Aš kairiarankė, bet visose kūdikystės ir vaikystės nuotraukose šaukštai, žaislai, barškučiai - dešinėje rankoje laikomi :

Viskas man gyvenime lengva, tik va nerti nemoku..Niekaip negaliu susiorientuoti kas ir kaip..Varau atbulai ir š**** (šnipštas, ta prasme :

) gaunasi..dabar gi jau yra kairianrankiams pritaikytų kanceliarinių prekių (žirklių, parkerių ir pan.), bet ir seniau nebuvo kažkokių itin didelių sunkumų. Mane archaiškoje Mažeikių mokykloje, pirmoje klasėje bandė perauklėti "velnius varydami" su pirštų daužymu..pamato su kaire rašant, šniaukšt per rankas su liniuote ir saldu..Tino rankos, aš rėkdavau, bet vis vien savo..išmokau rašyt abiem rankom, tik va ir dabar kai rašau dešine ranka, tai raštas kaip tikro pirmoko..Vilniuje, kaip civilizuotame krašte, tai niekas man nieko nedraudė ir atsigavau galėdama reikštis kaip kairiarankė, raštas žmonės sako, kad labai gražus, fantazijos netrūksta, mokslas idealiai sekėsi ir neliko jokių fizinių, psichologinių pasekmių..Dukra kol kas viską griebia kaire, bet kažkodėl abejoju, jog ji bus tikra kairiarankė. Per anksti spręsti, bent jau "pieštukų sezono" reiktų sulaukti..va, kokia ranka kringelius raitys, tai tokia ranka turbūt ir vėliau naudosis. Bet sutinku su ta nuomone, kad kairiarankiai trumpiau gyvena, nes neprisitaikę dešiniarankių pasaulyje, yra išsiblaškę ir todėl dažniau kenčia nuo įvairių traumų, pakliūna į avarines situacijas ir t.t. Bent jau aš esu "totali išsižiojėlė" ir tik dar labiau patvirtinu tokią teoriją