Įkraunama...
Įkraunama...

Mano vaikas KAIRIARANKIS!!!

QUOTE(juranda @ 2007 06 26, 16:43)
Mano vyresnelis yra kairiarankis smile.gif Polinki viska daryti kairia ranka, pastebejom labai anksti. Jam dabar sesi metukai. Kartais man paciai labai sudetinga stebeti kaip jis ka nors daro kairia ranka, atrodo, paimtu i desine ir viskas greit iseitu biggrin.gif

Pas mus tokia pati situacija mirksiukas.gif . Tik jam 10metu. Tai kai reikedavo parodyti kaip raides rasyti ar ka nors..., niekaip neiseina
Atsakyti
Mano sūnus ir kairiarankis smile.gif jam dabar 5m. O kada pastebėjom net nepamenu. Šiaip jis mane išmuša iš pusiausvyros. Nežinau net kaip pieštuką laikyti, kad jam būtų aiškiau. Striukę kai maunu aš orentuojuos į dešinę, jis atkiša kairę doh.gif Batą duodu dešinį, jis jį ant kairės biggrin.gif Ir taip aibę visokių neaiškumų. ax.gif
Atsakyti
tik nereikia panikuoti - kairiarankiai buna gabus ir net kartais gabesni uz tuose esa normaliuosius - juk veikia gerai abu smegenu pusrutuliai
Atsakyti
kretaa,2007 06 27, 10:05
tik nereikia panikuoti
Dauguma ne tik nepanikuoja, o net džiūgauja mirksiukas.gif .

juk veikia gerai abu smegenu pusrutuliai
Dešiniarankių dominuoja kairysis smegenų pusrutulis, kairiarankių - dešinysis. Kai vienodai funkcionuoja abu smegenų pusrutuliai, žmogus vienodai gerai valdo abi kūno puses, t.p. ir rankas. Šiuo atveju žmogus - ambidekstras.
Atsakyti
g.gif Manasis irgi viską daro tik su kaire ranka. Čia tai dar nieko, bet ką daryti, jei jis rašo raides ir skaičius iš kitos pusės, ir pieštuką taip keistai laiko - kumštyje, kartais ir skaičius iš kitos pusės perskaito. Nežinau ir ką daryti. Kitais metais į mokyklą - bijau kad bus problemų. Daržely auklėtojos nesugeba pamokyti o mūsų kaip tėvų jis neklauso. Gal kas nors galit patarti, ką mums daryti. g.gif
Atsakyti
Yra visokių šeštadieninių mokyklėlių, kur vaikai ruošiami mokyklai. mirksiukas.gif
Dėl veidrodinio rašymo reikėtų pasikonsultuoti su spec. pedagogu. Dažniausiai tai - nieko blogo, tačiau kartais taip pasireiškia regimojo suvokimo, orientacijos erdvėje ir plokštumoje sutrikimai. Tuomet reikia specialiojo pedagogo pagalbos.
Atsakyti
Maniske atrodo bus kairiaranke. Dazniau ima viska kaire ranka. Pastebejau, kad ir sauksta arba sakute mieliau laiko kaire ranka. Cia jau i mamos (t.y. mano biggrin.gif ) gimine bus atsigimusi. Nes as pati kairiaranke ir vienas is mano broliu irgi. As jokiu problemu del to neturejau, nemanau kad ir ji tures... mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Germante: 30 birželio 2007 - 01:17
Aš niekaip nesuprantu, kodėl taip žmonės anksčiau drausdavo viską daryt kaire rankute? Jei mano mažylis mieliau viską darys kaire ranka, lai daro, nematau tame nieko blogo. g.gif
Atsakyti
klastune,2007 07 04, 00:47
Aš niekaip nesuprantu, kodėl taip žmonės anksčiau drausdavo viską daryt kaire rankute?
Čia dar nieko ax.gif . Viduramžiais kairiarankius ant laužo degindavo už raganavimą. doh.gif
Sunku paaiškint, kodėl drausdavo g.gif . Tai yra kultūriniai dalykai (papročiai, tradicijos, visuomenės požiūris ir t.t.), kuriuos labai sunku keisti. Dar ir dabar yra žmonių, kurie galvoja, kad kairiarankiai nenormalūs.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo klopedija: 04 liepos 2007 - 10:02
Na ir kas, kad vaikai kairerankiai.Mano dukra irgi tokia smile.gif Gal tik didesnė bėda tame, kad nemoku parodyti kaip teisingai laikyti rašiklį blush2.gif visus metus ėjo į paruošiamą ir ten neišmoko smile.gif ima ir rašo taip kaip jai patogu, o mokytoja sako, kad turi būti atatinkamas laikymas, tai va su tuo ir nežinau ką daryti, kaip reikia išmokyti?
Atsakyti
Užeikit mirksiukas.gif .
Atsakyti
Aš tik papildysiu Uksi, tikrai reikia džiaugtis, kad vaikas kairiarankis ir jokiais būdais nedrauskite vaikui rašyti kaire ranka, kaip darydavo sovietų laikais, nes taip vaiką tik traumuosit ir galit sutrukdyti reikštis jo kūrybingumui, siūlyčiau perspėti darželyje auklėtojas, kad leistų vaikui rašyti, piešti, valgyti kaire ranka.
Mano dukra kairiarankė - tuom džiaugiamės, manau, kad tokių vaikų dabar tik daugės, tad leiskime jiems būti tokiais, kokie jie gimė 4u.gif
Atsakyti