Įkraunama...
Įkraunama...

Bronchinė astma, 8 tema

QUOTE(Aivita @ 2010 05 04, 14:55)
Aaa, man irgi atrodo, kad tai Santariškių tokia jau metodika, oi neatrodo ji man patikima, norėtųsi kažkokių tyrimų, kurie tikrai patvirtintų, kad jam astma, nes girdau kiekvieną kartą vaistus ir galvoju, o gal jie apsiriko ir aš veltui nuodiju savo vaiką.

kodel neinat pas kita daktara? kodel patys nereikalaujat ar nesidarot tyrimu kitur? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Aivita @ 2010 05 04, 13:55)
norėtųsi kažkokių tyrimų, kurie tikrai patvirtintų, kad jam astma, nes girdau kiekvieną kartą vaistus ir galvoju, o gal jie apsiriko ir aš veltui nuodiju savo vaiką.

Ir mane kaskart apima toks jausmas unsure.gif Bandysiu registruotis pas šeimos daktarą ir prašyt tyrimų,bet jau dabar matau tą protingą šypsenėlę daktaro veide,kuri pasako "per daug,mamyte,rūpiniesie,it's normal tavo neišnešiotui vaikui",nemėgstu,kai man taip sako schmoll.gif Galbūt jai nėra jokios astmos g.gif

Sveikos,mamytės 4u.gif

Beja,šiandien pasaulinė astmos diena cool.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Kauske: 04 gegužės 2010 - 15:10
QUOTE(Aivita @ 2010 05 04, 15:55)
norėtųsi kažkokių tyrimų, kurie tikrai patvirtintų, kad jam astma, nes girdau kiekvieną kartą vaistus ir galvoju, o gal jie apsiriko ir aš veltui nuodiju savo vaiką.

o kokie būna papildomi tyrimai astmai nustatyti?

turbūt daugelį mamyčių aplanko tokios panašios mintys unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Lindra @ 2010 05 04, 18:29)
o kokie būna papildomi tyrimai astmai nustatyti?

turbūt daugelį mamyčių aplanko tokios panašios mintys  unsure.gif

na mąstant logiškai - jei vaikui dažnai pasireiškia bronchų obstrukcija, tai ir yra astma. juk čia pagrindinis simptomas, prie kitų ligų jo paprastai nebūna. o jei dar randa alergiją, tai alergija + obstrukcija dar gal + kosulys, sloga dažnai, tai šitie požymiai jokios kitos ligos rodyt negali, tik alerginę astmą unsure.gif .
dar rentgenograma gali kažką parodyt, vyresniam vaikui - spirometrijos tyrimas.
o jei įtariama, kad yra kokia kita plaučių iga, tai bronchoskopija gali tą paneigt arba patvirtint. daugiau tyrimų kaip ir nėra unsure.gif
Atsakyti
Mamytės, ar jūsų vaikučiams taip būna, kad kaip dabar mano vaikui, labai užgulta nosytė, toks vaizdas kad dirgina snargliukai viduje, iš nosies niekas nebėga.Naudojam visus vaistukus kaip priklauso nuo astmos-flixotide, monkasta, claritine, į nosį purškiam flixonase.
Ar čia skaitosi paūmėjimas gal, kad viskas žydėt pradėjo?
Ryte kosti iš po miego, dienos metu retai.Vakare užmigt sunku, pro nosį sunku kvėpuoti.
Ar papildomai darote ką nors, ar vartojate dar kokius vaistus ir pan., ar vedate pas gydytoją?
Atsakyti
QUOTE(shimmer @ 2010 05 06, 11:52)
Mamytės, ar jūsų vaikučiams taip būna, kad kaip dabar mano vaikui, labai užgulta nosytė, toks vaizdas kad dirgina snargliukai viduje, iš nosies niekas nebėga.Naudojam visus vaistukus kaip priklauso nuo astmos-flixotide, monkasta, claritine, į nosį purškiam flixonase.
Ar čia skaitosi paūmėjimas gal, kad viskas žydėt pradėjo?
Ryte kosti iš po miego, dienos metu retai.Vakare užmigt sunku, pro nosį sunku kvėpuoti.
Ar papildomai darote ką nors, ar vartojate dar kokius vaistus ir pan., ar vedate pas gydytoją?

