Įkraunama...
Įkraunama...

Bronchinė astma, 8 tema

Bronchinė astma, 7 tema

Bronchų astma-kas tai?
Vykimo į sanatoriją tvarka sutrumpintai biggrin.gif

su siuntimu einat pas pulmonologą.
Jis rašo rekomendaciją sanatoriniam gydymui po paūmėjimo.
Keliaujat pas pediatrą su ta rekomendacija
Jis siunčia reabilitologui
Jis skiria pirminę reabilitaciją, po jos rašo išvadas pediatrui,kad nepadėjo reabilitacija ir reikia sanatorinio gydymo.
Tada einat pas pediatrą su išvadom ir jis jau tvarko dokumentus ligonių kasoms.
Einat į ligonių kasas ir jie arba skiria, arba neskiria finansavimo.
Su visais ligonių kasų popieriais važiuojat į sanatoriją, prieš tai užsiregistravę.
Kitas variantas - pagulit ligoninėj per paūmėjimą ir gaunat siuntimą. Važiuojat į sanatoriją biggrin.gif
Sveikutės, tikiuosi jūsų pagalbos čia sudedant svarbiausią informaciją apie mūsų vaikučių ligą, papildyti info galėsiu bet kada, tai jei kas kažko užmatysite interneto platybėse, parašykite-įkelsiu wink.gif
Atsakyti
Pratesiant ankstesni pokalbi biggrin.gif : as manau, kad nutraukus vaistu naudojima, salutinis poveikis turetu dingti, bet GAILE labai graziai paaiskino. Mergaite geria Monkasta, bet nieko nepastebejau, kas man nepatiktu . O maniskis vel sloguoja ir kosa... verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Selenė @ 2010 04 10, 15:51)
Pratesiant ankstesni pokalbi  biggrin.gif : as manau, kad nutraukus vaistu naudojima, salutinis poveikis turetu dingti, bet GAILE labai graziai paaiskino. Mergaite geria Monkasta, bet nieko nepastebejau, kas man nepatiktu . O maniskis vel sloguoja ir kosa... verysad.gif

varksiukas vaikas doh.gif
Atsakyti
Labą rytą 4u.gif
jungiamės ir mes su savo bėdom į jūsų gretas smile.gif

perskaičiau visą 7 temą, ieškojau atsakymo - ar pradėt vartot flexotide, kažkuri mamytė rašė, kad jei pulmonologas paskyrė, vadinasi reikia, nėra čia ką išradinėt smile.gif

o patirtis mūsų tokia - kosėja vaikis su trumpom pertraukėlėm jau nuo lapkričio mėn. prieš tai būdavo 'bronchitai', antibiotikais gydomi unsure.gif
sausio mėn. nustatė bronchinę astmą (lengva forma) trim mėnesiam paskyrė, kaip ir visiems - montelukastą ir salbutamolį.
iš esmės nepadėjo, dabar pridėjo flexotidą ir cetiriziną.

anoj temoj neužmačiau, gal turi turite kokį tai sąrašą, kokius galima produktus, kokius nelabai.
suprantu, kad visiems skirtingai, bet kažoki esminiai dalykai vistiek turėtų būt. kažkuri mamytė rašė: "astminuko racione tikrai nebus coca-colos"

norėčiau turėt tokį "nerekomenduotinų produktų" sąrašą, kurį galėčiau paduot močiutei, ar tėvui (nes išsiskyrę esam, o kartais pasiima vaiką ir gerinasi "kokakolom" biggrin.gif ) sakau, kokią tai "instrukciją" pridėčiau, nes tikrai nenusimano. o ir aš pati dar žalia.
Atsakyti
QUOTE(Lindra @ 2010 04 12, 10:01)
Labą rytą  4u.gif
jungiamės ir mes su savo bėdom į jūsų gretas  smile.gif

perskaičiau visą 7 temą, ieškojau atsakymo - ar pradėt vartot flexotide, kažkuri mamytė rašė, kad jei pulmonologas paskyrė, vadinasi reikia, nėra čia ką išradinėt  smile.gif

o patirtis mūsų tokia - kosėja vaikis su trumpom pertraukėlėm jau nuo lapkričio mėn. prieš tai būdavo 'bronchitai', antibiotikais gydomi  unsure.gif
sausio mėn. nustatė bronchinę astmą (lengva forma) trim mėnesiam paskyrė, kaip ir visiems - montelukastą ir salbutamolį.
iš esmės nepadėjo, dabar pridėjo flexotidą ir cetiriziną.

anoj temoj neužmačiau, gal turi turite kokį tai sąrašą, kokius galima produktus, kokius nelabai.
suprantu, kad visiems skirtingai, bet kažoki esminiai dalykai vistiek turėtų būt. kažkuri mamytė rašė: "astminuko racione tikrai nebus coca-colos"

norėčiau turėt tokį "nerekomenduotinų produktų" sąrašą, kurį galėčiau paduot močiutei, ar tėvui (nes išsiskyrę esam, o kartais pasiima vaiką ir gerinasi "kokakolom" biggrin.gif ) sakau, kokią tai "instrukciją" pridėčiau, nes tikrai nenusimano. o ir aš pati dar žalia.

