Įkraunama...
Įkraunama...

Mano vaikas KAIRIARANKIS!!!

Mano sese-"juoda" kairiaranke megino permokinti pries gerus 25 metus-dejo kumstine pirstine,visaip gedijo.Kai ji pradejo mikcioti ir verkti kiauras dienas,jau tevai emesi zygiu per gydytojus,mokytojus,verst literatura.Viska,ka suzinojau-papasakosiu.Yra uzkieteje kairiarankiai,kuriu smegenu pusrutuliai sukeisti(jie rasydami ranka laiko "kabliu" visada,net rasydami piestuku,o ne tam,kad rasalo neisgleizoti).Tie,kurie ranka laiko po eilute turi POLINKI i kairiarankiskuma ir smegenu pusrutuliai,kaip desiniarankiu,juos kaip ir galima permokinti(tik klausimas-ar reikia?).Nustebsite pasitikrine ir suzinoje,kiek daug is musu turejo ta polinki,tik netekome jo,kai mums sauksta idejo i desine.Susidares ispudis,kad kairiuku padaugejo yra del to,kad siuolaikine pedagogika leidzia laisviau reikstis ir nespaudzia VISU rasyti desine(jau pakankamai kompleksuotu "pristampavo").
Pasitikrinti lengva-suneriame pirstus,kaip besimeldziant-kurios rankos nykstys "atsidure" priekyje-"tokiarankis" dominavimas ir yra.Pameginkit sunerti,kad kitos rankos nykstys atsidurtu virsuje-na kaip?Nepatogu?Jei patogu ir taip ir anaip,tai tikrai reciausias atvejis-ranku(ir pusrutuliu)lygybe.
Pastebejau,kad daugumai mazu vaiku gan vienodai,kuria ranka ka daryti tikrieji pozymiai isryskeja veliau.
Parkeriai kairaiarankiams kitokie tie,kurie turi gumini trims pirstams skirta "antkakli"-desiniarankiu parkeriuose smiliui skirta atramele desiniau nuo plunksnos-kairiarankiu-kairiau.Tokie pvz.yra Shnaider,Faber Castell rasikliai pradinukams.Jei nera jokiu atrameliu,dryzeliu ir pan.tokie rasikliai skaitomi universaliais,daznai rasoma-"tinka IR kairiarankiams".
Man asmeniskai sios zinios daug padejo,nes mano vaikas isvis nuo gimimo neturi desines plastakos (tuo paciu ir pasirinkimo "kokiarankiu" buti).Bet dekui Dievui,paaiskejo,kad jis "juodas" kairiarankis,tai nors sitoj vietoj lengviau.
Atsakyti
Įdomu sužinoti kažką naujo, nes per daugiausiai nesidomėjau blush2.gif
Mano sunyčiui nuo gimimo įtarinėjo paralyžiu dešnės pusės, tai oi, kaip dirbome su rankytėmis, veinu metu net ergoterapiautės buvo patarta, kad kairę rankytę trumpam nepilnom dešimčiai min., neleisti nieko daryti, o tik dešnę lavinti, taip užsiiminėjau ilgą laiką unsure.gif Mūsų bėdelės išsisprendė thumbup.gif pasveiko mano sunytis ir pastebėjau, kad pas jį pradėjo dominuoti kairioji rankytė. Galvojau iš tėvelio paveldėjo, nes jis kairiarankis, bet tai tesėsi neilgai bigsmile.gif Net nepastebėjau, kaip pasidarė dešnerankis biggrin.gif
O dėl to pirštų sunerimo schmoll.gif aš dešnerankė, bet man neriasi ant viršaus kairysis nykštys lotuliukas.gif o kai uždedu dešnį man nepatogu g.gif
Manau šiais laikais visiškai neturi reikšmės šis dalykas, bet kai su tuo nesusiduri, gal taip tik atrodo blush2.gif
Atsakyti

