Įkraunama...
Įkraunama...

Mano vaikas KAIRIARANKIS!!!

Aš irgi būčiau buvusi kairiarankė, bet "perlaužė" vaikystėj doh.gif Močiutė buvo labai priešiškai nusiteikusi rolleyes.gif Bet to kairiarankiškumo neišmušė visiškai, dabar vis tiek daug ką darau kaire ranka. Tik rašau ir kerpu dešine, o šaukštą laikau, pjaunu tik kaire. Piešiu abiem biggrin.gif Galima sakyti po lygiai abi mano rankos dirba biggrin.gif Net ir parašyti kaire išeina neblogai, tik ne taip greitai.
O štai mano vyras visiškas kairiarankis ir jei vienas ar abu mažiai bus kairiarankiai tai nė kiek dėl to nesijaudinsiu. Net ir visai norėčiau, kažkaip patraukliai man kairiarankiai atrodo, tokie išskirtiniai, išradingi, sumanūs smile.gif
Atsakyti
Nieko nereikia daryti, nematau čia nieko blogo schmoll.gif Mano vyresnėlis irgi kairiarankis. Aš net ir nesistengiu mokyti jo padaryti dešiniarankiu ax.gif
Atsakyti
ANOKIA ČIA BĖDA, KAD KAIRERANKIS schmoll.gif AŠ DĖL TO NET NESUKČIAU GALVOS, JUK SAKOMA, KAD KAIRERANKIAI BŪNA PROTINGESNI, GABESNI IR VISOKIE KITOKIE mirksiukas.gif biggrin.gif
Atsakyti
hehe, ne tiek kad gabesni, ar geresni, tiesiog ju gabumai kitose srityse nei desiniarankiu isryskeja mirksiukas.gif
Atsakyti
Mūsų mažylis irgi kairiarankis smile.gif ir nieko blogo čia nematau schmoll.gif aš taip pat nesistengiu jo perauklėti, juk dabar net rašikliai yra pritaikyti spec. kairiarankiams smile.gif smile.gif smile.gif
Atsakyti
kairiarankyste nebėda,ne liga.be to ji yra paveldima.mano abu tėvai kairiarankiai,sovietmečiu tai buvo ne itin normalu.o dabar ,tai viskas paaiškinama mediciniškai protyngai rolleyes.gif pati daug ka galiu daryti kaire ranka,bet tik tada kai pritrūksta dešiniosios tongue.gif
Atsakyti
O kas cia blogo kad kairiarankis? Ar cia kas nors nenormalaus? Juokinga, kad zmones dar is to kazkokias problemas daro. Jeigu cia, kur as gyvenu, pasakyciau kam nors, kad mano vaikas kairiarankis, ir ka man dabar daryti, tikriausiai tas zmogus juoktis is manes pradetu...

Beje, as pati kairiaranke. Ir gyva dar kol kas biggrin.gif
Atsakyti
g.gif as pati esu kairiaranke ir nematau cia nieko blogo.Matas jauciu kad bus kairiarankis taip pat.nesiruosiu jo peraukleti.mane stengesi tevelis peraukleti,bet nieko...taip jau smegenis issivyste...bet to kairiarankiskumas man daug dave gyvenime gero...todel leiskite savo vaikams augti sveikiems ir laimingiems newyear.gif
Atsakyti
smile.gif norejau pati ka nors pridurti, bet cia mamytes taip sauniai prirase visko, kad tiesiog nenoriu kartotis thumbup.gif
esu pati kairiaranke ir del to sulaukiu maloniu nuostabos suksniu is aplinkiniu nei problemu. Nors mokykloje mane ir bande peraukleti, taciau NEPAVYKO!!! O tuo esu patenkinta biggrin.gif

o tai, kad kairiarankiai protingesni ir laimingesni, tai tikra tiesa!!!!!
Atsakyti
QUOTE(matuko mamyte @ 2005 12 19, 15:42)
g.gif as pati esu kairiaranke ir nematau cia nieko blogo.Matas jauciu kad bus kairiarankis taip pat.nesiruosiu jo peraukleti.mane stengesi tevelis peraukleti,bet nieko...taip jau smegenis issivyste...bet to kairiarankiskumas man daug dave gyvenime gero...todel leiskite savo vaikams augti sveikiems ir laimingiems newyear.gif

as pilnai sutinku,nors pati nesu kairiaranke,bet mano 2,5 m. maziukas na niekaip jam neiseina piest,valgyt desine ranka.Kartais pataisai tai perima i desine piestuka ar sauksta,bet jau na taip vargsiukui sunku gaunasis tada. Mes su vyru nutarem tegul auga ir daro kaip jam patogiau,o va vyro tevai..uzpyp....pyp... atsibodo ju replikos kad vaika gadinam,vos kad ne ligoni is jo darom doh.gif Dar ju tarybinis poziuris nedingo, kad visi iki paskutinio turi rasyt desine ranka,mes kaip tik leidziam vaikui augt kaip jam patogiau ir laisviau,ir kas jo nevarzo ir nestabdo g.gif Gal mes ir ne teisus,kas zino g.gif
Atsakyti
Visiškai nematau kairiarankiškume bėdos ax.gif Pati esu kairiarankė, tai tikrai nesijaučiu kažkuom sužalota ar nepilnavertė g.gif Dirbu su žmonėmis, dažnai tenka pasirašinėti, tai kiti net apsidžiaugia kai pamato tuoj pradeda lyginti pvz mano sūnus, mano žmona taip rašo ir t.t Pastebėjau vis daugiau žmonių kairiarankių thumbup.gif
nereikia daryti tragedijos kai jos nėra ax.gif
Atsakyti
Ir aš būčiau buvusi visiška kairiarankė, bet mano vaikystė praėjo dar giliais tarybiniais laikais, kai tiek tėvai, tiek mokytojai jautė pareigą "išmušti" kairiarankiškumą. Mano močiutė tai prilygindavo net invalidumui, mama su tėčiu man, šešiametei, grasino, kad jei dar paimsiu parkerį ar pieštuką į kairę ranką, sugipsuos ranką ir nuveš į ligoninę. Vėliau, jau paauglystėje labai bardavo, kai virtuvėje gamindama valgį, šaukštą, peilį imdavau ar dar ką nors darydavau kaire ranka. Pradinių klasių mokytoja irgi taikėsi su liniuote, kai pamatydavo, jog paėmiau rašiklį į kairę ranką.

Rezultatas?
Su dešine tik rašau (tiesa, galiu ir su kaire, tik truputį lėčiau gaunasi) ir kerpu, visa kita darau su kaire.

Tas "išmušinėjimas" paliko daug psichologinių traumų, jausmą, kad su manim kažkas negerai, menką savęs vertinimą ir pan. Iš kai kurių dalykų tik dabar baigiu išsivaduoti. Ir dar. Baaaisiai nekenčiu virtuvės schmoll.gif, nors mama jau seniai gyvena atskirai. Taigi, gal geriau palikti kairiarankius vaikus ramybėje ir neperlaužinėti jų. g.gif
Atsakyti