Įkraunama...
Įkraunama...

Mano vaikas KAIRIARANKIS!!!

Žinoma, kad nieko nedaryti. biggrin.gif Kokia gi čia bėda? Mažas dar vaikutis ir nėra ko be reikalo nerimauti. mirksiukas.gif
Atsakyti
Jokios tragedijos aš čia nematau. Pati esu kairiarankė ir visiškai nejaučiu jokių nepatogumų. Mano mokyklos laikais nebuvo nei specialių parkerių, nei dar kažkokių ypatingų kairiarankiams skirtų priemonių. Aišku, kai pirmą kartą nuėjau į muzikos mokyklą, akordeoną užsidėjau ne taip kaip reikėtų. O ir bulves išmokau skusti su įprastu skutuku (tiesiog drožiu ir man visai gerai gaunasi).
Atsakyti
Aš irgi kairiarankė bigsmile.gif . Ir dėl to visai nepergyvenu. Savaime suprantama, kartais gyvenime būna nepatogumų: pradedant lankyti mokyklą esi "ne kaip visi" (o vaikams taip norisi pritapti), daug buities įrankių yra nepritaikytų kairiarankiams (kairiarankių diskriminacija unsure.gif ). Tačiau einant laikui viską išmoksti (tarkim, kirpti žirklėmis su dešine ranka). Mane irgi buvo "permokinę" - rašiau su dešine ranka. Rezultatas: vis tiek esu kairiarankė. Na, galėčiau rašyti su dešine, bet laaabai nepatogu. blush2.gif
Todėl siūlyčiau dėl to nesijaudinti: jeigu vaikas tikrai kairiarankis, nelabai čia ka bepakeisi. O dabar ir niekas nesistengia permokinti (nebent mokytoja būtų labai senų pažiūrų). Mano mamos, pradinių klasių mokytojos, pastebėjimas: kairiarankiai beveik visi yra pakankamai gabūs (ji tik šioj laidoj turi pirmą kairiarankį vaikį, kuris "gaudo žioplį").
Atsakyti
Mes cia neseniai buvom pas psichologe ir manes klause apie vaiko dominuojancia puse. Pasirodo, kad labai svarbu, jog vaikas turetu dominuojancia puse, kaire ar desine nesvarbu, bet jei ima permokinti vaikus, tai paskui nera dominuojancio smegenu pusrutulio ir buna daug problemu. Maniskis ima viska desine, bet kartais islenda kazkoks geno galas (sesuo ir tetis kairiarankiai) ir jis paima kaire auksta ar piestuka. Zodziu dziaukites, kad vaikas yra toks, koks yra ir tegu tos senos permokymu atgyvenos jau buna uzmirstos thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Alchemie: 13 gruodžio 2005 - 12:09
Maniškis irgi viską daro kaire ranka,ir aš dėl to visai nepargyvenu,net džiaugiuosi.Kairiarankiai sakoma yra gabesni,ir aš pati turiu draugę kairiarankę,tai tikrai gabi.O augdamas vaikutis atsirinks kaip jam patogiau,jokiu būdu negalima jo laužti kažkieno priimtomis normomis.
Atsakyti
Mano sūnui 10 metų. Nuo pat mažumės viską darė kaire ranka, net mintis nekilo ji "perauklėti". Žinoma raštas kol kas mokykloje kaip su vištos koja, bet kur jūs matėte, kad berniukai dailyraščiu rašytų? biggrin.gif
Plius nepatogu tai, kad sąsiuviniai be sugertukų, tai tai ką parašo, tai su ranka ir nutrina, nes žodžiai ir sakiniai slenkasi į dešinę pusę kartu su kaire ranka. bigsmile.gif
Atsakyti
Dukrai bus tuoj 15. Jokių problemų dėl kairiarankystės nebuvo.
užtat ganėtinai įdomu buvo stebėti, kaip tai išryškėjo. Kai mažutei valgant šaukštą paduodavau į dešinę rankytę, tai kažkaip netyčia ji perimdavo į kairią. Ir pieštukus laikydavo kairėj rankoj piešdama.
Vat, nebent vienintelis nepatogumas, kai su broliu susėda prie stalo valgyt, nesusiderinę pusių. Tuomet viens kitą daužo alkūnėmis smile.gif Nu, bet čia jau kita kalba... biggrin.gif
Atsakyti
o mane "nulineje" klaseje perauklejo, nes buvau kairaranke. bettas perauklejimas buvo labai svelnus, niekas grieztai nereikalavo, kad rasyciau desine, tik tarsi pasiule... na pasiule, tai as ir pradejau desine rasyt. o dabar pasitreniravus, neabejoju, kad ir kaire galeciau puikiai rasyti thumbup.gif
Atsakyti
Na jau pagalbos šauksmas būtų toks,kad atrodo,kad kairiarankiai kažkokie beždžionės būtų umn.gif Aš pati kairiarankė ir jaučiuosi puikiai,labai noriu,kad sūnus viską darytų su kaire,tik dar nesuprantu kelerankis bus,nes viską daro su abiem rankom doh.gif Manau,kad kairiarankiai žymiai ryškesnės asmenybės,ir jų smegenų pusrutuliai jau taip išsivystę,kitaip nei pas dešinrankius,pas juos jau yra užkoduota pasamonėj thumbup.gif thumbup.gif
Taip ,kad kaip nepakeisi mergaitės berniuku,taip nepakeisi kairerankio dešinrankiu
Atsakyti
Na, aš pati tokia pusiau kairiarankė - daugelį operacijų galiu daryti vienodai su abiem rankom mirksiukas.gif (pvz. dirbti su kompiuterio pele), rašau gražiau - dešine, bet siūlus vynioju pvz. tik su kaire bigsmile.gif
Mano dukrytė (2,5 m.) - irgi tokia nelabai aiški šiuo klausimu - būna, savaitę valgo su kaire, savaitę - su dešine, tas pat ir su piešimu. Bet man nelabai svarbu, kuri rankytė jai taps ,,pagrindine" - kaip jai patogiau, taip tegu ir naudoja tas rankytes bigsmile.gif .
Turiu pusbrolį (na jam jau 25m. dabar) - kairiarankį.Bet atsimenu, jį mokykloj pradinėse klasėse mokytoja vertė rašyti dešine (ir per rankas su liniuote daužė).Na, perlaužė - rašo jis dabar dešine, bet kas iš to? Braižas - klaikus (su dešine ypač), piešia vis tiek tik kaire (ir labai neblogai mirksiukas.gif ). Taip, kad, manau, -neverta ,,perlaužinėt" schmoll.gif

P.S.: O kodėl ši tema prie LIGŲ? blink.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Raganiūkštė: 14 gruodžio 2005 - 09:49
aš pati kairiarankė. kaip galima žmogų perauklėti jeigu jam taip patogiau? draugai vaiką perlaužė kad nerašytų kaire ranka, bet visvien viską daro kaire. ar to reikia? ar tai kam nors trukdo? 4u.gif
Atsakyti
Nedaryti nieko. Apie 10 proc žmonių yra kairerankiai. Tai užprogramuota ( Įsivaizduokit, jei jums dabar lieptų viską daryti kaire ranka rolleyes.gif ). Kairerankiai lygiai tokie pat žmonės kaip ir dešinerankiai. dažnai būna ypač gabūs tiksliesiems mokslams, būna geri politikai... Džiaukites savo vaiku.
Atsakyti