Įkraunama...
Įkraunama...

Mano vaikas KAIRIARANKIS!!!

QUOTE(*Lina* @ 2007 08 16, 21:48)
nematau didelės problemos jei vaikas kairiarankis schmoll.gif
Šiais laikais kaip ir nėra problemos, bet aš vis įkišu trigrašį, bandydama paaiškinti, kuo naudingas abiejų rankų įgūdžių lavinimas. Lavinant abiejų rankų smulkiąją motoriką, tolygiai (arba nevisai tolygiai ax.gif ) lavinami abu smegenų pusrutuliai. Patikėkit, nauda neįkainojama mirksiukas.gif . Čia kažkas panašaus, kaip mokytis groti fortepijonu ar kitu muzikos instrumentu.

Pavyzdys ne į temą, bet turi sąsajų: neviena esame matę, kad regos sutrikimų turintiems vaikams dengiama viena akytė, kad lavėtų kita. mirksiukas.gif

Taip ir abi rankeles galima neįkyriai, ne prievarta schmoll.gif , palengva lavinti! Aišku, jokios prievartos! Žaidimai, bandymai, eksperimentai - puikūs metodai vaikui išbandyti naujas galimybes!

blush2.gif Jei kils noras ginčytis, primenu, kad valdau beveik vienodai gerai abi rankas, greičiausiai, dėl to, kad kažkada buvo bandyta mane permokyti. mirksiukas.gif Koks privalumas? Nereikia eiti pas manikiūristę! lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif Tobulai susitvarkau abiejų rankų nagus pati! mirksiukas.gif ... ir daugelį kitų dalykų atlieku bet kuria ranka. Atsiprašau, truputį pasigyriau blush2.gif

Be abejo, jei vaikas kategoriškai priešinasi, versti negalima schmoll.gif .
Atsakyti
Mano broliui jau 28. Bet mano mama jau prieš 20 metų mokykloj kariavo,kad vaikui butų leista viską darytikaire ranka. ir laimėjo biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
Atsakyti
Mano dukryte turejo polinki i kairiarankiskuma , bet kazkaip vistik raso desine, t.y. uzsimirso ta kaire ax.gif o vat sunus kairiarankis. lotuliukas.gif ir niekas jo nevercia gyventi kitaip. jis pats sako, kad jam patogiau kaire ranka - ir tebunie. drinks_cheers.gif
Atsakyti
Mano mazoji kairiaranke, nors gimineje kairiarankiu kaip ir nera. Pastebejau, kai ji pati pradejo valgyti, tai tik su kairia ranka. O dabar jau ir piesia kaire. Siaip esu skaiciusi, kad pas kairiarankius yra du kalbiniai centrai tiek kairiame, tiek desiniame pusrutulyje, todel, jei yra kokios galvos traumos, tai jiems daugiau sansu, kad bent vienas kalbinis centras nebus pazeistas. Taip, kad jie kaip ir atsargini varianta savyje turi. Be to esu maciusi National Geographic filma apie tai, kad jau mamos isciose stebint vaika galima pastebeti ar jis kairiarankis, ar desiniarankis pagal tai, kurios rankos nyksti dazniau ciulpia.
Atsakyti
Kam ta prievarta, jai vaikui taip patogiau ir geriau tai tegul, rusų laikai baigti, ir aplamai kariarankiai sako daug protingesni ir gabesni nei dešiniarankiai.
Atsakyti
Mano sunui 4metai,jis ir kairiarankis.Is pradziu dar paduodavau tusini ar sauksta i desne ranka,bet jis i kita ranka persiimdavo.Klausdavau kuria ranka jam patogiau,tai jis iskeldavo kaire ir sakydavo kad sita.Nu ka dabar jau net nekreipiu demesio kuria ranka jis valgo,piesia ar siaip ka daro.
Atsakyti
Mano mazyle irgi is pradziu beveik viska darydavo kairia ranka:ir zaisliukus imdavo ir valgydavo,piesdavo...Man net mintis nekilo mokyti viska daryti desine ranka- nebe tie laikai mirksiukas.gif biggrin.gif Bet va,dabar jau bando pati viska daryti abiem rankytem - ir desine ir kaire smile.gif Ziuresim kaip bus kai paaugs - gal,kaip ir viena mergina pasigyre, kuo puikiausiai valdys abi rankutes biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(jobukas @ 2007 09 15, 23:30)
Siaip esu skaiciusi, kad pas kairiarankius yra du kalbiniai centrai tiek kairiame, tiek desiniame pusrutulyje, todel, jei yra kokios galvos traumos, tai jiems daugiau sansu, kad bent vienas kalbinis centras nebus pazeistas.
Nebent kokiam bulvariniam žurnale... g.gif
Seniai moksliškai įrodyta, kad tiek kalbos motorinis (Broka), tiek kalbos sensorinis (Wernicke), tiek kalbos asociatyvinis centrai yra tik kairiajame smegenų pusrutulyje.
Atsakyti
Gal zinote kuo kairiarankiai issiskiria is desiniarankiu. Ar gali jie greiciau pradeti kalbeti del kalbos centro kairiajame smegenu pusrutulyje?
Atsakyti
QUOTE(Kinga @ 2007 10 14, 00:29)
Gal zinote kuo kairiarankiai issiskiria is desiniarankiu. Ar gali jie greiciau pradeti kalbeti del kalbos centro kairiajame smegenu pusrutulyje?

Nežinau
aš esu kairiarankė, bet su kalba man vaikystėje sekėsi sunkiai blush2.gif
Atsakyti
Sveikutės 4u.gif ,mano dukrai 6met ir mes ruošemės į mokykla,kadangi ji yra kairiarankė,tai jai sudėtinga kai reike atlikti koke užduotėle,nespėja.Mokytoja sakė,kad net matyti,kada ji skuba.Stengemės lavinti rankyte piešdami,bet jau jai labai nesinori,nemėgsta piešimo.Nežinau,kaip bus mokykloja g.gif ,dabar ir kaikurios raidelės,ir skaičiai ne į ta puse žiūri doh.gif .Na tikiuosi kad išmoksim ir viskas bus thumbup.gif
Atsakyti
Kinga,2007 10 14, 00:29
Gal zinote kuo kairiarankiai issiskiria is desiniarankiu.
Iš esmės niekuo rolleyes.gif . Gal kiek emocionalesni, meniškesni mirksiukas.gif ...

Ar gali jie greiciau pradeti kalbeti del kalbos centro kairiajame smegenu pusrutulyje?
Kadangi kairiarankių dominuoja dešinysis smegenų pusrutulis, kalbos raida kartais gali būti komplikuota (dažni mikčiojimo atvejai), ypač tuomet, kai stengiamasi vaiką permokinti.

manga,2007 10 15, 16:33
ji yra kairiarankė,tai jai sudėtinga kai reike atlikti koke užduotėle,nespėja. ... nemėgsta piešimo. ... kaikurios raidelės,ir skaičiai ne į ta puse žiūri doh.gif .
Negąsdinu schmoll.gif , kairiarankiams tai būdinga, bet kreipkitės į ugdymo įstaigos spec. pedagogą. Jei tokio nėra, eikite į PPT. Veidrodinis rašymas gali būti rašomosios kalbos sutrikimų "pranašas" unsure.gif .
Atsakyti