Įkraunama...
Įkraunama...

Bronchinė astma, 8 tema

Sveikos

QUOTE(Kenguryte @ 2010 05 12, 15:57)
Gal kas netyčia neseniai pirkot monteliukastą ( domina ir Singuliaro ir Monkastos kainos), kurioje vaistinėje pigiausia įdomu ax.gif
Camelijoj, berods sakė, kad už Singuliarą apie 30Lt. priemoka, o Monkaistai - nieko nereikia primokėti.

Na štai praėjo vėl du mėnesiukai, ir vėl teko nueiti pas gyd. dėl singuliaro. Atrodo pragyvenom tos du mėnesius puikiai be kosulių , tik su mažytėm slogom. Pasidarėm kraujo tyrimą, taip nuvylė netelpam į normas, vis rodo alergiją ir nemažą. O tikėjaus , jog ir čia pagerėję. Na bet pratęsė singuliaro gėrimą ir claritine lėpė pagerti.

Dėl singuliaro aš šiandien pasisikambinau į šeškinės norfos vaistinę kur ir praitą kartą pirkau. Mane patikino, jog jei kompensacijos rūšis trečia tai priemokos nebus, tik reikia ateiti ir užsisakyti, nes prie savęs tokių vaistų nelaiko. Na tai ką, vakare kai vyrelis grįš lėksiu užsisakyt.

O monkasta tai kiekvienoj vaistinėj be priemokos.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Kasiopėja: 14 gegužės 2010 - 14:56
Sveikutės 4u.gif , norėjau paklausti mamyčių , kurių vaikučiai nuolat naudoja vaistus nuo astmos, ar jūs darot kokią nors pertrauką vasarą be vaistų , ar naudojat visus metus?
Atsakyti
QUOTE(daina 1 @ 2010 05 14, 18:56)
Sveikutės 4u.gif , norėjau paklausti mamyčių , kurių vaikučiai nuolat naudoja vaistus nuo astmos, ar jūs darot kokią nors pertrauką vasarą be vaistų , ar naudojat visus metus?

vasarą jokių nenaudojam smile.gif Praktiškai iki rugsėjo galo..
Atsakyti
ir mes jau nuo balandžio nenaudojam, tikiuosi nereiks nieko iki kokio spalio
Atsakyti
QUOTE(Kenguryte @ 2010 05 12, 15:57)
Gal kas netyčia neseniai pirkot monteliukastą ( domina ir Singuliaro ir Monkastos kainos), kurioje vaistinėje pigiausia įdomu ax.gif
Camelijoj, berods sakė, kad už Singuliarą apie 30Lt. priemoka, o Monkaistai - nieko nereikia primokėti.

Sveiki. Taip, monkasta nekainuoja, o singuliara ziurinejau pries kokius tris men, ieskojau kur pigiau- camelija, euro, gintarine, tai euro buvo pigiau. Okas del norfos vaistines tai idomu. Gal parasys mamyte, kuri sake, kad norfos vaistinej nieko nekainuoja g.gif . Man ir idomu- ar yra koks vaistu skirtumas ar ne, ta prasme ju poveikis organizmui. Mano sunus serga bronhine astma nuo 2m. dabar jam jau 9m 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Aivita @ 2010 05 11, 21:04)
Ir dar vis galvoju pasiklaust apie berods pneumo vakciną, ar galima tokius vaikučius skiepyt, viena pažįstama sako, kad jos vaikui labai padėjo, žymiai mažiau serga.

