Įkraunama...
Įkraunama...

Mano vaikas KAIRIARANKIS!!!

QUOTE (TauRe @ 2004 02 09, 03:23)
mano panai siektiek virs 4 menesiu. neseniai ji atrado, kad turi kojytes. bet labai keista, nes jas siekia tik kaire rankute. ir viena ir kita kojyte griebia tik kaire. desine rankyte lyg neegzistuotu unsure.gif ar tai gali buti kairiarankiskumo pozymis ?

Labai gali.Mano vaikiukas pradejo zaisti su pakabintu zaisliuku budamas kazkur 2,5men.Tycia zaisla nustumdavau i desine puse,o jis vistiek sieke kaire.Kai paaugo,kamuoliuka spirdavo kaire koja,batukui apauti atkisdavo kairiaja.As tik dziaugiuosi tuo-labai idomu stebeti kiek "kitoki" nei mes vaikiuka.
Atsakyti
išskirtinis bruožas yra tas, kad jie viską daro kaire ranka, t.y. atvirkščiai nei dauguma "normalių" dešiniarankių žmonių.
Aš pati esu daugiau kairiarankė nei dešiniarankė, tai dar iš vaikystės atsimenu, kaip glumindavau mamą viską pirmiausia čiupdama kaire ranka ir pieštukai ir šukos viskas pas mane kairėje.
Tiesa mokykloje perauklėjo...tada paprasčiausiai neleisdavo rašyti kaire ranka, sakydavo neišsidirbinėk....nepasakyčiau, kad mokslai nuo to būtų nukentėję.
Bet visa kita veikla pas mane vis tiek vyksta kaire ranka-telefonas kairėj, dulkės valomos kaire, gelės laistomos kaire. Tiesa kur reikalingi įrankiai tai dirbu dešine, bet dabar kiek žinau yra spec. įrankiai kairiarankiams-plunksnakočiai, žirklės, bulvių skustukai smile.gif
O šiaip kuo ypatingi kairiarankiai-tai esu skaičiusi, kad jiems būdinga laki fantazija, kūrybiškumas ir šiaip polinkis į "kairę". galimas polinkis viską daryti savaip...taip kad mamyte kantrybės gyvenime..atpratinti rašyti kaire ranka galima, o va nuo "airiarankiško"mąstymo tai nežinau biggrin.gif

bet nėra jau taip blogai-paprastai tai žmonės-originalai. Juk jei visi būtų vienodi-būtų paprasčiausiai nuobodu.
Atsakyti
As pati esu kairiaranke ir pazistu kleta zmoniu kairiarankiu, tagi mes patys iptngiausi zmones thumbup.gif (juokauju) .Siaip paziurejus i statistika daug zymiu zmoniu buvo kairiarankia, bet desniarankiu manau blink.gif irgi daug. Todel mes tokie patys kaip ir jus desniarankiai, tik kartais turime siokiu tokiu nepatogumu..pvz. rasant is kaires i desne kartais issitepa ranka biggrin.gif (tuo zydiskas rastas pranasesnis kairiarankiams), beto visada malonus demesys kai zmones nustebe ziuri kaip rasai ir visada klausia,,tai tu kairiaranke?"... ,,Ne as ne kairiaranke tik zinote apsimetineju:))... Taip kad tavo leliukas ir taip yra ypatingas ir visai ne todel kad kairiarankis, ar desniarankis...
Atsakyti
Pasaulyje daug izymiu zmoniu kairiarankiu.Reikia tiketis,kad ir tavo sunus bus ypatingas.Jau vien tuo,kad mokes rasyti abiem rankom,bus isskirtinis.
Atsakyti
Mano sunus kairiarankis, o klaseje jo rastas vienas is graziausiu, nors yra susidariusi nuomone, kad kairiarankiai negraziai raso. Ir siaip jis labai ramus, pareigingas ir saziningas. Zodziu, minusu del to, kad yra kairiarankis nepastebejau. Ai tiesa, yra vienas: kai raso rasaliniu parkeriu kaire ranka, tai su ta pacia ranka neisdziuvusi rasala ir nubraukia, gaunasi truputi tarlione. smile.gif
Atsakyti
MANO SŪNELIS IRGI KAIRIARANKIS, TAI RAŠO IR MĖGINA SKAITYTI IŠ DEŠINĖS KAIRĖN laugh.gif laugh.gif laugh.gif , BET KOMPO PELYTĘ PUIKIAI MOKA VALDYTI IR DEŠINE, NORS PRADŽIOJE SUNKIAI SEKĖSI, REIKĖJO PERSIJUNGTI wink.gif
Atsakyti
Pas mus seimoje (tarp sesiu ir broliu) visu 2 vaikas kairiarankis, tai tikriausiai paveldima .Beje visi jie skirtingi ir kazkokio ten isskirtinio bruozo nepastebejau
Gabus vaikai, bet ir tie 1 taip pat ,tai nieko isskirtinioNa o mano Saulius kad ir 2 seimoje pasirodo ne kairiarankis, nors visi sake kad taip bus biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE (Russne @ 2004 03 18, 10:54)
kai raso rasaliniu parkeriu kaire ranka, tai su ta pacia ranka neisdziuvusi rasala ir nubraukia, gaunasi truputi tarlione. smile.gif

