as pati esu kairiaranke, deja siek tiek "sugadinta" - mokytoja neleido rasyti kaire ranka, tai turejau ismokti desine...
nors db tai man lb gerai: rasau desine, visa kita darau kaire. tik vat kadangi bulviu skustuku nebuvo kairiarankiams (tada kai bandziau ismokti bulves skust) ir mama nemokejo vaseliu ismokyti nerti kaire, tai tuos darbus darau desine
beje, mano drauges per paskaitas pavydedavo, kai viena ranka rasydavau, o kita koki brezinuka paisydavau - viskas daug greiciau gaunasi
bet siaip tai siais laikais liepti vaikui rasyti desine, nes kitaip "nenormalu" yra tikra nesamone....
QUOTE(Noa @ 2006 11 15, 22:42)
Tai jie ne dėl reakcijos patiria traumas, o dėl to, kad bent jau anksčiau visos staklės būdavo dešiniarankiams pritaikytos, tai kairiarankiams nepatogios - va ir dažmesni nelaimingi atsitikimai... Visokie įrengimai, gi net žirklių, parkerių kairiarankiams nebūdavo - kokia nesąmonė, lyg sunku būtų pagamint? O tyrimai tai anų laikų. Nu ir vairuot, bėgius junginėt - tada gi kiti laikai buvo, ant standartinio žigulio gi nepasirinksi, kuria ranka, gavai mašiną pagal paskyrą - ir džiaukis. O dabar kas? Nusipirkai automatą ir dzin tau, kokiarankis...
Būtent!
Be to, aš kairiarankė, bet bėgius junginėt moku tik dešine. Ko mokomės, to ir išmokstame. Jei jau esi kairiarankis, tai ta proga nelaikai dešinės sugipsuotos. Ir priešingai, dešniarankiai kai ką daro kaire. Gal gyvenkim patys ir nelaužykim kitų prisitaikys prie gyvenimo ne blogiau už mus.
QUOTE(Raimonda @ 2003 10 17, 07:19)
Gal yra mamų, kurių vaikai rašo, piešia ir šiaip viską daro kaire ranka.Mano 3,7 metų dukra linksta į kairiarankiškumą, nežinau ar reikia versti viską daryti dešine, ar tegu vaikas daro taip, kaip jam patogiau ???O kokios pozicijos dabar laikosi mokykla, kiek atsimenu anksčiau visus perauklėdavo ???
As taip pat esu kairiaranke.Ir nematau tame nieko blogo.Aisku,kai lankiau darzeli aukletoja,bande ismusti is manes ta kairiarankiskuma:uzlauzdavo ranka,statydavo i kampa.Na prisiminimai tikrai ne kokie.Mokykloje,pradinese klasese,mokytoja taip pat bande mane "aukleti".Taciau man pavyko atsilaikyti .Esu kairiaranke ir tuo dziaugiusi .
as irgi kairiaranke, bet manes niekas nebande peraukleti( ir labai dziaugiuosi, kad jau tokie susiprate buvo) Nepatogumu jokiu nepatiriu del to.Ai gal tik viena dalykas mane pacia truputi erzina, tai rasant visada issiterlioju kaires rankos maza pirsta( nes su ranka viska nubraukiu, ka parasius) gal reiktu isigyti rasymo priemone kairiarankiams, bet...
Mano vyresnėliui 12 metų ir jis pas mane kairiarankis. Džiaugiuosi kad niekas nevertė jo rašyti ir kitus darbus daryti su dešine. Kai iš pat pradžių pastebėjau polinkį į kairiarankystė-bandžiau "perauklėti" , bet jis tam nepasydavė. Tada leidau daryti taip kaip jis nori.Gerai kad yra priemonių kairiarankiams:parkeriai,žirklės ir t.t. Tai padeda visus darbelius atlikti kokybiškai.