Sveikos. As skiepijau savo mergaite - nesiskundziu. smile.gif Tikrai maziau sirgo. Gal dar ir isaugt baigia, kaip kazkada rasiau. Sakoma, kad vakcina veikia 5 metus g.gif . Rudeniop planuoju skiepyti ir mazyli, nors kai kas labai peikia tuos skiepus... O kol kas kvepuojam fliksotidus, geriam monkastas ir laukiam vasaros rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Selenė @ 2010 05 16, 20:51)
Sveikos. As skiepijau savo mergaite - nesiskundziu.  smile.gif Tikrai maziau sirgo. Gal dar ir isaugt baigia, kaip kazkada rasiau. Sakoma, kad vakcina veikia 5 metus  g.gif . Rudeniop planuoju skiepyti ir mazyli, nors kai kas labai peikia tuos skiepus...  O kol kas kvepuojam fliksotidus, geriam monkastas ir laukiam vasaros  rolleyes.gif

Sveiki. Sakykit kas tai per vakcina, kazkaip negirdejau 4u.gif . Ir dar, ar senai moskasta pradejot gert.
Mes gerem singuliara, bet dabar jo nekompensuoja visos sumos, tad idomu ar poveikis toks pat blush2.gif
Atsakyti
Aš kaip suprantu pneumo vakcina yra kaip visi imunostimuliatoriai, o jie astmininkams dažnai padaro atvirkštinį rezultatą... Todėl pati gydytoja mums sakė nesiskiepyti juo smile.gif Dažna gydytoja siūlo, nes turi naudos smile.gif
Atsakyti
Sveikos,

Mano mergaitei astma diagnozuota praeita pavasari ir dar neturim daug patirties, tai noreciau paklausineti siek tiek apie vaistus, kuriuos naudojate. Maniskei, kai paumeja astma, skiria 125 mg flixotide ir salbutamoli. Dar prirase Aceterin nuo alergijos, nes istisai bega nosis. Bet ziuriu visos cia naudoja dar ir kazkoki Monkasta ir Singulaira. Gal galit papasakoti kuo jie skiriasi nuo flixotide ir kada priraso ju? As siek tiek abejoju, ar maniske gerai ikvepia inhaliuojamus vaistus, nors ir kvepuoja per babyhaler. Nes vos tik pridedu tarpine, ji pradeda kvepuot greitai ir pavirsutiniskai, noredama (ji taip galvoja) greiciau sukvepuot ir toliau zaist/miegot ir pan. Galvoju, gal jai tinkamesni butu geriami vaistai, bet gydytoja nei karto apie tokius neuzsimine.

Ir ar yra tokiu, kuriems dabar stipriai paumejus alergija? Ar daro tyrimus kokioms konkreciai ziedadulkems vaikas alergiskas? Nes as zinau, kad alergija ziedadulkems yra, tik neaisku kokioms. O sloga upeliais teka. Jau ir ausies uzdegimas prasidejo nuo to. Ir gal kas gali patarti geriausius antihistamininius vaistus 3 metu vaikui? Aceterin kuri dabar geria - migdo. O as noreciau geriau, kad ji gertu ne is vakaro, o ryte. Nes kai isgeria is vakaro, tai ja taip uzslopina, kad ji net neatsikoseja normaliai miegodama. Bijau, kad i plaucius gilyn nenueitu viskas.
Atsakyti
QUOTE(Violetikas @ 2010 05 17, 09:22)
Sveikos,

Mano mergaitei astma diagnozuota praeita pavasari ir dar neturim daug patirties, tai noreciau paklausineti siek tiek apie vaistus, kuriuos naudojate. Maniskei, kai paumeja astma, skiria 125 mg flixotide ir salbutamoli. Dar prirase Aceterin nuo alergijos, nes istisai bega nosis. Bet ziuriu visos cia naudoja dar ir kazkoki Monkasta ir Singulaira. Gal galit papasakoti kuo jie skiriasi nuo flixotide ir kada priraso ju? As siek tiek abejoju, ar maniske gerai ikvepia inhaliuojamus vaistus, nors ir kvepuoja per babyhaler. Nes vos tik pridedu tarpine, ji pradeda kvepuot greitai ir pavirsutiniskai, noredama (ji taip galvoja) greiciau sukvepuot ir toliau zaist/miegot ir pan. Galvoju, gal jai tinkamesni butu geriami vaistai, bet gydytoja nei karto apie tokius neuzsimine.

