QUOTE (Dobšiukas @ 2004 03 18, 13:09) |
MANO SŪNELIS IRGI KAIRIARANKIS, TAI RAŠO IR MĖGINA SKAITYTI IŠ DEŠINĖS KAIRĖN , BET KOMPO PELYTĘ PUIKIAI MOKA VALDYTI IR DEŠINE, NORS PRADŽIOJE SUNKIAI SEKĖSI, REIKĖJO PERSIJUNGTI |
Aha, tiksliai, kaip cia mano kairiaranke dukra pele taip mikliai desine valdo?
MANO SUNUS IRGI KAIRIARANKIS NUO PAT MAZU DIENU, RASO SPPECIALIU PARKERIU, RASTAS NERA GRAZUS, BET MOKYTOJA SAKE, KAD YRA KURYBINGAS IR GABUS
mano seimoje nera ne vieno kairiarankio,o va man teko garbe tokia but...
anksciau mokyklose vaikam neleisdavo rasyti kaire ranka,todel mokykloje liepdavo rasyti desine,neatsimenu kaip ismokau,bet mama pasakojo,kad sunku buvo.ir siaip sakoma,jog vaikui tai nera gerai.dabar jau vaikam leidziama rasyti ir su kaire.
o dabar as su kaire ne nemokeciau rasyti,bet kairiarankiskumo pasekmiu liko:su kaire ranka pelyte valdau,rankinuka nesioju ant kairio peties,vaika migdydavau pasiguldzius tik ant kaires rankos (ir dabar ta ranka patogiau nesti).ir dar mano sporte labai svarbu stovesena,tai esu kaires stovesenos (kas mano varzovams it kirvis ,nes pagrinde visi desines puses).ir siaip ta ranka mano stipresne
ir atsimenu mokyklos laikais per fizinio pamokas kai reikedavo sokti i auksti per kortele,visada turedavau isibegeti is kitos nei visi puses,nes atsispirti turedavau kaire koja(desine nemokedavau).va,na kaip,pritapau,prisitaikiau,nera cia tokia tragedija kairiarankiskumas,nors nenoreciau,kad mano dukra butu kairiaranke,nezinau del ko net,bet nenoreciau,o ir matau,kad ji paiso su desine rankute,tai gal ir nebus kairiaranke
anksciau mokyklose vaikam neleisdavo rasyti kaire ranka,todel mokykloje liepdavo rasyti desine,neatsimenu kaip ismokau,bet mama pasakojo,kad sunku buvo.ir siaip sakoma,jog vaikui tai nera gerai.dabar jau vaikam leidziama rasyti ir su kaire.
o dabar as su kaire ne nemokeciau rasyti,bet kairiarankiskumo pasekmiu liko:su kaire ranka pelyte valdau,rankinuka nesioju ant kairio peties,vaika migdydavau pasiguldzius tik ant kaires rankos (ir dabar ta ranka patogiau nesti).ir dar mano sporte labai svarbu stovesena,tai esu kaires stovesenos (kas mano varzovams it kirvis ,nes pagrinde visi desines puses).ir siaip ta ranka mano stipresne
ir atsimenu mokyklos laikais per fizinio pamokas kai reikedavo sokti i auksti per kortele,visada turedavau isibegeti is kitos nei visi puses,nes atsispirti turedavau kaire koja(desine nemokedavau).va,na kaip,pritapau,prisitaikiau,nera cia tokia tragedija kairiarankiskumas,nors nenoreciau,kad mano dukra butu kairiaranke,nezinau del ko net,bet nenoreciau,o ir matau,kad ji paiso su desine rankute,tai gal ir nebus kairiaranke
Ir mano sunus kairiarankis
Nu jo, gabus... Labai greitai viska "perkanda".
Tiesa, jei zadat pirkti savo kairiarankiams parkerius butent kairiarankiams, tai patariu pirkti paprasciausioj Maximoj,as ten pirkau vokieciu firmos Online, 16 Lt. mokejau, o Office-1 - 25 Lt.
Nu jo, gabus... Labai greitai viska "perkanda".
Tiesa, jei zadat pirkti savo kairiarankiams parkerius butent kairiarankiams, tai patariu pirkti paprasciausioj Maximoj,as ten pirkau vokieciu firmos Online, 16 Lt. mokejau, o Office-1 - 25 Lt.
O mano abu vaikai kairiarankiai Uztat labai patogu prie stalo valgyti: as pasisodinu viena sau is kaires, o kita prie tecio ir rankom nesimosikuojam
Nezinau, kaip buvo su pirma (vaika reanimavo, o man narkoze), bet antra tikrai pridejau prie kaires kruties, nes man buvo taip patogiau...
Nezinau, kaip buvo su pirma (vaika reanimavo, o man narkoze), bet antra tikrai pridejau prie kaires kruties, nes man buvo taip patogiau...
