QUOTE(Juliuxs @ 2007 12 19, 20:27)
Kazkokiu ypatingu problemu nesukeltu,bet kai vaikai pradeda eit i mokykla,reik jiems padet mokintis rasyt,kartais uz rankutes pavedziot.Kaip padet kairiarankiui,jei as desniaranke?
O keista todel,kad niekada nebuvau sutikus kairiarankio zmogaus savo gyvenime... Pirma karta susiduriau,ir su kuom - su nuosavu vaiku
Jums tada reikėtų su dešine ranka bandyt padėt jai rašyt kairiąja Juk koks skirtumas ar jums teks imti už kairės ar už dešinės rankos? Va tik žinau dėl vieno dalyko tai bus sunkumų-pati su tuo susidūriau-tai mokymasis nerti vašeliu ir mezgimas (tiesa, su mezgimu tai didelės bėdos nebuvo-kažkaip viską darau kaip dešiniarankė tik ant kitos rankos siūlą laikau, o mezgu vienodai). Kai mane mama mokė, tai jai taip ir nepavyko išmokyt, nes gi ji tai dešiniarankė buvo Bet poto pažliumbiau atsisėdus ir pati išmokau Nes bent aš tai neriu atvirkščiai nei dešiniarankiai O keista todel,kad niekada nebuvau sutikus kairiarankio zmogaus savo gyvenime... Pirma karta susiduriau,ir su kuom - su nuosavu vaiku
QUOTE(klopedija @ 2007 12 28, 15:51)
Na, problemų galima ir nematyti, bet nepasakyčiau, kad pačiam kairiarankiui jų nėra. Tarkim, visa stomatologinio kabineto įranga pritaikyta dešiniarankiams, o tai reiškia, kad studentas patirs nemenkų nepatogumų, kol išmoks prisitaikyti ir dirbti tokioje darbo vietoje. Galima ir daugiau pavyzdžių prigalvot .
Nepavadinčiau tai bėda. Patikėkit-prisitaikyti tikrai lengva Kairiarankiškumas nėra kažkokia liga ar dar koks biesas kuris trugdo žmogui gyventi Juk pavyzdžiui kad ir rašikliai-yra kairiarankiams ir yra dešiniarankiams, bet kairiarankiai kuo puikiausiai rašo su dešiniarankių rašikliais. Taip ir su įranga. Aišku jiems būtų patogiau jei viskas būtų sukurta pagal kairiarankius, bet jiems tai nesudaro tokių jau didelių problemų, kad negalėtų dirbti stomatologo darbo. Bent jau aš tai tikrai kažkokių bėdų neturėjau kai pradėjau mokytis medicinos, o juk esu kairiarankė