Ir ar yra tokiu, kuriems dabar stipriai paumejus alergija? Ar daro tyrimus kokioms konkreciai ziedadulkems vaikas alergiskas? Nes as zinau, kad alergija ziedadulkems yra, tik neaisku kokioms. O sloga upeliais teka. Jau ir ausies uzdegimas prasidejo nuo to. Ir gal kas gali patarti geriausius antihistamininius vaistus 3 metu vaikui? Aceterin kuri dabar geria - migdo. O as noreciau geriau, kad ji gertu ne is vakaro, o ryte. Nes kai isgeria is vakaro, tai ja taip uzslopina, kad ji net neatsikoseja normaliai miegodama. Bijau, kad i plaucius gilyn nenueitu viskas.

sveikutė,

mes pradžioje gerą pusmetį gydėmės per paūmėjimus flixotide 125mg ir ventolinu (salbutamolis kitaip smile.gif
Kai jau apsigydėm tiek,kad nebereikėjo tų hormonų, tuomet išrašė jau nuolat gerti singulair (ta pati veiklioji medžiaga ir monkasta bei eonic vaistuose). Nutraukiam tik vasarą visus vaistus.. Pernai iki rugsėjo galo nevartojom nieko smile.gif

Jei paūmėjus kvėpuojant flixotide vaikui gerėja, tai sukvėpuoja gerai wink.gif

Dėl alergijos tai turite paprašyti savo pulmonologės odos dūrių tyrimo, daug kur jis nemokamas, pas mus berods 15lt kainavo, na,žodžiu, nebrangus smile.gif Mums darė dūrius su visais įkvepiamais alergenais, mano nuostabai, nealergizavo nei vienas augalas ir žiedadulkės.. Labiausiai katės ir dulkių erkutės. Bet per žydėjimą pastoviai abi panos čiaudi,sloguoja,akis trina doh.gif
Atsakyti
Aciu uz greita atsakyma 4u.gif

Supratau, kad geriami skiriami sukontroliavus astma, o akivaizdu, kad mums to padaryti dar nelabai pavyksta. Matyt del to, kad ji normaliai neikvepia doh.gif Nes man toks vaizdas, kad jai pagereja ne nuo vaistu, o tiesiog nuo alergeno dingimo. Arba nuo prednizolono, kai atsigulam i ligonine.

del ziedadulkiu, tai mums kai dare tuos durius i rankyte, buvo labai stipri alergija katei ir lengvos dulkiu erkutei (vienai rusiai) ir ziedadulkiu misiniui. Bet pagal dabartine jos savijauta, tai i lengva alergija man tikrai nepanasu unsure.gif Dulkems ypatingu simptomu nepastebejau, nors gal nelabai tu erkuciu cia pas mus ir yra, nes patalyne sintetine, kilimus seniausiai nuemiau ir t.t. Bet va kokiam konkreciai augalui ji alergiska tai butu gerai zinot, nes dabar organizmas jau taip isijautrines, kad net uodo ikandimas baisiausiai istinsta ir net tokios dideles geltonos pusles atsirado kur ikasta.

Ir dar, ar yra tokiu vaiku, kurie tiesiog negali eit i darzeli? Man tai didziausia beda prasideda po nuvedimo i darzeli doh.gif Viena ar pora dienu ir ji sugeba susirinkt visus imanomus virusus, o jau tada astma lenda visu grazumu.
Atsakyti
QUOTE(Violetikas @ 2010 05 17, 09:50)
Ir dar, ar yra tokiu vaiku, kurie tiesiog negali eit i darzeli? Man tai didziausia beda prasideda po nuvedimo i darzeli  doh.gif Viena ar pora dienu ir ji sugeba susirinkt visus imanomus virusus, o jau tada astma lenda visu grazumu.

Aisku, kad yra.
Antrus metus eina mano merguzele. Pirmi metai buvo ramesni. O nuo rudens iki siol jau sirgo N kartu.... Kaip ir pas jus - visi virusai musu... O po to astminiai priepuoliai...

Del Singulair kainu - maziausia priemoka Camelia vaistineje.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ikulia: 17 gegužės 2010 - 09:24