Įkraunama...
Įkraunama...

Bronchinė astma, 8 tema

QUOTE(Kenguryte @ 2010 05 12, 10:24)

Dabar dėl to, kad tris valandas prieš miegą - jokio maisto...Maniškė tai, kai ateina maisto metas, tai kai vištukė, palesa, ir vėl bėga "su savo reikalais", o va, kai ateina jau visiems miego metas, tada jau jos skrandis "užgroja" ir tada valgyti nori ax.gif Sunkiai sekasi man šituo klausimu, nes negali vaiko versti valgyti, jei jis nenori, bet, o kaip vakare?

Man visiskai nesiseka susikalbeti su maziausiaja del nevalgymo vakare... Nori ir tiek... Verkia. Neina miegot... Stengiames apsiriboti lengviausiu maistu...

Sunus-paauglys ir tas valgyt praso, nors supranta, kad negalima. Refliuksas po to gadina miega jam... O norai lieka...
Atsakyti
QUOTE(Kenguryte @ 2010 05 12, 09:24)
Niu ir man kažkoks švokštimas prasidėjęs, ir niekaip nepasibaigia, bet nepasakyčiau, kad kažką tokio sintetiško iš parduotuvės valgau g.gif
Labai dažnai pagalvoju, kad mūsų gyvenamoji vieta, tiek butas, tiek pats rajonas, įtakoja mūsų paūmėjimus... verysad.gif Tai tik viena mintis peršasi...[/i]

oro užterštumas tikrai lb įtakoja. mes gyvenam mažeikiuos, o čia statistiškai yra labiausiai užterštas oras LT (dėl naftos gamyklos). prieš atsikraustant gyvenau ukmergėj, vln, tai jokios astmos net nežinojau biggrin.gif . o va čia parvažiavus ir pradėjau sirgt verysad.gif . už tai stengiuos visą vasarą su vaikais praleist sodyboj, vienkiemy prie miško, kad bent kiek prasivalytų organizmai. aišku idealiausia būtų išsikraustyt prie jūros, ten kur šilta, bet deja deja doh.gif

beje, pirmą savo astmos epizodą turėjau paauglystėj būtent po avarijos achemos gamykloj (mes gyvenom 30 km nuo jos), tada turbūt ir pažeidė tie junginiai plaučius. prisimenu sirgau, kosėjau gal pusmetį, vežiojo mane pas visus daktarus, gulėjau ligoninėj, šildė, inhaliavo, masažavo. bet nieks tada taip ir nediagnozavo, kad čia astma. tik db aš viską prisiminus esu tikra, kad čia buvo ji. ir va antro epizodo tik gal po kokių 10-12 metų sulaukiau, kai pagyvenau mžk doh.gif
Atsakyti
Ikulia musu pulmonologe yra Radziuniene, o pas homeopate Malychina lankemes.

Mano vaikui tais metais, kai durpynai dege labai paumejo ba. Kazi kai mums atsilieps siumetiniai vulkaniniai debesys. g.gif Tikiuosi neatsilieps. g.gif

Ikulia pabandykit po truputi atsikovot vakarinio laiko nevalgant. Kai susiformuoja iprotis nebuna didelio vargo. Visiems naudinga yra laikytis rezimo. Nor kai dabar mano vyresnelio ligos nesireiskia taip, tai vadeles jau atleidau blush2.gif . O buvo grieztai, net su asarom ir pazadais del rytdienos palepinimu ar skanumynu pirkimu. doh.gif Sakau, mano mama mane ragana vadino, kad taip vaika kankinu. Bet rezultatai tai tikrai geri.

