Na, cia gi ne apie protinguma, ne apie IQ kalbama, bet juk irodyta, kad kairiarankiai tiesiog labiau linke i mena, labiau isvystyta intuicija... Na, tiesiog ju sugebejimai gali buti kiek kitokie, ir tevams pravartu tai zinoti, kad galetu tai dar labiau paskatinti...
QUOTE(Atlantida @ 2009 06 02, 12:00)
Na, cia gi ne apie protinguma, ne apie IQ kalbama, bet juk irodyta, kad kairiarankiai tiesiog labiau linke i mena, labiau isvystyta intuicija... Na, tiesiog ju sugebejimai gali buti kiek kitokie, ir tevams pravartu tai zinoti, kad galetu tai dar labiau paskatinti...
Visiskai sutinku , turim mes ta gyslele, bet karts nuo karto reikia ja pajudinti
Mazylis linksta link kairiarankiu, taciau karts nuo karto vis ji pastumeju link desiniarankiu
jai mano sunelis butu kairiarankis nematau cia nieko blogo,nes esam mes su vyru kairiarankei
kai maza buvau mama pasakojo kad darzelyje neleisdavo nei rasyti nei piesti,gaudavau su liniuote per rankas ,mama suzinojusi labai supyko ir nuejo pas darzelio vedeja paklause kodel vaikui draudziama rasyti kaire ranka ?
cia jau igimta ir nieko nepadarysi
mb taippat draude ir buvo gaves per rankas ,bet jis viska dirba desine o kaire raso
kai maza buvau mama pasakojo kad darzelyje neleisdavo nei rasyti nei piesti,gaudavau su liniuote per rankas ,mama suzinojusi labai supyko ir nuejo pas darzelio vedeja paklause kodel vaikui draudziama rasyti kaire ranka ?
cia jau igimta ir nieko nepadarysi
mb taippat draude ir buvo gaves per rankas ,bet jis viska dirba desine o kaire raso
Mano sunus kairiarankis,tai turbut sunkiausia mums tevams ji mokinti rasyti,o visa kita tai nematau skirtumo tarp kairiarankio ir desniarankio.
Na mano nuomone, tai koks skirtumas, vaikas kairiarankis ar desniarankis. anksciau tai buvo problema, nes tai buvo nenormalu. O dabar tai jau kaip yra taip. As pati asmeniskai esu pusiau tokia pusiau tokia ta prasme, kai kuriuos dalykus darau ne desine, o kaire ranka. Nereikia vaiko prievartauti, kad butinai butu desniarankis.
QUOTE(dangausvaivorykste @ 2009 06 21, 16:16)
Na mano sunus irgi kuo toliau tuo akivaizdziau kad kairiarankis,na kai reiks mokinti rasyti net nenoriu pagalvoti,bet seip labai nepergyvenu,bet kazkaip nieks pas mus nekairiarankiai,kaip cia sunus kairiarankis?
paimsi ir ismokinsi - maza cia tragedija as pati kairiaranke, nors abu tevai desiniarankiai. Ir rasyt ismokino, ir siuti, ir megzti
Mano vyras vaikystei viska bande daryt kaire ranka,bet jo mama ji ,,ismokino" desne daryt.bet vistiek jis viska daro kaire,tik raso desne,bet taip baisiai,kad kartais net pats nesupranta ko prirase.todel jei mano sunus butu kairiarankis,tikrai jo neprievartauciau.jeigu jam norisi su kaire,tegul
QUOTE(Bahara @ 2009 06 04, 16:09)
Mano sunus kairiarankis,tai turbut sunkiausia mums tevams ji mokinti rasyti,o visa kita tai nematau skirtumo tarp kairiarankio ir desniarankio.
Mokyti rašyti - mokytojų reikalas. Ir jie puikiai su tuo susitvarko. Juolab, kad kairiarankiai rašo bent 3 būdais. - Ir iš anksto niekas nežino, kurį pasirinks.
Aš taip pat pergyvenau "kaip bus, kai reikės". Po pirmų mėnesių mokytoja man ėmė patikti dar labiau, negu iš pirmo žvilgsnio.. - Vaikas rašė ir nestresavo.
QUOTE(renax @ 2003 10 17, 09:10)
;D Mano dukra kairiaranke ,valgo ,piesia ,zaidzia . Nieko neverciu ,daro kaip jai patogu ,dabar net parkerius kairiarankiam isrado Tai kad neprapuls . O slopint kiek zinau negalima
irgi skaiciau kad negalima ,beto kairia rankiai geriau mokosi