I kairiarankiu puse ir musiskis linksta, taciau viska leidziame daryti, isskirus piesti su desine mokome.
QUOTE(Sniegee @ 2009 07 04, 14:51)
I kairiarankiu puse ir musiskis linksta, taciau viska leidziame daryti, isskirus piesti su desine mokome.
o kodel piesti su desine mokote? cia panasu i kairiarankio perauklejima - ir pies, ir valgys, ir zirklem kirps desine, nors yra kairiarankis
Ir man atrodo, kad nereikia kairiarankio permokint. Jokia cia problema, kad tik tokios gyvenime butu. Ir man keista girdeti, kaip kai kurios mamos sako, kad del to labai pergyvena. Na, bus siokiu tokiu smulkiu problemyciu, bet jos tikrai neesmines ir issprendziamos. Bet gal musu kairiarankiai turi tokiu savybiu, kurios ne taip isvystytos pas desiniarankius, - pvz. meniniai sugebejimai, intuicija (pastebeta mokslininku - be abejo, ne visais atvejais) .
As del vaiko-kairiarankio visai nepergyvenu, tik juokinga ziuret, kaip piesdamas su sese vis rankomis susimusa... . Susitaikiau su tuo, kad viska daro ir darys tik kairia ranka, o desine jam tik del vaizdo (gryniausias krastutiniausias kairiarankis). O mes abu su vyru ir sese - desiniarankiai (tiesa, vyro mama ir mano mama - permokintos kairiarankes). Nieko - isgyvensim.
As del vaiko-kairiarankio visai nepergyvenu, tik juokinga ziuret, kaip piesdamas su sese vis rankomis susimusa... . Susitaikiau su tuo, kad viska daro ir darys tik kairia ranka, o desine jam tik del vaizdo (gryniausias krastutiniausias kairiarankis). O mes abu su vyru ir sese - desiniarankiai (tiesa, vyro mama ir mano mama - permokintos kairiarankes). Nieko - isgyvensim.
del vaiko-kairiarankio visai nepergyvenu, tik juokinga ziuret, kaip piesdamas su sese vis rankomis susimusa... biggrin.gif .
tarp kitko man tai buvo gan didelė problema mokykloje, nes mokytoja nepaisė, kad esu kairiarankė ir mažiausiai metus sėdėjau su berniuku iš kairės pusės, na ir žinoma trukdžiau jam rašyti alkūne
QUOTE(-rasa- @ 2009 06 02, 10:49)
Kas ragavo tarybinio ugdymo - neabejoju, kad tik rašymą ir sugebėjo jiems atmušti. Nes, kad ir peiliu - vis tiek darbuojasi su kaire.
Nesugebėjo Bet kad daužė atsakančiai, tai atsiminsiu iki mirties. Man net pirštų kraujagysles kaskart sutraiškydavo medine liniuote beauklėdama. Sutriko kraujotaka, pirštai tindavo, nejausdavau jų..chirurgai išaiškino tėvams, kad jei dar mokytoja trankys, tai po kurio laiko reiks dalį plaštakos amputuot Nepadėjo jokie tėvų skundai, medikų išvados. Moku rašyti abiem rankom, bet esu ultrakairiarankė..kai tik pajutau laisvę, nebenorėjau nieko daugiau. Juokinga, bet leidimas rašyti kaire, man vaikui buvo kažkas tokio - atsimenu tą dieną!!! Taigi esu tvirtai įsitikinusi, kad tie "pakreipimai" į dešiniarankystę, net geranoriški, kairiarankiam vaikui labai kenkia.
Pvz. aš gal labai norėčiau visus perauklėti į kairiarankystę, dešiniarankiai nenormalūs atrodo Kai savo vaikučiui liepsite kažką daryti dešine, pagalvokite kaip sureaguosite, jei jums lieps dirbti vien kaire Ir pabandykite, kartu taip persiauklėti. Kairiarankis vaikutis dešine, o jūs kaire..Manau tada pradėsite gerbti vaiką ir leisite būti laisvu žmogumi.
rasma, o kokiais metais taip buvo? Nes man paruošiamoj grupėje darželyje bandė neleisti, o pirmoj pasakė tevams, kad dabar jau nebedraudžia.
Man atrodo, mano trimetis kairiarankis, darželyje pastebėjo, kad valgo su kaire, klausė, ar taisyt. Aš neleidžiau.
Man atrodo, mano trimetis kairiarankis, darželyje pastebėjo, kad valgo su kaire, klausė, ar taisyt. Aš neleidžiau.
Is tikro tai man keista, kad pedagoges gali taip klaust. Rodos tai jau visuotine nuomone, kad taisyt nereikia, pedagoges tikrai turetu tai zinoti.
