Įkraunama...
Įkraunama...

Mano vaikas KAIRIARANKIS!!!

Man nesuprantamas tas sureiksminimas kairiarankiu. Kas cia blogo ar gero, tai normalu ir paaiskinama jau seniausiai. Mano vaikystej buvo beda, nes muse per ranka ir versdavo buti desiniaranke kai buvai kaire, rezultatas rasysena kaip vistos koja rasyta. O piesiu ir visa kita su kairia darau. Nereikia kistis ten kur viskas gerai, lai raso kaip nori, kaip patogu.Maniskis ir ta ir ta piesia, jam kaip ir man nera skirtumo, gali ir abiem vienu metu makaliuzinti. O kai prades rasyt, tai cia jau jo reikalas kuria ranka jam bus patogiau. smile.gif
Atsakyti
Wow.. Šokiravot mane... unsure.gif Esu 15-metė, kairiarankė, vaikštau į dailyraščio konkursus ir tikrai gražiai rašau (pasigirsiu rolleyes.gif ). Kažkada, kai dar buvau visai mažiukė, mamos draugė sako mano mamai: tavo dukra bus kairiarankė, nes ima į kairę ranką barškutį. Mama netikėjo, bet iš tiesų taip ir gavos, kad esu kairiarankė.smile.gif Dar pradinėse mokytojos mama klausė ar reikėtų mane bandyt atpratinti rašyti kaire, mokytoja pasakė, kad ne.
Gyvenime nevesčiau vaiko į tokį darželį, kur auklėtoja pasakytų, kad kairiarankių nepriims, tai kas čia per auklėtoja, kad dar kažkokias savo suknistas atsiprašant taisykles diktuoja?!
Taip pat kiek daug pasaulio genijų buvo kairiarankiai. Jei neklystu ir pats da Vinčis..
Man tikrai keista ir gaila, kai mamos kairiarankiškumą priskiria vos ne ligai..
Atsakyti
Rasau desine, del to ir baisiai kad buvau priversta ismokti rasyti ,,nepatogia ranka''. Tiesa sakant as neisivaizduoju kaip sureaguociau jei pamatyciau kad mano vaikui neleidzia kazka daryt su kaire, bet deje mano vaikystej tai buvo normalu nes matyt zmones galvojo kad ,,kairiarankyste'' cia kazkas nenormalaus. doh.gif
Atsakyti
Nesuprantu, ko jus bijote, kad vaikai per prievarta bus verciami rasyti desine ranka? Niekas siais laikais per prievarta nemokina, absoliuciai niekas, tai oficiali visuotine pedagu nuostata. Nereikia matyti problemos ten, kur jos nera ir buti negali.

Prasmingiau butu sioje temoje diskutuoti, kaip palengvinti kairiarankiu gyvenima desiniarankiams pritaikytame pasaulyje, t.y. zirkliu, kitu priemoniu pasirinkimas, kaip ismokyti rasyti is kaires i desine ir pan.
Atsakyti
QUOTE(Atlantida @ 2012 01 17, 18:04)
Nesuprantu, ko jus bijote, kad vaikai per prievarta bus verciami rasyti desine ranka? Niekas siais laikais per prievarta nemokina, absoliuciai niekas, tai oficiali visuotine pedagu nuostata.  Nereikia matyti problemos ten, kur jos nera ir buti negali.

Prasmingiau butu sioje temoje diskutuoti, kaip palengvinti kairiarankiu gyvenima desiniarankiams pritaikytame pasaulyje, t.y. zirkliu, kitu priemoniu pasirinkimas, kaip ismokyti rasyti is kaires i desine ir pan.

Nezinau kam jus ta zinute adresavot, bet jai man tai manes nesupratot arba neskaitet kitu mano zinuciu, as nebijau visiskai ir nesuprantu kodel tai aplamai sureiksminta. Nepastebejau kad man butu kilusi beda pvz. su zirklem o uz tai sveciam mano namuose nepatogu maisytuvais naudotis. blush2.gif Bet kokiu atveju nezinau kam jus adresavot, butu neblogai jei kita karta nereiketu spelioti su kuom kas diskutuoja o jei kartais ne man buvo adresuota, tai atsiprasau uz kartojimasi smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Renata_Bo @ 2012 01 18, 01:14)
Nezinau kam jus ta zinute adresavot, bet jai man tai  manes nesupratot arba neskaitet kitu mano zinuciu, as  nebijau visiskai ir nesuprantu kodel tai aplamai sureiksminta. Nepastebejau kad man butu kilusi beda pvz. su zirklem o uz tai sveciam mano namuose nepatogu maisytuvais naudotis.  blush2.gif Bet kokiu atveju nezinau kam jus adresavot, butu neblogai jei kita karta nereiketu spelioti su kuom kas diskutuoja o jei kartais ne man buvo adresuota, tai atsiprasau uz kartojimasi smile.gif

Taip, atsiprasau, pamirsau citavima, cia jums adresavau, ir aplamai kas nenezino, kokios nuostatos dabar laikosi pedagogai. Rasot - nezinau, kaip reaguociau, jei mano vaikui neleistu daryt kazka kaire ranka - sakau, kad mano manymu, tokios situacijos is viso jums neiskils (niekas vaiko nevercia siais laikais).

