Įkraunama...
Įkraunama...

Mano vaikas KAIRIARANKIS!!!

QUOTE(Atlantida @ 2010 10 11, 10:52)
Mamos, o jusu vaikai nemegina rasyti ar kopijuoti is desines i kaire (i kita puse, nuo galo)? Maniskis kairiarankis taip daro. Kaip kovojat su sia problema, juk sito tai tikrai sitaip palikt negalima...?

Man pačiai taip buvo ( aš kairiarankė, tik rašau dešine..) - tai va dėl šios priežasties mane privertė rašyt dešine, perauklėjo, kitaip sakant, nes žodžius rašydavau iš dešinės pusės į kairę. Mano vaikinukas ( jam dabar 2m.9mėn.) irgi kairiarankis, žiūrėsim, kaip čia jam su rašymu seksis, bet tikrai nekankinsiu ir neliepsiu rašyt tik dešiniąja rankyte... smile.gif
Atsakyti
QUOTE(laurilija @ 2010 10 12, 20:00)
Mano vyresnelis taip raso,bet as tai nekovoju niekaip,nes jam kitaip neiseina,ir nemanau kad tai blogai,kazkada bandziau sakyt bet jis baisiausiai susinervino ir apsiverke,daugiau nieko nesakau ax.gif

Kodel nemanai, kad tai blogai? Man atrodo, kad sitaip rasant nukentes ir gramatika, ir rasymo tempas...

O apie rasta net nekalbu...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Atlantida: 13 spalio 2010 - 10:35
QUOTE(Atlantida @ 2010 10 13, 11:33)
Kodel nemanai, kad tai blogai? Man atrodo, kad sitaip rasant nukentes ir gramatika, ir rasymo tempas...

O apie rasta net nekalbu...

Maniskio rastas ,kaip berniuko net labai grazus,mokytoja pradinese net norejo ji vezti i dailyrascio konkursa ax.gif
Atsakyti
QUOTE(laurilija @ 2010 10 13, 19:06)
Maniskio rastas ,kaip berniuko net labai grazus,mokytoja pradinese net norejo ji vezti i dailyrascio konkursa ax.gif

Bet kaip jis raso - kiekviena raide i kita puse - paskui jas sujungdamas, ar visus zodius nuo galo (pv kate - tokia tvarka - etak) ?

Nes man paciai kaip desiniarankei net sunku suprast kaip imanoma taip rasyti zodzius, sakinius. Mano vaikas dar mazesnis, tai tik linijas ir raides raso i kita puse.
Atsakyti
QUOTE(Atlantida @ 2010 10 14, 08:03)
Bet kaip jis raso - kiekviena raide i kita puse - paskui jas sujungdamas, ar visus zodius nuo galo (pv kate - tokia tvarka - etak) ?

Nes man paciai kaip desiniarankei net sunku suprast kaip imanoma taip rasyti zodzius, sakinius. Mano vaikas dar mazesnis, tai tik linijas ir raides raso i kita puse.

Jis jas rasydamas iskart jungia,principe jam gaunasi,kaip ir desniarankiams tik svyra jos i kaire,as pati esu kariaranke,bet raides mano svyra i ta puse,kaip desniarankiu ax.gif
Atsakyti
QUOTE(laurilija @ 2010 10 14, 17:01)
Jis jas rasydamas iskart jungia,principe jam gaunasi,kaip ir desniarankiams tik svyra jos i kaire,as pati esu kariaranke,bet raides mano svyra i ta puse,kaip desniarankiu ax.gif

Aaaa... tai jis raso normaliai, tik svyra i kita puse... Tai tikrai nera beda, jei tik tiek.
Atsakyti
QUOTE(Atlantida @ 2010 10 14, 21:31)
Aaaa... tai jis raso normaliai, tik svyra i kita puse... Tai tikrai nera beda, jei tik tiek.

ai va man ir taip atrodo,tik keistai ziurisi biggrin.gif
Atsakyti
nesuprantu del ko tokia panika.. kairiarankis tai kairiarankis nematau tame nieko blogo, beje sako kad kairiarankiai zmones gyvenime daugiau pasiekia buna kurybingi..
Atsakyti
QUOTE(*INSOMNIA* @ 2010 10 18, 12:56)
nesuprantu del ko tokia panika.. kairiarankis tai kairiarankis nematau tame nieko blogo, beje sako kad kairiarankiai zmones gyvenime daugiau pasiekia buna kurybingi..

Kas cia panikuoja? Kur tu cia panika iziurejai? g.gif

As asmeniskai visiskai del to nesijaudinu, tik vienintelis dalykas - sieksiu, kad ir vaiko aukletojos, ir logopede mokintu ji rasyti tinkama kryptim (kaire ranka aisku, bet nuo desines i kaire).

O beje - kairiarankiu mamytes - ar perkates vaikui specialias zirkles, tusinukus kairiarankiams? Rodos tokiu buna, bet ar reikia?
Atsakyti
QUOTE(Atlantida @ 2010 10 18, 15:55)
O beje - kairiarankiu mamytes - ar perkates vaikui specialias zirkles, tusinukus kairiarankiams? Rodos tokiu buna, bet ar reikia?

Patogiau daiktai pritaikyti kairiarankiui. Sau perkuosi vaikiškus doh.gif , nes esu kairiarankė. O anksčiau, kai tokių priemonių nebuvo, taigi ir be jų išsiversdavom smile.gif Bet jei reikia daug karpyti, rašyti, tai tikrai patogiau su kairiarankiams skirtomis priemonėmis.
Atsakyti
Maniske mergina tai tik parkeriu kairiarankiams naudojasi, o karpyti jei patogiau desiniarankiams skirtomis zirklemis. ax.gif
Atsakyti
Musu sunus taip pat kairiarankis. Is pradziu, kai pradejo rasyti, net nustebau ka jis cia daro...ogi ziuriu raso zodzius is is desines i kaire... doh.gif Bet trupuciuka pasedejau su juo, paaiskinau, kaip turi rasyti, pasimokem ir dabar raso, kaip ir priklauso, is kaires i desine.
Aisku, kairiarankiams gal siek tiek sunkiau todel, kad jiems nepritaikyta dauguma dalyku...zinoma, dabar jau gerai tai, kad atsirado rasikliai-plunksnakociai kairiarankiams, anksciau to nebuvo. Bet manau, jie kur kas protingesni, jeigu gali prisitaikyti prie desiniarankiu salygu. biggrin.gif
O peraukleti net nesiruosiu ir nematau reikalo, tuo labiau, kad jam jau 7-eri. Nuo pat pradziu, kai pastebejau, kad sunus kairiarankis, nemaciau problemos...dabar ne tie laikai, kaip anksciau, kai dauzydavo rankytes liniuotemis ir kai liepdavo, bei rekdavo, kad privalai rasyti desine ranka.
Atsakyti