Įkraunama...
Įkraunama...

Mano vaikas KAIRIARANKIS!!!

Mano sūnus irgi kairiarankis. Perkam jam kairiarankiams skirtus parkerius, žirkles, mačiau ir liniuočių kairiarankiams. Braižas gražus, ir jis įsigudrina ranką laikyti taip, kad netepa sąsiuvinio. Žodžiu, rūpesčių jo kairiarankystė nekelia thumbup.gif Problema buvo tik išmokti užsirišti batus, aš niekaip nesugebėjau išmokyti, laimė, kad tėtis irgi kairiarankis, tai parodė, kaip daryti smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Velaura @ 2006 09 04, 20:41)
Esu skaičiusi, kad iki 3 metų vaikas tiesiog bando viską daryti abiem rankom ir negalima iki to laiko spręsti ar bus kairiarankis ar ne  ax.gif

as jum visom uz atsakymus 4u.gif as nepergyvenu nors ir kairiarankiukas butu mirksiukas.gif tik idomu buvo nuo kada mazdaug jau sisiformuoja tas visas igudis, kad zinot ir netraumuot vaiko unsure.gif dabar jau zinau 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(chikita @ 2006 09 22, 18:08)
as jum visom uz atsakymus  4u.gif  as nepergyvenu nors ir kairiarankiukas butu  mirksiukas.gif  tik idomu buvo nuo kada mazdaug jau sisiformuoja tas visas igudis, kad zinot ir netraumuot vaiko  unsure.gif dabar jau zinau  4u.gif

Žinok nebūtinai iki 3 metų susiformuoja. mano vaikui dar nė 2 metukų nėra, o jis yra dešiniarankis, nes piešia su dešine, valgo.
bet jei vaikutis yra kairiarankis, nematau čia nieko blogo.
Atsakyti
Maniškis yra kairiarankis, nes piešia, karpo, valgo su kairia rankyte. Bet visa tai moka ir dešine, kai kairioji būna užimta (pvz, laiko kokį žaislą tongue.gif ).
Atsakyti
blush2.gif
QUOTE(mažulka @ 2003 10 17, 09:14)
Mano sesuo linkusi į kairiarankiškumą, t.y. ji būtų buvusi kairiarankė jei kas būtų leidę. Dabar nei viena, nei kita ranka gražiai dirbti nemoka. Tiesiog darželio auklėtoja pasakė:kairiarankių pas mane grupėje nebus". Mama net ranką (kairę)rišdavo, nes kitos išeities nebuvo. Jei vaiko nepriims į darželį, tai kur tu jį dėsi. Tačiau kiek žinau, tai vienas toks atvejis, nes sesers bendraamžiai, lankę kitus darželius, dabar kuo sėkmingiausiai rašo kaire ranka.
Dabar nėra jokio ribojimo, vaikas renkasi pats. Tačiau reikės būtinai pirkti priemones pritaikytas kairiarankiams:parkeriai, žirklės ir t.t.

dieve, kokia ziauri aukletoja, kaip tai p galima, manau slopinti negalima, vaikas taip gime, jam taip patogiau, jug kairiarankiai niekuom nesiskiria nuo desniarankiu. siaip girdejau, kad kairiarankiai labiau gabesni, bet gal tai tik mitas
Atsakyti
Pati esu kairiaranke, vyras kairiarankis, sunus kairiarankis smile.gif
Gyvenam normalu gyvenima ir del to nejauciam jokiu problemu. smile.gif
Atsimenu, kad tarybiniais laikais mokykloje neleido man rasyti kairia ranka, tai pasislepusi rasydavau arba isvis nerasydavau. schmoll.gif
Dar anksciau budavo labai nepatogu lyginti, nes trukdydavo laidas schmoll.gif , bet kai dabar laidas lygintuvo is galo, tai ner jokiu problemu. smile.gif
Atsakyti
Ot gražu, atsidariau temą ir neatsimenu, ar jau pasisakiau joje, ar ne hihihi.gif Nu neesmė. Žodžiu, mano švogeris kairiarankis, ir tai visai netrukdo jam dirbti meistru... Labai geru meistru. Įrankiai, psio takoje. Ir nieko, montuoja kaip bitė, dešiniarankiai taip nepamontuoja...

