Įkraunama...
Įkraunama...

Bronchinė astma, 8 tema

QUOTE(Kenguryte @ 2010 04 30, 12:09)
Klausimas, iš kur ir kokią patalynę pirkote savo BA sergančiam vaikui? g.gif
Galvojau paimti Maximos Dormeo, bet kaina, net ir su lipdukais blink.gif

iš maximos už lipdukus niekas neimkit.. Draugės mama ėmė-gailisi baisiai,sakė nemalonūs audiniai, pagalvė sukrenta kažkaip gabalais, nu žodž schmoll.gif
Man gydytoja sakė pirkti paprastą sintetinę patalynę.. Kad būtų galima skalbti kartą per mėnesį-du 60 laipsnių vandenyje smile.gif
Atsakyti
Sveikutės, mamytės. Užsiprenumeruoju ir aš šią temą smile.gif , ir mano mažyliui šią žiemą (dabar jam 4,4) pripažino alerginę bronchinę astmą, kai darė tyrimą alergenams ant rankos, tai reakcija vidutinio stiprumo buvo tik dulkių erkėms, žiedadulkėms vos vos, tad sakė, kad neverta daryt kito mokamo tyrimo. Kvėpuojam Flixotide, jau reikia mažint dozę iki 50 mg, ir geriam Singulair vakarais. Švilpimą bronchuose žiemą sukėlė virusas, papuolėm į ligoninę su laringito diagnoze, bet, gydytoja, pažiūrėjus į vaistų knygutę, pamačius, kad kiekvieną mėnesį mums skiriami antibiotikai nuo bronchito, pripažino bronchinę astmą. Iki beveik 4 metų vaikas buvo sveikutėlis, nebuvo jokių bronchitų, darželio nelankė, bet brolis rudenį išėjo į mokyklą, kas dvi savaitės parnešdavo po virusą, iš pradžių pats suserga, o po to ir mažas ir štai tau rezultatas - po pusmečio diagnozė labai gąsdinanti. Ir taip jau jis mažo labai ūgio, žaislinis toks visai, jei dar tie vaistai stabdo augimą, tai visai liūdna. Ligoninėj mums davė Actifedo nuo slogos ir kosulio, tai ir dabar, kai tik nuo viruso prasideda sloga ir kosulys, dažniausiai geriam Actifedą, bet kartais taip kosulys drasko krūtinę, kad tenka jį slopinti kokiu Paxeladinu. Smagu, kad yra tokia tema, kur galima užsukti ir kartais pasikalbėti, pasidalinti rūpesčiais, kartais dar geriau, kad su nepažįstamais, ypač vertinga palyginti gydymą, tikiuosi dažnai čia užsukti.
Atsakyti
grikių lukštų pagalvės tinka astmatikams (ir neprakaituoja nuo jų), o antklodė vilnonė lb gerai (aišku jei nealergiškas vilnai), nes ją lengva išvėdinti, galima išskalbti ir tinka tiek žiemą tiek vasarą. mano mažius miega ant sintetinės pagalvės su vilnoniu apvalkalu (bet vis kėsinasi miegot ant mano grikinės, tai pirksiu ir jam tokią) ir su vilnone antklodėle. aš pati esu gavus dovanų dormeo antklodę, tai na nebloga man visai, neprakaituoju, nesusiguzavo (nors dar gana nauja yra, tik šalta su ja žiemą
Atsakyti
QUOTE(*GAILĖ* @ 2010 05 01, 11:41)
grikių lukštų pagalvės tinka astmatikams (ir neprakaituoja nuo jų), o antklodė vilnonė lb gerai (aišku jei nealergiškas vilnai), nes ją lengva išvėdinti, galima išskalbti ir tinka tiek žiemą tiek vasarą. mano mažius miega ant sintetinės pagalvės su vilnoniu apvalkalu (bet vis kėsinasi miegot ant mano grikinės, tai pirksiu ir jam tokią) ir su vilnone antklodėle. aš pati esu gavus dovanų dormeo antklodę, tai na nebloga man visai, neprakaituoju, nesusiguzavo (nors dar gana nauja yra, tik šalta su ja žiemą

Dristu papriestarauti schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(asaraa @ 2010 05 01, 11:19)
Dristu papriestarauti  schmoll.gif

biggrin.gif o kur argumentai? biggrin.gif

nebent jūs alergiški grikiams, tada aišku netiks.

