Mes su vyrų niekada nesibrėme dėl vaiko rankelių, tiesiog paliekame taip kaip yra. Jei jau lemta būt kairiarankiu, tebūnie, jokio skirtumo nematome
Pastebejau ir as kad vaikas linkes viska daryti kaire ranka,bet mums tik du metukai,manau neverta vaika kankinti auklejant,sakoma,kad keirerankiai labai graziai piesia...
as irgi esu kairiaranke ir mano dukryte,viska daro su kairia ranka.o apie piesima tai nezinau as kad ir kairiaranke ,bet sio gabumo tikrai neturiu
dell,2007 01 27, 18:05
Vyras nervindavosi,kad as leidziu su kaire (...) sakydavo,kad jam bus sunku rasyt ir ttt.
Artimai pažįstu šeimą, kur mama labai nervinosi dėl sūnaus kairiarankiškumo, aš vis ramindavau, dažnai dėl to ginčydavomės. Dabar vaikas - geriausias mokinys klasėje, gražiausiai rašo dailyraščiu "iš kairės", sėkmingai mokosi groti gitara .
Vyras nervindavosi,kad as leidziu su kaire (...) sakydavo,kad jam bus sunku rasyt ir ttt.
Mano irgi kairiarankis. Kadangi mano mama kairiarankė, tai kažkaip man "norma" atrodo.
Aišku, prisimenu tuos laikus, kai pirmoj klasėj mačiau mušamus savo klasiokus, kad rašo "ne ta" ranka
Aišku, prisimenu tuos laikus, kai pirmoj klasėj mačiau mušamus savo klasiokus, kad rašo "ne ta" ranka
Musu tetis kairiarankis, labai juokinga buvo ziuret, kaip jis raso, o kai gime sunelis, priimu, kaip naturalu dalyka , bet labai sunku mokyt valgyt su saukstu, nes jis tingi, o as su kaire jo kazkaip neiseina
Pastebėta, kad kairiarankiškumas paveldimas, nepriklausomai nuo to, kuria krūtimi pradedama maitinti.
Maitindamos dešiniarankės motinos instinktyviai kūdikį laiko prie kairiosios krūties, paskui prie dešiniosios, kadangi taip yra parankiau. Ir atvirkščiai, kairiarankės - prie dešiniosios.
Maitindamos dešiniarankės motinos instinktyviai kūdikį laiko prie kairiosios krūties, paskui prie dešiniosios, kadangi taip yra parankiau. Ir atvirkščiai, kairiarankės - prie dešiniosios.
QUOTE(klopedija @ 2007 02 04, 01:32)
Ir atvirkščiai, kairiarankės - prie dešiniosios.
Aš nors ir kariarankė, bet man patogiau buvo laikyti prie kairės krūties Kol kas dar nesimato, kuri ranka mano mažosios lyderiaus . O ištikrųjų čia priklauso nuo to, kuris galvos smegenų pusrutulis yra labiau išsivystęs
QUOTE(advokate @ 2007 02 03, 23:00)
Mielos mamos,
esu visiškai neprietaringa, bet labai įdomu - girdėjau seną pasaką, kad jei pirmą kartą tik gimusiam vaikui duosi kairį papuką, tai ir bus kairys. Kol kas iš trijų mamų girdėjau patvirtinimą.
Bet vis tiek negaliu patikėti, o kaip buvo Jums?
esu visiškai neprietaringa, bet labai įdomu - girdėjau seną pasaką, kad jei pirmą kartą tik gimusiam vaikui duosi kairį papuką, tai ir bus kairys. Kol kas iš trijų mamų girdėjau patvirtinimą.
Bet vis tiek negaliu patikėti, o kaip buvo Jums?
ne nesutinku as su situo prietaru,nes as savo dukrytei daviau desni papuka,o ji kairiaranke
braskute_v,2007 02 04, 11:26
O ištikrųjų čia priklauso nuo to, kuris galvos smegenų pusrutulis yra labiau išsivystęs
Visiškai teisingai . Tik gal ne išsivystęs, o dominuojantis .
O ištikrųjų čia priklauso nuo to, kuris galvos smegenų pusrutulis yra labiau išsivystęs
as ir vaiko tevelis esam kairiarankiai ,dukrytei dar tik netoli septyniu menesiu,tad dar nezinom kairiaranke ji ar ne,nors jau dabar pastebiu kad zaisliukus ima daugiau su kaire ranka .manau kad butu sunku ja mokyti viska daryt su desine,nes patys esam kairiarankiai.bet kaip bus taip.niekada nebuvo problemu man paciai kad as kairiaranke(tik rastas siaubingai atrodo ).