Bet gerai jums, jei nepajutot sunkumu, kad jus kairiaranke, bet patarsit daryt, jei mano vaikas raso raides nuo galo - t.y. mama rase amam. Akivaizdu, kad cia reikia sedeti ir kontruoliuoti, kad rasytu nors kairiaja ranka bet teisinga linkme, nes mokykloje jam bus beda. Bet vat - jam jau sunkiau bent jau siuo atzvilgiu, nei desiniarankiui.

O kitose srityse sunkumu dar nepajutome, gal ir neiskils... g.gif
Atsakyti
QUOTE(Atlantida @ 2012 01 18, 17:45)
Taip, atsiprasau, pamirsau citavima,  cia jums adresavau, ir aplamai kas nenezino, kokios nuostatos dabar laikosi pedagogai. Rasot - nezinau, kaip reaguociau, jei mano vaikui neleistu daryt kazka kaire ranka - sakau, kad mano manymu, tokios situacijos is viso jums neiskils (niekas vaiko nevercia siais laikais).

Bet gerai jums, jei nepajutot sunkumu, kad jus kairiaranke, bet patarsit daryt, jei mano vaikas raso raides nuo galo - t.y. mama rase amam. Akivaizdu, kad cia reikia sedeti ir kontruoliuoti, kad rasytu nors kairiaja ranka bet teisinga linkme, nes mokykloje jam bus beda. Bet vat - jam jau sunkiau bent jau siuo atzvilgiu, nei desiniarankiui.

O kitose srityse sunkumu dar nepajutome, gal ir neiskils... g.gif

Na man taip pat niekada nebuvo problemų su rašymu ar įv. įrankiais. Valgau būna, kad su dešine (t.y. šaukštą, šakutę laikau dešinėje). Nors buvo atvejis, kai savanoriavau gyvūnų prieglaudoje ir pildžiau atidavimo dokumentus, tai vienas jau pagyvenęs vyras (~60m.) pradėjo kalbėti kaip senais laikais pas jį neleisdavo rašyti su kaire ir kaip džiaugiasi, kad dabar taip nebėra ir stebėjosi kaip aš sugebu su kaire normaliai rašyti.biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Melomanija: 19 sausio 2012 - 20:14
Mano dukryte aiskiai kairiaranke, speju, kad ir antroji bus kairiaranke smile.gif visai del to nesijaudinu, tik vyras kiek nerimauja, kad rasyti mokykloje bus nepatogu, tures uzdengti ranka teksta ir persukti rankyte, gal dar seselis kris nuo tos rankos rasant g.gif tai va, del to nelabai patogu, bet zmones prisitaiko
Atsakyti
Sorry
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mainridas: 20 sausio 2012 - 14:14
Nesuprantu kodėl taip sureikšminami kairiarankiai, lyg jie būtų nepilnaverčiai ar nenormalūs. Dar temos pavadinime didžiosiom raidėm parašyta, toks vaizdas, kad apie kokius ligonius kalbama doh.gif. Aš pati kairiarankė, ir nieko čia ypatingo, nereikia jokių specialių įrankių. Netgi norėčiau, kad ir sūnus būtų panašus į mane, ir tegu pabandytų kas draust su kaire rašyti gun_bandana.gif
Atsakyti
Aš irgi nesuprantu, čia matyt dar iš sovietinių laikų likę, kad bet kokie „nukrypimai“ yra liaudies gėda doh.gif Taip ir aš buvau močiutės permokinta su dešine rašyt, nors viską norėjau daryt su kaire ranka, net čiuožt pradėdavau su kaire koja biggrin.gif Dabar, kai jau esu nebe vaikas, vis dar daug ką darau tai kaire, tai dešine, deja, rašyt su kaire taip ir nemoku.. Šiokią tokią nuoskaudą turiu, nemanau, kad reikia priverstinai vaiką mokyt „teisingai“ rašyt.
Atsakyti
QUOTE(Muniukee @ 2012 01 20, 03:25)
Mano dukryte aiskiai kairiaranke, speju, kad ir antroji bus kairiaranke  smile.gif  visai del to nesijaudinu, tik vyras kiek nerimauja, kad rasyti mokykloje bus nepatogu, tures uzdengti ranka teksta ir persukti rankyte, gal dar seselis kris nuo tos rankos rasant  g.gif tai va, del to nelabai patogu, bet zmones prisitaiko

mano dukra taip pat kairiaranke ir butent nepatogumas kol kas tik tame rasyme nes kartais uzdengia sau teksta arba su rankyte "prasliauzia" rasyta teksta ar piesini bet su laiku manau ir si "mena" ivaldys" , niekam neliedziu perauklet vaiko nors niekas ir nesikiesina biggrin.gif (aukle darzelyje taip pat kairiaranke tas tokius vaikus puikiai supranta), juk tai ne siaip sau anomalija, nuo smegenu visas kairiarankiskumas keliauja, nuo smegenu , o be to siais laikas pilna pagalbiniu irankiu kairirankiams
Atsakyti