Tikrai nemanau, kad reikia drausti. As esu kairiaranke kaip ir mano tetis bei brolis. Taciau, ankščiau rašyti kaire neleisdavo, tai teko šio meno išmokti dešine. Ir nors gana gerai piešiu kaire, dešine rašau tikrai siaubingai . Tiesa pasakius aš norėjau, kad ir mano vaikelis butų kairiarankis, bet panašu, kad ji tikra dešinrankė
QUOTE (renax @ 2003 10 17, 20:19) |
Manau nereikia problemos is to daryti ,koks skirtumas kaire ar desine ,svarbu kad patogu bus Va bet dar suzinojau kad labai daug Mergeliu kairia rankiai ,patvirtinima 3 vnt turim )) |
Manau, kad 4 vnt nes aš irgi mergelė
O tai kada turi tas kairiarankiskumas pasireiksti Maniskis 2m tai be jokiu problemu su abiem rankom tiek piesia tiek valgo na pasistengiu kai trumpam nusisuka piestuka i desine ranka perdeti ir toliau piesia lyg niekur nieko.
O valgydamas dar speja ir pagudrauti-kad mama nemaisytu tai specialiai vaizdziai sauksta i kita ranka persideda
O valgydamas dar speja ir pagudrauti-kad mama nemaisytu tai specialiai vaizdziai sauksta i kita ranka persideda
As pati kairiaranke, rodos ir sunelis 2.5m. kairiarankis bus
Prisimenu kaip buvo sunku pirmoje klaseje, kai visi vaikai turejo rasyti su rasaliniais parkeliais ir visus kairiarankius versdavo rasyti desine. Pamenu kiek tekdavo verkti kai tevai versdavo namie rasyti desine ir neleisdavo kaire. Ir vis tiek jiems isejus i kita kambari rasydavau kaire, nes daug graziau gaudavos. Taciau labai greitai, gal po men jei ne anksciau sutare su mokytoja, kad leis rasyti kaire ir nebevers. Rasalini parkeli pakeite tusinukas
Tad pati turedama tokia karcia patirti ir suneliui nenoriu jos suteikti. Tegu jau raso ir dirba ta ranka, kuria jam patogu
Prisimenu kaip buvo sunku pirmoje klaseje, kai visi vaikai turejo rasyti su rasaliniais parkeliais ir visus kairiarankius versdavo rasyti desine. Pamenu kiek tekdavo verkti kai tevai versdavo namie rasyti desine ir neleisdavo kaire. Ir vis tiek jiems isejus i kita kambari rasydavau kaire, nes daug graziau gaudavos. Taciau labai greitai, gal po men jei ne anksciau sutare su mokytoja, kad leis rasyti kaire ir nebevers. Rasalini parkeli pakeite tusinukas
Tad pati turedama tokia karcia patirti ir suneliui nenoriu jos suteikti. Tegu jau raso ir dirba ta ranka, kuria jam patogu
Sveiki .Mano berniukas kairiarankis .Norteciau paklausti kokius isskirtinius bruozus turi sie vaikai?
As manau kad vaikui neverta drausti rasyti kaire ranka.Mano sunus pirmokelis ir taip pat viska daro kaire ranka,taciau rasydamas sasiuvinyje ranka braukia jau parasyta zodi rasalu ir del to labai kremtasi,na galbut mes tevai labiau kremtames negu jis pats.
QUOTE (Bamblys @ 2004 02 08, 20:40) |
Sveiki .Mano berniukas kairiarankis .Norteciau paklausti kokius isskirtinius bruozus turi sie vaikai? |
Na maniskis ,lyginant su vyresniaja,daug atsakingesnis.Nors nezinau ,ar tai kairiarankio bruozas.Siaip labai idomu stebeti,kaip prisitaiko gyvenime,mat mes visi nekairiarankiai.
mano panai siektiek virs 4 menesiu. neseniai ji atrado, kad turi kojytes. bet labai keista, nes jas siekia tik kaire rankute. ir viena ir kita kojyte griebia tik kaire. desine rankyte lyg neegzistuotu ar tai gali buti kairiarankiskumo pozymis ?
QUOTE (Raimonda @ 2003 10 17, 06:19) |
Gal yra mamų, kurių vaikai rašo, piešia ir šiaip viską daro kaire ranka.Mano 3,7 metų dukra linksta į kairiarankiškumą, nežinau ar reikia versti viską daryti dešine, ar tegu vaikas daro taip, kaip jam patogiau ???O kokios pozicijos dabar laikosi mokykla, kiek atsimenu anksčiau visus perauklėdavo ??? |
Jokiu budu nebandyk pakeisti! Kairiarankiskumas yra normalus dalykas. Tokiu zmoniu yra daugiau, nei manai. Pazistu ne viena, kurie tk raso desine, o visa kita daro kaire. Pasidomek naujesne literatura, pamatysi, kad ankstesnis "perauklejimas" buvo neteisus.
QUOTE (TauRe @ 2004 02 08, 20:23) |
mano panai siektiek virs 4 menesiu. neseniai ji atrado, kad turi kojytes. bet labai keista, nes jas siekia tik kaire rankute. ir viena ir kita kojyte griebia tik kaire. desine rankyte lyg neegzistuotu ar tai gali buti kairiarankiskumo pozymis ? |
Nebutinai Skaiciau, jog iki dvieju metu vaikai iesko savo "tapatybes" - kuria ranka rashys, valgys, nosi krapshtys Mano dukra dar ir dabar viena diena kairiaranke, kita diena desiniaranke
O kai prisimenu apie kairiaranke mergaite darzelyje mano grupeje Eina sau, aukletojos ja kaip kokia raupsuota auklejo, moke "teisingos" rankos naudojimo Siaubas Risdavo prie shono, uzrishdavo maisa ant tos rankytes... Kaip pagalvoju, tai net verkti norisi
Reikia tik dziaugtis kad vaikas kairiarankis. Kairiarankiai naudojasi priesingu smegenu pusrutuliu nei desiniarankiai. Jie kuribingesni, dvasingesni ir siaip idomesni zmones. Tik, va pagal statistika, beveik 10 metu trumpiau gyvena nei desiniarankiai....