Įkraunama...
Įkraunama...

Mano vaikas KAIRIARANKIS!!!

QUOTE(žilė @ 2010 11 23, 07:27)
Be eikalo juokiatės iš tokios temos.Tai labai aktualu, kai tavo vaikas kairiarankis.Jie yra žymiai jautresni,dauguma iš jų linkę į menus,gerai besimokantys.Tai galiu sakyti iš savo šeimos patirties ir vaiko "perauklėjimas" į dešniarankį, tai vaiko psichologinis žlugdymas.Jis pasidaro irzlus,priešinasi  verčiamas tapti dešniarankiu.

Tai ir juokiuos uztat, kad kairiarankiskumas yra visiskai toks pat normalus dalykas,kaip ir sveisus plaukai, ar barzda, ar melynos akys. Mano vyra kairiarankis. Puse kolegu kairiarankiai. Ir vel tyliai apsidziaugiau,kad ne LT gyvenu.
Atsakyti
QUOTE(vejune @ 2010 11 23, 13:12)
4u.gif O jus man pasakykit,kam reikia kairiaranki vaika, versti tapti desiniarankiu g.gif

Asmeniškai iš manęs, tai pradinių klasių mokytoja velnią varė doh.gif Bet daužydavo taip, kad tame 'gyvenimo filmuke' prieš smertį tikrai tuos epizodus regėsiu.
Niekas nepadėjo, nei tėvai minantys m-klos valdžios slenksčius, nei švietimo skyriai, nei gyd. chirurgo išvados, kad po tokių traumų gali tekt ampuotuot rankų pirštus - vis vien rėkdavo, kad nerašys šėtono vaikas kaire ranka, bus kaip visi! Tokia buvo 'politika' - visus suniveliuot, kad visi būtų vienodi ir lygūs ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Kapryza @ 2010 11 22, 22:46)
Noreciau jusu nuomones, mano aukletine kairiaranke ir raso skaicius veidrodiniu budu. Kada raso desine ranka-viskas gerai.....net nezinau kaip elgtis?

Siulyciau atrasti kita vaika kairiaranki, gerai butu, kad tai butu kokia drauge ar panasiai, zodziu kad vaikas jaustusi gerai. Zaidimo budu, kad pastebetu kaip raso, kaip laiko kitas vaikas.
Atsakyti
QUOTE(žilė @ 2010 11 23, 13:39)
Aš tai sakydama, turėjau mintyje, kad dar vis pasitaiko vaiko auklėjimo kelyje ir auklėtojų ir pedagogų,kurie pradžioje dar pabando tai padaryti.Tai tik tiek.O mano nuomonė,ką gamta  davė ,tas turi ir likti.

Tai ,mano nuomone,tie kurie vercia vaikus per prievarta ,jiems reiketu su psichologais pasitart,siap kazkur straipsni skaiciau,kad kairiarankiai vaikai yra gabesni nei desiniarankiai 4u.gif
QUOTE(Rasma @ 2010 11 24, 07:18)
Asmeniškai iš manęs, tai pradinių klasių mokytoja velnią varė doh.gif Bet daužydavo taip, kad tame 'gyvenimo filmuke' prieš smertį tikrai tuos epizodus regėsiu.
Niekas nepadėjo, nei tėvai minantys m-klos valdžios slenksčius, nei švietimo skyriai, nei gyd. chirurgo išvados, kad po tokių traumų gali tekt ampuotuot rankų pirštus - vis vien rėkdavo, kad nerašys šėtono vaikas kaire ranka, bus kaip visi! Tokia buvo 'politika' - visus suniveliuot, kad visi būtų vienodi ir lygūs ax.gif

