Mano vaikas kairiarankis! Ką daryti?
Su žmona pastebėjom, kad sunus viska bando daryti su kairiąja ranka. Ar permokint jį. Girdėjau, kad permokinimų daugiai nėra.
Padėkit kas žino. gal kažkas irgi turi vaiką kairiarankį?
Andrius
labas, labas!nu manau reikia išvis džiaugtis tuo ką turit ir kad vaikas apskritai ima ar domisi,o kuria ranka ar koja tai jau manu tikrai nesvarbu.
mano pupytė irgi viska daugiausiai atlikinėja(valgo,piešia,ima deda irt.t.)kairia.ir nieko net minties nekilo,kad kažką keisti,jam tiesiog taip patogiau,o gal vat ims kurią dieną ir persigalvos kad vat jam su dešine geriau,tai ką galvosit va čia kažkas negerai.man tai pavyzdžiui labai ne prie širdies anų laikų politika,kad daryti kaip reikia,o ne kaip norisi.taigi nekamkitam,o tik pačiam žmogeliukui geriau nusprest su kuria rankele darbuotis.ir išvis aš manau,kad vaikai dažniausiai viską daro teisingai,o mes- suaugusieji,viską norim iškreipt.l.daug vaikučių pradeda kairiuoti,jei taip galima pasakyti,o tik paskui mes pamatom ir taisom oi vaikeli taip negalima, reikia su dešine.arba nuspalvina kdaiktą kitokia nei jis ištikrujų yra spalva(dangų - žaliai,o žolę raudonai).ir kiti mėgsta iškart taisyti,o pasvaiką tai manu puiki,tiesiog nuostabi fantazija.
nu čia aš taip manau,bet dėl kairės ar dešinės pergyvent tikrai nereikia
mano pupytė irgi viska daugiausiai atlikinėja(valgo,piešia,ima deda irt.t.)kairia.ir nieko net minties nekilo,kad kažką keisti,jam tiesiog taip patogiau,o gal vat ims kurią dieną ir persigalvos kad vat jam su dešine geriau,tai ką galvosit va čia kažkas negerai.man tai pavyzdžiui labai ne prie širdies anų laikų politika,kad daryti kaip reikia,o ne kaip norisi.taigi nekamkitam,o tik pačiam žmogeliukui geriau nusprest su kuria rankele darbuotis.ir išvis aš manau,kad vaikai dažniausiai viską daro teisingai,o mes- suaugusieji,viską norim iškreipt.l.daug vaikučių pradeda kairiuoti,jei taip galima pasakyti,o tik paskui mes pamatom ir taisom oi vaikeli taip negalima, reikia su dešine.arba nuspalvina kdaiktą kitokia nei jis ištikrujų yra spalva(dangų - žaliai,o žolę raudonai).ir kiti mėgsta iškart taisyti,o pasvaiką tai manu puiki,tiesiog nuostabi fantazija.
nu čia aš taip manau,bet dėl kairės ar dešinės pergyvent tikrai nereikia
Spėjam, kad mūsų 2.4 metų dukrytė irgi bus kairiarankė. Nes valgo kaire ranka ir apskritai daugiau ją už dešinę naudoja. Juolab , kad senelis ir dar keli artimi giminaičiai kairiarankiai. Bet tikrai nematau čia nieko blogo. Net, sakyčiau, tuo didžiuojuosi Girdėjau , kad kairiarankiai talentingi, labiau "prie meno". Kažkuriame iš paskutinių žurnalo "Žmonės" numerių kaip tik buvo straipsnis apie kairiarankius, tai nemažai žinomų žmonių yra būtent tokie. Beje maniškė, kiek teko pastebėti, tikrai turbūt bus muzikali. Taigi reikia ne pergyventi dėl kairiarankiškumo, o galbūt net didžiuotis savo vaiko išskirtinumu O įvairių rašymo priemonių, žirklių , skirtų specialiai kairiarankiams dabar pilna.
