Nors su sia problema neteko susidurt, bet esu prisiklausius visokiu istoriju ir nuomoniu, kad net nesitiki...
Nieko nuostabaus, kad anksciau kairiarankius vaikus stengdavosi perauklet, ziauru dabar to nebera, vadinas visgi kylam siek tiek...
Cia ne per seniausiai teko sia tema kalbet su viena bobule. Taip netycia kazka pasakiau apie pazystamus kairiarankius. Tai ji ispute akis ir sako, kas per tevai jei vaikai kairiarankiai! As tik zakt... Kaip suprast?
Galu gale susidariau nuomone, kad tas poziuris i kairiaranki zmogu kaip i kazkoki nesveika, gana giliai isisaknijes
Bet po truputi isaugs visi is to nusistatymo, svarbiausia, kad dabar tikrai nera draudziama rasyt kaire
labas as turiu vyresneli jis kairiarankis nu ir eian i paruosaimaja ir raso ir nieko gerai sake mokytoja kad toks tik vienas klaseje ir yra kur su kaire ranka raso bet jai jam patogu tai tegul nedraudziu ir man netrukdo
Sveikutės
Prisijungsiu aš irgi kairerankė dar tarybinių laikų perlaužta ir rašau dešine.
Kaip ir dauguma rašo neriu, mezgu irgi dešine, nes mama nemokėjo kaip kitiap parodyt, tai išmokau kaip rodė, tik siūlą užmetu kažkaip kitaip Visą kitą darau kaire ir kas keisčiausia nors rašau dešine, peišti ja nemoko, piešiu tik kaire
Auga dukriukas ir niekaip nesuprantu ar bus kairerankė ar ne, polinkisk aip ir yra, bet nedominuoja labai stipriai kairė
Prisijungsiu aš irgi kairerankė dar tarybinių laikų perlaužta ir rašau dešine.
Kaip ir dauguma rašo neriu, mezgu irgi dešine, nes mama nemokėjo kaip kitiap parodyt, tai išmokau kaip rodė, tik siūlą užmetu kažkaip kitaip Visą kitą darau kaire ir kas keisčiausia nors rašau dešine, peišti ja nemoko, piešiu tik kaire
Auga dukriukas ir niekaip nesuprantu ar bus kairerankė ar ne, polinkisk aip ir yra, bet nedominuoja labai stipriai kairė
QUOTE(Jautuke @ 2008 10 18, 18:44)
Nors su sia problema neteko susidurt, bet esu prisiklausius visokiu istoriju ir nuomoniu, kad net nesitiki...
Nieko nuostabaus, kad anksciau kairiarankius vaikus stengdavosi perauklet, ziauru dabar to nebera, vadinas visgi kylam siek tiek...
Cia ne per seniausiai teko sia tema kalbet su viena bobule. Taip netycia kazka pasakiau apie pazystamus kairiarankius. Tai ji ispute akis ir sako, kas per tevai jei vaikai kairiarankiai! As tik zakt... Kaip suprast? Galu gale susidariau nuomone, kad tas poziuris i kairiaranki zmogu kaip i kazkoki nesveika, gana giliai isisaknijes
Bet po truputi isaugs visi is to nusistatymo, svarbiausia, kad dabar tikrai nera draudziama rasyt kaire
Cia ne per seniausiai teko sia tema kalbet su viena bobule. Taip netycia kazka pasakiau apie pazystamus kairiarankius. Tai ji ispute akis ir sako, kas per tevai jei vaikai kairiarankiai! As tik zakt... Kaip suprast? Galu gale susidariau nuomone, kad tas poziuris i kairiaranki zmogu kaip i kazkoki nesveika, gana giliai isisaknijes
o taip tikrai senu boboulku cia reakcija...... mano vaikui tuoj trys metukai bus,jis beveik viska daro kaire rankyte..... tai vyro mociute kaip reaguoja neleiskit vaikui kaire valgyti,kas cia dabar per ismislas ir tt......
As kita kart paduodu sauksta i desine,bet jis pasiima kaip jam patogiau,kartais valgo desine kartais kaire,bet visgi jauciu kad kaire dominuoja..... nedarau is to tragedijos - nebeesam tarybiniais laikais gyvenantys
joo, pamenu tarybiniais laikais kaip mokykloj kairiarankius "mustruodavo". Bet koks siauras mastymas budavo ..taigi tai nieko nelemia..
pas mano sunu klaseje yra net trys vaikai kairiarankiai, ir jie puikiausiai darbuojasi. O tas poziuris islikes nuo ziauriai senu laiku (kadangi esu pati kairiaranke, tai teko apie tai dometis). Senais laikais kairiarankius vieni laike, kaip velnio siustus, kiti- kairiaja ranka nesvaria. Juk iki siol yra tautu taip manančių. na ir gerai... o mes bukit kitokie. Dazniausiai tu permokytu vaiku rastas buna labai ne koks. Juk ir dabar net tu priemoniu gausu, labai faina. Mano laikais ju nebuvo. O mano uosvene ir baresi ant anuko, kad jis mazesnis imdavo sauksta i kaire ranka... kol viena diena nesugedinau jos del senu niekam tikusiu paziuru, tai dabar jau ne zodzio nesako...
