Įkraunama...
Įkraunama...

Mano vaikas KAIRIARANKIS!!!

musu seimoj 4 kairiarankiai . ir visi labai ''normalus'' .parkeria maziausia problema . dabar yra ir universaliu tinkanciu visiems. mano sunui yra problemu su lietuviu klb. gramatika . girdejau , kad daugumos kairiarankiu beda . bet kazin ar cia taisykle...
Atsakyti
ar taisyklė tikrai abejoju, bet privertus vaiką rašyti dešine ranka, jis lietuvių geriau tikrai nemokės biggrin.gif vadinasi, nusprendėm, kad kairiarankiškumas netrukdo niekam... 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(laumele @ 2008 11 24, 22:00)
musu seimoj 4 kairiarankiai . ir visi labai ''normalus'' .parkeria maziausia problema . dabar yra ir universaliu tinkanciu visiems. mano sunui yra problemu su lietuviu klb. gramatika . girdejau , kad daugumos kairiarankiu beda . bet kazin ar cia taisykle...

Atsiprasau, bet tokios nesamones dar negirdejau. Kairiarankiams blogai su gramatika? As kairiaranke. Laisvai kalbu lietuviu, rusu, anglu ir danu kalbomis. Jokiu problemu su tu kalbu gramatika neturiu. Mokykloje kalbos man sekesi geriausiai, buvo megstamiausios mano pamokos.
Mano dukryte irgi kairiaranke. Jai 4 metukai. Kalba danu ir lietuviu kalbomis. Ir labai neblogai. Taip kad buvimas kairiarankiu, ir kalbu, ar ju gramatikos mokejimas, jokio rysio tikrai neturi.

Kalbate apie tuos kairiarankius, kaip apie kokius ateivius is kosmoso. Vakaruose jau seniai tokiu nesamoniu niekas nepropaguoja ir nedaro is nieko kazkokiu nebutu problemu. Cia kur as gyvenu, zmones pasiurpsta, isgirde apie tai, kad dar kazkur vercia kairiarankius vaikus, viska daryti desine.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Germante: 25 lapkričio 2008 - 22:48
QUOTE(mau @ 2008 11 25, 23:29)
ar taisyklė tikrai abejoju, bet privertus vaiką rašyti dešine ranka, jis lietuvių geriau tikrai nemokės  biggrin.gif  vadinasi, nusprendėm, kad kairiarankiškumas netrukdo niekam...  4u.gif