Na priimant tokį sprendimą, kaip iš kairiarankio padaryt dešiniarankį, turi būti rimti argumentai. O jie kokie? Dabar netgi įrankių daug gaminama specialiai kairiarankiams, tai ir reikalo vaiką perdarinėt dešiniarankiu nelieka absoliučiai jokio. Leiskit vaikui turėt kažką truputį kitokio, juk sakoma, kad kairiarankiai dažnai pasižymi kokiu nors talentu
QUOTE(andrius23 @ 2005 12 08, 14:56)
Su žmona pastebėjom, kad sunus viska bando daryti su kairiąja ranka. Ar permokint jį. Girdėjau, kad permokinimų daugiai nėra.
Andrius
Andrius
nu tu andriau isvis saunuolis kad prisijungei prie sito mamyciu ir ne tik puslapiuko...
as vietoj jusu nieko nedaryciau...vaikas pats pasirenka kaip jam patogiau ir kaip geriau...mano brolis kairiarankis, ir nematau jokio skirtumo...
draudimai dar gali tik labiau pakenkti as manau...
musu tevu laikais kaskokia geda ar kas buvo, raudona nosinaite girdejau risdavo, nesamone kaskokia...dabar visai kitaip...
dziaukis kad jis sveikas ir gyvenk ramiai...
Sveiki,
manau, kad tarp musu ir musu atzalu nemazai susirinks kairiarankiu.
mano ziogas taip pat kairiaranke, bet man niekadnesove net tokios minties ka nors su tuo daryti.
Kita vertus, kairiarankiai yra labai talentingi zmones (juokauju) Tai gal jus koki geniju pasauliui auginat?
manau, kad tarp musu ir musu atzalu nemazai susirinks kairiarankiu.
mano ziogas taip pat kairiaranke, bet man niekadnesove net tokios minties ka nors su tuo daryti.
Kita vertus, kairiarankiai yra labai talentingi zmones (juokauju) Tai gal jus koki geniju pasauliui auginat?
ką daryti> mylėti tokį koks yra mano dičkis toks na sunkiau su parkeriu gerų gavimu, su žirklėm, bet nieko tragiško-kaip nori lai taip daro-permokinėt nereikia-tiesiog gali pabandyt perdėt aukštą į kitą ranką ar pieštuką, bet jei tikras kairys-tai net mirktelt nespėsi, kaip vėl kairėj atsidurs
Teisingai pasakyta,kad tai ne liga.Mano drauges sunus kairiarankis irgi daro viska su kaire.Jo tetis kairiarankis,manau tai tikrai paveldima ir nieko baisaus.Juk vaikui tai nemaiso,tai kodel teveliai turetu ka nors daryt?
daugiau kaip puse Anglijos kairiarankiai, bet ten pas juos ir visa sistema kitokia, jiems lengviau. Mano sesers mergaite kairiaranke, ji tai paveldejo is seneliu, bet puikiai viska sugeba daryti, tik mums desiniarankiams sunku i juos ziureti, rodos, kad ne taip kaip mes, viska daro, ypac, kai paprasau, kad ko papjaustytu (duona, desra ir t.t.). Esu skaiciusi, jei tevai pastebi, kad ju vaikas kairiarankis, tai ji perlauzti galima tik iki kol jam sueis metukai, o veliau, jau negalima, nes pas juos labaiu vystosi kairysis smegenu pusrutulis, o pas desiniarankius - desinysis
QUOTE(andrius23 @ 2005 12 08, 21:56)
Andrius
Andrius
Nieko nedaryt .Draudimai gali tik pakenkt .Iki triju metuku mano dukra viska dare su kairiaja ranka,o nuo 3 metuku su desine .
prekes kairiams rasi ten kur ir dešiniarankiams-tiesiog klausk pardavėjų. beje, yra psl inete kairiarankiams www.left.lt