Kenguryte del ekologisku ukiu, tai ideja grazi, bet daugkas "ant garbes zodzio". Kaip suprantu yra deklaruojama, kad nenaudojama jokiu chemiju, bet kaip yra istikruju sunku pasakyt. Pas mus tai naujove, o visomis naujovemis buna, kad naudojasi ir nesaziningi zmones. Tarki Europoje tai jau tradicija ir prarasti ekologisko ukio sertifikata paprasta, o gauti tai jau ne. Bet vistiek mazesne rizika, kad ten kokeistai rondapais nupurksti paseliai bus ar daug labai trasu cheminiu pilama. Vistiek kontrole turi but. g.gif Bet jau kai pats augini tai zinai ir kaip. mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(*GAILĖ* @ 2010 05 12, 11:52)
<...> aišku idealiausia būtų išsikraustyt prie jūros, ten kur šilta, bet deja deja doh.gif  <...>

tai kad prie jūros nešilta schmoll.gif biggrin.gif
na, nebent žiemą šilčiau nei kitoj Lietuvos pusėj wink.gif

o dėl produktų, gal žinot, yra tokia svetainė Sveikas vaikas čia tiria produktus nuo E ir informuoja vartotojus. tai aš pagal čia pasižiūriu - kurie iš koldūnų geri, kurie iš pomidorų padažų geri, pasirodo yra produktų ir be E thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Lindra @ 2010 05 12, 12:39)
tai kad prie jūros nešilta schmoll.gif biggrin.gif
na, nebent žiemą šilčiau nei kitoj Lietuvos pusėj wink.gif

o dėl produktų, gal žinot, yra tokia svetainė Sveikas vaikas čia tiria produktus nuo E ir informuoja vartotojus. tai aš pagal čia pasižiūriu - kurie iš koldūnų geri, kurie iš pomidorų padažų geri, pasirodo yra produktų ir be E  thumbup.gif

pažiūrėk ką parašiau, kablelį padėjau biggrin.gif . prie mūsų jūros tai nešilta, reikia varyt prie kokios viduržemio ar juodosios gyvent biggrin.gif . jei mūsų pajūrys būtų efektyvus sprendimas, tikrai rasčiau būdų persikraustyt, bet manau kad nlb ką pakeistų, šalta gi, drėgna vistiek. tik gal teršalų mažiau.

ir čia sm yra ekologiško gyvenimo būdo skyrelis, tik riekia domėtis. tikrai kone visus produktus gali nusipirkt be konservantų, daugumą ir ekologiškus, tik reikia savo "taškus" atrast, o ir prekybcentriuose daug ką gali rast, tik reikia žinot ką pirkt ir būtinai skaityt etiketes. beje, ekologiškai gyvent netgi išeina pigiau, nors iš pirmo žvilgsnio taip ir neatrodo, tiesiog savaime susitaupo kai neperki nesąmonių, daugiau gamini tada, pagaliau suvoki, kad to dalyko visai ir nereikia namie biggrin.gif . o dėl sąžiningumo, jei maistas sertifikuotas ekoagros, tai tikrai galit būt ramios, tikrai didelę kontrolę jie daro. o va šiaip užrašymai "be E" ar "be konservantų" tai tikrai nereiškia, kad taip ir yra.

dar lb faina smagi svetainė yra manskanu.lt. ypač tinka paaugliams paskaitinėt, kurie jaučiasi nuskriausti kad negauna hotdogų ir čipsų ir colų. na mano paauglys pažiūri tuos filmukus, paskaitinėja ir nebeprašinėja kurį laiką. kai vėl ko užsimano, vėl randu ką nors paskaityt.
Atsakyti
Gal kas netyčia neseniai pirkot monteliukastą ( domina ir Singuliaro ir Monkastos kainos), kurioje vaistinėje pigiausia įdomu ax.gif
Camelijoj, berods sakė, kad už Singuliarą apie 30Lt. priemoka, o Monkaistai - nieko nereikia primokėti.
Atsakyti
Labas rytas,

del neigiamos aplinkos. Na nevisi net suauge zmones gali tiksliai ivardinti priezastis kodel jie nenori but kokioj nors aplinkoj ar benraut su tam tikrais zmonemis. Mano vaiko natura yra nesiskusti. Visi negatyvus ivikiai atsiskleidzia tik po tam tikro laiko. Jam bus 11 siemet, o dar vis kartais prisimena nauju, blogu dalyku is pirmojo darzelio. Kartais zmogui yra labai sunku pripazinti sau skaudzius dalykus ir apie tai kalbeti garsiai. Mazi vaikai tai labai gerai atskleidzia per piesinius. Paprasykite, kad vaikas nupiestu savo darzelio grupe ir atkreipkite demesi i detales. Visu pirma i jo ir kitu vaiku bei aukletojos dydi. Jei aukletoja turi didele burna ir neturi ausu juk darosi aisku kaip ji bendrauja su vaikais. Issistudijuokite ir taps aisku ar jusu vaikas tikrai gerai jauciasi darzelyje ar tik taip sako. Na o su vyresniais tai jau kaip su suaugusiais sneket reikia.