Russne, idomu ar jis raso kairiarankiams pritaikytu parkeriu?
Atsakyti
Dabar jis raso zeliniu parkeriu. Anksciau rase paprastu rasaliniu. Idomu, kuo tie parkeriai kairiarankiams ypatingi? Juk visitek su ta kaire ranka brauks per parasytus zozdius ir teplios. Gal kas bandete? g.gif
Atsakyti
QUOTE (Russne @ 2004 06 08, 17:29)
Dabar jis raso zeliniu parkeriu. Anksciau rase paprastu rasaliniu. Idomu, kuo tie parkeriai kairiarankiams ypatingi? Juk visitek su ta kaire ranka brauks per parasytus zozdius ir teplios. Gal kas bandete? g.gif

Nezinau kuo jie ipatingi bet seses berniukas visada renkasi parkeli pritaikyta kairiarankiams,raso tik tokiu biggrin.gif ,beje jis didelis (17m) todel tikrai pasirenka tai kas reikalinga
Atsakyti
Beja as irgi daline kaireranke (nuo rasymo dar darzelyje atpratino, o visa kita, ka galima padaryti nebutinai desine, taip ir liko is kaires) rolleyes.gif . Manau, kad nereikia versti vaika daryti viska desine ranka - tegul daro taip, kaip jam patogiau. Anksciau buvo kitokia nuomone. Beja, kartais keblumu yra. Gal iki kokios ketvirtos klases sudvejodavau - kuri desine, kuri kaire, nes abi buvo pagrindines. Irankiai, muzikos instrumentai daugumas skirti desinerankiams, o spec. kairiarankiams kainuoja daznai daug brangiau, tad, jei nores ismokti groti (kad ir gitara) reiks didesnio noro (negu desiniarankiams), kad perlauzti save, arba didesniu teveliu investiciju.
Kas del iskirtiniu kairiarankiu bruozu - kogero atkaklumas, uzsispirimas (teigiama prasme), issiugdytas stengiantis ivaldyti desine ranka, kada negalima naudoti kaire. smile.gif
Papildyta @ [mergetime]1086783539[/mergetime]
Tiesa, pamirsau, mama vis sakydavo (nors gal tai ir bobuciu prietarai), kad kairiarankiskumas priklauso nuo to, kuria krutimi desine ar kaire pirma karta pamaitinai gimusi kudiki. Bent jau ji isitikinusi, kad taip atsitiko su manimi - kad as pirma karta pamaitinta is kaires kruties. Giminej pas mus daugiau visi desiniarankiai. (Nezinau ar tai tik sutapimas ar didesne tikimybe antram vaikuj gimti kairiarankiu, bet as t.p. esu antras vaikas seimoje.)
Atsakyti
http://www.anythingleft-handed.co.uk/

galite stoti i kluba arba irasyti savo vaikus..
Atsakyti