Tik vat jau muštis su kairiarankiais tai labai nemalonu. Ypač jei nežinai, kad kairiarankis. Kai žiebs iš kairės, maža nepasirodys hihihi.gif Jie gi patys tai prie dešiniarankių pripratę.... Plius dar sako, kad kairiarankių reakcija geresnė... doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Noa: 27 rugsėjo 2006 - 17:31
QUOTE(Noa @ 2006 09 27, 15:30)
Ot gražu, atsidariau temą ir neatsimenu, ar jau pasisakiau joje, ar ne hihihi.gif Nu neesmė. Žodžiu, mano švogeris kairiarankis, ir tai visai netrukdo jam dirbti meistru... Labai geru meistru. Įrankiai, psio takoje. Ir nieko, montuoja kaip bitė, dešiniarankiai taip nepamontuoja...

Tik vat jau muštis su kairiarankiais tai labai nemalonu. Ypač jei nežinai, kad kairiarankis. Kai žiebs iš kairės, maža nepasirodys hihihi.gif Jie gi patys tai prie dešiniarankių pripratę.... Plius dar sako, kad kairiarankių reakcija geresnė... doh.gif

Ot ir blogesnė. Aš pati kairiarankė, tai man patinka visokius moksliukų straipsnelius paskaityt biggrin.gif
Taigi teigiama, kad kairiarankiai trumpiau gyvena nei dešiniarankiai. Ir tai lemia ne kažkokios dažnesnės ligos ir pan., o lėtesnė kairiarankių reakcija, dėl ko jie dažniau patiria įvairaus sunkumo traumų (t.y. jie dažniau papuola į eismo įvykius, patiria traumas darbe ir pan.) cool.gif
Atsakyti
musu sunui 1 m 6 men ir jis viska daro abiem rankytemis smile.gif dar tikrai sunku spresti,kokia ranka jam patogiau g.gif nera vienos dominuojancios,kad jau nuspresciau .tikrai nebeda,jei butu kairiarankis irnesakyk.gif mano sesuo kairiaranke,mociute kairiaranke...seseriai pamenu darzelyje irgi neleisdavo kaire ranka nieko daryti.bet dabar ji viska moka daryti abiem rankom.pastebejau,kad virtuveje "seimininkauja" kairioji,o tusini ima desinioji.na,o kaip bus su musu vaikuciu-bus matyti rolleyes.gif
Atsakyti
mano vaikui 5. jis daug ką daro kairia ranka. kategoriškai atsisako piešti, spalvinti ar rašyti.sako:man nepavyksta... kaip elgtis?
Atsakyti
QUOTE(marguleta @ 2006 11 14, 22:16)
mano vaikui 5. jis daug ką daro kairia ranka. kategoriškai atsisako piešti, spalvinti ar rašyti.sako:man nepavyksta... kaip elgtis?

O kaip pati manai?

Aš pati kairiarankė, ir dukra pirmokė kairiarankė, ir nei viena neturim dėl to problemų. Maniškei šeši su puse. Rašo rašytinėm raidėm labai gražiai, klasiokai nekreipia dėmesio, dar bent du kairiarankiai penkiolikos vaikų klasėje yra.
Atsakyti
QUOTE(Rasma @ 2006 09 28, 21:36)
Ot ir blogesnė. Aš pati kairiarankė, tai man patinka visokius moksliukų straipsnelius paskaityt biggrin.gif
Taigi teigiama, kad kairiarankiai trumpiau gyvena nei dešiniarankiai. Ir tai lemia ne kažkokios dažnesnės ligos ir pan., o lėtesnė kairiarankių reakcija, dėl ko jie dažniau patiria įvairaus sunkumo traumų (t.y. jie dažniau papuola į eismo įvykius, patiria traumas darbe ir pan.) cool.gif

Tai jie ne dėl reakcijos patiria traumas, o dėl to, kad bent jau anksčiau visos staklės būdavo dešiniarankiams pritaikytos, tai kairiarankiams nepatogios - va ir dažmesni nelaimingi atsitikimai... Visokie įrengimai, gi net žirklių, parkerių kairiarankiams nebūdavo - kokia nesąmonė, lyg sunku būtų pagamint? O tyrimai tai anų laikų. Nu ir vairuot, bėgius junginėt - tada gi kiti laikai buvo, ant standartinio žigulio gi nepasirinksi, kuria ranka, gavai mašiną pagal paskyrą - ir džiaukis. O dabar kas? Nusipirkai automatą ir dzin tau, kokiarankis... smile.gif
Atsakyti