QUOTE(Laura_k @ 2010 05 04, 08:52)
sveikos,
kadangi intensyviai ieskau galu nuo ko mano mazylis serga ir kaip pagerinti visas imanomas salygas noriu paklausti:
- kokiais milteliais-minkstikliu skalbiat vaikuciu patalyne? paprastais eiliniais is parduotuves ar perkat kokius spec?
- kokius valiklius buityje naudojat? specialius ar bet kokius is prekybos centro?
man pvz labai painka kai namai turi "savo kvapa" labai patinka tier visi namu kvapai "rozetiniai" ir kitokie, bet ar tai ner bloga sergantiems BA?
gal kas naudojat vaikams Bauer patalyne? ar pasiteisino? tikrai ji tokia super kaip reklamuoja?
aciu
kadangi intensyviai ieskau galu nuo ko mano mazylis serga ir kaip pagerinti visas imanomas salygas noriu paklausti:
- kokiais milteliais-minkstikliu skalbiat vaikuciu patalyne? paprastais eiliniais is parduotuves ar perkat kokius spec?
- kokius valiklius buityje naudojat? specialius ar bet kokius is prekybos centro?
man pvz labai painka kai namai turi "savo kvapa" labai patinka tier visi namu kvapai "rozetiniai" ir kitokie, bet ar tai ner bloga sergantiems BA?
gal kas naudojat vaikams Bauer patalyne? ar pasiteisino? tikrai ji tokia super kaip reklamuoja?
aciu
pati sergu BA, mano patirtis tai vienareikšmė - jokių sintetikų aplinkoj turi nebūt. aš net prekybcenty į tą skyrių, kur skalbikliai sudėti, nueiti negaliu , iškart nosis užgula, čiaudau, ašaroju.
- visus šeimos skalbinius skalbiu tik ekologiškais skystais skalbikliais (geriausias kainos / kokybės santykis man yra sonett skalbikliai). minkštiklių naudot astmatikams apskritai negalima, nes jie neišsiskalauja iš audinio ir tie visi sudėtingi cheminiai junginiai, kurie duoda kvapą ir minkštumą, pakyla į orą kaskart palietus audinį ir nusėda plaučiuose, gleivinės, brrr
- stengiuos kuo mažiau naudot valiklių. realiai turiu namie tik 1 - ekologišką apelsinų aliejaus valiklį Almawin ir jis viskam puikiai tinka. dar naudoju paprastą sodą ir citrinos rūgštį, actą.
- jei norisi kvapo, naudoju eterinius ekologiškus aliejus. bet čia irgi labai individualu, reikia išsiaiškint ar žmogus nealergiškas jiems. o sintetiniai kvapai - tai baisiausias astmatikų priešas ir didelis paūmėjimų provokatorius. jokiu būdu negalima naudot jų.
bauer vertinu skeptiškai, dėl jų kainos. yra soočiai kitokių prekinių ženklų vilnonės patalynės, kainuojančios 10 kartų pigiau, bet realiai niekuo nesiskiriančios nuo bauer . mano vaikai miega su vilnonėm kaldrom (nžn net kokios firmos, apie 200 lt kainavo), tai tikrai patenkinti esam, šiltos, lengva išplaut, išvėdint, nesukelia prakaitavimo. bet vėl gi, reikia žinot, kad nesi alergiškas vilnai