QUOTE (Russne @ 2004 06 08, 15:30) |
Dabar jis raso zeliniu parkeriu. Anksciau rase paprastu rasaliniu. Idomu, kuo tie parkeriai kairiarankiams ypatingi? Juk visitek su ta kaire ranka brauks per parasytus zozdius ir teplios. Gal kas bandete? |
Aš kairiarankė ir galiu pasakyti, kad jei vaikas nori rašyti rašaliniu parkeriu, tai pirkit pritaikytą kairiarankiams..Jokių rašaluotų riešų, ištepliotų rašalu rankogalių ir švarus, nenubrauktas rašalu tekstas. Pati kaip didelė mergaitė rašau kairiarankiams skirtu rimtesniu PELIKAN firmos parkeriu ir jokių bėdų dėl kliackų Jau dabar turiu ir žirkles, labai džiaugiuosi tokiais atradimais
Aš pati kairiarankė, bet mokykloje privertė rašyti dešine. Tokie tada buvo metodiniai reikalavimai, bet iki šiol piešiu kaire. O dauguma darbų galiu daryti tiek kaire tiek ir dešine. Kiek žinau, kairiarankiškumas priklauso, nuo to, kuris smegenų pusrutulis dominuoja. Taip kad pirmasis pamaitinimas, manau tik prietaras. Pastebėjau, kad tarp aktorių nemažai kairiarankių.
O, šiaip svarbiausia, kad vaikelis augtų sveikas ir būtų laimingas, šiais laikais bent jau mokykloje, dėl to neturėtų kilti problemų.
O, šiaip svarbiausia, kad vaikelis augtų sveikas ir būtų laimingas, šiais laikais bent jau mokykloje, dėl to neturėtų kilti problemų.
As irgi netikiu prietarais, kad priklauso nuo to is kurios kruties pirma pamaitinsi. Nes turiu pusbroli, kuris yra kairiarankis. Tiesa raso desine, bet tada buvoi tokie laikai. O jo mama mire atliekant cezario pjuvi. Tai jo tikrai ji nemaitino...
Mane mokykloje irgi 'perauklėjo' Tai rašau su dešine ranka. Būdama kokioj penktoj-šeštoj klasėj susilaužiau dešinį raktikaulį, tai begulėdama ligoninėj neblogai įsimiklinau vėl su kaire rašyti , bet nieks neleido mokykloj šito pratęsti Ot tvarka buvo, kad ji kur
O šiaip visose kitose situacijose dominuoja kairė ranka. Gal jau pasikartosiu, bet kažkur skaičiau, kad jei pakaušyje plaukų verpetas sukasi į kairę pusę, tai žmogus tikrai yra kairiarankis (atvirkščias variantas negalioja ). Nežinau, kiek tame tiesos, bet mano verpetas į kairę Mano sūnaus, tarp kitko, irgi. Bet dar negaliu suprasti, ar jis kairiarankis, ar dešiniarankis Vienu tarpu lyg su kaire daugiau veiklos darydavo, dabar lyg su dešine, nu bus matyt ateity
O šiaip visose kitose situacijose dominuoja kairė ranka. Gal jau pasikartosiu, bet kažkur skaičiau, kad jei pakaušyje plaukų verpetas sukasi į kairę pusę, tai žmogus tikrai yra kairiarankis (atvirkščias variantas negalioja ). Nežinau, kiek tame tiesos, bet mano verpetas į kairę Mano sūnaus, tarp kitko, irgi. Bet dar negaliu suprasti, ar jis kairiarankis, ar dešiniarankis Vienu tarpu lyg su kaire daugiau veiklos darydavo, dabar lyg su dešine, nu bus matyt ateity
Mano sunelis kairiarankis. Ir as ji tikrai pirma karta pamaitinau is kaires. Tai ar cia sutapimas ar yra dalis tiesos, nezinau . Siaip jis labai anksti pradejo kalbeti, vaikscioti , pazinti spalvas, sakyti eilerastukus. O kai paaaugo tai vaikas kaip vaikas. Nors svetimi zmones sako, kad jis idomus vaikas, darzelio aukletojos irgi isskiria kaip subrendusi pagal metus labaiu nei kiti. As kaip mama, to nepastebiu, man jis kaip visi.
Mano dukra kairiarankė. Aš irgi maitinau iš kairės, nes taip buvo patogiau gulint lovoj (bet manau, kad čia tik sutapimas). Anksti pradėjo kalbėti, penkių metų laisvai skaitė knygas ir šiaip būdama mažytė elgėsi kaip daug vyresnė mergaitė. Bet čia irgi negalvoju, jog tai būtent dėl kairiarankystės. Tiesiog aš su ja labai daug užsiiminėjau, o ji nesipriešino, jai patiko (atvirkščiai nei vidurinysis sūnus ). Dabar man ji atrodo, kad nelabai kuo išsiskiria nuo bendraamžių...