Kenguryte mes Singulaira pirkom praeita menesi. Kadangi metus buvom nevartoje, tai nezinojau naujoviu ir pirkau zinoma vaista. Tai Eurovaistinej reikejo primoket ar 16 ar 18 Lt. Si menesi pirkau jau Monkasta ir nereikejo nieko primoket. Bet zadu tik duot iki birzelio, kol isvaziuosim i kaima.
Atsakyti
QUOTE(Lindra @ 2010 04 14, 13:14)
o kiek taviškei yra?
gal purškalą galima naudoti ir be dūdos?

Manu jei waikas jau didesnis ir supranta kaip ikwepti waistus, tai galima daryti ir be dudos, mano 3.5m berniukas ikwepia salbutamoli pats.... g.gif
Atsakyti
QUOTE(Calmness @ 2010 05 08, 11:14)
Norejau paklausti mamyciu,kurios duoda savo vaikuciams MONKASTA, kiek laiko juos vartojate?

mano berniukui 3.5metuku, bronchine asma nustate sausio men tai nuo sausio ir sugerem 3dezutes monkastos, ir teko iswaziuoti i uzsieni, gydytoja sake daryt pertrauka, bet wa jau men laiko kaip prasideje siaubingi kosuliai, nzn gal cia pripratimas prie monkastos, purskiu salbutamoli , bet praeina tik tam kartui, atsigulus(bet ne visada)kosulys paumeja, kartais net po wal prakosti kol uzmiega... verysad.gif graudu i waika ziuretijavascript:emoticon(':blink:')
AR DAR KIENO NORS VAIKUCIAM YRA TAIP BUWE, KAD NEBEWARTOJA MONKASTOS IR TAIP PAUMEJA? MES TIK BIRZELI GRIZTAM, TAI PAS DAKTARUS NEGALIM NUEITI, O SITUACIJA NEKOKIA:(
Atsakyti
QUOTE(Kenguryte @ 2010 05 12, 15:57)
Gal kas netyčia neseniai pirkot monteliukastą ( domina ir Singuliaro ir Monkastos kainos), kurioje vaistinėje pigiausia įdomu ax.gif
Camelijoj, berods sakė, kad už Singuliarą apie 30Lt. priemoka, o Monkaistai - nieko nereikia primokėti.

pries gera menesi teko pirkti singulaira, tai specialiai apvaiksciojau visas pakeliui buvusias vaistines. Rezultatai tokie: Camelia ir Eurovaistineje - 26, 50 Lt, 100 metu vaistineje - 38Lt su kompensacija blink.gif , gintarineje vaistineje - buvo 30% nuolaida kompensuojamiems vaistams teko moketi 20 Lt. tai cia ir pirkau. Na gal nuo geguzes pradzios jau vaistai papige bus, kaip skelbiama.
dar teisybe, vaistininkes siule monkasta ir eona - uz juos primoketi nereikia.
Atsakyti
singulairo neturejo tuo metu tai paemiau EONIC, uz juos ir damoekti nereikejo sake tas pats vaistas
Atsakyti
Mes savaite pavartojom Singuliari ir pradejo maniske skustis pilvo skausmu g.gif Ir vaisto lapelyje paskaiciau,tai parasyta kad gali paskaudeti pilva,laisvinti vidurius.Tai kazin ka mums daryt,jei ir toliau tas pilvas skaudes ar gerti vaistus ar ne,pas gydytoja tik 06.01,o dbr gydytoja atostogauja.Gal kas ka patartumete.Dekui mirksiukas.gif
Atsakyti