Įkraunama...
Įkraunama...

Savižudybė

Žudytis iš to kad "pasaulis man per žiaurus " "aš esu nuskariaustas" "man savęs gaila" "Visi aplink per kvaili" yra egoizmas. Egoizmas niekinti aplinką kuri tave sukūrė.
Papildyta:
Ir egoizmas gydomas veikla.
Atsakyti
Man pačiai teko kreiptis i psichologus.... bet dėl savo senelio savižudybės. Aš jį labai mylėjau, be to likus savaitei iki savižudybės jis man lyg ir užsiminė apie tai.... Jaučiausi siaubingai, tiesiog tragiškai.... Jis visą laika buvo labai keistas žmogus, su labai keista istorija ir labai savotišku požiuriu į gyvenimą.... Jau seniau jis buvo prasitaręs, kad dėl jo senatvės ir mirties niekam nebus problemų... Jis nenorėjo visiškai susenti ir sirgti, gulėti ligos patale ir taip "apsunkinti" artimųjų gyvenimus.... O likus savaitei jis man pasakė, kad pasikars... verysad.gif .... Kažkokio pykčio aš nejaučiau....Tiesiog pradėjau nuolatos galvoti kaip jis tai darė.... ar jam skaudėjo?.... Pagaliau aš pradėjau paniškai bijoti mirties ir net neleisdavau prie manęs kalbėti apie mirtį. Aš bijojau mirti pati ir, kad mirtų mano artimieji.... Aš susirgau mirties fobija........ Kasdien po kelis kartus sau primindavau, kad kažkada mirsiu.... Ir kiekvieną kartą net pradėdavau dusti nuo baimės doh.gif verysad.gif Tiesą pasakius, net ir psichologas nelabai padėjo.... Su ta savo baime teko kovoti man pačiai verysad.gif Dabar vis dar paniškai bijau, bet esu kur kas ramesnė ir tomis baisiomis mintimis nebekankinu savęs kiekvieną dieną..... Dabar aš labai pykstu ant savižudžių, dažnai jų net negailiu. Taip, man savižudžių negaila.
Atsakyti
QUOTE(Delfanija @ 2009 02 01, 20:31)
Asmenybė trijų dalių, pagal Froidą. Id dalis kalba kaip adaptacija. Tokie mes gimstam, neskirdami realybės ir neralių savo norų. Bresdami tobuliname ego - naudos gavimo iš aplinkos mechanizmą (jei nepasiseka kažko gauti tai isterikuojam -"žudomės" etc). Tik brandi asmenybė turi superego - sąžinės balsą, sakantį rūpintis ne vien savo interesais, turėti pareigų, atsakomybės jausmą.

kažką jau jūs čia primeluojate.. kiekvienas žmogus, anot Froido, turi ir ego ir superego.
Atsakyti
QUOTE(adaptacijaa @ 2009 02 01, 21:01)
kažką jau jūs čia primeluojate.. kiekvienas žmogus, anot Froido, turi ir ego ir superego.

jep, tik tas superego pas vienus labiau išvystytas, pas kitus visai menkai.. cool.gif
Atsakyti
QUOTE(adaptacijaa @ 2009 02 01, 22:01)

Žmogaus psichikoje Froidas išskyrė 3 lygius: • Sąmonę (tai tarsi matoma ledkalnio viršūnė, nedidelė psichikos dalis, kurią žmogus gali kontroliuoti) • Priešsąmonę (joje yra informacija, kurią pastangų dėka galima perkelti į sąmonės lygį) • Pasąmonę (pati reikšmingiausia dalis, primenanti neribotos apimties saugyklą, į kurią patenka visa, kada nors gauta informacija, į kurią išstumiami visi nemalonūs prisiminimai, kuriuos žmogus manas užmiršęs).Minėti psichikos lygiai pasireiškia žmogaus asmenybėje, kurią taip pat sudaro 3 dalys: • Id • Ego • Superego. o kaip tada cia tai suprasti? g.gif
Atsakyti
QUOTE(dolly @ 2009 02 01, 21:13)
Žmogaus psichikoje Froidas išskyrė 3 lygius: • Sąmonę (tai tarsi matoma ledkalnio viršūnė, nedidelė psichikos dalis, kurią žmogus gali kontroliuoti) • Priešsąmonę (joje yra informacija, kurią pastangų dėka galima perkelti į sąmonės lygį) • Pasąmonę (pati reikšmingiausia dalis, primenanti neribotos apimties saugyklą, į kurią patenka visa, kada nors gauta informacija, į kurią išstumiami visi nemalonūs prisiminimai, kuriuos žmogus manas užmiršęs).Minėti psichikos lygiai pasireiškia žmogaus asmenybėje, kurią taip pat sudaro 3 dalys: • Id • Ego • Superego. o kaip tada cia tai suprasti?  g.gif