Mano sunui-paaugliui tai beveik nuolat taip. Prakvepuot negali, o jokiu snargliu nesimato. Buna paumejimai.
Man atrodo, kad tikrai del zydejimu.
Papildomai nieko nedarom.
Bet cia paauglys. Gal maziukui kitaip?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ikulia: 06 gegužės 2010 - 10:59
QUOTE(Ikulia @ 2010 05 06, 10:58)
Mano sunui-paaugliui tai beveik nuolat taip. Prakvepuot negali, o jokiu snargliu nesimato. Buna paumejimai.
Man atrodo, kad tikrai del zydejimu.
Papildomai nieko nedarom.
Bet cia paauglys. Gal maziukui kitaip?

ta vat ir aš galvoju, buvom prieš kelias dienas pas daktarę, bet kad vartoti nieko nesakė, paklausius plaučiukus sakė girdisi šiurkštokas kvėpavimas, tai ir išėjau nieko nesupratus.....
Sakė, kad dabar žydėt viskas pradeda, dulkės ir t.t.
Atsakyti
Prašau patarkite, kokį inhaletorių pirkti sergant bronchine astma,ir kad kaina būtų prieinama.Ačiū.
Atsakyti
QUOTE(mmusyte @ 2010 05 06, 13:11)
Prašau patarkite, kokį inhaletorių pirkti sergant bronchine astma,ir kad kaina būtų prieinama.Ačiū.

Mes toki turim

http://www.100metu.l...oriai/volumatic
Atsakyti
Sveikos 4u.gif

Nu ka, turbut jungiuosi prie mamyciu kuriu lialiukai serga bronchine astma sad.gif kaip bebutu gaila, nors ir LABAI SUNKU PATIKET, daktaras paskake labai tiketina "bronchine astma"! , nu nezinau nezinau, kazkaip... koseja dickis labai daug, jau koks menuo, prasidejo kosulys su gargalais, tempa auksciausia laikes ilgokai, atrodo pagerejo, nustojau davus kvepuot Ventolin per Inchaliatoriu,ir vel viena diena kazkaip neatkreipiau demesio ir mazus pasikosciojimus, o sianakt jis man taip stipriai griaudejo kosedamas, tik si karta sausas kosulys, kad net baugu apsidare nes iki apsivemimo, visa diena koseja,kas nelias minutes,koseja koseja koseja.... merginos ar cia astma? jokiu tyrimu mums nedare. Gryztam i Lt kita savaite begsiu daryt tyrimus vaikui,bet nuo kokiu tyrimu reiketu pradet?

Ka merginos darot,gal kokiu naturaliu priemoniu zinot,kaip mazinti sausa kosuli? buciau labai dekinga smile.gif
Atsakyti
QUOTE(mmusyte @ 2010 05 06, 12:11)

mes turim microlife, aipe 170 lt kainavo mirksiukas.gif
Papildyta:
QUOTE(LadyAgne @ 2010 05 06, 15:14)
,bet nuo kokiu tyrimu reiketu pradet?

Ka merginos darot,gal kokiu naturaliu priemoniu zinot,kaip mazinti sausa kosuli? buciau labai dekinga smile.gif

užsiregistruokit pas pulmonologą ir pasakys kokių tyrimų reikia, nes ne visiems vienodai. beje, kiek vaikui metų?

sausą kosulį reikia drėkint. astmatikams karštais garais netinka, reikia šaltais, t.y. kompresoriniu inhaliatoriumi, įpylus biški mineralinio. dar būtinai daug šiltų arbatų gerkit, lb gerai šalpusnių - gysločių, raktažolių, čiobrelių. db galit šviežių pasirinkt šalpusnių ir raktažolių ax.gif . aš dar barsuko taukais krūtinę ir nugarą tepu kai kosti, uždedu prieš miegą ant nugarytės šiltą pūslę. ir ventoliną kvėpuokit kas 4 val
Atsakyti
Tai va, kai jau tiek daug požymių, gal ir galima patikėt, kad astma, bet, kai vaikas pradėjo sirgt nuo rugsėjo, atšalus orui ir brolis iš mokyklos pradėjo nešt virusus, gydytoja pradėjo gydyt antibiotikais, tai Santariškėse tik pažiūrėjo vaistų knygutę ir nusprendė, kad tai bronchinė astma. Draugė sakė, kad jos vaikas astma sirgo 11 metų, bet spirometrija nieko nerodė. Matyt, ta astma gali būt lengva, vidutinė, sunki. Pas mus niekada nebuvo dusimo. Alergija tik dulkių erkutėms vidutinio stiprumo.
Atsakyti