O dėl to pirštų sunerimo schmoll.gif aš dešnerankė, bet man neriasi ant viršaus kairysis nykštys lotuliukas.gif o kai uždedu dešnį man nepatogu g.gif
Manau šiais laikais visiškai neturi reikšmės šis dalykas, bet kai su tuo nesusiduri, gal taip tik atrodo blush2.gif
[/quote]
As taip pat visa gyvenima maniau,kad esu desiniaranke,o kai ta testa pasidariau,paaiskejo,kad su polinkiu i kairiarankiskuma.Tikro kairiarankio lengvai nepermokinsi-bus tikru problemu,o tokiu,kaip mudvi tikrai daug ir visi isitikine,kad yra desiniarankiai.Mes net nepamenam,o ir nevisada tevai uzfiksavo,kada ir kaip,tiesiog nuo pat kudikystes moke viska daryti desine,o mes labai lengvai pagavom,del to,kad tai tik POLINKIS,o ne TIKRAS kairumas(sukeistais smegenu pusrutuliais).Jau dabr nieko kaire padaryti ne nesigauna-pripratimas-antras prigimimas.Mano mama atkreipe demesi,tik kai as suzinojau ta testa ir pasitikrinau,kad kai visai mazute buvau,ji pamoke darzelyje ziureti kokia ranka kiti vaikai laiko sauksta ir daryti taip pat,nes man buvo vienodai.
Sutinku,kad siais laikais be skirtumo,isitikinau ir sesers, ir sunaus pavyzdziu smile.gif
Atsakyti
As taip pat visa gyvenima maniau,kad esu desiniaranke,o kai ta testa pasidariau,paaiskejo,kad su polinkiu i kairiarankiskuma.Tikro kairiarankio lengvai nepermokinsi-bus tikru problemu,o tokiu,kaip mudvi tikrai daug ir visi isitikine,kad yra desiniarankiai.Mes net nepamenam,o ir nevisada tevai uzfiksavo,kada ir kaip,tiesiog nuo pat kudikystes moke viska daryti desine,o mes labai lengvai pagavom,del to,kad tai tik POLINKIS,o ne TIKRAS kairumas(sukeistais smegenu pusrutuliais).Jau dabr nieko kaire padaryti ne nesigauna-pripratimas-antras prigimimas.Mano mama atkreipe demesi,tik kai as suzinojau ta testa ir pasitikrinau,kad kai visai mazute buvau,ji pamoke darzelyje ziureti kokia ranka kiti vaikai laiko sauksta ir daryti taip pat,nes man buvo vienodai.
Sutinku,kad siais laikais be skirtumo,isitikinau ir sesers, ir sunaus pavyzdziu

Labai čia many suintrigavai g.gif lotuliukas.gif su tais pusrutuliais, o tada koks pas mane labiau dominuoja mastau.gif Turbūt abu laugh.gif
O jei rimtai, tai esu skaičiusi, kad galima lavinti ir mankštinti tuos smegenų pusrutulius. Vat dėl to mano sunyčiui ergoterapiautė ir davė pratimėlių, dešnės rankytės lavinimui, nes jis jos nevaldė tiek kiek tūrėtų verysad.gif Aš esu be galo dėkinga tokiems žmonės wub.gif
O jei dar apie smegenis, intelekta ir visą kitą, čia tik tarp kitko ax.gif Beje reiktų ir rimčiau man pasidomėti. Mano sūnui dar nėra dviejų, o jis jau šneką viską bigsmile.gif blush2.gif Jau mokinamės dainelių ir eilėraštukų, ir žinai ką manau, kas tam tūrėjo įtakos blush2.gif ogi nuo to, kad mano sunyčiui 2 mėn., įtarinėjo cerebrelinį paralyžių cray.gif Jau gimdymo namuose man vedėja sako vaikelį trink jo dešnę plaštakėlę cray.gif Aš tik nesenai suvokiau jos žodžių prasmę. Aš taip iš širdies su juo dirbau ir taip intensyviai, kad dabar yra matomi stulbinami rezultatai bigsmile.gif O pradėjau taipogi nuo 2mėn., kai tik pastebėjau, kad mano sunyčiui kažkas ne taip, tačiau augame sveiki clap.gif ir esu laiminga, kad dėl savo sūnaus padariau viską ir neteks gailėtis wub.gif O čia radau nete iš labai įdomaus straipsnio ax.gif santraupa:
Audronė Brazauskaitė
Nustatyta, jog pirštukų miklumas ir sklandi vaiko kalba yra tiesiogiai susiję. Mat kairiojoje kaktos skiltyje yra už kalbą „atsakinga“ Broca sritis. Ji tiesiogiai susijusi su smulkiąja motorika (rankų) ir kalbos padargais. Kuo aktyviau juda pirštukai, tuo daugiau impulsų gauna Broca sritis. Taigi tuo daugiau stimulų pradėti kalbėti. Rankučių žaidimai – ne tik puikus būdas paskatinti vaiką kalbėti, bet ir smagi pramoga.Antai japonai, įvertindami išlavėjusios rankos motorikos įtaką vaiko raidai, siūlo mankštinti net 2–3 mėnesių kūdikių pirštelius. Čia tikra tiesa bigsmile.gif kadangi mano sunyčiui kraujas buvo įsiliejęs kairiojoj smegenų pusytėje buvo kefalohematoma, o nuo gimimo aš dar to nežinodama mankštinau jo dešnę rankytę. Po to su ergoterapiaute beveik iki metukų dirbome. Tik šianakt suvokiau kokį padariau atradimą bigsmile.gif lotuliukas.gif blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo wikonda: 24 kovo 2008 - 01:09
Aš pati kairiarankė. Visiška. Mokykloje niekas nebandė "pertaisyti" -nes mama pirmajai mokytojai liepė to nedaryti.
Mano pusbrolis iš mamos giminės pusės- tikras kairiarankis.
Mano sūnus- irgi kairiarankis. Nežinau- ar tai susiję su mano kairiarankiškumu. Bet galbūt... g.gif
Mažylei dar tik 10 mėn- bet pastebėjome, kad ir ji žaislus ima labiau kaire ranka. Bet dar anksti spręsti.