Tik vat neisivaizduoju, kaip jos turetu elgtis, jei teveliai primigtynai nori kairiaranki vaika padaryt desiniarankiu...
Tik vat neisivaizduoju, kaip jos turetu elgtis, jei teveliai primigtynai nori kairiaranki vaika padaryt desiniarankiu...
QUOTE(Natuke @ 2009 07 05, 23:00)
rasma, o kokiais metais taip buvo? Nes man paruošiamoj grupėje darželyje bandė neleisti, o pirmoj pasakė tevams, kad dabar jau nebedraudžia.
Mokiausi nuo 1984, tai čia pradinėse klasėse ir buvo..Šiaip tai grynai kažkokio viduramžiško mentaliteto mokytoja, ji gi ne mano kairiarankystę gydė, o velnią varė
O va didmiestyje, pedagogai nesuprato tėvų baimės, net negalėjo patikėti, kad vykdomi tokie "perauklėjimai".
Didelį siaubą patyriau atėjus į naują mokyklą..tikėjausi turbūt, kad kaip naujokę negyvai uždaužys. Ir buvo laaabai keista, kad nereikia slėptis, niekas neskundžia..krūpčiojau dar ilgai nuo mokytojos įpročio vaikščioti po klasę, man vis rodėsi, kad tuoj ištrauks iš suolo ir ves viešai kapoti rankų Kažkodėl kapojo abi
Šiaip tai 1985 metais įstatymiškai buvo panaikintas tas kairiarankių perauklėjimas švietimo ir ugdymo įstaigose, bet tikrai žinau, kad kai kur gajus dar ir dabar Ypač jei pakliūna vyresnio amžiaus ir 'nelankstūs' pedagogai..
Nematau jokios problemos kairiarankiskume!! Ir visiems teveliams patariu nepergyventi del to ir nedaryti tragedijos, neivaryti vaikui kompleksa!! Sakykim, Airijoje, turbut kas 10zmogus toks ir visi laimingi! Svarbiausia, moket rasyti, o kuria ranka nera tikslo akcentuoti!
QUOTE(KreivaiLyja @ 2009 05 15, 16:54)
Oi pasiskaičiau mamos, aš net nežinau ar manoji kairiarankė ar kas... Kaip jai kada patogu. Piešia rašo su dešine, valgyt šaukštą kažkodėl ima su kaire ranka. Nors su kaire valgo prasčiau, apsitaško... Bet vis tiek pirma griebia kaire ranka, o kai duodam pastabą - paima ir valgo su dešine, ir dar geriau. Tai net nežinau. Kažkur skaičiau, kad gimę vaikučiai visi būna kairiarankiai, tai gal dar mūsų išaugs. O be to, mano nuomone kad vis dėl to reikėtu rašyti dešine, nes kai pažiūriu, tai vaikas kairiarankis ale su ta kaire kai su vištos koja rašo. Mano dukra dar kai su kaire rašo tai net raidės atvirkščios išeina - lyg pasirašytų mintyse dešine, o po to rašydama ant lapo atspindėtų ta raidę... Tai ir sakau, kokia tu kairiarankė jei kaire raides atbulai rašai....
MB toks- vienus darbus daro kaire(rašo, kamuolį spiria ir t.t.,), o valgo, pjauna, kerpa .......su dešine. O skaitoisi esąs kairiarankis, nes rašo kaire
Siaip gyvenime gal tokiems zmonems ir lengviausia, nes jie gali gerai valdyti abi rankas, o nera riboti kaip daugelis - arba grynai desiniarankiai, ar grynai kairiarankiai...
Rasma, dar ir toks siaubas įmanomas Aš irgi tų pačių metų (įtariu pagal datas), taip pat bandė priversti rašyti dešine (buvau sėkmingai išmokus), tik paskui susiklostė aplinkybės taip, kad toliau rašiau jau kaire.
Čia kairiarankių gyvenimo dešiniarankių pasaulyje pasekmės Nes nei bulvių skustukai, nei žirklės nėra pritaikyti (bent jau tarybiniai tokie buvo) naudoti kaire ranka. Diskriminacija...
QUOTE(-- Meeresfrau -- @ 2009 07 07, 20:45)
MB toks- vienus darbus daro kaire(rašo, kamuolį spiria ir t.t.,), o valgo, pjauna, kerpa .......su dešine. O skaitoisi esąs kairiarankis, nes rašo kaire
Čia kairiarankių gyvenimo dešiniarankių pasaulyje pasekmės Nes nei bulvių skustukai, nei žirklės nėra pritaikyti (bent jau tarybiniai tokie buvo) naudoti kaire ranka. Diskriminacija...