Įkraunama...
Įkraunama...

Bronchinė astma, 8 tema

QUOTE(*GAILĖ* @ 2010 05 06, 16:28)
užsiregistruokit pas pulmonologą ir pasakys kokių tyrimų reikia, nes ne visiems vienodai. beje, kiek vaikui metų?

sausą kosulį reikia drėkint. astmatikams karštais garais netinka, reikia šaltais, t.y. kompresoriniu inhaliatoriumi, įpylus biški mineralinio. dar būtinai daug šiltų arbatų gerkit, lb gerai šalpusnių - gysločių, raktažolių, čiobrelių. db galit šviežių pasirinkt šalpusnių ir raktažolių ax.gif . aš dar barsuko taukais krūtinę ir nugarą tepu kai kosti, uždedu prieš miegą ant nugarytės šiltą pūslę. ir ventoliną kvėpuokit kas 4 val

dekui,gerai sakau kad visdelto tos ligos uzpuola pries vaziuojant namo, aisku geriau isvis nesirgti,bet jei sirgti tai geriausia griztant namo.
Maniskiui uzvakar suejo 3 metukai,o jau daugiau kaip menuo sergam.

musu inhaliatorius toksai
user posted image
, o koks yra kompresorinis inhaliatorius? ar labai skiriasi nuo sio? sis is pigesniu,cia pas mus airijoje 10 euru takainuoja.
o tu barsuko tauku is kur gauti unsure.gif ? ar labai veiksminga?

man dar idomu ar tokia extra prieziura vaikui visa laika reikia skirti, ar tik kol simptomai pasirode?

Atsakyti
QUOTE(LadyAgne @ 2010 05 06, 17:15)
Maniskiui uzvakar suejo 3 metukai,o jau daugiau kaip menuo sergam.

musu inhaliatorius toksai
user posted image
, o koks yra kompresorinis inhaliatorius? ar labai skiriasi nuo sio? sis is pigesniu,cia pas mus airijoje 10 euru takainuoja.

o tu barsuko tauku is kur gauti  unsure.gif ? ar labai veiksminga?

man dar idomu ar tokia extra prieziura vaikui visa laika reikia skirti, ar tik kol simptomai pasirode?

tai jums skirs nebent alergijos tyrimus ir rentgeną, spirometrijai jis dar pe mažas, todėl astma bus nustatoma tik iš simptomų pagrinde

pas jus čia ne inhaliatorius, o tarpinė vaistams sukvėpuot. kompresoriniai inhaliatoriai gamina vėsius garus iš skysčio, kurį supili į spec talpą. va pvz tokie http://www.microlife...hma/nebulisers/. nepakeičiamas šiaip daiktas ir neastmatikams, mes visa šeima naudojam kai sergam kokiais nors kvėpavimo takų susirgimais mirksiukas.gif , o BA vaikučiams, tai ir adrenalinui kvėpuot jis reikalingas ir gleivėms skystint. vis mažiau vaistų per virškinimą tada reikia vartot. airijoj tai jie jaučiu bus pigesni nei LT, pabandyk pasidomėt, mes už saviškį apie 170 lt mokėjom prieš 3 m.

aš tuos taukus pirkau iš vienos SM mamytės, jos vyras medžiotojas. na kas ten žino ar veiksminga biggrin.gif , bet jie nuo seno yra vartojami astmai ir tuberkuliozei gydyt, liaudiškas vaistas. geriausia tai būtų gert, ne tik tept, bet mano mažius niekaip nepraryja jų (pati irgi negalėjau, fui biggrin.gif ), todėl tik tepam kai serga (sumaišau su ekologišku eukalipto tepalo lašiuku (ne aliejaus), kad kvapas būtų malonesnis)

na tokia kaip aprašiau priežiūra, tai kai pradeda simptomai rodytis, o šiaip astminuką rekia pasaugot nuo alergenų, chemikalų, infekcijų, kolektyvų ir t.t, žiūrint kam jautrus.

