Įkraunama...
Įkraunama...

Mano vaikas KAIRIARANKIS!!!

Mano pupa irgi viską daro su kaire. Čia jau tėvelio giminės genai, pas juos daug tokių. Ir net nežadu kažką keist, tegu. Labai anksti pamatėm, kad ji bus kairiarankė.
Atsakyti
Nematau jokios problemos kad vaikas kairiarankis schmoll.gif
Atsakyti
Aš irgi nieko blogo nematau tame, kad vaikas kairiarankis. Mano dukryte - viena iš jų. Senelio genai... Kai buvo mažytė vis bandžiau tai žaisliuką į dešinę rankytę įduot, tai šaukštą... Ir veltui. O dabar nebematau jokios prasmės skatinti ją daryti ką nors dešine ranka, ir dar senelis pripasakojo visokių nemalonybių, kurias jam teko senais laikais dėl savo kairiariškumo patirt. Todėl visiškai nesuku dėl to sau galvos ir jums linkiu to paties smile.gif
Atsakyti
Panašu, kad ir mano mažoji linksta į kairiarankystę. tik niekaip nesuprantu iš kur, nes atrodo nei pas vieną giminėje tokių nebuvo g.gif
Atsakyti
QUOTE(anaida8 @ 2007 07 04, 10:40)
Na ir kas, kad vaikai kairerankiai.Mano dukra irgi tokia smile.gif Gal tik didesnė bėda tame, kad nemoku parodyti kaip teisingai laikyti rašiklį blush2.gif visus metus ėjo į paruošiamą ir ten neišmoko smile.gif ima ir rašo taip kaip jai patogu, o mokytoja sako, kad turi būti atatinkamas laikymas, tai va su tuo ir nežinau ką daryti, kaip reikia išmokyti?

O mano desiniaranke ir tai nemoka laikyt teisingai piestuko,kazkaip su sauja laiko.Gal itakos turi visokie stori baisiai ar ploni flomasteriai?Mokytojai nieko nesako,svarbu klaidu nedaro ir graziai raso ar piesia ax.gif
Atsakyti
Mano sunus 1metai ir 4men ir as jau pradedu matyti kad labiau megsta daryti su kairiaja ranka,nuvaziave pas savo vaiko gydytoja as galvojau pasitrsiu ka man daryti gal stengtis vis i desnia ranka viska duoti,bet zinokite gydytojas grieztai uzdraude taip daryti nes sako jei tu pradesi vis jam irodineti kad reikia su desnia vaikui psichologine trauma nedaryk taip,ir su juoku pasake juk kairiarankiu dabar nei mokykloje musa nei kas draudzia lai auga toks koks ir turi buti.Tad as irgi pritariu kad nereikia drausti vaikui su kairia ranka thumbup.gif
Atsakyti
Mano sunus irgi kairiarankis, nors vienu metu - mazdaug 2 metuku jis mokejo viska daryt abiem rankom. Tiesiog imdavo i ta ranka, kuri budavo arciau tikslo, pvz. lekstes smile.gif Ir net mokejo simetriskai piesti abiem rankom viename lape g.gif Taciau dabar jau matau, kad jis visiskas kairiarankis. Viskas butu nieko ir as nepergyvenu ir nezadu nieko keisti, bet vis atrodo, kad jam zymiai sudetingiau nei kitiems vaikams rasyt, ar nupiest kazkokia tikslia detale. Ar yra kokia metodika, kaip kairiarankiams mokintis rasyt? Nes raidziu rasymas tokiu budu kaip mokinami desiniarankiai, labai nepatogus rasant kaire ranka. O norisi kad braizas susiformuotu bent jau tvarkingas.
Atsakyti
Labai sudomino ši temelė, nes pati esu kairiarankė. Man 25 metai dabar, bet iki šiol atsimenu kiek užsispyrimo teko gilioj vaikystėj turėti. Darželyje auklėtojos niekaip nenorėjo suprasti, kodėl esu "kitokia", laimei, mokykloje pradinių klasių mokytoja buvo labai supratinga ir nebebandė manęs perauklėti.

Šiais laikais nebėra jokios problemos būti kairiarankiui, o trauma tikrai išlieka, kai esi verčiamas per prievartą imti pieštuką ar šaukštą į kitą ranką. Iki šiol puikiai save kokių trejų metų pamenu. Sėdim visi mažiai piešiam piešinukus tema: "Kuo dirba mano tėtis" ir auklėtoja kiekvieną kartą praeidama išlupa man iš rankų pieštuką (tuo be jokios abejonės sugriaudama visą mano minčių seką kaip toliau turi vystytis mano meno kūrinys) ir įbruka rašymo priemonę į dešiniąją. Iki šiol pamenu, kaip laukiu kol auklėtoja nueis nuo mano stalelio, kad pasiimčiau pieštuką atgal, į teisingą ranką ax.gif

Nemanau, kad dailininke netapau dėl to, kad buvo tų bandymų mane perauklėti, greičiau dėl to, kad talento tam neturiu, bet vat bandymus atvesti "į teisingą kelią" pamenu, todėl manau, kad ir jūsų mažyliai prisimintų. Klausimas ar tai reikalinga? smile.gif
Atsakyti
sveikinu kairiarankiai-vakar buvo tarptautinė kairiarankių diena wink.gif mano vyresnėlis irgi kairiukas wink.gif
Atsakyti
mano sunus piesia, valgo su kaire, bet kamuoli spiria su desine. taip turi but, ar cia skirtingai pas visus?o gal `netikras`kairiarankis?

p.s. per kairiarankiu diena vakar isgirdau, kad kairiarankiai dazniausiai linke i krastutinumus - buna arba isskirtiniu sugebejimu thumbup.gif , arba visai be sugebejimu verysad.gif vidutinybiu - retai.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo triule: 14 rugpjūčio 2007 - 19:37
QUOTE(triule @ 2007 08 14, 19:28)
mano sunus piesia, valgo su kaire, bet kamuoli spiria su desine. taip turi but, ar cia skirtingai pas visus?o gal `netikras`kairiarankis?

p.s. per kairiarankiu diena vakar isgirdau, kad kairiarankiai dazniausiai linke i krastutinumus - buna arba isskirtiniu sugebejimu  thumbup.gif , arba visai be sugebejimu verysad.gif vidutinybiu - retai.

būna visokių mirksiukas.gif tikrai netikiu,kad kairiarankiai dažniau linkę į kraštutinimus nei dešiniarankiai schmoll.gif čia jau toks žmogaus charakteris ax.gif
aš pati kairiarankė ir neturėjau jokių problemų nei mokykloje,nei universitete rolleyes.gif
mūsų vienas dėstytojas buvo išleidęs knyga apie kairiarankius,tik gaila nepmenu pavadinimo doh.gif
Atsakyti
nematau didelės problemos jei vaikas kairiarankis schmoll.gif
Atsakyti