Įkraunama...
Įkraunama...

Bronchinė astma, 8 tema

QUOTE(Laura_k @ 2010 05 04, 08:52)
sveikos,

kadangi intensyviai ieskau galu nuo ko mano mazylis serga ir kaip pagerinti visas imanomas salygas noriu paklausti:
- kokiais milteliais-minkstikliu skalbiat vaikuciu patalyne? paprastais eiliniais is parduotuves ar perkat kokius spec?
- kokius valiklius buityje naudojat? specialius ar bet kokius is prekybos centro?

man pvz labai painka kai namai turi "savo kvapa" labai patinka tier visi namu kvapai "rozetiniai" ir kitokie, bet ar tai ner bloga sergantiems BA?

gal kas naudojat vaikams Bauer patalyne? ar pasiteisino? tikrai ji tokia super kaip reklamuoja?

aciu

pati sergu BA, mano patirtis tai vienareikšmė - jokių sintetikų aplinkoj turi nebūt. aš net prekybcenty į tą skyrių, kur skalbikliai sudėti, nueiti negaliu biggrin.gif , iškart nosis užgula, čiaudau, ašaroju.
- visus šeimos skalbinius skalbiu tik ekologiškais skystais skalbikliais (geriausias kainos / kokybės santykis man yra sonett skalbikliai). minkštiklių naudot astmatikams apskritai negalima, nes jie neišsiskalauja iš audinio ir tie visi sudėtingi cheminiai junginiai, kurie duoda kvapą ir minkštumą, pakyla į orą kaskart palietus audinį ir nusėda plaučiuose, gleivinės, brrr blink.gif
- stengiuos kuo mažiau naudot valiklių. realiai turiu namie tik 1 - ekologišką apelsinų aliejaus valiklį Almawin ir jis viskam puikiai tinka. dar naudoju paprastą sodą ir citrinos rūgštį, actą.
- jei norisi kvapo, naudoju eterinius ekologiškus aliejus. bet čia irgi labai individualu, reikia išsiaiškint ar žmogus nealergiškas jiems. o sintetiniai kvapai - tai baisiausias astmatikų priešas ir didelis paūmėjimų provokatorius. jokiu būdu negalima naudot jų.

bauer vertinu skeptiškai, dėl jų kainos. yra soočiai kitokių prekinių ženklų vilnonės patalynės, kainuojančios 10 kartų pigiau, bet realiai niekuo nesiskiriančios nuo bauer biggrin.gif . mano vaikai miega su vilnonėm kaldrom (nžn net kokios firmos, apie 200 lt kainavo), tai tikrai patenkinti esam, šiltos, lengva išplaut, išvėdint, nesukelia prakaitavimo. bet vėl gi, reikia žinot, kad nesi alergiškas vilnai mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *GAILĖ*: 04 gegužės 2010 - 09:10
QUOTE(*GAILĖ* @ 2010 05 04, 09:07)
bauer vertinu skeptiškai, dėl jų kainos. yra soočiai kitokių prekinių ženklų vilnonės patalynės, kainuojančios 10 kartų pigiau, bet realiai niekuo nesiskiriančios nuo bauer  biggrin.gif . mano vaikai miega su vilnonėm kaldrom (nžn net kokios firmos, apie 200 lt kainavo), tai tikrai patenkinti esam, šiltos, lengva išplaut, išvėdint, nesukelia prakaitavimo. bet vėl gi, reikia žinot, kad nesi alergiškas vilnai  mirksiukas.gif

ar paciai vilnai gali buti alergija? g.gif ar tik toms pacioms erkutems, kurios toje vilnoje? ar velkat vilnone patalyne i papildoma uzvalkala?

tiesa ant kokiu ciuziniu miega jusu vaikuciai?
Atsakyti
QUOTE(Laura_k @ 2010 05 04, 09:20)
ar paciai vilnai gali buti alergija?  g.gif  ar tik toms pacioms erkutems, kurios toje vilnoje? ar velkat vilnone patalyne i papildoma uzvalkala?
tiesa ant kokiu ciuziniu miega jusu vaikuciai?

