Įkraunama...
Įkraunama...

Mano vaikas KAIRIARANKIS!!!

Bet ar tai blogai? Kiek zinau, daugelis garsiu zmoniu yra ir buvo kairiarankiai, ziurek ir tavo uzaugs dydziu zmogumi. O jei rimtai, bandykit nuolat kazka duoti i desine rankyte. Jei perdeda i kaire, duokit ir i desine ka nors. Manoji vartydama knygas vis bande kaire ranka tai daryti, tai as knyga taip padedu, kad jai butu patogiau tai daryti desine. Gudraukite. Kantrybes ir atkaklumo tau.
Atsakyti
sako kairiarankiai gabesni už dešiniarankius lotuliukas.gif
tai tik džiaugtis reik lotuliukas.gif thumbup.gif
Atsakyti
Kodel isvis kilo klausimas, kad reikia kazka daryti? Kas cia tokio, jei jam taip patogiau?
Atsakyti
QUOTE(andrius23 @ 2005 12 08, 22:56)
Mano vaikas kairiarankis! Ką daryti?

Su žmona pastebėjom, kad sunus viska bando daryti su kairiąja ranka. Ar permokint jį. Girdėjau, kad permokinimų daugiai nėra.
Padėkit kas žino. gal kažkas irgi turi vaiką kairiarankį?
Andrius

Atsakyti
kadangi mano vyras kairiarankis buvo tarbiniais laikais, tai labai grieztai tada 'peraukledavo' i desiniarankius doh.gif bet dabar jam tas pats kuria ranka rasyti desine ar kaire, abiem vienodai graziai raso thumbup.gif vat kaip gerai gavosi.
Atsakyti
Nėra ko nerimauti smile.gif stenkitės viską duoti (pvz. šaukštelį, barškutį.....) į dešinę rankytę ir tiek tongue.gif Jei pavyks, tai pavyks - jei ne tai nieko bloga. tongue.gif
Atsakyti
Aš esu kairiarankė...na ir kas...Mūsų giminėj daug kariarankių ir tai yra įgimta,nors bandė mane "padaryti" dešiniaranke,bet nepavyko... tongue.gif
Manau,kad nereikia nieko daryti...galų gale jei taip nerimaujat-galima vaikutį nuvesti pas psichologą ir išsiaiškinti...Mane mama vedė ir ten buvo pasakyta,kad aš esu kairiarankė ir tas perauklėjimas būtų ne į naudą cool.gif
Kas liečia rašymo,tai nebuvo jokių problemų...O vat,kai pati bandžiau pradėt rašyt dešine ranka,tai gavosi šnipštas doh.gif Tiesiog kreivai rašau ir praktiškai negaliu valdyt rankos taip kaip noriu.
O kas liečia įvairių darbų atlikimo,tai vienus darbus atlieku kaire,o kitus dešine ranka.Jokių problemų neiškyla. 4u.gif
Todėl manau taip jaudintis dėl vaiko nevertėtų...Tiesiog tai priklauso nuo smegenų pusrutulių išsivystymo smile.gif
Atsakyti
Manau, tie teveliai, kuriu vaikai is tikruju turi negalia ar defektu, is jusu noro padaryti vaika tobula tik pasijuoktu.

Turit puiku nuostabu kairiaranki vaikiuka! Tikrai nereikia vaiko traumuoti aiskinant jam kad jis kitoks. Tai ir yra jo grazioji puse!

Kazkas cia sake, kad kai augo, susidure, kad daiktai nepritaikyti kairiarankiams. Prisiminiau, kad pries kokius metus parduotuveje netycia pasigriebiau zirkles kairiarankiams. Kai parsinesusi namo vis galvodavau, kodel man taip keista jomis naudotis, karta ant pakuotes pamaciau, kad zirkles - kairiarankiams. Taigi, ir daiktai tampa draugiskesni kairiarankiams ir nustebina desiniarankius smile.gif
Atsakyti
Vaikas pats išsiaiškins, kuria ranka jam "dirbti" patogiau - tik nereikia jo auklėti. Tai juk įgimta - o prieš gamtą mes kartais bejėgiai. bigsmile.gif

Mano vaikas totalus kairiarankis ir as kairiaranke, tiesa, tarybiniais laikais "truputi peraukleta" - rasau desine, ir tuo labiau džiaugiuosi, kad mes ne tokie kaip visi. tongue.gif

Atsakyti
kaip kažkuri mama minėjo, tai yra dominuojantys pusrutuliai. Šitą mums kartą aiškino viena gydytoja, pastebėjus, kad mūsų voveraitė kairiarankė, tipo, jei vaiką perlauši daryti viską dešine ranka, tai jis gal dirbs dešine, bet ne taip kokybiškai, kaip su kaire. Ta gydytoja yra pati kairiarankė, bet kadaise buvo perlaušta ir išmoko dirbti ir su dešine ranka...... bet ji pat juokiasi, kad jos kolegos su siaubu žiūri, kaip ana operuoja kaire ranka doh.gif , nes jai taip yra patogiau biggrin.gif
O ir dabar pradėjus lankyti darželį, auklėtojos nemato nieko čia blogo, o atvirkščiai nuraminimui pakabino straipsnį apie kairiarankius, kuriame gale buvo pavardinti žymūs talentingi kairiarankiai žmonės rolleyes.gif
O mano anytai, tai trukdo. Ji pati mano vyrą perlaužė iš kairiarankių į dešiniarankius ir pyksta, kai aš pasakau, kad nieko čia blogo nėra r nesiruošiu kankinti vaiko, jei jis to nenori..........nors šiaip visą laiką paduodu daiktus į dešinę rankutę....kurie mikliai būna transportuojami į kairę biggrin.gif
Atsakyti
Nematau tame jokios problemos g.gif Juk tai ne negalia. Tie bandymai "perlaušti" man kažkuo panašūs į garbanotų plaukų tiesinimą.. Ištiesint ištiesinsi, bet nuo to jie nepasidarys mažiau garbanoti ax.gif Taigi džiaukitės vaiku tokiu, koks jis yra, ir nekreipkit dėmesio į tuos, kurie sako, kad kairiarankiškumas kažkas negero.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Brooke: 02 sausio 2006 - 19:25
Jeigu norite sužinoti, ar tikrai vaikas kairiarankis, pabandykite padaryti tokias užduotėles:
1. Lai vaikas sėdi priešais jus, jūs turėkite keletą žaisliukų, paprasykite vaiko vieną iš jų paimti, jei ima kaire ranka, tai vienas kairiarankiškumo požymis.
2. Ant lapo nubraižykite du kvadratus viena šalia kito. Paprašykite vaiko abu kvadratus užbraižyti vertikaliomis linijomis,vieną kvadratą kaire ranka, kitą - dešine. Jei kaire ranka kvadratą vaikas užpildė tiesiomis linijomis, maždaug vienodi tarpai tarp jų, o kito kvadrato atvirkščiai, tai jau antras kairiarankiškumo požymis.
3. Ant lapo tušinuku padėkite tašką ir paprašykite viena ir kita ranka tušinuku pataikyti į tą tašką. Jei kaire ranka pataiko tiksliau, galima manyti, kad vaikas tikrai kairiarankis.

didis.gif
Atsakyti