QUOTE(ežiuolė @ 2010 05 20, 10:24)
Perskaičiau visą 8 temą, pirmą puslapį taip pat. Apie paveldimumą, oro taršą ir pan. žinau. Man įdomiau, tai, kas nulemia šį susirgimą. Pvz., kodėl tokiomis pačiomis sąlygomis vieni serga, o kiti ne? Mes irgi prašėm siuntimo į sanatoriją, tai mums pasakė, kad važiuoja tik su sunkia astmos forma, o mums ji lengva, tai nepriklauso. Čia II ligoninėj.
Sveikos,
Pasisakysiu apie sanatorijas ka zinau. Kiek esam guleje ligoninej, tai maciau, kad net po bronchito su obstrukcija israso siuntimus i sanatorija. Viena sesele ir man sake, kad kovociau del kelialapio, nes priklauso (tuo metu maniskei buvo dar lengva forma astmos ir obstrukcinis bronchitas). Priklauso po plauciu uzdegimo kuris buvo gydytas ligoninej ir pan. Tik vaziuoti reikia iskart po ligonines, o ne laukti palankesnio metu laiko.
Bet siaip, kiek maciau gaunancius tas sanatorijas, tai visi be isimties pries tai eidavo "pasisneketi" su gydytojais
Del sanatoriju vaikams negulintiems ligoninej, tai greiciausiai teisybe, kad duoda tik sunkiom formom sergantiems vaikams. Siaip, man asmeniskai, tai logiska, nes jiems juk labiau reikia.
Del pagalviu, tai maniske irgi labai prakaituoja, nors vitaminu gauna. Sunus irgi prakaituoja. Net kelios gydytojos sake, kad cia greiciausiai tokia nervu sistema. Bet mane neramina faktas, kad toks prakaitavimas yra vienas is tuberkuliozes pozymiu. Mano tetis kazkada sirgo , tai irgi atsibusdavo slapiais plaukais. O kaip suzinot, ar vaikams jos nera? Juk dabar nedaro mantu tyrimu, kaip kazkadaise. Ar reikia prasyt?