Dziaukities kairiarankiu mamytes , gal auginate mazaji Einsteina, Aristoteli, Mocarta, Liudvika van Bethovena, ar Ciurlioni.... o kur dar zymieji sportininkai, tokie kaip Marciulionis
Sako kairiarankiai kurybingos asmenybes, ju desinysis smegeneliu pusrutulis veikia stipriau... jie musu mazosios kompanijos sielos ...
Taip kad maziau mamytes nerimaukit, dziaukities savo mazaisiais talentukais
Sako kairiarankiai kurybingos asmenybes, ju desinysis smegeneliu pusrutulis veikia stipriau... jie musu mazosios kompanijos sielos ...
Taip kad maziau mamytes nerimaukit, dziaukities savo mazaisiais talentukais
Maniškis irgi kairiarankis jam vakar suėjo 6m.kad bus kairiarankis pastebėjau jau kūdikystėje, nes žaisliukus imdavo kaire.Kažkaip vis vydavau tą mintį, bet dėja ji pasitvirtino.Dabar pagrindą daro kaire, kompiuterio pelę valdo dešine.Tai nors tiek gerai, kad kaiką daro dešine.Girdėjau, kad ir dešinę reikia lavinti, tai žirkles duodu į dešinę ir prašau pakarpyt, kartais nuspalvint ką nors paprašau.Žodžiu nelabai pergyvenu, kad kairiarankis ,tik nesuprantu iš kur, nes giminėj tokių nebuvo nei pas mane, nei pas vyrą.Neliūdėkit, viskas gerai matyt taip turi būti.
o maniškis taip ir nesuprantu jis kairiarankis ar dešiniarankis . Valgo su dešina, Gal išmoko? Spalvina piešia su kaire, o be to labai gražia neišeina pro kraštus spalvindamas. Auklėtoja sako, kad sunku mokinti rašyti, nes jis kaire, o auklėtoja dešiniarankė. Taip mes ir blaškomės nežinome kokia ranka vaikas mokysis dirbt.
Nuo vaikystės tai viską bandė daryti kaire
QUOTE(renolda @ 2007 01 24, 11:22)
o maniškis taip ir nesuprantu jis kairiarankis ar dešiniarankis . Valgo su dešina, Gal išmoko? Spalvina piešia su kaire, o be to labai gražia neišeina pro kraštus spalvindamas. Auklėtoja sako, kad sunku mokinti rašyti, nes jis kaire, o auklėtoja dešiniarankė. Taip mes ir blaškomės nežinome kokia ranka vaikas mokysis dirbt.
Aš irgi iki galo dar nesupratau, bet greičiausiai vyresnysis kairiarankis Nors kol kas piešia, valgo ir su dešine ir su kaire, bet dažniau su kaire. Jeigu pasakai, kad valgytų su dešine - paima dešine, bet greit vėl ima į kairę. Sako "o man ir taip patogu". Tikrai nesistengiu kažką keisti, kaip jam bus patogiau tegul taip ir būna
Mano mama pirmoji pastebejo,kad musu mazius bus kairiarankis,viska su kaire imdavo.Vyras nervindavosi,kad as leidziu su kaire,vis stengdavosi ikisti i desine,kelis kart ir susibare buvom del to.Vis sakydavo,kad jam bus sunku rasyt ir ttt.Mano giminej daug kairiarankiu,nors as su sese ir mama desiniarankes,o mano senialiai,tetos ir pusbroliai-kairiarankiai.Ir nieko blogo jiems nera,raso,dirba ir yra normalus zmones.Tikrai nezadu draust,kaip jam patogu taip ir daro
Nieko čia baisaus,kad vaikai kairiarankiai.Nes mano mergaitė (4,9 )viską daro su kaire ranka,ir tai daro nuo tada kai išmokodaryt savo rankytėm. O mažasis (1,4 )taipat viską nori daryt su kaire,tik kol mažas bandysiu atpratinti.Tačiau jei nenorės tai ir neversiu