Įkraunama...
Įkraunama...

Savižudybė

QUOTE(dolly @ 2009 02 03, 18:27)
o gal kiti "tie puse" nenusizudo, nes galvoja apie kitus....ir kaip pati sakai "bet kartais , kai užspiečia problemos, tikrai atrodo- kokio velnio mes čia visi kankinamės po ta saule doh.gif" bet isgyvenai tas problemas ir zudytis nereikejo  4u.gif nera nesiprendziamu problemu....o zudydamiesi mes jos tikrai neisprendiam.. doh.gif

O tu galėtum gyventi būdama neįgali? Žinodama, kad savo artimui/artimiesiems esi našta - mėsos gabalas, gulintis lovoje?
Atsakyti
QUOTE(Tamsioji @ 2009 02 03, 19:35)
O tu galėtum gyventi būdama neįgali? Žinodama, kad savo artimui/artimiesiems esi našta - mėsos gabalas, gulintis lovoje?

kalbant apie savo atveji as zinau, kad bet kokiu atveju savo mamai as esu dukra, nesvarbu kokios bukles, zinau, ka ji patyre kol mane pagimde, kiek jai kainavo kol mane uzaugino...ir jei taptaciau neigali(tfu tfu tfu) as negaleciau jei padeti fiziskai, zinau, kad jai buciau nasta, beeet as jai galiu padeti psichologiskai, ji gales pas mane pasikalbeti, as ja galesiu nuraminti, o jei ir to negalesiu, tai ja dziugins mano isspausta sypsena...taip pat ji man brangi....neatleisciau jei to jeigu ji nusizudytu vien tam, kad aceit palengvins man gyvenima... schmoll.gif ..kiekvienas mes turime savo nasta ir ja turime nesti...negalime sunkumu salinti nutraugdami gyvenima...bet velgi cia mano nuomone ir nebutinai visi turi su ja sutikti.. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(dolly @ 2009 02 03, 18:27)
o gal kiti "tie puse" nenusizudo, nes galvoja apie kitus....ir kaip pati sakai "bet kartais , kai užspiečia problemos, tikrai atrodo- kokio velnio mes čia visi kankinamės po ta saule doh.gif" bet isgyvenai tas problemas ir zudytis nereikejo  4u.gif nera nesiprendziamu problemu....o zudydamiesi mes jos tikrai neisprendiam.. doh.gif

Problema problemai nelygi.
Anot Schopenhauerio, kai gyvenimo baisumai pranoksta mirties baisumus, tada žmogus susimąsto apie savižudybę. Nusižudyti nėra lengvą, nes "mirties baisumai turi didelę atbaidomąją jėgą - jie tarsi sargybiniai stovi prie išėjimo vartų. Savižudybė yra kūno sunaikinimas, o kūnas yra valios gyventi apraiška. Stiprios dvasinės kančios "padaro mus nejautrius kūno negalavimams. Kai į savižudybę žmogų stumteli liguista depresija, jam jau nebereikia įveikti savęs: vos tik jam priskirtas sargas porai minučių palieka jį vieną, tuoj pat jis užbaigia savo gyvenimą". Dabar mąstau, kai apie Froidą diskutavom, ar tie "sargybiniai" nėra "superego"? g.gif
Atsakyti
QUOTE(adaptacijaa @ 2009 02 03, 19:55)
Problema problemai nelygi.
Anot Schopenhauerio, kai gyvenimo baisumai pranoksta mirties baisumus, tada žmogus susimąsto apie savižudybę. Nusižudyti nėra lengvą, nes "mirties baisumai turi didelę atbaidomąją jėgą - jie tarsi sargybiniai stovi prie išėjimo vartų. Savižudybė yra kūno sunaikinimas, o kūnas yra valios gyventi apraiška. Stiprios dvasinės kančios "padaro mus nejautrius kūno negalavimams. Kai į savižudybę žmogų stumteli liguista depresija, jam jau nebereikia įveikti savęs: vos tik jam priskirtas sargas porai minučių palieka jį vieną, tuoj pat jis užbaigia savo gyvenimą". Dabar mąstau, kai apie Froidą diskutavom, ar tie "sargybiniai" nėra "superego"?  g.gif