sėkmės 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(*GAILĖ* @ 2010 05 06, 20:01)
tai jums skirs nebent alergijos tyrimus ir rentgeną, spirometrijai jis dar pe mažas, todėl astma bus nustatoma tik iš simptomų pagrinde

pas jus čia ne inhaliatorius, o tarpinė vaistams sukvėpuot. kompresoriniai inhaliatoriai gamina vėsius garus iš skysčio, kurį supili į spec talpą. va pvz tokie http://www.microlife...hma/nebulisers/. nepakeičiamas šiaip daiktas ir neastmatikams, mes visa šeima naudojam kai sergam kokiais nors kvėpavimo takų susirgimais  mirksiukas.gif , o BA vaikučiams, tai ir adrenalinui kvėpuot jis reikalingas ir gleivėms skystint. vis mažiau vaistų per virškinimą tada reikia vartot. airijoj tai jie jaučiu bus pigesni nei LT, pabandyk pasidomėt, mes už saviškį apie 170 lt mokėjom prieš 3 m.

aš tuos taukus pirkau iš vienos SM mamytės, jos vyras medžiotojas. na kas ten žino ar veiksminga biggrin.gif , bet jie nuo seno yra vartojami astmai ir tuberkuliozei gydyt, liaudiškas vaistas. geriausia tai būtų gert, ne tik tept, bet mano mažius niekaip nepraryja jų (pati irgi negalėjau, fui  biggrin.gif ), todėl tik tepam kai serga (sumaišau su ekologišku eukalipto tepalo lašiuku (ne aliejaus), kad kvapas būtų malonesnis)

na tokia kaip aprašiau priežiūra, tai kai pradeda simptomai rodytis, o šiaip astminuką rekia pasaugot nuo alergenų, chemikalų, infekcijų, kolektyvų ir t.t, žiūrint kam jautrus.

sėkmės 4u.gif

O mes geriam barsuko taukų kapsules ir tikrai padėjo,du mėnesius visai nesirgom,dabar vėl labai sunkiai atsirgom plaučių uždegimu,tai vėl pradėjau duoti,jų mums parvežė iš maskvos.Bet eina sau kokios tų inchaletorių kainos didelės verysad.gif
Atsakyti
Laba diena 4u.gif

ieskau patarimo kas koki pulmonologa ir alergologa kreiptis klaipedietei?
Pupa jau nuo rugsejo koseja doh.gif su obstrukciniais bronchitais doh.gif
Atsakyti
QUOTE(mmusyte @ 2010 05 06, 21:02)
O mes geriam barsuko taukų kapsules ir tikrai padėjo,du mėnesius visai nesirgom,dabar vėl labai sunkiai atsirgom plaučių uždegimu,tai vėl pradėjau duoti,jų mums parvežė iš maskvos.Bet eina sau kokios tų inchaletorių kainos didelės  verysad.gif

nu kaina taip nera visai maza,bet koks jis padejejas ligos atveju thumbup.gif ,mums jis tikras issigelbejimas prie visu kosuliu
Atsakyti
nepasakyčiau, kad didelė kaina. taigi čia elektrinis prietaisas, kurį naudosit daugybę metų visa šeima. paprasčiausias fenas ir tai 50 lt kainuoja, o čia gi medicininė technika. paprasta tarpinė babyhaler 80 lt kainuoja, o yra tik plastmasės gabalas. manau tikrai verta tuos pora šimtų investuot į tokį daiktą. paprašykit kad giminės vaikui gimtadienio proga susimestų ir nupirktų, užuot nešę eilinį žaislą, kurių ir taip pilni namai būna.
Atsakyti
QUOTE(*Rūta* @ 2010 05 07, 06:57)
Laba diena  4u.gif

Pupa jau nuo rugsejo koseja  doh.gif  su obstrukciniais bronchitais  doh.gif

Karoso kosultacinėj poliklinikoj lankomės, pas pulmonologę Jūratę Šuliauskaitę ir alergologę Jolanta Sivickienę 4u.gif abi superinės thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(juoda_saulė @ 2010 05 07, 09:16)
Karoso kosultacinėj poliklinikoj lankomės, pas pulmonologę Jūratę Šuliauskaitę ir alergologę Jolanta Sivickienę 4u.gif abi superinės thumbup.gif

aciu visoms parasiusioms i az ir cia 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(*Rūta* @ 2010 05 07, 07:57)
Laba diena  4u.gif

Pupa jau nuo rugsejo koseja  doh.gif  su obstrukciniais bronchitais  doh.gif

va ir man reikia butent Klaipedoje bigsmile.gif

QUOTE(*GAILĖ* @ 2010 05 07, 09:13)
paprasta tarpinė babyhaler 80 lt kainuoja, o yra tik plastmasės gabalas.

