Studijuodama pedagogika suzinojau, kad toks kairiarankiu vaiku spaudimas rasyti desine ranka gali issaukti net mikciojima
QUOTE(Atlantida @ 2010 10 18, 15:55)
As asmeniskai visiskai del to nesijaudinu, tik vienintelis dalykas - sieksiu, kad ir vaiko aukletojos, ir logopede mokintu ji rasyti tinkama kryptim (kaire ranka aisku, bet nuo desines i kaire).
tikrai iš dešinės į kairę??? Tuomet turėsite rimtų problemų...Aš neįsivaizduoju, kaip galėčiau tekstą perskaityti iš dešinės pusės.ž
Mano sesuo kairiarankė, tai jai labai megzti gerai sekėsi: vieną eilę iš kairės į dešinę, kitą eilę iš dešinės į kairę nereikėdavo mezginio apsukti to tai aš jai labai pavydėjau... o kai aš ėjau į mokyklą (buvo 1992 metai), tai suolo draugę prievarta vertė rašyti dešine ranka.
QUOTE(astarte12 @ 2010 10 19, 12:30)
tikrai iš dešinės į kairę??? Tuomet turėsite rimtų problemų...Aš neįsivaizduoju, kaip galėčiau tekstą perskaityti iš dešinės pusės.ž
Mano sesuo kairiarankė, tai jai labai megzti gerai sekėsi: vieną eilę iš kairės į dešinę, kitą eilę iš dešinės į kairę nereikėdavo mezginio apsukti to tai aš jai labai pavydėjau... o kai aš ėjau į mokyklą (buvo 1992 metai), tai suolo draugę prievarta vertė rašyti dešine ranka.
As kaireranke ir mezgu lygiai taip pat,kaip tamstos sesuo, nesukineju mezginio
Kas del vaikystes, ir mane bande atpratint,kad imciau i desne parkeri...nepavyko
Desne ar kaire, na ir koks gi skirtumas, sito as nesuprantu,nereik del nieko pusti burbula
QUOTE(ereeka @ 2010 10 19, 16:28)
Desne ar kaire, na ir koks gi skirtumas, sito as nesuprantu,nereik del nieko pusti burbula
As ir nesuprantu, kodel taip pergyvenama, kad kairiarankis. Mano brolis kairiarankis ir nieko, gyvena Ir rastas jo grazenis nei mano, nors as desiniaranke...
as irgi esu kariaranke ir niekad del to nejauciau jokiu problemu. ir nerti ir mezti pati ismokau kuo puikiausiai ir esu labai dekinga kad niekas manes perraukleti nesieme
QUOTE(renesanse @ 2010 10 19, 12:28)
Studijuodama pedagogika suzinojau, kad toks kairiarankiu vaiku spaudimas rasyti desine ranka gali issaukti net mikciojima
ta ir as esu girdejusi tikrai manau neverta drausti ir tegul raso bile jam patogu as tikrai nedrausciau man cia tolygu tai kad dabar man kas uzdraustu rasyti desnia sakytu rasyk su kaire turbut netik mikcioti pradeciau bet ir visai kalba prarasciau
Nu ir tema Galeciau uzvesti tokia : Mano vaikas BLONDINAS!!! Arba Mano vyras BARZDOTAS!!!!
Tema labai normali, bet esmė, kad mūsų visuomenė- neisprususi, tebegyvena tarybiniais laikais. Va cia ir problema.O be to yra pastabių vaikų, kurie yra kairiarankiai, bet akivaizdziai pastebi, kad tu viska darai ne su ta ranka....
Noreciau jusu nuomones, mano aukletine kairiaranke ir raso skaicius veidrodiniu budu. Kada raso desine ranka-viskas gerai.....net nezinau kaip elgtis?
QUOTE(angelu kalva @ 2010 11 18, 02:57)
Nu ir tema Galeciau uzvesti tokia : Mano vaikas BLONDINAS!!! Arba Mano vyras BARZDOTAS!!!!
Be eikalo juokiatės iš tokios temos.Tai labai aktualu, kai tavo vaikas kairiarankis.Jie yra žymiai jautresni,dauguma iš jų linkę į menus,gerai besimokantys.Tai galiu sakyti iš savo šeimos patirties ir vaiko "perauklėjimas" į dešniarankį, tai vaiko psichologinis žlugdymas.Jis pasidaro irzlus,priešinasi verčiamas tapti dešniarankiu.
O jus man pasakykit,kam reikia kairiaranki vaika, versti tapti desiniarankiu
I
I
QUOTE(vejune @ 2010 11 23, 15:12)
Aš tai sakydama, turėjau mintyje, kad dar vis pasitaiko vaiko auklėjimo kelyje ir auklėtojų ir pedagogų,kurie pradžioje dar pabando tai padaryti.Tai tik tiek.O mano nuomonė,ką gamta davė ,tas turi ir likti.