Čia rašo Varėnės vyras. Paskaitė man žmonelė apie ka Jūs rašinėjates, tai ir nesusilaikiau nepakomentavęs

Taigi:
BMS Expert, Magnum, Vector, Spector ir t.t., ir pan. - kiekviena Lietuvos IT firma turi po savo brenda kuriuo tituluoja savo surenkamus kompiuterius. Visi tokie kompiuteriai vadinami "barebone". Pats surinkimas trunka gal 10 min. ir gali surinkti kiekvienas kuris nors ka nors išmano apie kompiuterius

. Trumpai apie juos:
Kokybė gali labai skirtis priklausomai nuo pačios platformos ant kurios renkamas kompiuteris. Pliusai - kaina, komplektavimo ir pasirinkimo galimybiu gausa. Minusai - niekada negali būti garantuotas del kokybės, silpni ekrano vyriai (po kokiu meteliu naudojimo ekranas klibės, o dar po kiek laiko ir išvis "užsilenks"

). Galiu pasakyti tik tiek, kad nė už ka sau tokio nepirkčiau. Nors kolegos susipirko sau galingus aparatus ir tyčiojosi iš manęs, kad aš sau vos pigiau nusipirkau kurkas silpnesni IBM nešiojamą kompiuterį. Bet dabar jau galiu atsikirsti, nes jau po 3 mėnesių pradeda lįsti "barebone" minusai

. Po paskutinio atvejo pasakiau sau, kad daugiau "barebone" nepardavinėsiu.
Asus, Acer, Fujitsu-Siemens - panašaus lygio gamintojai. Nieko gero, nieko blogo... Trumpai tariant, "barebone"+rimta kokybės kontrolė. Šioms kompanijoms sudedamasias dalis tiekia tie patys gamintojai kurie gamina ir sudedamasias dalis kompiuteriams renkamiems Lietuvoje. Dėl mažiausio gedimo garantinis remontas trunka apie mėnesį. Fujitsu-Siemens verta dėmesio Lifebook serija, bet ši serija yra juntamai brangesnė.
HP - tik nepirkit 6110 (tuos kur Omnitelis reklamuoja). Be to, nerekomenduoju pirkti Pavilion serijos gaminių. Bus problemų su garantijom, nes jie skirti JAV rinkai ir europoje jų nelabai nori remontuoti. Šiaip mano manymu HP pastaruoju metu nusivažiavo, nėra ką pasiūlyti.
Dell - anksčiau jais prekiavo tik Sonex, dabar jau kas netyngi

. Pardaviau šią savaite kelis, tai pasakiau sau, kad nuo šiol pardavinėsiu juos tik per konkursus. Draugui nepasiūlyčiau Dell.
Toshiba, Samsung, Sony - aukščiausia kokybė, super dizainas, galia ir t.t. Tikrai rekomenduoju. Deja kainos kandžiojasi. Na bet galima pataikyti nupirkti koki nebrangų ir pusėtina modeliuką.
IBM - mano mylimiausias

. Kokybė, kokybė, kokybė ir dar biški patvarumo

Nusipirkau sau - tikrai džiaugiuosi. Dabar jau yra pasiūla nuo A iki Z pagal norus ir kišenės storumą (nelabai seniai pasirodė Z serija - multimedia kompiuteriai). Tikrai rekomenduoju. Dizainas gal ir ne visiems patinka (nėra blizgučių kaip pas kitus). Na skonio reikalas. Dalis IBM'us giria (tokie kaip aš), kita dalis.... tiesiog ieško kuo kiti kompiuteriai gali būti už juos geresni...

.