Superego – viršutinis asmenybės sluoksnis, suformuotas visuomenės normų ir taisyklių, kurį žmogus įgyja patirties ir auklėjimo dėka. Tai pati nepastoviausia asmenybės dalis, nes normos tarsi primetamos iš šalies, ir geriausiu atveju žmogus jas internalizuoja, t.y. įsisavina ir ima jomis vadovautis kaip savomis. Gali būti situacijų kai žmogus lengvai atsisako šių taisyklių ir ima vadovautis instinktais. Asmenybės dalys nuolat konfliktuoja tarpusavyje, dažni ir asmenybės konfliktai su aplinka dėl poreikių patenkinimo. To pasekoje žmogus nuolat gyvena įtampoje, veikiamas vidinių ir išorinių konfliktų. Asmenybė gali sėkmingai funkcionuoti, tik išsprendusi savo vidinius ir išorinius konfliktus. Į pasąmonę perėję konfliktai trukdo žmogui gerai jaustis, todėl tokiais atvejais reikalinga terapija. Jeigu asmenybė išsprendžia savo vidinius konfliktus, ji tampa psichiškai sveika ir brandžia. Pagal Froidą brandi asmenybė yra asmuo, sugebantis palaikyti gilius, ilgalaikius ryšius su savo artimaisiais ir atliekantis visuomenei reikalingą darbą.

tikrai negaliu gincytis del Froido...visikai jo nesuprantu ir tiesa pasakius net nesistengiu to daryti...nu geda prisipazinti, bet ka padarysi blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(dolly @ 2009 02 03, 19:02)
tikrai negaliu gincytis del Froido...visikai jo nesuprantu ir tiesa pasakius net nesistengiu to daryti...nu geda prisipazinti, bet ka padarysi  blush2.gif

todėl kad tau ir neaktualu juo domėtis ar jį suprasti smile.gif turiu omeny, neturėjai didelių dvasinių kančių, pvz depresijos ir pan.
Atsakyti
QUOTE(dolly @ 2009 02 03, 18:44)
kalbant apie savo atveji as zinau, kad bet kokiu atveju savo mamai as esu dukra, nesvarbu kokios bukles, zinau, ka ji patyre kol mane pagimde, kiek jai kainavo kol mane uzaugino...ir jei taptaciau neigali(tfu tfu tfu) as negaleciau jei padeti fiziskai, zinau, kad jai buciau nasta, beeet as jai galiu padeti psichologiskai, ji gales pas mane pasikalbeti, as ja galesiu nuraminti, o jei ir to negalesiu,  tai ja dziugins mano isspausta sypsena...taip pat  ji man brangi....neatleisciau jei to jeigu ji nusizudytu vien tam, kad aceit palengvins man gyvenima... schmoll.gif ..kiekvienas mes turime savo nasta ir ja turime nesti...negalime sunkumu salinti nutraugdami gyvenima...bet velgi cia mano nuomone ir nebutinai visi turi su ja sutikti.. 4u.gif

Matai, tu galėtum "laisvai" gyventi, padėti mamai "morališkai", o kitas jaustųsi tik mėsos gabalu perdirbinėjančiu tokius pat gyvūnų mėsos gabalus tam, kad sulaukti rytojaus; kitas jaustųsi dideliu šūdu, kurį niekas niekaip nedrįsta nuleisti į klozetą.

Žmogus visuomet linkęs smerkti tai, ko nesupranta (arba tuos, kurių nesupranta).
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Tamsioji: 03 vasario 2009 - 18:08
QUOTE(adaptacijaa @ 2009 02 03, 20:07)
todėl kad tau ir neaktualu juo domėtis ar jį suprasti smile.gif turiu omeny, neturėjai didelių dvasinių kančių, pvz depresijos ir pan.

tarp kitko neseniai issigydziau ja blush2.gif nebuvo ji labai sunki, taciau teko akis i aki su ja susidurti ax.gif

[quote=Tamsioji,2009 02 03, 20:08]
Matai, tu galėtum "laisvai" gyventi, padėti mamai "morališkai", o kitas jaustųsi tik mėsos gabalu perdirbinėjančiu tokius pat gyvūnų mėsos gabalus tam, kad sulaukti rytojaus; kitas jaustųsi dideliu šūdu, kurį niekas niekaip nedrįsta nuleisti į klozetą.

Žmogus visuomet linkęs smerkti tai, ko nesupranta (arba tuos, kurių nesupranta).
[/qper]

kazkokia forma nori mane pavadinti egoiste? kad nenusizudau ie leidziu kitiems del manes "vargti"? g.gif
Atsakyti
QUOTE(dolly @ 2009 02 03, 19:12)
tarp kitko neseniai issigydziau ja  blush2.gif nebuvo ji labai sunki, taciau teko akis i aki su ja susidurti  ax.gif

kaip išsigydei? ar buvo medikų diagnozuota?
Atsakyti
QUOTE(adaptacijaa @ 2009 02 03, 20:14)
kaip išsigydei? ar buvo medikų diagnozuota?