QUOTE(juraciokas @ 2008 10 21, 21:45)
Senais laikais kairiarankius vieni laike, kaip velnio siustus, kiti- kairiaja ranka nesvaria. Juk iki siol yra tautu taip manančių.
na jau ne..... as girdejau KAD KAIRERANKIAI PROTINGESNI ZMONES BUNA na aisku apie visus negali taip pasakyti....
Mano mažius irgi kairiarankis,tai pastebėjome jau vaikiukui esant vos kelių mėnesiukų,nes žaisliukus griebė tik kaire rankyte,burnytėj dažniausiai irgi atsidurdavo tik toji rankytė. Nieko baisaus čia nematau ir mokslininkai linksta link teorijos,kad tai gali būti paveldima,mūsų atveju,tai pasitvirtina,nes vyro tėvas buvo kairiarankis,vyras taip pat toks buvo,deja,perauklėtas,tik kairiakojis išlikęs,nes žaizdamas futbolą,spiria kamuolį kairia koja,be to ši koja ir didesnė,batus pirkdamas dėl to ne dešinę,o kairę matuoja
Dėl darželio buvo iškilusi problemytė,nors auklėtoją ispėjome,kad vaikas kairiarankis,po kelių savaičių supratome,kad darželyje jį bando perauklėt nes valgydamas dažnai pradejo pasimest ir klaust tai su kuria jam dabar ranka valgyt vėl pasišnekėjom su auklėtoja,ši aišku teisinosi,kad nuo seno įpratimo bando vaiką perauklėt,bet pažadėjo leist jam viską daryt kaire,lyg šiol daugiau problemų nekilo
Dėl darželio buvo iškilusi problemytė,nors auklėtoją ispėjome,kad vaikas kairiarankis,po kelių savaičių supratome,kad darželyje jį bando perauklėt nes valgydamas dažnai pradejo pasimest ir klaust tai su kuria jam dabar ranka valgyt vėl pasišnekėjom su auklėtoja,ši aišku teisinosi,kad nuo seno įpratimo bando vaiką perauklėt,bet pažadėjo leist jam viską daryt kaire,lyg šiol daugiau problemų nekilo
QUOTE(Signa... @ 2008 10 21, 20:28)
na jau ne..... as girdejau KAD KAIRERANKIAI PROTINGESNI ZMONES BUNA na aisku apie visus negali taip pasakyti....
taip, pritariu! Kairiarankiai tikrai labai gabus vaikai.
QUOTE(juraciokas @ 2008 10 22, 09:53)
taip, pritariu! Kairiarankiai tikrai labai gabus vaikai.
Čikituke,buciau aukletojai skandala pakelusi
Nematau tame problemos, tokie vaikai kaip tik idomesni: jie dazniau buna linke dainuoti, sokti, graziai piesia.... Ne tarybiniai laikai, kad visa tai ismusinetu. Nereiketu drausti
Jokiu būdu negalima drausti ar bandyti perauklėti! Juolab, kad dabar daug kas jau yra pritaikyta kairiarankiams, pvz. mokyklinės prekės: parkeriai, liniuotės, žirklės.
Mūsų vyresnioji duktė kairiarankė, tai nei darželyje, nei mokykloje nesusidūrėm su problemom, niekas į tai nekreipė dėmesio. Žinoma, iškyla šiokių tokių nepatogumų, pvz. rašant kaire rankyte parkeriu ta pačia rankyte braukiasi per dar nenudžiūvusį rašalą ir taip išsitepa parašyta eilutė... Bet nieko nepadarysi, kai rašoma iš kairės į dešinę Mokytoja dėl to nebara.
Mūsų vyresnioji duktė kairiarankė, tai nei darželyje, nei mokykloje nesusidūrėm su problemom, niekas į tai nekreipė dėmesio. Žinoma, iškyla šiokių tokių nepatogumų, pvz. rašant kaire rankyte parkeriu ta pačia rankyte braukiasi per dar nenudžiūvusį rašalą ir taip išsitepa parašyta eilutė... Bet nieko nepadarysi, kai rašoma iš kairės į dešinę Mokytoja dėl to nebara.