Sūnus kairiarankis, pradžioj bandėm, mokėm valgyt, imti pieštuką į dešinę rankytę, jis vis tiek po kiek laiko perimdavo atgal, vėliau pastebėjom, kad kaire viskas greičiau ir geriau gaunasi jam, o mokykloj nebuvo problemų, manau, kad praėjo tie laikai, kai daužydavo per rankas
as kairiaranke,paveldejau tai is senelio.kai lankiau mokykla mokytoja mane pasilikdavo po pamoku,bandydavo perlausti i desine,bet nesigavo o as ir pati nenorejau,mano kaire tokia pat kaip ir desine-niekuo prastesne nematau reikalo versti vaika naudotis desine,koks gi skirtumas???beto irodyta kad tai priklauso nuo kazkurio tai smegenu pusrutulio-nieko nepakeisit vistiek...
Maniškė viską daro kaire ranka. Nors, kai mato, kad aš karpau ar rašau dešine, bando pati imtis daryti dešine, bet sunkiai gaunasi. Tada vėl grįžta prie kairės. Nedraudžiu, ir nematau tame bėdos.
As jau pirmaisias savo sunaus gyvenimo metais pamaciau, kad bus grynas kairiarankis, (tetis kairiarankis, o as pusiau:))visus daiktus siekdavo, piesdavo ir t.t.t tik kaire, bet as visiskai nedraudziau to, jug abi rankos vienodos ar nia????? visuomene pati prisigalvoja nesamoniu.
Pradejus vesti i darzeli, aukletojos taip pat tai pastebejo, iskart man pranese (as visai nepagalvojau ju ispeti apie tai) ir paklause ar "perpratinti" prie desiniosios. Geros ir supratingos buvo aukletojos. Tai gi lavinama kaire ranka buvo ir darzelyje ir dabar mokykloje.
Nematau problemu.
Tiesa, seimoje - prosenelis (vyro senelis), laaaabai pyko ir sauke, tada dar tik valgyt pats pradejo (saukstu), na ir kilo skandalas, as stojau piestu, ir pradejau aiskinti, kad abi rankos vienodos, bet ai, nusileidau senam zmogui, neerzinau daugiau, bet neleidau, kad ir mano vaika traumuotu
Pradejus vesti i darzeli, aukletojos taip pat tai pastebejo, iskart man pranese (as visai nepagalvojau ju ispeti apie tai) ir paklause ar "perpratinti" prie desiniosios. Geros ir supratingos buvo aukletojos. Tai gi lavinama kaire ranka buvo ir darzelyje ir dabar mokykloje.
Nematau problemu.
Tiesa, seimoje - prosenelis (vyro senelis), laaaabai pyko ir sauke, tada dar tik valgyt pats pradejo (saukstu), na ir kilo skandalas, as stojau piestu, ir pradejau aiskinti, kad abi rankos vienodos, bet ai, nusileidau senam zmogui, neerzinau daugiau, bet neleidau, kad ir mano vaika traumuotu
QUOTE(other25 @ 2008 11 11, 18:57)
Pastebėjau, kad į kairiarankius visdar žiūri lyg į kokius išsigimėlius.. Aš pati kairiarankė, ir neveltui sako, kad kairiarankiai protingesni - aš klasės pirmūnė
del protingumo tai klausimas mano klaseje buvo trys kairiarankiai, vienas is ju as vienas berniukas buvo labai gabus kalboms,bet matematikoj visai nesusigaude,ketvertus rinkdavo, man visi dalykai sekdavosi gerai,bet kazkioj vienoj srity nebuvau issiskirianti, o kitas klasiokas buvo kopustu kopustas ,niekas i galva nelisdavo taip kad, kairiarankiai zmones kaip zmones ir nereikia cia taip susireiksminti
ir beje, kur tu gyveni,akd i tave ziuri kaip isigimeli,-e ? nes manes nei mokykloj tokia nelaike, nei universitete, kur ir is 15 studentu mano grupej buvo 3 kairiarankiai gal vyresniems zmonems ir keista,bet jaunimui nebe kairiarankiu daugeja,na na gal ir nedaugeja,bet tiesiog jie nera perdaromi i desiniarankius . o kai kuriose uzsienio salyse vos ne puse gyventoju kairiarankiai . nieko cia isskirtinio
kairiarankiskumas jau igimtas genais...nesdazniausiai vaikai kairiarankiai kairiarankiu tevu...jei jam taip patogiau,lai buna kairiarankis,tuo jis nei kiek neprastesnis
kad kairiarankiskumas paveldimas, tai faktas , kaip jau minejau, mano sunus is tecio tai paveldejo , na jei atvirai, tai kartais sunui iskyla problemu karpant su zirklemis (nors ir spec. kairiarankiams) osunkiausia su batu sniureliais , oi nesiseka...
O as dbr mastau, kaip mano mazoji viska daro. Sauksta ima i abi rankas ir valgo abiem rankom vienodai gerai. Kartais pasakau, kad saukstas ne toj rankoj, tai perima i desine. Giminej yra kairiarankiu, tai gal ir ji tokia?
Mano dukrytė taip pat kairiarankė, ir tai pastebėjau jau nuo mažumės. tačiau net nebuvo tokių minčių ,jog bandyti išmokinti su dešine. gi šiais laikais tai visiškai patogu : pradedant tuo,kad niekam tai neužkliūva, baigiant priemonėmis skirtomis kairiarankiams. aš ir pati kairiarankė pamenu tėvai bandė mokinti, bet aš buvau gudresnė tad kam įtakoti tai, ka žmogus manau pasirenka pasamonėje pats
mes su vyru esam desinerankiai,o va mazieji yra kairiarankiai,tai taip idomiai,kai pirmas sunytis gime pastebejom kad daro viska su kaire tai nieko ir nekeitem,va kai antras sunytis gime tai manem kad bus desinerankis,bet pasirodo kad nevelnio,jis ligiuojais i broli
mano mama yra kairiaranke,tai ,manau nuo mociutes cia.kiek skaiciau ir raso jei abu tevai yra desiriarankiai,tai 2% kad bus vaikas kairiarankis,tai pateko i tuos 2%
mano mama yra kairiaranke,tai ,manau nuo mociutes cia.kiek skaiciau ir raso jei abu tevai yra desiriarankiai,tai 2% kad bus vaikas kairiarankis,tai pateko i tuos 2%
žinot, man baisu pasidarė paskaičius kai kuriuos komentarus. nors pati esu dešiniarankė, mane nuolat supo kairiarankiai žmonės. mano vaikinas taip pat kairiarankis ir pirmą kartą giržiu, kad mūsų dienomis kairiarankiškumas yra sutinkamas kaip blogas dalykas kad sovietmečiu buvo tikinama, jog tai negerai, girdėjau, nes tais laikais išsiskirti iš visų buvo baisiau už patį baisumą. jei turit senelius su taip praplautom smegenim, bandykit kovot, nes vaikas gali prisirinkti kompleksų, stresuoti. visi mano pažįstami kairiarankiai puikiai mokosi, bendrauja ir yra padorūs žmonės, kurie neikiek nesigaili būdami kairiarankiais. šiais laikais yra daugybė jiems skirtų priemonių, nors šiaip užtektų tik dviejų: parkerio ir žirklių. parkeris irgi bėda tik mokykloj, nes vėliau be prolbemų gali rašyti tušinuku... taigi, stiprybės mamytės, kovojant už savo vaikučių savitumą. aš norėčiau, kad mano vaikai, kuriuos kada nors turėsiu, būtų kairiarankiai