ir pačiai vilnai gali būt alergija mirksiukas.gif

o erkutėms tai daugumai astmatikų yra, bet vilnonė patalynė gana patogi tuo, kad ją lengva išplaut ir išvėdint, kad kuo mažiau tų erkių liktų.
taip, velku, gi graužia vilna. be to užvalkalai irgi kažkiek mažina erkučių judėjimą. užvalkalus visada skalbiu lb karštai 60-90 C temperatūroj.

o čiužiniai ir man didelis galvosūkis. šiuo metu visi miegam ant paprastų spyruoklinių - poroloninių, pirktų kartu su lovom (mažiukas tai savo lovytėj turi kokosinį, bet kad lb mažai jis ten miega blush2.gif , visada naktį pas mus į lovą atsliūkina biggrin.gif ). bet galvoju, kuom reikėtų juos pakeist, gal kokie kokosiniai - grikiniai kombinuoti būtų sveika g.gif . bet vis neapsisprendžiu unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(*GAILĖ* @ 2010 05 04, 09:29)
o čiužiniai ir man didelis galvosūkis. šiuo metu visi miegam ant paprastų spyruoklinių - poroloninių, pirktų kartu su lovom (mažiukas tai savo lovytėj turi kokosinį, bet kad lb mažai jis ten miega blush2.gif , visada naktį pas mus į lovą atsliūkina biggrin.gif ). bet galvoju, kuom reikėtų juos pakeist, gal kokie kokosiniai - grikiniai kombinuoti būtų sveika g.gif . bet vis neapsisprendžiu unsure.gif

na va ir man tai misle, teks keisti turbut i kazkoki antialergini, kuriame tos erkes negyvena g.gif

*Gaile* kur perki tuos visus plovikliu valiklius, miltelius?
Atsakyti
Kiek domėjausi čiužiniais, tai reiktų pirkti tik ne lateksinį, nes nors jie ir skelbia, kad lateksiniai tinka alergiškiems žmonėms, bet nemažai astmatikų yra alergiški ir lateksui, pvz. mano vaikas, nei naudoja daug (balionai, guminės pirštinės ir t.t.), o lateksui alergija išreišta silpnai...
Mano manymu, kiek domėjausi, geriausi yra putų poliuretaniniai čiužiniai, na ir turbūt, tie grikių, kokosų nėra blogi g.gif
Atsakyti
QUOTE(Laura_k @ 2010 05 04, 09:57)
na va ir man tai misle, teks keisti turbut i kazkoki antialergini, kuriame tos erkes negyvena  g.gif

*Gaile* kur perki tuos visus plovikliu valiklius, miltelius?

kad erkės gali visuose gyvent, kad ir ką tos reklamos sakytų biggrin.gif . todėl reikia rinktis tokiį, kurį būtų lengva plaut, vėdint, valyt, arba nebrangų, kad keist kas kelis m g.gif

Sonett produkcijos tai daug kur yra, PC RIMI, intenete daug kas prekiauja, o geriausia kaina yra VLN, užupyje parduotuvėj HOLOS, perkant 5 arba 10 l pakuotę. tai kai būnų vln, nusiperku ten mirksiukas.gif , kiek žinau jie ir internetu prekiauja

o almawin apelsinų aliejaus valiklį galima internete pirkt arba dar jo yra vln, stepono g. 6 parduotuvėj "žalia žalia". dar analogišką valiklį gamina ir kita firma, berods ECOS, jei neklystu, pagooglink, tikrai rasi variantų kur ir ką pirkt
QUOTE(Bishojo @ 2010 05 04, 10:16)
Mano manymu, kiek domėjausi, geriausi yra putų poliuretaniniai čiužiniai, na ir turbūt, tie grikių, kokosų nėra blogi g.gif

bet putų poliuretanas irgi sintetinis daiktas, gaminamas iš naftos. reiškia jame yra daug sudėtingų cheminių junginių, kurie neaišku kaip veikia sveikatą per ilgą laiką, neaišku kar dalelės nepakyla į orą ir t.t. na man paskutiniu metu apkritai paranoja bet kokiai sintetikai vystosi biggrin.gif , tai aš tokio nepirkčiau biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *GAILĖ*: 04 gegužės 2010 - 10:44
QUOTE(*GAILĖ* @ 2010 05 04, 10:36)
bet putų poliuretanas irgi sintetinis daiktas, gaminamas iš naftos. reiškia jame yra daug sudėtingų cheminių junginių, kurie neaišku kaip veikia sveikatą per ilgą laiką, neaišku kar dalelės nepakyla į orą ir t.t. na man paskutiniu metu apkritai paranoja bet kokiai sintetikai vystosi  biggrin.gif , tai aš tokio nepirkčiau biggrin.gif