Kieeeek kainuoja blink.gif ??? pas mus airijoje tas 9.99 euro kainuoja doh.gif nu ir lietuveles kainos...

QUOTE(juoda_saulė @ 2010 05 07, 10:16)

aciuks.gif o kokios kainytes,dideles eiles g.gif ?
Atsakyti
QUOTE(LadyAgne @ 2010 05 07, 10:48)
va ir man reikia butent Klaipedoje  bigsmile.gif
Kieeeek kainuoja  blink.gif ??? pas mus airijoje tas 9.99 euro kainuoja  doh.gif  nu ir lietuveles kainos...
aciuks.gif  o kokios kainytes,dideles eiles  g.gif ?

siadiena registravausi tai geguzes 12 ir19 dienom papulsime, sakyciau eiliu nera
Atsakyti
QUOTE(LadyAgne @ 2010 05 07, 10:48)
Kieeeek kainuoja  blink.gif ??? pas mus airijoje tas 9.99 euro kainuoja  doh.gif  nu ir lietuveles kainos...

drinks_cheers.gif todėl ir inhaliatorių rekomenduoju ten pirkt, tikrai bus pigiau mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(shimmer @ 2010 05 06, 12:52)
Mamytės, ar jūsų vaikučiams taip būna, kad kaip dabar mano vaikui, labai užgulta nosytė, toks vaizdas kad dirgina snargliukai viduje, iš nosies niekas nebėga.Naudojam visus vaistukus kaip priklauso nuo astmos-flixotide, monkasta, claritine, į nosį purškiam flixonase.
Ar čia skaitosi paūmėjimas gal, kad viskas žydėt pradėjo?
Ryte kosti iš po miego, dienos metu retai.Vakare užmigt sunku, pro nosį sunku kvėpuoti.
Ar papildomai darote ką nors, ar vartojate dar kokius vaistus ir pan., ar vedate pas gydytoją?

Sveika, mano dukrai 4m. grynai taip pat užgulus nosis be jokių snargliukų, ir taip jau virš savaitės.Ypač naktim sunku, rytais po kokių 2val. išlipus iš lovos lyg ir atleidžia.
Tai gydytoja pradžioj lyg viruso pradžią įtarinėjo,bet sloga taip ir neišlindo.Prie monkastos skyrė dar Zyrtec antialerginį, sakė kokias 2sav. pagert, bet jau kaip savaitę geriam, o palengvėjimo nosiukui nėr verysad.gif .Klausiau, gal Euphorbium compositum papurkšti(pagal anotaciją lyg nieko vaisias), tai gyd. sakė, atsargiai, nes jis žolinis, vienžo jo nebandžiau.

Mūsų irgi Babyhaler tarpinė vaistams kvėpuoti, bet kas jį turite, tai ir laikote tam spec. mėlynam maišelY? Nes man tai absurdas išsitraukiau jį, o jis visas, tiksliau ta guminė kaukytė ir vožtuvai apsivėlę tais medžagos pūkeliais.Tai kaukę prieš inhaliupjant galima pavalyti, o kaip su vožtuvais, juk neplausi staigiai. Laikau tai sekcijoje, dar dėžutėje, nepaSTEBĖJOTE KAŽKO PANAŠAUS?

O kurių vaikučiai prie Montelucastum gal ir dar antialerginius vaistus vartojate?Domintų jų gėrimo seka, nes mums liepė visą paros dozę T.Y. 10ml. gerti ryte , (nedalinti į 2 dalis po 5ml. ryte ir vakare), nes vakare geria Monkastą, kuri lyg ir priešalergiškai veikia.Reikalas tas, kad viduriukasi suskystėjo, įtariu gal nuo padidinto vienkartinės dozės.
Galvoju, gal nieko tokio jei kokią 20val. išgertų Zyrtec, o kokią 22,30 Montelucastum?Atsakykit prašau kuri 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Maluna: 07 gegužės 2010 - 11:46