Įkraunama...
Įkraunama...

Mano vaikas KAIRIARANKIS!!!

QUOTE(Juliuxs @ 2007 12 19, 20:27)
Kazkokiu ypatingu problemu nesukeltu,bet kai vaikai pradeda eit i mokykla,reik jiems padet mokintis rasyt,kartais uz rankutes pavedziot.Kaip padet kairiarankiui,jei as desniaranke?  g.gif
O keista todel,kad niekada nebuvau sutikus kairiarankio zmogaus savo gyvenime... Pirma karta susiduriau,ir su kuom - su nuosavu vaiku hihihi.gif
Jums tada reikėtų su dešine ranka bandyt padėt jai rašyt kairiąja g.gif Juk koks skirtumas ar jums teks imti už kairės ar už dešinės rankos? Va tik žinau dėl vieno dalyko tai bus sunkumų-pati su tuo susidūriau-tai mokymasis nerti vašeliu ir mezgimas (tiesa, su mezgimu tai didelės bėdos nebuvo-kažkaip viską darau kaip dešiniarankė tik ant kitos rankos siūlą laikau, o mezgu vienodai). Kai mane mama mokė, tai jai taip ir nepavyko išmokyt, nes gi ji tai dešiniarankė buvo doh.gif Bet poto pažliumbiau atsisėdus ir pati išmokau lotuliukas.gif Nes bent aš tai neriu atvirkščiai nei dešiniarankiai blush2.gif

QUOTE(klopedija @ 2007 12 28, 15:51)
Na, problemų galima ir nematyti, bet nepasakyčiau, kad pačiam kairiarankiui jų nėra. Tarkim, visa stomatologinio kabineto įranga pritaikyta dešiniarankiams, o tai reiškia, kad studentas patirs nemenkų nepatogumų, kol išmoks prisitaikyti ir dirbti tokioje darbo vietoje. Galima ir daugiau pavyzdžių prigalvot  mirksiukas.gif .