mes klaipedieciai, tai reikes cia pasiieskot g.gif

man paranoja jau del visko doh.gif del maisto del aplinkos del skalbikliu-valikliu, del suns, del oro namuose doh.gif gal per sausa gal per dregna, zodziu baigiu isprotet unsure.gif
Atsakyti
gal ka esat girdejusios apie Baro kameras? gal jos padeda kazkiek sergantiems BA?
Atsakyti
Sveikos, na kas dėl čiužinuko, tai dukrytė miega ant DORMEO RENEW, TEN TAS PUTU POLIRETANO( nzn ar teisingai parašiau), tai oi kaip ji prakaituoja unsure.gif .

O sintetinę kaldrą
išskalbus, ar ji nesušoka į guzus g.gif

Gavosi taip, kad vieną vakarą neišgėrėme Monkastos, kažin ar vaistas nenustoja veikęs?Dar kaip tik dabar sloga lyg kabinasi, vėl lyg gerklytė raudona, lyg buvom pasveikę, ar čia sušilę kieme ant vėjo papuolėm g.gif
Atsakyti
QUOTE(*GAILĖ* @ 2010 05 04, 10:07)
- visus šeimos skalbinius skalbiu tik ekologiškais skystais skalbikliais (geriausias kainos / kokybės santykis man yra sonett skalbikliai). minkštiklių naudot astmatikams apskritai negalima, nes jie neišsiskalauja iš audinio ir tie visi sudėtingi cheminiai junginiai, kurie duoda kvapą ir minkštumą, pakyla į orą kaskart palietus audinį ir nusėda plaučiuose, gleivinės, brrr  blink.gif

yra soočiai kitokių prekinių ženklų vilnonės patalynės, kainuojančios 10 kartų pigiau, bet realiai niekuo nesiskiriančios nuo bauer  biggrin.gif . mano vaikai miega su vilnonėm kaldrom (nžn net kokios firmos, apie 200 lt kainavo), tai tikrai patenkinti esam, šiltos, lengva išplaut, išvėdint, nesukelia prakaitavimo. bet vėl gi, reikia žinot, kad nesi alergiškas vilnai  mirksiukas.gif

mes irgi turime vilnones antklodes ir niekad nesu skalbusi g.gif . kokioj temperatūroj skalbiate vilnones ir turbūt - lengvu režimu? milteliai gal irgi kokie nors spec. vilnai turėtų būti skirti?

QUOTE(Laura_k @ 2010 05 04, 10:20)
ar velkat vilnone patalyne i papildoma uzvalkala?

aš velku, nes, kaip ir Gailė sakė, - vilna graužia smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Lindra @ 2010 05 04, 12:20)
mes irgi turime vilnones antklodes ir niekad nesu skalbusi  g.gif . kokioj temperatūroj skalbiate vilnones ir turbūt - lengvu režimu? milteliai gal irgi kokie nors spec. vilnai turėtų būti skirti?

aš vaikišką tai ne kartą skalbiau - 40 c vilnos /šilko režimu. naudojau sonett skystą ekologišką skalbiklį, nors šiaip ant jo parašyta kad vilnai netinka (įdomu kodėl g.gif , nk neatsitiko lyg tai biggrin.gif ), bet mačiau pardėj yra pirkt ir sonett skalbiklių vilnai, tai gal su tuo reiktų plaut g.gif
Atsakyti
QUOTE(mmusyte @ 2010 05 03, 22:05)
Sveika.
O iš kur jūsų daktarė,nes tais pačiais metodais ir mus gydo?Mūs iš santariškiu .

Aaa, man irgi atrodo, kad tai Santariškių tokia jau metodika, oi neatrodo ji man patikima, norėtųsi kažkokių tyrimų, kurie tikrai patvirtintų, kad jam astma, nes girdau kiekvieną kartą vaistus ir galvoju, o gal jie apsiriko ir aš veltui nuodiju savo vaiką.
Atsakyti