Nematau tame problemos- kairiarankis ar ne. Nebandysime keisti, daryti iš jų dešiniarankių. Ir kitiems neleisim to daryti. rolleyes.gif

Atsakyti
as pati kaireranke ir mano sunus kariarankis jam dabar penki metai ir net pykstu jei kas bando vaika peraukleti kad viska darytu su desine kai as buvau maza darzelyje mane laike invalide nes tais laikas kairerankiai budavo kaip raupsotieji dieve kiek prisikentejau vaikas budamas del to aisku aukletoja mane ismustravo kad rasau su desine bet viska darau su kaire todel vien prisiminus vaikyste neuzka niekam neleisiu savo vaika del tokiu dalyku aukleti yra svarbesniu bedu nei kairerankiskumas 4u.gif man atrodo kad nieko cia baisaus na aisku rastas gal kada ir nukentes bet ir desinerankiai ne visi moka dailyrasciu rasyti smile.gif
Atsakyti
Niekada neversčiau daryti kitaip, nei nori schmoll.gif Esu pastebėjus, kad ir maniškė dažnai naudoja kairę ranką, bet tiksliai dar neaišku, kaip čia iš tikrųjų bus ax.gif
Atsakyti
Man atrodo maniskis taipat kairiarankis. Viska daro kaire. Jei jam taip bus geiau tai gerai.
Atsakyti
kazkaip per daug cia tu kairiarankiu.

vaikai viska daro abiem rankom,todel sakyti apie trimeti,kad jis kairiarankis-dar per drasu.

man buvo trauma,kai darzalyje bai mokykloje bande priversti rasyti desine,taip pat ir namie.
rezultatas-rasiau visteik akire,bet slepiau tai.

o dabar dauguma dalyku darau kaire.
bet galiu ir desine.

matyt toks kairiarankiu privalumas.
Atsakyti
Mane pačią darželyje perdarė iš kairiarankės į dešiniarankę. Bet ir dabar daug ką darau kaire, tik rašau dešine. Mano mažylis visisškas kairiarankis, viską daro kaire ranka ir man labai gražu 4u.gif . Kažkur girdėjau, kad kairiarankiai būna geresni, meniškos sielos žmonės tongue.gif . Genai yra genai, mano anyta kairiarankė, tėtis irgi beveik viską daro kaire, taigi....
Atsakyti
QUOTE(Raimonda @ 2003 10 17, 05:19)
Gal yra mamų, kurių vaikai rašo, piešia ir šiaip viską daro kaire ranka.Mano 3,7 metų dukra linksta į kairiarankiškumą, nežinau ar reikia versti viską daryti dešine, ar tegu vaikas daro taip, kaip jam patogiau ???O kokios pozicijos dabar laikosi mokykla, kiek atsimenu anksčiau visus perauklėdavo ???

o as apsidziaugiau kai mano dukryte viska daryt pradejo kaire ranka. ot ,galvojau ,nors vienas menininkas bus per visa gimine lotuliukas.gif biggrin.gif biggrin.gif bet.... db viska daro desne unsure.gif su kaire jai jau nebepatogu doh.gif
Atsakyti
Na mano berniukas kol kas kiek ziuriu ir pastebiu tai piesia,sriuba valgo tik kaire rankyte o antra patiekala ir desine ir kaire valgo,viena po to kita,,,,gydytojas grieztai uzdraude drausti sunui kaire ranka piesti,ar valgyti sako nors ir nebus kairiarankis bet nedrauskite,,,,,tad leidziam pasirinkti kokia geriau lai ta ir valgo,,,,
Atsakyti