Įkraunama...
Įkraunama...

Mano vaikas KAIRIARANKIS!!!

QUOTE(Rasunia @ 2007 11 15, 11:16)
4u.gif  Turiu du berniukus, 10 ir 7 metų, vyresnis dešiniarankis, jaunesnis kairiarankis , niekada nemačiau tame jokios problemos, tuo labiau jaunėlis ir mokosi geriau ir atmintis jo labai gera...
Kai jaunėlis buvo mažiukas vis duodavau viską į dešinę ranką, jis paimdavo į kairę, ir tiek , nors visoje gausioje mano (brolių, sesers) šeimose kairiarankių nėra, nemačiau čia nieko nuostabaus ir keisto...
Netgi kasdien nepastebiu jokių skirtumų, kad jaunėliui nuo to būtų sunkiau..

na taip visu šimtu procentų pritariu,nes aš pvz neturėjau jokių problemų rolleyes.gif daugelis žmonių per daug sureikšmina tai unsure.gif
Atsakyti
Mano vyras kairiarankis, tai ir sunytis paveldėjo. Nematau visiškai tame nieko blogo ax.gif O neurologė mūsų minėjus, kad vis kiek galėdama pratinčiau prie dešnės, juk gyvenam dešniarankių pasaulyje lotuliukas.gif Bet koks protingas mano kairiarankis lotuliukas.gif kad net ir jum noriu pasigirti bigsmile.gif blush2.gif Mum dar tik pusantrų, o jau šnekam visus žodžius atkartoja taip raiškiai ir aiškiai, kad visi aplinkui stebisi blush2.gif O apie rašymą ir piešimą, tai jis kuo puikiausiai net nemokintas laiko pieštuką rankoje. Net nustebau pamačius, ne kumštuke, kaip kiti vaikučiai, o taip kaip rodė Klopedija puslapiuku ankščiau bigsmile.gif lotuliukas.gif
Tad tikiu, kad kairiarankiai vis tik viena pakopa aukščiau hihihi.gif
Atsakyti
Klopedija, dėkui už iliustraciją dėl rašymo. O tai aš maniau, kad visi kairiarankiai rašo ranką laikydami būtent virš eilutės, kad netepliotų, bet juk galima neteplioti ir laikant "teisingai" smile.gif
Man įdomu, nes panašu, kad mano mažis bus - jau ir yra - kairiarankis (jam 1m. ir tuoj 8 mėn.). Pas mus artimų tarpe išvis nėra kairiarankių. O jis viską ima kaire, valgo kaire (bet labai retai ir dešine). Matau, kad jo kairė kur kas geriau koordinuojasi. Kamuolį jis irgi spiria kaire koja, beje biggrin.gif
Su kalba problemų nemanau, kad turės, nes kalba sakiniais iš 3-4 žodžių, pasako 4skiemenius žodžius. Tyliai pasigiriu, kad moka beveik visas lotyniškos abėcėlės raides (t.y. išskyrus Ą,Č,Ę ir pan.). Manim niekas netiki, kol su tuo vaiku nesusiduria biggrin.gif
Aš būčiau linkusi lavinti jo "abirankiškumą", nors rašyti ateityje tegu rašo, kaip jam patogiau.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo una: 15 lapkričio 2007 - 15:03
QUOTE(Raimonda @ 2003 10 17, 07:19)
Gal yra mamų, kurių vaikai rašo, piešia ir šiaip viską daro kaire ranka.Mano 3,7 metų dukra linksta į kairiarankiškumą, nežinau ar reikia versti viską daryti dešine, ar tegu vaikas daro taip, kaip jam patogiau ???O kokios pozicijos dabar laikosi mokykla, kiek atsimenu anksčiau visus perauklėdavo ???

