Įkraunama...
Įkraunama...

Savižudybė

QUOTE(dolly @ 2009 02 03, 19:36)
matai, ir praejo tos sunkios akimirkos...nuslinko, sunkiai bet nuslinko....ju gyvenime bus dar ne viena....ir manau reikia joms po truputi ruostis is anksto.... 4u.gif  bet ar nera tu artimu zmoniu, kuriam paskambini ir sakai, man bloga prasau atvaziuok....kazkaip issbliauni, padauzai galva i siena, o po to gyvenimas vel pasvieseja....po kiekvienos audros buna ramuma cool.gif  o del to proto uztemimo manau yra tokiu atveju, bet ar ne per daznai ant ju viska suverciame...mama nuzudo vaikus ir sako gal tai buvo proto uztemimas, kazkas kazka padaro ir vel proto uztemimas  g.gif  bijau, kad nebutu tuo manipuliuojama  schmoll.gif

niekur jos nenuslinko biggrin.gif gal viltis labai didelė.
esu patyrusi "proto užtemimą". daugiau nenoriu.. po tokio patyrimo kitaip pradedi į viską žiūrėti.
Atsakyti
QUOTE(adaptacijaa @ 2009 02 03, 20:44)
niekur jos nenuslinko biggrin.gif gal viltis labai didelė.
esu patyrusi "proto užtemimą". daugiau nenoriu.. po tokio patyrimo kitaip pradedi į viską žiūrėti.

cia gal mes labai giliai kapstomes po tavo asmenini gyvenima, bet pagalvojus realiai ar tikrai neturi kuom gyvenime dziaugtis? ar niekas taip nedaro gyvenimo spalvoto? nors kazkokia mazyte kruopelyte laimes....o kad dar labiau negrimzti, tai siulau atsisakyti tu visu Foridizmu ir kitu slegianciu dalyku, tie visai egzitenciniai klausimai ir gilinimaisi dar labiau zlugdo ir smugdo... 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(dolly @ 2009 02 03, 19:49)
cia gal mes labai giliai kapstomes po tavo asmenini gyvenima, bet pagalvojus realiai ar tikrai neturi kuom gyvenime dziaugtis? ar niekas taip nedaro gyvenimo spalvoto? nors kazkokia mazyte kruopelyte laimes....o kad dar labiau negrimzti, tai siulau atsisakyti tu visu Foridizmu ir kitu slegianciu dalyku, tie visai egzitenciniai klausimai ir gilinimaisi dar labiau zlugdo ir smugdo... 4u.gif

Manęs filosofija ir psichologija nežlugdo. Atvirkščiai man padeda smile.gif
Jeigu rasiu, įmesiu kokią Nyčės ar Kamiu citatą, kodėl verta gyventi.
Atsakyti
QUOTE(adaptacijaa @ 2009 02 03, 20:56)
Manęs filosofija ir psichologija nežlugdo. Atvirkščiai man padeda smile.gif
Jeigu rasiu, įmesiu kokią Nyčės ar Kamiu citatą, kodėl verta gyventi.

butu labai malonu 4u.gif cia daugiau kam reikia tokiu pastiprinimu bigsmile.gif bet koks pastiprinimas, kuris padeda bristi yra gerai...dziaugiuosi, kad psichologija ir filosofija tave plugo i virsu 4u.gif
Atsakyti
Na, kažin, ar Nyčė paaiškins, kodėl verta gyventi... g.gif
Adaptacija, Nyčė tau yra pastiprinimas? bigsmile.gif

Nes mane tai jis išvis į nihilizmą varė, kai kažkada jo Zaratustras skaičiau biggrin.gif ....
Atsakyti
QUOTE(Sommerregen @ 2009 02 03, 21:12)
Na, kažin, ar Nyčė paaiškins, kodėl verta gyventi... g.gif
Adaptacija, Nyčė tau yra pastiprinimas?  bigsmile.gif

Nes mane tai jis išvis į nihilizmą varė, kai kažkada jo Zaratustras skaičiau biggrin.gif ....

Nėra ten jokio nihilizmo. biggrin.gif Tiesiog ši knyga nėra skirta kiekvienam. (aš jai irgi dar nepribrendus).
Neprisimenu tikslios citatos ir iš kokios knygos, bet esmė tokia: ar jūs norėtumėtė, kad jūsų gyvenimas vis atsikartotų ir atsikartotų? žodžiu turi gyventi taip, kad norėtum savo gyvenimą kartoti ir kartoti.. Tai šitie žodžiai yra magiškas pastiprinimas, kad reikia kažką keisti, jeigu yra blogai. Jaučiu lieva būtų nusižudyt, po to atgimti,vėl kentėt ir vėl žudytis..(jeigu gyvenimas vis atsikartotų) biggrin.gif
Atsakyti
[quote=dolly,2009 02 03, 19:36]
Ne, nenoriu. O va tokie kaip tu savižudžius vadina egoistais. Tame ir skirtumas: aš neklijuoju etikečių, nes kiekvieno atvejis yra skirtingas.
[/quote]

antra, likusiems gyviems reikia rupintis dar jo laidotuvemis.. g.gif
[/quote]

Na, reiškia tau dar nebuvo ant tiek bloga, kad būtų grynų gryniausia px, kas bus po tavo mirties.