nu nežinau, gal pradžiai pasiskaitykite Z.Froido "Psichoanalizės įvadą"
Atsakyti
QUOTE(adaptacijaa @ 2009 02 01, 19:28)
aš manau, kad kai žmonės supras, kad žmogus yra sau, lengviau bus susitaikyti su netektimi. kas liečia egoizmą, ar noras, kad kažkas gyventų dėl tavęs, nes tau jo reikia, nėra egoizmas? Jeigu Dievas nusprendžia, kad žmogus pasitraukia iš gyvenimo ligos ar nelaimingo atsitikimo pagalba, kodėl jis negali nuspręsti, kad žmogus turi pasitraukti nusižudydamas? ar tik atsitiktinė mirtis verta pagarbos?

Taip,aš esu egoistė.Esu egoistė dėl to,kad tėvas pasitraukdamas iš gyvenimo sugriovė VISĄ vaikystę.Sugriovė mano mamos gyvenimą,visas jos svajones.Sugriovė gyvenimą savo mamai ir tėčiui.Taip pasielgdamas jis viską sugriovė.Tai ar ne jis didesnis egoistas?
Kiekvienais metais,prieš tėvo dieną,mokykloje vaikai darydavo darbelius SAVO TĖČIAM.O aš jo nebeturėjau-užtat aš egoistė,man reikėjo verkti.
Kiekvienais metais prieš tėvo dieną mokytojos,o vėliau ir dėstytojos turėjo tradicijas skaityti pasakas apie tėvą-man buvo nerealiai sunku.Ir esu egoistė,nes kažkoks žmogus nusižudydamas sugriovė mano vaikystę,paaulystę.
Kuomet reikėjo tėviškos rankos mano brendimo laikotarpiu,jos nebuvo-užtat esu egoistė.
Aš neberašau apie mamą,kuri 12 metų negalėjo net pažiūrėti į kitus vyrus.Jai buvo be galo sunku.Tai tuomet ir ji galėjo nusižudyti,bet suprato,kad AŠ esu vaikas,ir reikia turėti nors mamą.

UŽ VISA TAI IR ŽINOMA DAR DAUGIAU AŠ ESU EGOISTĖ.

O tu pabandyk 12 metų vaikui paaiškinti,kad jam nereikia tėvo!Kad kiekvienas yra sau ir panašiai ką tu paistai.
Atsakyti
QUOTE(adaptacijaa @ 2009 02 01, 22:20)
nu nežinau, gal pradžiai pasiskaitykite Z.Froido "Psichoanalizės įvadą"

skaiciau ir ne karta g.gif
Atsakyti
QUOTE(trr @ 2009 02 01, 21:09)
jep, tik tas superego pas vienus labiau išvystytas, pas kitus visai menkai..  cool.gif

o jūs tikrai suprantate, kas tas superego? ir ką tai bendro turi su savižudybe? pasigavot, kad superego kažkoks labai geras daiktas ir manot esanti kažkuo pranašesnė?
dvasinės kančios yra psichologijos reikalas, o savižudybė, tai jau filosofinis klausimas.
Papildyta:
QUOTE(dolly @ 2009 02 01, 21:21)
skaiciau ir ne karta  g.gif

ir ką supratot?
Atsakyti
Skaičiau daug daug Froido. Froidas ne tik sąmonę nuo pasąmonės skyrė. Jam kiekviena žmogaus asmenybės dalis turėjo tam tikrą moralinę reikšmę. Žmogus yra tiek asmenybė, kiek jis pats save formavo. Taigi branda yra asmeninis žmogaus reikalas ( superego). Yra daug žmonių, kurie nepaliesti superego ir dėl to kenčia aplinkiniai.
Atsakyti
ir ką supratot?
[/quote]

galiu pasakyti, kad nelabai as juo zaviuosi....tie jo visi sapaliojimai apie oralines , analines ir visas kitas stadijas manes visiskai nezavi schmoll.gif net negaleciau pasakyti ka as isiminiau, nes skaiciau, kad reikejo skaityti doh.gif tik is kalbu matau, kad esat artima psichologijai, nesupykit, bet jusu kalboje jauciu psichologams budinga nuslydima...(duo Dieva, kad as klysciau)... bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Tomulyte @ 2009 02 01, 21:20)
Taip,aš esu egoistė.

haha. matai, aš irgi galiu verkti, kad mano tėvas sugriovė šeimą ir visiems gyvenimą. tik jis gyvas. nu bet vis tiek sugriovė. bet aš nei jo egoizmu kaltinu, nei savęs. jis laisvas žmogus ir yra pats sau.
o priežasčių dėl savižudybės turbūt nežinai?
Atsakyti