Įkraunama...
Įkraunama...

Bronchinė astma, 8 tema

QUOTE(Čili @ 2010 05 20, 08:53)
o pirmą temos puslapį skaitėt? smile.gif

Perskaičiau visą 8 temą, pirmą puslapį taip pat. Apie paveldimumą, oro taršą ir pan. žinau. Man įdomiau, tai, kas nulemia šį susirgimą. Pvz., kodėl tokiomis pačiomis sąlygomis vieni serga, o kiti ne? Mes irgi prašėm siuntimo į sanatoriją, tai mums pasakė, kad važiuoja tik su sunkia astmos forma, o mums ji lengva, tai nepriklauso. Čia II ligoninėj.
Atsakyti
ežiuole, manau universalaus atsakymo nėra. mirksiukas.gif Jau pati iš dalies atsakai į savo klausimą. Daug lemia tai, ar šeimoje nėra sergančių ir nebūtinai BA, svarbu taip pat ir alergijos, net nebūtinai aplinkos alergenams. Kiek žinau, labai svarbu organizmo jautrumas alergenams, ar jis nepadidintas, taip pat gali turėti įtakos fiziologiės kvėpavimo takų ypatybės. Pavyzdžiui, mano mažajam gydytojai įtaria, kad yra per siauri kvėpavimo takai, nes atlikti tyrimai nerodo didelio jautrumo aplinkos alergenams. Tai jam beveik kiekviena sloga baigiasi bronchitu, kartais ir su obstrukcijosm, kartais be jų. Viena gydytoja sakė, kad net tai, jog jis dar nemoka normaliai išnypšti nosies, gali lemti tuos bronchitus.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Bitelė: 20 gegužės 2010 - 10:42

QUOTE(Bitelė @ 2010 05 20, 11:22)
Ačiū. Žinau šitą puslapį. Bet mane domintų, ar juos galima kitaip pritaikyti - ne gerti. Visi tie paskaninimai bent jau maniškiam nepadėjo. O ir man pačiai, paragavus, visiškai nekeista, kodėl jis juos spjaudo lotuliukas.gif Teko išpilti.
nežianau,ar tiesa bet kai pirkau mums miegoti (mažasis miega be pagalvės) sintetines pagalves "Merkio" parduotuvėje, tai pardavėja aiškino, kad jos visos po kelių skalbimų sušoka. Tos, kurias pirkau, sakė turėtų atlaikyti penkis skalbimus. Kažkada pirkau Jysk'e tai sušoko po pačio pirmojo skalbimo. Kaip suprantu, tai toks sintetinių pagalvių trūkumas.

tai vat man ir įdomu, nes jau čiupinėjant naujas, kyla įtarimų, kokios jos bus po skalbimo 60 laipsn.temp. Spėju, kad reikėtų ieškoti kokybiškesnės sintetikos, bet, kad ant visų parašyta tiesiog poliesteris ir viskas, o ar geresnis, kokybiškesnis, tai nieko nerašo g.gif

QUOTE(ežiuolė @ 2010 05 20, 11:24)
Perskaičiau visą 8 temą, pirmą puslapį taip pat. Apie paveldimumą, oro taršą ir pan. žinau. Man įdomiau, tai, kas nulemia šį susirgimą. Pvz., kodėl tokiomis pačiomis sąlygomis vieni serga, o kiti ne? Mes irgi prašėm siuntimo į sanatoriją, tai mums pasakė, kad važiuoja tik su sunkia astmos forma, o mums ji lengva, tai nepriklauso. Čia II ligoninėj.

Kas jums taip sakė, kad jums su lengva forma nepriklauso?
Mums yra lengva forma, bent jau tokia įrašyta, bet sirgimai nesibaigia. Plius, aš klausiau pas mūsų pulmonologę, tai sakė, kad su mūsų diagnoze mums į metus vienas kartas priklauso sanatorijoj.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Kenguryte: 20 gegužės 2010 - 10:47
QUOTE(Kenguryte @ 2010 05 20, 11:47)
Kas jums taip sakė, kad jums su lengva forma nepriklauso?
Mums yra lengva forma, bent jau tokia įrašyta, bet sirgimai nesibaigia. Plius, aš klausiau pas mūsų pulmonologę, tai sakė, kad su mūsų diagnoze mums į metus vienas kartas priklauso sanatorijoj. [/i]

Mums irgi sake, kad priklauso. Bet tam, kad gauti, reikia eit ir eit ir eit... Ypac su vyresnio amziaus vaikais...
Atsakyti
QUOTE(Bitelė @ 2010 05 20, 10:22)
Kaip suprantu, tai toks sintetinių pagalvių trūkumas.