pritariu drinks_cheers.gif
Atsakyti
Mano sunus tiek su kairia tiek su desne moka piest ir valgyt,bet su kairia jam gaunasi geriau,tad neverciu jo piest desne ,tik kartais pasiulau su desne papiest bet greit perima piestuka i kaire.Manau mokykloj pats pasirinks su kuria rasyti
Atsakyti
Sveikos mamytes, pamaciau netycia tema "Mano vaikas KAIRIARANKIS!!!" su trimis sauktukais ir susidomejau, ar cia dziaugsmo sukis ar nusivylimo. Neskaiciau visu postu is eiles, perskaiciau tik paskutinius ir supratau, kad tikrai ne dziaugsmo sukis yra temos pavadinimas. Nesusivaldziau ir rasau. Brangios mamytes, kurios augina vaikucius kairiarankius, nusiraminkite ir nejuokinkite zmoniu, bent jau nerodykite savo neishsilavinimo, nesusivokimo ir placiau pasidomekite apie tai, jei nenorite zaloti savo vaiko psichikos, peraukledami rasyti juos desine ranka,taip kaip tai dare sovietiniais metais. Kairiarankiai pasižymi didesniu sugebėjimu suvokti garsus ir intonaciją, taip pat atskirti smulkiausius spalvų atspalvius, ko nesugeba dešinieji. Vyrauja puiki vaizdinė atmintis, kurioje ilgai išsaugojami ryškiausi įspūdžiai. Dažnai kairiarankiai būna linkę į kūrybinį darbą, susijusį su situacijų įvairove ir greita jų kaita. Puikiai atlieka darbus, reikalaujančius nepaprasto tikslumo ir erdvinės vaizduotės. Teigiama, kad kairiarankiai sportininkai yra neeilinio talento, universalesni, taiklesni ir sunkiau sustabdomi. Kairiarankiu intelekto koeficientas yra zymiai didesnis negu desiniarankiu.
Ar vis dar kyla noras kai kurioms peraukleti savo kairiaranki vaikuti???
Atsakyti
QUOTE(p@anterike @ 2008 11 27, 17:31)
Sveikos mamytes, pamaciau netycia tema "Mano vaikas KAIRIARANKIS!!!" su trimis sauktukais ir susidomejau, ar cia dziaugsmo sukis ar nusivylimo. Neskaiciau visu postu is eiles, perskaiciau tik paskutinius ir supratau, kad tikrai ne dziaugsmo sukis yra temos pavadinimas. Nesusivaldziau ir rasau. Brangios mamytes, kurios augina vaikucius kairiarankius, nusiraminkite ir nejuokinkite zmoniu, bent jau nerodykite savo neishsilavinimo, nesusivokimo ir placiau pasidomekite apie tai,  jei nenorite zaloti savo vaiko psichikos,  peraukledami rasyti juos desine ranka,taip kaip tai dare sovietiniais metais.  Kairiarankiai pasižymi didesniu sugebėjimu suvokti garsus ir intonaciją, taip pat atskirti smulkiausius spalvų atspalvius, ko nesugeba dešinieji. Vyrauja puiki vaizdinė atmintis, kurioje ilgai išsaugojami ryškiausi įspūdžiai. Dažnai kairiarankiai būna linkę į kūrybinį darbą, susijusį su situacijų įvairove ir greita jų kaita. Puikiai atlieka darbus, reikalaujančius nepaprasto tikslumo ir erdvinės vaizduotės. Teigiama, kad kairiarankiai sportininkai yra neeilinio talento, universalesni, taiklesni ir sunkiau sustabdomi. Kairiarankiu intelekto koeficientas yra zymiai didesnis negu desiniarankiu.
Ar vis dar kyla noras kai kurioms peraukleti savo kairiaranki vaikuti???

Labai drinks_cheers.gif ir esu pati kairiarankė, tiksliau pasamonėje, nes buvau sovietinio auklėjimo nukankinta...Ne tai, kad neleisdavo man kažko daryti su kaire ranka, o rišdavo verysad.gif , būdavau ta prasme kaip invalidė, tik su viena ranka protest.gif
Beja, kairiarankiai dar labai jautrūs ir dažnai turi meninę gyslelę ax.gif .
Tikrai netraumuosiu savo vaiko, jei pastebėsiu, kad į kairiarankių tarpą rašosi thumbup.gif .
Atsakyti
Na bet ir temos pavadinimas blink.gif kam tie šauktukai g.gif skamba vos ne kaip "mano vaikas nusikaltėlis"

Mano vyresnioji gryna kairiarankė. Ir aš tuom didžiuojuos - dėl Panterikes aukščiau išvardintų savybių biggrin.gif drinks_cheers.gif thumbup.gif
Atsakyti
Pas mane visi šeimoj dešniarankai,o aš pati šiaip dešniarankė,bet be didelių problemų galiu rašyt,valgyt ir tt. su kaire ranka.. lotuliukas.gif Ir būna per kokį diktantą ar dar ką pavargsta dešinė ranka,tai pratesiu darbą su kaire smile.gif Prie lentos būdama dažnai kaire rašau,o mokytojai išpūtę akis žiūri,kad aš-dešniarankė taip greit ir gražiai kaire lentoj viską surašau doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ruta1992: 30 lapkričio 2008 - 14:42
http://www.lrytas.lt...9...-sielą.htm
Atsakyti
QUOTE(Fanta* @ 2008 12 02, 15:12)

Geras staripsnelis. Pasirodo aš gimus kairiarankių dieną bigsmile.gif , gal todėl mano sūnus kairiarankis bigsmile.gif
Atsakyti
mano dukra ir desnia ir kairiaranke bet labiau kairiaranke bet nesiruosiu juos "perauklet i taisyt naturos"
Atsakyti