Labas Lindra 4u.gif
Na visko uždraust vaikui yra nesamonė, žinoma galim pasistenkt kad kuo mažiau gautu vaikas tų E, bet kad beveik visur jų yra doh.gif
Reikia išsiaiškint kam yra vaikas alergiškas. Mano pavyzdžiui ne maisto produktams (ačiū dievui), tai nereikia tų sarašų susidarynėt. kas yra negerai patys mes suauge nutuokiam. Na bet kartą per mėnesį aš leidžiu kokokolos su mėsainiu suraityt ax.gif
Atsakyti
QUOTE(oksy @ 2010 04 12, 10:12)
Na visko uždraust vaikui yra nesamonė, žinoma galim pasistenkt kad kuo mažiau gautu vaikas tų E, bet kad beveik visur jų yra  doh.gif
Reikia išsiaiškint kam yra vaikas alergiškas. Mano pavyzdžiui ne maisto produktams (ačiū dievui), tai nereikia tų sarašų susidarynėt. kas yra negerai patys mes suauge nutuokiam. Na bet kartą per mėnesį aš leidžiu kokokolos su mėsainiu suraityt  ax.gif

na taip, neuždrausi, bet galima kažkiek riboti smile.gif
alergiją tyrė" namų dulkėm (erkutėm), žiedadulkėm, katėm - tai nustatė stiprią alergiją erkutėm ir žiedadulkėm. kai tyrė - maniau, kad bus katei, nes namie laikom, bet nerodė... neaišku, ar testas tikrai tikslus g.gif
Atsakyti
QUOTE(Lindra @ 2010 04 12, 10:01)
perskaičiau visą 7 temą, ieškojau atsakymo - ar pradėt vartot flexotide, kažkuri mamytė rašė, kad jei pulmonologas paskyrė, vadinasi reikia, nėra čia ką išradinėt  smile.gif

Sveikos mamos,
skaičiau temą, ieškodama patarimų ir nusprendžiau parašyti trumpai savąją istoriją.
Aš auginu linkusius i bronchitus du berniukus. Poto kai pernai po trečiojo obstrukcinio bronchito vyresnėlis atsigulė į ligoninę ir gėrėm antibiotikus, gydytojai mane gasdino kad mes jau būsim astmatikai ir turėsim su tuom susitaikyti.

Bet aš nesusitaikiau, nes esu didelė antibiotikų ir hormonų priešininkė, ir ieškodama kitų būdų, kreipiausi į homeopatę. Jau virš metų nevartojam jokių cheminių vaistų, tik homeopatinius ir sergam labai lengva forma.

Deja, ne viskas tiap gerai kaip atrodo. Turiu ir bėdą - mažasis gimė virusų aplinkoj, nes vyresnėlis juos vis iš darželio tysia, pernai irgi gulėjom ligoninėj ir dabar mes jam turim diagnozuotą bronchinę astmą (jam 1,5 m). Pulmonologė skiria tuos pačius flexotide ir kt vaistus, nes jie neturi kito gydymo metodo, nes nėra kito tradicinės medicinos gydymo kelio.

Mes gydomės toliau homeopatija, tam kartui praeina, bet kosulys kas mėnesį mažajam atsinaujina. Džiaugiuosi tik tiek, kad nevartojam chemijos. Todėl ir ieškau patarimų, kaip pagelbėti vaikams linkusiems i bronchitus, bet ne iš vaistų pusės.

Baseino lankymas, dažnas ir aktyvus buvimas lauke, pušynuose.... Labai tikiuosi kad išaugsim. To paties linkiu ir jums ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Razalija: 12 balandžio 2010 - 09:47
Kaip gerai, kad padeda homeopato skirti vaistai.

Pas kuri,-ia daktara,-e lankotes? Kuriam mieste? ax.gif

Maniskiai visi vel susirgo. Ar del atsilusiu oru ir netinkamai parinktu drabuziu (vyresneliai-paaugliai) ar del zydejimo aplink... Nezinau.
Mazoji irgi kosti. Vel salbutamolis+flixotidas, nazonex'as tesiamas. 5dieni - pas alergologe.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ikulia: 12 balandžio 2010 - 09:55
QUOTE(Ikulia @ 2010 04 12, 10:54)
Kaip gerai, kad padeda homeopato skirti vaistai.

