinėti vėl tų pačių klausimų.
Singuliarą pirkau Šeškinės g.75 Norfos vaistinėj. ir jei kompensacijos rūšis trečia, tikrai gausit be priemokos.
QUOTE(Čili @ 2010 05 21, 08:49)
mano beveik šešiametė kvėpuoja su babyhaleriu Kur parašyta,kad ji kūdikiams?...Ir visai ne mažytė ji
Maniskei 4 metai ir puikiai jai tinka.
QUOTE(Violetikas @ 2010 05 21, 18:15)
Va vienas is pavyzdziu, nors cia irgi ne tokia kaip naudojama ligoninese
Mes turim tokia tarpine Volumatic, vyresneliai mano naudoja jau N metu tokia.
QUOTE(LadyAgne @ 2010 05 06, 18:15)
Ir musų inhaliatorius toksai. Ligoninėj kai gulėjom buvo panašaus tipo, tik kad pati triuba mažesnė.
QUOTE(Kasiopėja @ 2010 05 21, 21:12)
Ir musų inhaliatorius toksai. Ligoninėj kai gulėjom buvo panašaus tipo, tik kad pati triuba mažesnė.
musu ir toks pats.
na va sakiau kad tik sloga mano suneli kankina,bet siandien pradejo koseti , o maniau gal atsilaikys nuo ligos.
labutis,
Mes gavom gydytojos siuntima i sanatorija (asmos kolkas nepatvirtino), bet po 4 bronchitu man rodos per 6 men. jei buvo (sanatorija irgi priklauso). Buvom pas pulmonologe, kolkas asmos nepatvirtino ( arba as nesupratau), nors israse kvepuot ventolina, ir kazkokias monkasta tabletes gert.. Pirmadieni einu i ligoniu kasas, gal galit pasakyt, kur reikia ten nuejus eit ( Vilniuje) ar buna, kad neskiria finansavimo?
Padare ta Mantu tyrima. as nelabai supratau, ten typo tiria ar neturejo salycio su tuberkulioze serganciu asmeniu? Ir kas tada? kaip daznai pasitvirtina tas tyrimas?
Eisim pas pulmonologe antradieni pries sanatorija ( tai gal aiskiau bus), nes kazkaip kai niekad nebuve, tai neviska aiskiai issiskino.
Kokias budais nustato asma?
Aciu
Mes gavom gydytojos siuntima i sanatorija (asmos kolkas nepatvirtino), bet po 4 bronchitu man rodos per 6 men. jei buvo (sanatorija irgi priklauso). Buvom pas pulmonologe, kolkas asmos nepatvirtino ( arba as nesupratau), nors israse kvepuot ventolina, ir kazkokias monkasta tabletes gert.. Pirmadieni einu i ligoniu kasas, gal galit pasakyt, kur reikia ten nuejus eit ( Vilniuje) ar buna, kad neskiria finansavimo?
Padare ta Mantu tyrima. as nelabai supratau, ten typo tiria ar neturejo salycio su tuberkulioze serganciu asmeniu? Ir kas tada? kaip daznai pasitvirtina tas tyrimas?
Eisim pas pulmonologe antradieni pries sanatorija ( tai gal aiskiau bus), nes kazkaip kai niekad nebuve, tai neviska aiskiai issiskino.
Aciu
QUOTE(Vaidutia @ 2010 05 22, 12:34)
labutis,
Aciu
Aciu
Jei VTLK, tai viskas ten aišku, niekur per daug nenugrybausi, ateini, laiptukai ir į kairę. Dėl finansavimo, tai nežinau, kad visiškai nefinansuoja, tai gal nebūna, tik gali būti, kad bus ne pilnas finansavimas, o dalinis ( jei pinigų jie neturi). Bet čia tik aš taip mąstau. Ir dar kažkur šiame ar sanatorijų forume buvo apie tai rašoma.
O dėl astmos, tai kažin ar prie kokios kitos ligos duoda ventoliną ir monkastą gerti
Sėkmės!
Mum pulmonologe israsant vaistus sake, taip" kad plauciai normaliai issivalytu", nes db dar karkalu buvo.
Mum gydytoja sake, kad finansuoja vaika pilnai, o lydinciajam asmeniui reikia susimoket uz maista ir tt.Gal cia priklauso nuo vaiko am=iaus , nes mums dar nera 3 metu.
Mum gydytoja sake, kad finansuoja vaika pilnai, o lydinciajam asmeniui reikia susimoket uz maista ir tt.Gal cia priklauso nuo vaiko am=iaus , nes mums dar nera 3 metu.
Mums gydytoja pati pasiule vaziuot i sanatorija . Dabar tik lauksiu vadinamu kvotu. Dar paminesiu toms, kurios vaikuciams duota singularo pakaitalus (as tarp ju ) - bendradarbe "pasnibzdejo" jog geriausia duoti singulara, jei yra galimybe. Jai taip patarusi pulmonologe. Tik nepasake, kodel ... Juk veiklioji medziaga ta pati
QUOTE(Selenė @ 2010 05 22, 20:43)
Mums gydytoja pati pasiule vaziuot i sanatorija . Dabar tik lauksiu vadinamu kvotu. Dar paminesiu toms, kurios vaikuciams duota singularo pakaitalus (as tarp ju ) - bendradarbe "pasnibzdejo" jog geriausia duoti singulara, jei yra galimybe. Jai taip patarusi pulmonologe. Tik nepasake, kodel ... Juk veiklioji medziaga ta pati
nors mes jo negeriam, bet as uz pirmini produkta