Nepavadinčiau tai bėda. Patikėkit-prisitaikyti tikrai lengva drinks_cheers.gif Kairiarankiškumas nėra kažkokia liga ar dar koks biesas kuris trugdo žmogui gyventi smile.gif Juk pavyzdžiui kad ir rašikliai-yra kairiarankiams ir yra dešiniarankiams, bet kairiarankiai kuo puikiausiai rašo su dešiniarankių rašikliais. Taip ir su įranga. Aišku jiems būtų patogiau jei viskas būtų sukurta pagal kairiarankius, bet jiems tai nesudaro tokių jau didelių problemų, kad negalėtų dirbti stomatologo darbo. Bent jau aš tai tikrai kažkokių bėdų neturėjau kai pradėjau mokytis medicinos, o juk esu kairiarankė smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Debesiena: 14 rugpjūčio 2008 - 22:06
Girdejau, kad kairiarankiai buna talentingi ir izymus. smile.gif Reikia dziaugtis, jei vaikas kairiarankis. rolleyes.gif
Atsakyti
mūsų kairė ranka vyraujanti. visiškai nepergyvenu. be to mokslininkų įrodyta, jog statistiškai kairiarankių intelekto koficientas yra aukštesnis, taip pat jie pasižymi lakesne vaizduote. problemų dėl kairiarankystės net neįsivaizduoju. mokykloje niekas neverčia rašyti dešine. aš tai laikau savo vaiko individualybe ir neleidžiu močiutėms bandyti perlaužti kairę ir šaukštą įdėti į dešinę. vienintelis nepatogumas kairiarankiams, tai, kad restorane reikia persidėti įrankius smile.gif
Papildyta:
norėjau pasakyti, kad mokykloje neverčia rašyti kaire smile.gif
Atsakyti
Sveikos smile.gif .Mano mergina taip pat kairiarankė. Paveldėjo iš tėčio. Lengvesnius daiktus gali imti abiem rankytėm, valgo ir piešia kaire. O kas liečia tai,kad kairiarankiai gabesni, tai gal tiesa rolleyes.gif .Mano krikšto dukra mokyklą baigė beveik vienais dešimtukais ir rašė gana gražiai, dabar įstojo Londone į universitetą į mediciną. O mano vyras dailininkas. Tai pradedu tikėt,kad tai neišgalvotas dalykas.
Atsakyti
neverskit vaiko daryti viska desine ranka. vaikas pats pasirenka. o mokykloje jau seniai nebekreipiama i tai demesio. tikrai ta kaire ranka nerisama prie kedes kaip kad mes mokinomes. tuo labiau yra visos priemones mokytis kairiarankiams- ir rasikliai, ir parkeriai, ir zirkles. tiesiog neliepkit rasyti parkeriu kairiarankiui, kuris skirtas desiniarankiui. nes rastas bus tikrai nekoks, o kitos raides net ir nepasirasys.
Atsakyti
Mano abu kindziai turi polinki ir ne tik i kairiarankiskuma. Dukra labai nesunkiai "persilauze", o jaunelis 100% kairiarankis. Siaip labai problemu nera, tik sunkiau pamokyti rasyti, bulves skusti doh.gif
Atsakyti
mano didzioji desiniarankė ,vidurinioji -kairiarankė,kažin kaip bus su su jaunėliu? blink.gif
Atsakyti
Na ir kas,nesuprantu ko mama iš to daro problemą.pažystu nemažai kairiarankių ir nepastebėjau kad jie būtų kažkokie kitokie.Kai mokiausi draugė buvo kairiarankė,kad nesusidurtumėm alkūnėmis rašydamos gaudavom pasižiūrėti kaip turim atsisėsti,ir mezgė ir nėrė gražiai,tik padėt niekas negalėdavom.
Atsakyti
sveikos mamytes, esu pati mama kairiaranke. Is savo patirties galiu pasakyti, nebandykite permokyti vaiku rasyti kita ranka, nes bus tik blogiau. Turiu bent keleta pavyzdziu, kai permoke rasyti kita ranka, ir tiems vaikams buvo labai sunku, nes nespedavo rasyti diktantu su klase, sunkiai sekdavosi piesti ir t.t. Juk nebe tie laikai, nieks nebedraudzia. O kiek izymiu ir garsiu zmoniu yra pasaulyje kairiarankiu... Ir as dekinga savo mokytojai, kad tais laikais leido rasyti kaire ranka.
Kairiarankiai labai svelnus ir meniski zmones, tarp kitko jie gabus ir imlus.
Mamytes- paskatinkit juos ir palaikykit. Ir nebukit senamadiskos. 4u.gif
Atsakyti
ir kokia čia tragedija,kad vaikas kairiarankis ir gerai thumbup.gif mano vyresnėlis irgi kairiarankis-rašo su kairia ir labai dailiai,mažylis dešiniarankis ax.gif taip,kad nieko blogo tame nematau schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(juraciokas @ 2008 10 16, 18:37)
sveikos mamytes, esu pati mama kairiaranke. Is savo patirties galiu pasakyti, nebandykite permokyti vaiku rasyti kita ranka, nes bus tik blogiau. Turiu bent keleta pavyzdziu, kai permoke rasyti kita ranka, ir tiems vaikams buvo labai sunku, nes nespedavo rasyti diktantu su klase, sunkiai sekdavosi piesti ir t.t. Juk nebe tie laikai, nieks nebedraudzia. O kiek izymiu ir garsiu zmoniu yra pasaulyje kairiarankiu...  Ir as dekinga savo mokytojai, kad tais laikais leido rasyti kaire ranka.
Kairiarankiai labai svelnus ir meniski zmones, tarp kitko jie gabus ir imlus.
Mamytes- paskatinkit juos ir palaikykit. Ir nebukit senamadiskos.  4u.gif

Sveikos,
aš taip pat mama kairiarankė smile.gif , ir mano dvi dukros (iš trijų) taip pat kairiarankės. Deja, mane pačią mokykloje ''perlaužė'' ir privertė rašyti tik dešine...buvo labai sunku, nes kaip dvejetukininkai gaudavau rašyti dailyraštį nors mokiausi labai gerai. Taigi, rašau ir neriu vąšeliu dešine, o visus kitus darbus-tik kaire. Dukrų niekas neverčia nieko daryt prieš jų prigimtį, tad viską daro tik kairėm smile.gif
Atsakyti
Mano sunelis vis masciau kad pasikeis ir perims viska i desinia rankyte bet ne sriuba valgo tik su kaire,piesia ir su kaire,bet as nepriestarauju su kuria jam geriau lai su ta ir daro!!!!! mirksiukas.gif
Atsakyti