Mano dukra kairiarankė- sūnus iš viso daro v iską abiem rankom (4m) juokingiausia situacija buvo kaime- senelis pamatė kad sūnus valgo su kaire- sako- imk šaukštą į dešinę ranką, kas sukaire valgo- tai jis pasiėmė antrą šaukštą į kitą ranką ir abiem pradėjo valgyti vieną kąsnį su viena ranka kitą su kita... ir piešimas sunkiai jam sekasi betjis piešia su abiem rankom- į kurią pasiims flomasterį su ta ir pieš, kaladėles renkasi ir dsu abiem- nors dabar pastebiu jau ir labiau renkasi- jei valgo su tėte, valgo dešine ranka, jei su sese- kaire...
dėl įvairių priemonių, žinokit yra skirtumas, žirklių ašmenys kutaip įdėti aš bandžiau kirpti su kairiarankių žirklėmis- nepavyko- persilenkia žirklės, darželyje viena mergaitė paėmė dukros žirkles ir sulaužė- nes buvo kirpta keli lapai ir jos neatlaikė dešiniarankio vaiko spaudimo
Rašikliai- gavom dovanų pirmoko parkelį (28lt) jis su specialiais grioveliais skirtas kairiarankiams - tokie yra ir dešiniarankiams. Skustukai- neaktualu- nes dabar populiarūs universalūs iš abiejų pusių ašmenys.
Man ydomu kitkas- kaip kairiarankiams sekasi nerti vašeliu? megzti??? mezgimas tai dar pusė velnio, tačiau vašeliu mano mama nors labai norėjo išmokti, bet jai niekaip nepavyko... o juk darbeliai laukia mano dukters... nervuojuosi...Bėda tame dar kad prašyt pagalbos padėt dukrai galiu tik draugės ir jos sūnaus, mama- perauklėta kairiarankė... gal sakau internete reik paieškoti pamokų nėrimo vašeliu kairiarankiams???? bandžiau išmokinti dukrą, tai paprasčiau buvo pynutę rankomis išmokinti nupinti nei su vąšeliu....
Papildyta:
QUOTE(Reginiukas @ 2013 05 30, 17:10)
Reginiukas, 30 Geg 2013 - 17:10, paraĆÄ€¦Ä¼Ć¦Ā½Ä†Ä€˛ÄĀÄā€Ā¬Ä€¯:
Reginiukas, 30 Geg 2013 - 17:10, paraĆÄ€¦Ä¼Ć¦Ā½Ä†Ä€˛ÄĀÄā€Ā¬Ä€¯:
o va man truputį liūdna, aišku, nematau nieko blogo, bet mano visi trys vaikučiai kairiarankiai
. labiausiai gaila dėl mergaitės nes muzikos mokykloje negalės stoti į norimą instrumentą, liks tik fortepijonas 
o va man truputį liūdna, aišku, nematau nieko blogo, bet mano visi trys vaikučiai kairiarankiai

. labiausiai gaila dėl mergaitės nes muzikos mokykloje negalės stoti į norimą instrumentą, liks tik fortepijonas
o kokio instrumento norėjo??? mano dukra kairiarankė, mes stojome į smuiką. Antras instrumentas greičiausiai bus priverstinis fortepionas...
dabar galvoju- gitaros yra specialios kairiarankiams... (aišku kainuoja) kanklės irgi be problemų- man sunku dešinarankei buvo su kanklėmis- juk pagrinde ten dirba kairė (jei groji su brauktuku) o jei groji be tai vienodai kenčia abi rankos...
manau ir arfai jokio skirtumo
aišku akordioną galima ir paprašyt padaryt kairei liaudies meistų- mano kaimynas amžinajį atelsį savu laiku kai išėjo į pensiją padarė 20 armonikų (tų su mygtukais0 buvo įdomumo dėlei pradėjęs daryti ir kairiarankiui broliui- bet nebaigė... armoniką ir akordionas gi panašūs, nu skambesys kitoks...
dabar galvoju koks instrumentas gali būt kad taip širdelę skauda- šiais laikais turėk tik pinigų..
kai seksis kairiarankei su smuiku groti jei norit parašysiu po kokių metų šioje temoje, tačiau pasaulyje yra garsių smuikininkų kairiarankių...