turime sintetines skalbiu kas menesi jau 2 metus niekas niekur nesusoko, firmos nezinau pirkau KLP Saldus miegas parduotuveje ir pagalves ir patalyne thumbup.gif
Atsakyti
O mes nusipirkom grikių lukštų pagalves, įdomu kokia jų priežiūra.. g.gif
Ant sintetinių mano abi panos miega šlapiais nuo prakaito plaukais doh.gif
Atsakyti
maniškis irgi pastoviai šlapia galva, o grikių kažkaip bijau, nors ir nerodo pas mus niekam alergenų doh.gif
Atsakyti
O jus vit. D duodat vaikams? nes kai pasiskundziau, kad prakaituoja, liepe butinai duot po 2 lasus kasdien.
Atsakyti
QUOTE(Čili @ 2010 05 20, 10:55)
O mes nusipirkom grikių lukštų pagalves, įdomu kokia jų priežiūra.. g.gif
Ant sintetinių mano abi panos miega šlapiais nuo prakaito plaukais doh.gif

gal ir man reiketu bandyti keisti>? nors miegam dazniausia salia pagalves ir vistiek labai slapia galvyte g.gif

QUOTE(Ikulia @ 2010 05 20, 11:01)
O jus vit. D duodat vaikams? nes kai pasiskundziau, kad prakaituoja, liepe butinai duot po 2 lasus kasdien.

niekas nieko neminejo nors vsisi pastebi kad vaikas pastoviai slapias ir as pati ta daznai akcentuoju g.gif
Atsakyti
QUOTE(ežiuolė @ 2010 05 20, 10:24)

Sveikos,

Pasisakysiu apie sanatorijas ka zinau. Kiek esam guleje ligoninej, tai maciau, kad net po bronchito su obstrukcija israso siuntimus i sanatorija. Viena sesele ir man sake, kad kovociau del kelialapio, nes priklauso (tuo metu maniskei buvo dar lengva forma astmos ir obstrukcinis bronchitas). Priklauso po plauciu uzdegimo kuris buvo gydytas ligoninej ir pan. Tik vaziuoti reikia iskart po ligonines, o ne laukti palankesnio metu laiko.
Bet siaip, kiek maciau gaunancius tas sanatorijas, tai visi be isimties pries tai eidavo "pasisneketi" su gydytojais biggrin.gif
Del sanatoriju vaikams negulintiems ligoninej, tai greiciausiai teisybe, kad duoda tik sunkiom formom sergantiems vaikams. Siaip, man asmeniskai, tai logiska, nes jiems juk labiau reikia.

Del pagalviu, tai maniske irgi labai prakaituoja, nors vitaminu gauna. Sunus irgi prakaituoja. Net kelios gydytojos sake, kad cia greiciausiai tokia nervu sistema. Bet mane neramina faktas, kad toks prakaitavimas yra vienas is tuberkuliozes pozymiu. Mano tetis kazkada sirgo , tai irgi atsibusdavo slapiais plaukais. O kaip suzinot, ar vaikams jos nera? Juk dabar nedaro mantu tyrimu, kaip kazkadaise. Ar reikia prasyt?
Atsakyti
QUOTE(Violetikas @ 2010 05 20, 12:22)
Juk dabar nedaro mantu tyrimu, kaip kazkadaise. Ar reikia prasyt?

MAntu daro. Nueikit pas savo vaiko daktare ir sakykit kad norit daryt mantu, nusius i reikiama kabineta.

As pati prasiau savo vaikui tai atlikti, tai matesi tik taskiukas kur sudure thumbup.gif
Atsakyti
pagalvės. Parašiau remdamasi pardavėjos žodžiais. Kol kas mūsų nesušoko, bet ir skalbiau tik kartą. Bet ir šiaip man jos nelabai patinka: kažkokios nepatogios rolleyes.gif
O kaip šilkinė patalynė, ar tinkama vaikams, sergantiems BA?
QUOTE(Violetikas @ 2010 05 20, 12:22)
<...> Bet mane neramina faktas, kad toks prakaitavimas yra vienas is tuberkuliozes pozymiu. Mano tetis kazkada sirgo , tai irgi atsibusdavo slapiais plaukais. O kaip suzinot, ar vaikams jos nera? Juk dabar nedaro mantu tyrimu, kaip kazkadaise. Ar reikia prasyt?

Daro. mirksiukas.gif Kaip suprantu, nedaro masiškai, bet jei užsiminsite gydytojai apie savo nerimą, manau, kad padarytų.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Bitelė: 20 gegužės 2010 - 11:38