4u.gif
Aga,man ir teko girdet,kad mokyklose buvo draudziama rasyt kairia ranka,uzuojauta,kam teko tai patirt 4u.gif
Atsakyti
taip, mano laikais mokykloje irgi drausdavo rasyt kaire ranka, musu vaikam dabar tik 2 metukai , bet aukletoja darzely pastebejo, kad jis kairiarankis ir sake jokiu budu nedraust, negalima, yra kaip yra, aisku dar formuojas, gal ir nebus kairiarankis, bet jei vaikui taip patogiau, koks skirtumas, taip, kad nenusiminkit kairiarankia, tai tikrai ne yda, sekmes
Atsakyti
Kairiarankiškumas toks pat įgimtas dalykas kaip ir dešiniarankiškumas, dėl to pergyvent visai nereikėtų, o juo labiau stengtis kažką pakeisti. Kairiarankių pasaulyje yra tarp 70-90%. Taip smegenys kontroliuoja žmogaus motoriką ir tiek. Kai kurie dešiniarankiai, žaidžia futbolą kaire koja ir atv. smile.gif
Atsakyti
mano sunus ir kairiarankis, tiesa kad mokslai sekas, yra jautresnis nei brolis ar sese, bet gal tai tik sutapimas, nors nei as nei vyars neesam kairiarankiai. Mes kazkaip pripratom ir neatrodo net keista, tik va man buna beda, jis pirmokas ir kai mokomes rasyt noriu padet prilaikydama jo ranka parasyt kokia raide ar skaiciu ir va tada siaubas man, nes niekaip man neiseina, ir kita beda kadangi raso kaire ir viska velka su alkune tai sasviniuose didele betvarke, ir parkerisu pirkom ir sasvinius kur greiciau sugertu rasala nu niekaip, o dar jis kai raso megsta visa alkune pasidet ant lapo doh.gif tai va tik toki kebluma turim, bet jau ipusejam pusmetuka ir baigiam net is tos bedos islipt smile.gif
Atsakyti
QUOTE(angelu kalva @ 2010 11 24, 01:06)
Tai ir juokiuos uztat, kad kairiarankiskumas yra visiskai toks pat normalus dalykas,kaip ir sveisus plaukai, ar barzda, ar melynos akys.  Mano vyra kairiarankis. Puse kolegu kairiarankiai. Ir vel tyliai apsidziaugiau,kad ne LT gyvenu.

drinks_cheers.gif

drinks_cheers.gif

drinks_cheers.gif
Atsakyti
Sveikos mamytes,
pati esu kairiaranke, na kai ka darau ir desnia ranka, bet rasau kaire. Mokykloj mane irgi bande peraukleti, bet nepasiseke biggrin.gif , kiek atsimenu stovi mokytoja kol paimsiu rasikli i desne ranka, kai nueina as vel perimdavau i kaire, tai aukletoja pasitare su mano mama nusprende neperaukletineti manes thumbup.gif . Kad esu jautri tai nepasakyciau smile.gif
Atsakyti
as taip pat esu kairiaranke ir tuo dziaugiuosi. niekada nepatyriau jokio diskomforto, dalyvavau dailyrascio konkursuose. jei jau vaikutis nori rasyti kaire ranka, tai tikrai neverta drausti smile.gif gerai, kad bent siais laikais nebeziurima taip griezta, kaip seniau. laimei mano mamyte dirba darzelyje ir kai ji lankiau nei viena aukletoja neverte manes rasyti desine ranka thumbup.gif nors kitus vaikus verte...pasiseke man.. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(angelu kalva @ 2010 11 18, 02:57)
Nu ir tema  doh.gif  Galeciau uzvesti tokia : Mano vaikas BLONDINAS!!! Arba Mano vyras BARZDOTAS!!!!

Visiskai pritariu. pati esu kairiaranke ir mane visa gyvenima erzino klausimas 'TU KAIRARANKE??" atrodo lyg ligone kokia buciau.. doh.gif
QUOTE(Kapryza @ 2010 11 23, 01:46)
Noreciau jusu nuomones, mano aukletine kairiaranke ir raso skaicius veidrodiniu budu. Kada raso desine ranka-viskas gerai.....net nezinau kaip elgtis?

o del sito tai visiskai nepergyvenkit,vaikysteje rasiau isvis is kito galo, bet mokytojai apsoliuciai nekreipe demesio ir mokino mane rasyti kaip ir visus vaikus, stebejau juos, savo tevus, draugus ir ismokau rasyti normaliai. aisku raides suku is kitos puse kaip ir visi kairiarankiai, bet jums nera jokio reikalo mokinti vaika kazkaip ypatingai, ateis laikas pati ismoks.. sunkiau yra su megzimu,nerimu..ismokau megsti visai neseniai kaip mane kairiaranke pamoke, nes visos mokytojos nuleisdavo rankas ir nemokindavo is kitos puses kilputes daryti, o mama vietoj to kad pamokintu uz mane padarydavo biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(uppity @ 2010 12 22, 15:29)
as taip pat esu kairiaranke ir tuo dziaugiuosi. niekada nepatyriau jokio diskomforto, dalyvavau dailyrascio konkursuose. jei jau vaikutis nori rasyti kaire ranka, tai tikrai neverta drausti  smile.gif  gerai, kad bent siais laikais nebeziurima taip griezta, kaip seniau. laimei mano mamyte dirba darzelyje ir kai ji lankiau nei viena aukletoja neverte manes rasyti desine ranka  thumbup.gif  nors kitus vaikus verte...pasiseke man..  smile.gif

mano broliui per rankas trankydavo, nes norejo buti kairiarankis ir dabar istikruju nei su ta nei su tada normaliai neraso, baisus jo rastas.. schmoll.gif
Atsakyti
man kairiarankiai atrodo ypatingesni ir gabesni... nors nei aš nei MB nei vaikai ne tokie mirksiukas.gif
Atsakyti