o jei nealergiški, tada puikiai tinka. grikių lukštų nemėgsta patalynės erkės (aš esu lb alergiška jom (4 balai), o grikinė pagalvė yra vienintelė su kuria galiu miegot be slogos thumbup.gif ). be to lukštus galima išpilt, ir išvėdint, o jų apvalkalą lb karštai išskalbt. ir dar - jos yra pigios, todėl dažnai galima pakeist nauja. grikių lukštai - natūrali ekologiška žaliava, užvalkalai irgi būna drobiniai, lininiai, medvilniniai. man tai atrodo saugiau negu iš naftos pagamintas sintetinis pluoštas, kuris neaišku kokius cheminius junginius skleidžia g.gif . ir dar - nuo grikinės visiškai neprakaituoja galva.
Atsakyti
Mes pirkom antialerginę nuo dulkių erkių iš hobby hall, bet minusastas, kad prakaituoja galva. Gal tikrai reikėtų pabamdyti grikių lukštų g.gif
Atsakyti
Sveikos,

gryzom is gyd. svilpteli viena puse mums, karkia plauciukai verysad.gif verysad.gif verysad.gif gavom padidinta flexotido doze. seimos gyd jau siulo antibiotikus o pulmonologe siulo dar neskubet. naktim siaubingai kosi, priepoliai tokie kaip uzeina, net paciai jau baisu, miegu ir su viena ausim klausau ar nekosi verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Laura_k @ 2010 05 03, 11:07)
Sveikos,

gryzom is gyd. svilpteli viena puse mums, karkia plauciukai  verysad.gif  verysad.gif  verysad.gif  gavom padidinta flexotido doze. seimos gyd jau siulo antibiotikus o pulmonologe siulo dar neskubet. naktim siaubingai kosi, priepoliai tokie kaip uzeina, net paciai jau baisu, miegu ir su viena ausim klausau ar nekosi  verysad.gif

console.gif cia pagavot kazka kai i darziuka isejot? 4u.gif
Atsakyti
nu matyt, dar galvoju kad viskas prasidejo kai pradejau palikt miegot, nepaklausiau kokia patalyne ten g.gif
Atsakyti
QUOTE(Aivita @ 2010 04 30, 23:49)
Sveikutės, mamytės. Užsiprenumeruoju ir aš šią temą smile.gif , ir mano mažyliui šią žiemą (dabar jam 4,4) pripažino alerginę bronchinę astmą, kai darė tyrimą alergenams ant rankos, tai reakcija vidutinio stiprumo buvo tik dulkių erkėms, žiedadulkėms vos vos, tad sakė, kad neverta daryt kito mokamo tyrimo. Kvėpuojam Flixotide, jau reikia mažint dozę iki 50 mg, ir geriam Singulair vakarais. Švilpimą bronchuose žiemą sukėlė virusas, papuolėm į ligoninę su laringito diagnoze, bet, gydytoja, pažiūrėjus į vaistų knygutę, pamačius, kad kiekvieną mėnesį mums skiriami antibiotikai nuo bronchito, pripažino bronchinę astmą. Iki beveik 4 metų vaikas buvo sveikutėlis, nebuvo jokių bronchitų, darželio nelankė, bet brolis rudenį išėjo į mokyklą, kas dvi savaitės parnešdavo po virusą, iš pradžių pats suserga, o po to ir mažas ir štai tau rezultatas - po pusmečio diagnozė labai gąsdinanti. Ir taip jau jis mažo labai ūgio, žaislinis toks visai, jei dar tie vaistai stabdo augimą, tai visai liūdna. Ligoninėj mums davė Actifedo nuo slogos ir kosulio, tai ir dabar, kai tik nuo viruso prasideda sloga ir kosulys, dažniausiai geriam Actifedą, bet kartais taip kosulys drasko krūtinę, kad tenka jį slopinti kokiu Paxeladinu. Smagu, kad yra tokia tema, kur galima užsukti ir kartais pasikalbėti, pasidalinti rūpesčiais, kartais dar geriau, kad su nepažįstamais, ypač vertinga palyginti gydymą, tikiuosi dažnai čia užsukti.

Sveika.
O iš kur jūsų daktarė,nes tais pačiais metodais ir mus gydo?Mūs iš santariškiu .
Atsakyti
sveikos,

kadangi intensyviai ieskau galu nuo ko mano mazylis serga ir kaip pagerinti visas imanomas salygas noriu paklausti:
- kokiais milteliais-minkstikliu skalbiat vaikuciu patalyne? paprastais eiliniais is parduotuves ar perkat kokius spec?
- kokius valiklius buityje naudojat? specialius ar bet kokius is prekybos centro?

man pvz labai painka kai namai turi "savo kvapa" labai patinka tier visi namu kvapai "rozetiniai" ir kitokie, bet ar tai ner bloga sergantiems BA?

gal kas naudojat vaikams Bauer patalyne? ar pasiteisino? tikrai ji tokia super kaip reklamuoja?

aciu
Atsakyti
QUOTE(Laura_k @ 2010 05 04, 09:52)
sveikos,

- kokiais milteliais-minkstikliu skalbiat vaikuciu patalyne? paprastais eiliniais is parduotuves ar perkat kokius spec?

man pvz labai painka kai namai turi "savo kvapa" labai patinka tier visi namu kvapai "rozetiniai" ir kitokie, bet ar tai ner bloga sergantiems BA?

Viska skalbiu NEUTRAL milteliais.

Man rodos, sergantiems BA tikrai tie sintetiniai kvapai - tik papildomi dirgikliai...
Atsakyti