P.S. O laidoti niekas neprivalo, taip sakant.
Atsakyti
gal ir siek tiek ne i tema bet gal but kazka atkratys nuo blogu minciu..pries nepilnai metus zuvo jaunas zmogutis ..atrodo neitiketina kad nepilnai per savaite zmogus papuola i dvi avarijas ir tik isejes is ligonines papuola i kita ir su draugu zuva ..zmogus kuris buvo pilnas gyvenimo dziaugsmo ir noro gyventi..kiek skausmo patyre artimi zmones ,draugai po siai dienai sunku laikyti asaras prisiminus tai..o sunku man..nes nors ir slepe draugai bet vis tiek suzinojau kad ta lemtinga nakti jis vaziavo pas mane ..labai skaudu ..ir begalinis noras save kaltinti del to kas nutiko..kas butu jei butu..ir ka tuo norejau pasakyti,kad neverta is saves atimti gyvybes,apsidairykite kiek zmoniu aplink yra kuriem jus rupite,jus myli,gal to ir nezinote bet tikrai taip yra..ir pasaulyje ne vien blogis kuris privercia nuleisti rankas..tai tik mus sustiprina ,uzgrudina kad butume tvirtesni..ir dziaukimes ta gyvenime suteikta galimybe gyventi ir patirti tai ka jis mum duoda..manau zuves mano draugas ir norejo begalo gyventi bet likimas pats sudeliojo i vietas jo nepaklauses..tad nekelkime pries save ranku nes mes turime galimybe pasirinkti ir tai labai didele vertybe kuria mum suteikia gyvenimas...
Atsakyti
[quote=Tamsioji,2009 02 04, 14:44]
antra, likusiems gyviems reikia rupintis dar jo laidotuvemis.. g.gif
[/quote]

Na, reiškia tau dar nebuvo ant tiek bloga, kad būtų grynų gryniausia px, kas bus po tavo mirties.

[/quote]

kakzaip tu nelabai isikaitai i mano pasisakymus...as visada pabreziu, kad man niekada nera ant nieko px....as belekaip ir neiselgiu... doh.gif
Atsakyti
[quote=dolly,2009 02 04, 15:06]

[/quote]

kakzaip tu nelabai isikaitai i mano pasisakymus...as visada pabreziu, kad man niekada nera ant nieko px....as belekaip ir neiselgiu... doh.gif
[/quote]

Sorry, bet tai tu nesupratai mano posto.
Atsakyti
QUOTE(adaptacijaa @ 2009 02 03, 19:24)
Tačiau, kai sergi kokia nors sunkia depresijos forma, akimirka gali protas aptemti (atsitraukia sargybinis) ir padarai tai, jeigu suspėji, kol protas grįžta.

Taip, nes savižudybė yra impulsyvus veiksmas. Ir jo tikslas vienintelis - nusiskausminimas. Nejautra. Nesvarbu, kas bus PO TO, svarbiausia - kad DABAR taip neskaudėtų. Skausmas nematomas, bet dėl to - ne mažiau realus. Ir nuskausminamųjų nėra. Taigi, viskas priklauso nuo konkretaus asmens tolerancijos kančiai lygio - jei ji maža, pakanka visai nedidelės "dozės", kad pradėtum ieškotis išsigelbėjimo nebūtyje.
Dar yra, aišku, visokios demonstracinės, manipuliacinės savižudybės, bet čia ne apie jas.
Atsakyti
QUOTE(flight @ 2009 02 13, 09:52)
Taip, nes savižudybė yra impulsyvus veiksmas. Ir jo tikslas vienintelis - nusiskausminimas. Nejautra. Nesvarbu, kas bus PO TO, svarbiausia - kad DABAR taip neskaudėtų. Skausmas nematomas, bet dėl to - ne mažiau realus. Ir nuskausminamųjų nėra. Taigi, viskas priklauso nuo konkretaus asmens tolerancijos kančiai lygio - jei ji maža, pakanka visai nedidelės "dozės", kad pradėtum ieškotis išsigelbėjimo nebūtyje.
Dar yra, aišku, visokios demonstracinės, manipuliacinės savižudybės, bet čia ne apie jas.

Tai kad daugelis būtent taip ir paaiškina savižudybes doh.gif
Atsakyti