Įkraunama...
Įkraunama...

Savižudybė

Adaptacija > Superego aš interpretuoju, kaip išsivystymo lygmenį. Savižudybė yra žingsnis kurį žengia silpnas, tai yra nebrandus žmogus.

Beje , mano senelis irgi pasikorė. Kalėjime. Jam buvo sunki šizofrenijos forma, tačiau sovietmečiu nelabai kas gilinosi. Senelis iš tiesų buvo egoistiškas, silpnas žmogus, susirgęs šizofrenija dėl alkoholizmo, kurį pasirinko "laisva valia".
Atsakyti
QUOTE(dolly @ 2009 02 01, 21:28)
galiu pasakyti, kad nelabai as juo zaviuosi....tie jo visi sapaliojimai apie oralines , analines ir visas kitas stadijas  manes visiskai nezavi  schmoll.gif net negaleciau pasakyti ka as isiminiau, nes skaiciau, kad reikejo skaityti  doh.gif  tik is kalbu matau, kad esat artima psichologijai, nesupykit, bet jusu kalboje jauciu psichologams budinga nuslydima...(duo Dieva, kad as klysciau)... bigsmile.gif

Jeigu jūs Froido atradimus vadinat "sapaliojimais", tai ką aš žinau.. doh.gif
Atsakyti
O Froido vystymosi stadijos tobulos mano akimis. Šokiruojančios tačiau tikros.
Man kiek didoka libido reikšmė pas jį. Tačiau visa kita gėris:)
Atsakyti
QUOTE(adaptacijaa @ 2009 02 01, 22:31)
Jeigu jūs Froido atradimus vadinat "sapaliojimais", tai ką aš žinau..  doh.gif

man jooo... ax.gif ir kazkaip man nesvarbu, kad jis vadinamas psichologijos tevu g.gif kiek zinau apie ji biografija tai buvo narkotikus vartojantis veikejas unsure.gif
Papildyta:
QUOTE(Delfanija @ 2009 02 01, 22:31)
O Froido vystymosi stadijos tobulos mano akimis. Šokiruojančios tačiau tikros.
Man kiek didoka libido reikšmė pas jį. Tačiau visa kita gėris:)

tas jo libido iskelimas i padanges man visikai nesuprantamas... schmoll.gif kazkur skaiciau kaip jis vaiko baimes aiskino per sexa....nu kazkoks apsurdas, net slykstu skaityti buvo... blink.gif
Atsakyti
Vaiko baimių aiškinimas per seksą irgi absoliuti teisybė. Edipo - elektros kompleksai. Froidas jėga.

Libido iškėlimas blogai pas jį buvo tiktai kad jis manė jog sexas gali gydyti.
Atsakyti
QUOTE(dolly @ 2009 02 01, 20:36)
man jooo... ax.gif ir kazkaip man nesvarbu, kad jis vadinamas psichologijos tevu  g.gif  kiek zinau apie ji biografija tai buvo narkotikus vartojantis veikejas  unsure.gif
Papildyta:
tas jo libido iskelimas i padanges man visikai nesuprantamas... schmoll.gif kazkur skaiciau kaip jis vaiko baimes aiskino per sexa....nu kazkoks apsurdas, net slykstu skaityti buvo...  blink.gif

Ar įsigilinote bent jau į Froido teoriją? Nes man tikrai panašu, kad net nesupratote jo teorijos. Ne per seksą jis baimes aiškino, o per psichoseksualines vystymosi fazes, neatitikimus, traumas etc kiekvienoj fazėj. Tingiu smulkiai aiškinti, bet jei ko nesuprantate - tai taip ir sakykite kad nesuprantate, o ne rimtu, "žinančiu" tonu sapaliokite kvailystes - nes kitų, kiek nusimanančių žmonių akimis atrodote paprasčiausiai neišprususi.
Galima nemėgti vienos ar kitos teorijos, bet reikia bent jau suprasti, kodėl nemėgsti smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Delfanija @ 2009 02 01, 22:38)
Vaiko baimių aiškinimas per seksą irgi absoliuti teisybė. Edipo - elektros kompleksai. Froidas jėga.

Libido iškėlimas blogai pas jį buvo tiktai kad jis manė jog sexas gali gydyti.

edipo-elektros kompleksai, cia dar gelytes palyginus su kitais jo aiskinimais mirksiukas.gif
Papildyta:
QUOTE(Simulcika @ 2009 02 01, 22:42)
Ar įsigilinote bent jau į Froido teoriją? Nes man tikrai panašu, kad net nesupratote jo teorijos. Ne per seksą jis baimes aiškino, o per psichoseksualines vystymosi fazes, neatitikimus, traumas etc kiekvienoj fazėj. Tingiu smulkiai aiškinti, bet jei ko nesuprantate - tai taip ir sakykite kad nesuprantate, o ne rimtu, "žinančiu" tonu sapaliokite kvailystes - nes kitų, kiek nusimanančių žmonių akimis atrodote paprasčiausiai neišprususi.
Galima nemėgti vienos ar kitos teorijos, bet reikia bent jau suprasti, kodėl nemėgsti smile.gif

net nebandau sakyti, kad puikiai ismanau Froido teorija....galbut issireiskiau ne taip, tada sorry ax.gif tiesiog pasakiau, kad man jo teorijos apie libido ne prie sirdies ir tiek blink.gif
Atsakyti
Vienintelis dalykas jo biografijoje ir mąstyme, kuris man kiek per daug, tai karo invalidų "gydymas" libido skatinimu. Tuo tarpu kai ten būdavo vyrai nutrauktom kojom ir sužalota psichika, kuriems tai tik paskatino ligų gilėjimą.

Froidas man turi net kiek literatūrinę reikšmę... Tiesiog tai kitoks suvokimas. Panašiai kaip Murakamyje du skirtingi "smegenų pusrutuliai"...
Atsakyti
QUOTE(dolly @ 2009 02 01, 21:36)
man jooo... ax.gif ir kazkaip man nesvarbu, kad jis vadinamas psichologijos tevu  g.gif  kiek zinau apie ji biografija tai buvo narkotikus vartojantis veikejas  unsure.gif

ad hominem - loginė argumentacijos klaida.
Atsakyti
jus visiskai klaidingai mane suprantate...nenoriu as cia kazkam irodyti, kad Froidas buvo blogietis ir pan....nu tiesiog sakau, kad man jo pasisakymai nepriimtini ir tiek...na ir apie religija ir tikinti zmogu kaip jis kalbejo...tikintis zmogus - psichiniu problemu turinti asmenybe. nu as taip nemanau g.gif as labaiu pritariu Jungo teiginiams, kad dvasiniai poreikiai ne mažiau reikšmingi už biologinius. blush2.gif
Atsakyti
Che, Jungas priešingai sakė , jog be fizinių poreikių patenkinimų žmogui nesvarbūs kiti poreikiai (saugumo, meilės etc.) Tačiau jungas iš tiesų bandė paneigti Froido smarkiai išaukštintą libido, už ką man patinka. Jis libido taip pat nenuneigė, tik ne tiek pabrėžė.

Bet gal Grįžkim į temą.
Atsakyti
QUOTE(Delfanija @ 2009 02 01, 23:11)
Che, Jungas priešingai sakė , jog be fizinių poreikių patenkinimų žmogui nesvarbūs kiti poreikiai (saugumo, meilės etc.) Tačiau jungas iš tiesų bandė paneigti Froido smarkiai išaukštintą libido, už ką man patinka. Jis libido taip pat nenuneigė, tik ne tiek pabrėžė.

Bet gal Grįžkim į temą.

drinks_cheers.gif
Atsakyti