Pas kuri,-ia daktara,-e lankotes? Kuriam mieste?  ax.gif

Maniskiai visi vel susirgo. Ar del atsilusiu oru ir netinkamai parinktu drabuziu (vyresneliai-paaugliai) ar del zydejimo aplink... Nezinau.
Mazoji irgi kosti. Vel salbutamolis+flixotidas, nazonex'as tesiamas. 5dieni - pas alergologe.

Sveikit greičiau 4u.gif
Maniškiui taip pat sloga atsirado, truputi pakosti, bet gal kaip nors išsikapstysim smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Razalija @ 2010 04 12, 10:46)
skaičiau temą, ieškodama patarimų ir nusprendžiau parašyti trumpai savąją istoriją.
Aš auginu linkusius i bronchitus du berniukus. Poto kai pernai po trečiojo obstrukcinio bronchito vyresnėlis atsigulė į ligoninę ir gėrėm antibiotikus, gydytojai mane gasdino kad mes jau būsim astmatikai ir turėsim su tuom susitaikyti.

Bet aš nesusitaikiau, nes esu didelė antibiotikų ir hormonų priešininkė,  ir ieškodama kitų būdų, kreipiausi į homeopatę. Jau virš metų nevartojam jokių cheminių vaistų, tik homeopatinius ir sergam labai lengva forma.

Deja, ne viskas tiap gerai kaip atrodo. Turiu ir bėdą - mažasis gimė virusų aplinkoj, nes vyresnėlis juos vis iš darželio tysia, pernai irgi gulėjom ligoninėj ir dabar mes jam turim diagnozuotą bronchinę astmą (jam 1,5 m). Pulmonologė skiria tuos pačius flexotide ir kt vaistus, nes jie neturi kito gydymo metodo, nes nėra kito tradicinės medicinos gydymo kelio.

Mes gydomės toliau homeopatija, tam kartui praeina, bet kosulys kas mėnesį mažajam atsinaujina. Džiaugiuosi tik tiek, kad nevartojam chemijos. Todėl ir ieškau patarimų, kaip pagelbėti vaikams linkusiems i bronchitus, bet ne iš vaistų pusės.

Baseino lankymas, dažnas ir aktyvus buvimas lauke, pušynuose.... Labai tikiuosi  kad išaugsim. To paties linkiu ir jums ax.gif

dėl tų antibiotikų - tai mes turėjom tokią daktarę, kuri nepadarius kraujo tyrimo paskirdavo antibiotikus, vaikas kosėjo, bet temperatūros neturėdavo.. skyrė skyrė, o aš kai nemedikė, tai ir nesipriešinau, iš kur čia gali geriau žinot, nei gydytojas sad.gif
kol pagaliau po trijų savaičių kosėjimo gydytoja vėl sako - "vaje, reik daryt kraujo tyrimą, nuotrauką... ai ne.. žinau, kas čia - bronchitas, antibiotikai" doh.gif
, na, nupirkau aš ir vėl tuos antibiotikus, ir pradėjau duot... bet sekančią dieną neiškenčiau ir važiavom konsultuotis pas kitą gydytoją privačiai. paklausė kvėpavimą, labai nustebo, kam tie antibiotikai. sako - nesakytum, kad vaikas 3 savaites kosėja, sakyčiau, kad sveikas vaikas. tai nuo tada gavom siuntimus ir pas LOR ir pas alergologę ir pas pulmonologę...
Atsakyti
Labas.
Buvau siandien pas gydytoja israsyt vaistu vaikui. Tai rekomendavo pabandyt vietoj singuliaro naujo vaisto eonic... Gal esat kuri jau bandzius. Primoket uz ji visiskai nereikia, bet kazkaip bijau bandyt g.gif
Atsakyti
QUOTE(bumbasi @ 2010 04 12, 12:21)
Labas.
Buvau siandien pas gydytoja israsyt vaistu vaikui. Tai rekomendavo pabandyt vietoj singuliaro naujo vaisto eonic... Gal esat kuri jau bandzius. Primoket uz ji visiskai nereikia, bet kazkaip bijau bandyt g.gif

Pries tai buvusioje temoje viena mamyte (tania...) rase apie si vaista. Paieskokit. Veiklioji medziaga ta pati kaip ir Singulair'o ir Monkastos - MONTELUKASTUM. Tik gamintojas kitas.
Atsakyti