pati esu kairiarankė blush2.gif dukrytė regis irgi viska mėgsta daryti labiau kaire ranka blush2.gif neverskit dukrytės rašyti dešine,nes dabar kairiarankių yra labai daug ir nieko tokio kuria ranka žmogus rašo thumbup.gif o priedo kairiarankiai dažniausiai labiau būna linkę prie meno,tad jūsų dukrytė turbut taipogi prie to links rolleyes.gif tegul rašo kaip nori biggrin.gif Lietuva juk laisva šalis-tad uždrausti būti kairiarankiu-tikra nesamone schmoll.gif biggrin.gif o mokykloje jau senai niekas nebekreipia dėmesio kuria ranka rašai mirksiukas.gif net kai aš mokiausi,mūsų klasėje buvo net keturi kairiarankiai ir niekam tai nekliūdavo ax.gif ir iš savo patirties žinau,kad jei vaikas norės,pats pasirinks kaip jam rasyti mirksiukas.gif štai pvz aš kategoriškai atsisakiau tapti dešiniaranke nes nematau tame problemos rolleyes.gif tiesa,mano kaimynė mane vertė rašyti dešine unsure.gif ir patikėkit nelinkėčiau nei vienam mažam kairiarankiui vaikui tokios kaimynės doh.gif beja,savo dukrytės aš irgi neverčiu rašyti dešine ir vaikas laimingas ir netgi didžiuojasi kad rašo kita ranka nei jos draugės thumbup.gif wub.gif
Atsakyti
GAl keistai nuskambes bet as tai nezianu dar ar ji kairiaranke ar ne g.gif
TAi skaitineju si skyreli
mat mano vyras kairiarankis. Ir dukryte jau pastebejau kelis kartus su kaire ranka piese, valge. O kartais ziuriu - viska daro su desinia. Gal dar per maza kad isrysketu kuria rankyte jai labiau patinka viska daryti....
Atsakyti
Nu va,mano dukrytei dar tik 1.5 metuku,bet irgi panasu,kad bus kairiaranke unsure.gif Jau pora menesiu pastebiu,kad ir piesia,ir sauksta laiko tik kaire ranka.As paimu tusinuka ir istiesus jai pasiulau piest - visad pasiima kaire rankyte,o jei paduodu i desine,iskart persiima i kaire.Niekad nebuvau susidurus su kairiarankiais,tai man taip keista,kai ji viska daro priesinga ranka nei as g.gif Gal dar pasikeis kas nors,mazyte ji dar g.gif
Atsakyti
QUOTE(Juliuxs @ 2007 12 04, 23:47)
Nu va,mano dukrytei dar tik 1.5 metuku,bet irgi panasu,kad bus kairiaranke  unsure.gif  Jau pora menesiu pastebiu,kad ir piesia,ir sauksta laiko tik kaire ranka.As paimu tusinuka ir istiesus jai pasiulau piest - visad pasiima kaire rankyte,o jei paduodu i desine,iskart persiima i kaire.Niekad nebuvau susidurus su kairiarankiais,tai man taip keista,kai ji viska daro priesinga ranka nei as  g.gif  Gal dar pasikeis kas nors,mazyte ji dar  g.gif

o jums sukeltų problemų jei ji būtų kairiarankė? g.gif blush2.gif
Atsakyti
o as vat moku rasyti su abiem rankom 4u.gif kai lankaiu paruosiamaja ir pirma klase,mokytoja leido rasyti,piesti su kaire ranka,o kai perejau i ,,didele,, mokykla,mokytaja liepe rasyti tik su desne doh.gif tai as ismokau rasyti su dviem rankom,bet ir mano mociute lotuliukas.gif ,kuri vargse ismokino mane 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Debesiena @ 2007 12 14, 13:00)
o jums sukeltų problemų jei ji būtų kairiarankė? g.gif  blush2.gif

Kazkokiu ypatingu problemu nesukeltu,bet kai vaikai pradeda eit i mokykla,reik jiems padet mokintis rasyt,kartais uz rankutes pavedziot.Kaip padet kairiarankiui,jei as desniaranke? g.gif
O keista todel,kad niekada nebuvau sutikus kairiarankio zmogaus savo gyvenime... Pirma karta susiduriau,ir su kuom - su nuosavu vaiku hihihi.gif
Atsakyti
Nematau čia problemos, ar dešiniarankis ar kairiarankis schmoll.gif
Atsakyti
Na, problemų galima ir nematyti, bet nepasakyčiau, kad pačiam kairiarankiui jų nėra. Tarkim, visa stomatologinio kabineto įranga pritaikyta dešiniarankiams, o tai reiškia, kad studentas patirs nemenkų nepatogumų, kol išmoks prisitaikyti ir dirbti tokioje darbo vietoje. Galima ir daugiau pavyzdžių prigalvot mirksiukas.gif .
Atsakyti
Mano vyresnis irgi kairiarankis.Nuo mažens viską ėmė kaire ranka.Sakiau,kad mokykloj nbedrausiu rašyt kaire ranka.Bet nuėjęs į 1 klasę,pamatė,kad kiti rašo su dešine.Ir pats pradėjo taip rašyt.Nors kai kada ,kai spalvina knygutę,tai abiejose rankose po pieštuką laiko ir iškart abiem spalvina. thumbup.gif
Atsakyti