diagnozavo medikai, israse vaistu...pradzioj geriau, beeet viena diena nusprendziau gydytis kitaip...cia ilga istorija...nenoriu issiplesti ir labai jau atvirauti mirksiukas.gif kadanors gal tarpusavyje paplepesim 4u.gif
Atsakyti
"kazkokia forma nori mane pavadinti egoiste? kad nenusizudau ie leidziu kitiems del manes "vargti"? g.gif"

Ne, nenoriu. O va tokie kaip tu savižudžius vadina egoistais. Tame ir skirtumas: aš neklijuoju etikečių, nes kiekvieno atvejis yra skirtingas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Tamsioji: 03 vasario 2009 - 18:19
QUOTE(dolly @ 2009 02 03, 19:17)
diagnozavo medikai, israse vaistu...pradzioj geriau, beeet viena diena nusprendziau gydytis kitaip...cia ilga istorija...nenoriu issiplesti ir labai jau atvirauti  mirksiukas.gif  kadanors gal tarpusavyje paplepesim  4u.gif

aš labai daug kartų esu galvojusi apie savižudybę. na ne iš gero gyvenimo, aišku smile.gif ir tikrai tuo metu nemąstydavau apie kitus ir kad aš čia esu egoistė, nes kažkam manęs reikia. tuo metu kaip tik galvoji "manęs niekam nereikia". ir yra du dalykai, kurie nuo to sulaiko:
1. sunkiai paaiškinama mirties baimė (čia sutinku su Šopenhaueriu)
2. durna viltis, kad ateityje bus geriau ir man dar daug gražių dalykų gali nutikti. ta prasme, galvoju, kiek aš daug dar nemačiau ir nepatyriau ir kad visgi aš norėčiau tai patirti. tai ta viltis užgožia visus sunkumus.

Tačiau, kai sergi kokia nors sunkia depresijos forma, akimirka gali protas aptemti (atsitraukia sargybinis) ir padarai tai, jeigu suspėji, kol protas grįžta. viskas pakankamai paprasta smile.gif
Atsakyti

Ne, nenoriu. O va tokie kaip tu savižudžius vadina egoistais. Tame ir skirtumas: aš neklijuoju etikečių, nes kiekvieno atvejis yra skirtingas.
[/quote]

norint pradeti diskuoti sia tema pirmiausia reiktu apsibrezti savokas....galbut mes ksirtingai suprantame zodi "egoistas".... man egoistas - zmogus galvojantis apie save, rupinantis save gerove (netgi jei tektu lipti per kitu galvas). Taigi, problemas spresdamas savizudybe man yra egoistas pirmiausia todel, kad nebando problemos spresti (nusizudo),o problema lieka neispresta ir ja reikia kazkam isspresti...antra, likusiems gyviems reikia rupintis dar jo laidotuvemis.. g.gif
Papildyta:
QUOTE(adaptacijaa @ 2009 02 03, 20:24)
aš labai daug kartų esu galvojusi apie savižudybę. na ne iš gero gyvenimo, aišku smile.gif ir tikrai tuo metu nemąstydavau apie kitus ir kad aš čia esu egoistė, nes kažkam manęs reikia. tuo metu kaip tik galvoji "manęs niekam nereikia". ir yra du dalykai, kurie nuo to sulaiko:
1. sunkiai paaiškinama mirties baimė (čia sutinku su Šopenhaueriu)
2. durna viltis, kad ateityje bus geriau ir man dar daug gražių dalykų gali nutikti. ta prasme, galvoju, kiek aš daug dar nemačiau ir nepatyriau ir kad visgi aš norėčiau tai patirti. tai ta viltis užgožia visus sunkumus.

Tačiau, kai sergi kokia nors sunkia depresijos forma, akimirka gali protas aptemti (atsitraukia sargybinis) ir padarai tai, jeigu suspėji, kol protas grįžta. viskas pakankamai paprasta smile.gif

matai, ir praejo tos sunkios akimirkos...nuslinko, sunkiai bet nuslinko....ju gyvenime bus dar ne viena....ir manau reikia joms po truputi ruostis is anksto.... 4u.gif bet ar nera tu artimu zmoniu, kuriam paskambini ir sakai, man bloga prasau atvaziuok....kazkaip issbliauni, padauzai galva i siena, o po to gyvenimas vel pasvieseja....po kiekvienos audros buna ramuma cool.gif o del to proto uztemimo manau yra tokiu atveju, bet ar ne per daznai ant ju viska suverciame...mama nuzudo vaikus ir sako gal tai buvo proto uztemimas, kazkas kazka padaro ir vel proto uztemimas g.gif bijau, kad nebutu tuo manipuliuojama schmoll.gif

Atsakyti