Įkraunama...
Įkraunama...

Mano vaikas KAIRIARANKIS!!!

QUOTE(CarpeDiem @ 2009 07 07, 18:19)
Nematau jokios problemos kairiarankiskume!! mirksiukas.gif  Ir visiems teveliams patariu nepergyventi del to ir nedaryti tragedijos, neivaryti vaikui kompleksa!! Sakykim, Airijoje, turbut kas 10zmogus toks ir visi laimingi! Svarbiausia, moket rasyti, o kuria ranka nera tikslo akcentuoti!

Mano dukra kairiarankė, na, rašo nelabai gražiai, bet anokia čia problema smile.gif . Iš tiesų tik su viena problema iki šiol susidūriau - būdama dešiniarankė, nesugebu pamokyti jos megzti biggrin.gif .
Atsakyti
QUOTE(Saloniki @ 2009 07 09, 14:42)
Mano dukra kairiarankė, na, rašo nelabai gražiai, bet anokia čia problema smile.gif . Iš tiesų tik su viena problema iki šiol susidūriau - būdama dešiniarankė, nesugebu pamokyti jos megzti  biggrin.gif

Daug dešiniarankių negražiai rašo. Čia ne rankos problema biggrin.gif
Mano raštas labai gražus (va kaip pasigyriau biggrin.gif )
Niekada konspektų neturėjau, vis paskolinti ir paskolinti..o kur dar prašymai užrašyti sveikinimus, atvirukus doh.gif

Aš tai nerti taip ir neišmokau ax.gif Niekas nesugeba parodyti doh.gif Kiek bandau pati pagal paveiksliukus ir kas po to nėrinį pažiūri, tai sako nėr tokio rašto..sugebu kažkaip atbulai, "kaip veidrodinį" atspindį sukurt blink.gif

O megzt išmokė dešiniarankė mama, kažkaip net labai paprastai ir greit išmokau g.gif Ji man ne rodydavo iš šalies (t.y. aš ne žiūrėdavau kaip ji mezga), o imdavo mano rankas su virbalais (apkabindavo stovėdama už manęs) ir megzdavo, ir 'pagavau kampą' smile.gif Gal jums padėtų toks patarimas ax.gif
Atsakyti
Mano dukra jau aiski kairiaranke, kol buvo mazute - jai buvo mano nuomone tas pats kuri rankyte - tad kazkaip vis sauksta imontuodavai i desine, piestuka irgi - ir ka - prisidirbau - mergina atsisake valgyt pati, nustojo piesti ir apskritai daryti viska, kam reik vienos rankytes, kai lankemes pas psichologe (del kitu bedeliu) - as uzsiminiau kad ji nieko nedaro pati - tai man ir paaiskino - kadangi kaire neleidziu, o desine jai nepatogu - ji isvis atsisako veiksmo ir tai negerai unsure.gif 2.5 metu vaika is naujo mokiau valgyt paciai, laikyt sauksta, piestuka ir lengva nebuvo - nes amzius nebe tas kai vaikas to naturaliai nori blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Rasma @ 2009 07 10, 20:09)
Daug dešiniarankių negražiai rašo. Čia ne rankos problema  biggrin.gif
Mano raštas labai gražus (va kaip pasigyriau  biggrin.gif )
Niekada konspektų neturėjau, vis paskolinti ir paskolinti..o kur dar prašymai užrašyti sveikinimus, atvirukus doh.gif

Aš tai nerti taip ir neišmokau ax.gif Niekas nesugeba parodyti doh.gif Kiek bandau pati pagal paveiksliukus ir kas po to nėrinį pažiūri, tai sako nėr tokio rašto..sugebu kažkaip atbulai, "kaip veidrodinį" atspindį sukurt blink.gif

O megzt išmokė dešiniarankė mama, kažkaip net labai paprastai ir greit išmokau g.gif Ji man ne rodydavo iš šalies (t.y. aš ne žiūrėdavau kaip ji mezga), o imdavo mano rankas su virbalais (apkabindavo stovėdama už manęs) ir megzdavo, ir 'pagavau kampą' smile.gif Gal jums padėtų toks patarimas ax.gif

Tikrai, braižą turbūt bus perėmusi iš dešiniarankio tėčio lotuliukas.gif , o jam siaubingas braižas netrukdė pasiekti karjeros aukštumų.

Ačiū už patarimus 4u.gif , pabandysiu, svarbiausia būti laaabai kantriai biggrin.gif .
Atsakyti
Manisksi irgi panašu,kad kairiarankis. Nors valgo ir ta, ir ta, bet piešia daugiau kaire. neimu i galvą smile.gif net minčių apie perauklėjimą nebuvo...
Atsakyti
4u.gif
Daugiausiai kompleksu buna pradinese klasese, kai nepavyksta graziai parasyti raideliu, o jeigu dar su rasaliniu parkeriu - viskas tepliojasi, raides kerepliskos, o mokytoja kitus vaikucius giria, kaip jie graziai raso, na gal tada buna daugiausiai isgyvenimu. As manau, jei nera visiskas kairiarankis, galima pasimokyti ir viena, ir kita ranka.
Atsakyti
QUOTE(giedruole @ 2009 07 26, 13:24)
4u.gif
Daugiausiai kompleksu buna pradinese klasese, kai nepavyksta graziai parasyti raideliu, o jeigu dar su rasaliniu parkeriu - viskas tepliojasi, raides kerepliskos, o mokytoja kitus vaikucius giria, kaip jie graziai raso, na gal tada buna daugiausiai isgyvenimu. As manau, jei nera visiskas kairiarankis, galima pasimokyti ir viena, ir kita ranka.

Na mes jau eisim i 3 klase, maniske taip pat kairiaranke, bet raso graziausiai klaseje mirksiukas.gif
Atsakyti
Jei klaustumėte logopedo - sužinotumėte, kad tai priklauso, kuris smegenų pusrutulis jūsų vaiko yra dominuojantis. Jokių perauklėjimų. Perauklėjimas būtų sėkmingas, jei nė vienas pusrutulis nedominuoja.
Atsakyti
musiskis irgi link kaikiarankiskumo suka.Dabar jau 2,5m. ir vis daugiau kairiaja rankyte dirba: valgo,piesia,meto kamuoliuka.Nors reikes pasiklausti darzelyje(nesenei predejom vesti),su kurie rankyte jam patogiau atrodo. 4u.gif Bet, kaip bebutu ,tikrai nesijaudinu del to.
Atsakyti
Mamos, o jusu vaikai nemegina rasyti ar kopijuoti is desines i kaire (i kita puse, nuo galo)? Maniskis kairiarankis taip daro. Kaip kovojat su sia problema, juk sito tai tikrai sitaip palikt negalima...?
Atsakyti
O ar vaikas eina į darželį? pakalbėti su pedagogais kaip reikėtų elgtis, nes tiesa sakant nesu su būtent tokiu atveju susidūrusi...
Atsakyti
QUOTE(Atlantida @ 2010 10 11, 09:52)
Mamos, o jusu vaikai nemegina rasyti ar kopijuoti is desines i kaire (i kita puse, nuo galo)? Maniskis kairiarankis taip daro. Kaip kovojat su sia problema, juk sito tai tikrai sitaip palikt negalima...?

Mano vyresnelis taip raso,bet as tai nekovoju niekaip,nes jam kitaip neiseina,ir nemanau kad tai blogai,kazkada bandziau sakyt bet jis baisiausiai susinervino ir apsiverke,daugiau nieko nesakau ax.gif
Atsakyti