Mano sūnus irgi kairiarankis. Perkam jam kairiarankiams skirtus parkerius, žirkles, mačiau ir liniuočių kairiarankiams. Braižas gražus, ir jis įsigudrina ranką laikyti taip, kad netepa sąsiuvinio. Žodžiu, rūpesčių jo kairiarankystė nekelia Problema buvo tik išmokti užsirišti batus, aš niekaip nesugebėjau išmokyti, laimė, kad tėtis irgi kairiarankis, tai parodė, kaip daryti
QUOTE(Velaura @ 2006 09 04, 20:41)
Esu skaičiusi, kad iki 3 metų vaikas tiesiog bando viską daryti abiem rankom ir negalima iki to laiko spręsti ar bus kairiarankis ar ne
as jum visom uz atsakymus as nepergyvenu nors ir kairiarankiukas butu tik idomu buvo nuo kada mazdaug jau sisiformuoja tas visas igudis, kad zinot ir netraumuot vaiko dabar jau zinau
QUOTE(chikita @ 2006 09 22, 18:08)
as jum visom uz atsakymus as nepergyvenu nors ir kairiarankiukas butu tik idomu buvo nuo kada mazdaug jau sisiformuoja tas visas igudis, kad zinot ir netraumuot vaiko dabar jau zinau
Žinok nebūtinai iki 3 metų susiformuoja. mano vaikui dar nė 2 metukų nėra, o jis yra dešiniarankis, nes piešia su dešine, valgo.
bet jei vaikutis yra kairiarankis, nematau čia nieko blogo.
Maniškis yra kairiarankis, nes piešia, karpo, valgo su kairia rankyte. Bet visa tai moka ir dešine, kai kairioji būna užimta (pvz, laiko kokį žaislą ).
QUOTE(mažulka @ 2003 10 17, 09:14)
Mano sesuo linkusi į kairiarankiškumą, t.y. ji būtų buvusi kairiarankė jei kas būtų leidę. Dabar nei viena, nei kita ranka gražiai dirbti nemoka. Tiesiog darželio auklėtoja pasakė:kairiarankių pas mane grupėje nebus". Mama net ranką (kairę)rišdavo, nes kitos išeities nebuvo. Jei vaiko nepriims į darželį, tai kur tu jį dėsi. Tačiau kiek žinau, tai vienas toks atvejis, nes sesers bendraamžiai, lankę kitus darželius, dabar kuo sėkmingiausiai rašo kaire ranka.
Dabar nėra jokio ribojimo, vaikas renkasi pats. Tačiau reikės būtinai pirkti priemones pritaikytas kairiarankiams:parkeriai, žirklės ir t.t.
Dabar nėra jokio ribojimo, vaikas renkasi pats. Tačiau reikės būtinai pirkti priemones pritaikytas kairiarankiams:parkeriai, žirklės ir t.t.
dieve, kokia ziauri aukletoja, kaip tai p galima, manau slopinti negalima, vaikas taip gime, jam taip patogiau, jug kairiarankiai niekuom nesiskiria nuo desniarankiu. siaip girdejau, kad kairiarankiai labiau gabesni, bet gal tai tik mitas
Pati esu kairiaranke, vyras kairiarankis, sunus kairiarankis
Gyvenam normalu gyvenima ir del to nejauciam jokiu problemu.
Atsimenu, kad tarybiniais laikais mokykloje neleido man rasyti kairia ranka, tai pasislepusi rasydavau arba isvis nerasydavau.
Dar anksciau budavo labai nepatogu lyginti, nes trukdydavo laidas , bet kai dabar laidas lygintuvo is galo, tai ner jokiu problemu.
Gyvenam normalu gyvenima ir del to nejauciam jokiu problemu.
Atsimenu, kad tarybiniais laikais mokykloje neleido man rasyti kairia ranka, tai pasislepusi rasydavau arba isvis nerasydavau.
Dar anksciau budavo labai nepatogu lyginti, nes trukdydavo laidas , bet kai dabar laidas lygintuvo is galo, tai ner jokiu problemu.
Ot gražu, atsidariau temą ir neatsimenu, ar jau pasisakiau joje, ar ne Nu neesmė. Žodžiu, mano švogeris kairiarankis, ir tai visai netrukdo jam dirbti meistru... Labai geru meistru. Įrankiai, psio takoje. Ir nieko, montuoja kaip bitė, dešiniarankiai taip nepamontuoja...
Tik vat jau muštis su kairiarankiais tai labai nemalonu. Ypač jei nežinai, kad kairiarankis. Kai žiebs iš kairės, maža nepasirodys Jie gi patys tai prie dešiniarankių pripratę.... Plius dar sako, kad kairiarankių reakcija geresnė...
Tik vat jau muštis su kairiarankiais tai labai nemalonu. Ypač jei nežinai, kad kairiarankis. Kai žiebs iš kairės, maža nepasirodys Jie gi patys tai prie dešiniarankių pripratę.... Plius dar sako, kad kairiarankių reakcija geresnė...
QUOTE(Noa @ 2006 09 27, 15:30)
Ot gražu, atsidariau temą ir neatsimenu, ar jau pasisakiau joje, ar ne Nu neesmė. Žodžiu, mano švogeris kairiarankis, ir tai visai netrukdo jam dirbti meistru... Labai geru meistru. Įrankiai, psio takoje. Ir nieko, montuoja kaip bitė, dešiniarankiai taip nepamontuoja...
Ot ir blogesnė. Aš pati kairiarankė, tai man patinka visokius moksliukų straipsnelius paskaityt
Taigi teigiama, kad kairiarankiai trumpiau gyvena nei dešiniarankiai. Ir tai lemia ne kažkokios dažnesnės ligos ir pan., o lėtesnė kairiarankių reakcija, dėl ko jie dažniau patiria įvairaus sunkumo traumų (t.y. jie dažniau papuola į eismo įvykius, patiria traumas darbe ir pan.)
musu sunui 1 m 6 men ir jis viska daro abiem rankytemis dar tikrai sunku spresti,kokia ranka jam patogiau nera vienos dominuojancios,kad jau nuspresciau .tikrai nebeda,jei butu kairiarankis mano sesuo kairiaranke,mociute kairiaranke...seseriai pamenu darzelyje irgi neleisdavo kaire ranka nieko daryti.bet dabar ji viska moka daryti abiem rankom.pastebejau,kad virtuveje "seimininkauja" kairioji,o tusini ima desinioji.na,o kaip bus su musu vaikuciu-bus matyti
QUOTE(marguleta @ 2006 11 14, 22:16)
mano vaikui 5. jis daug ką daro kairia ranka. kategoriškai atsisako piešti, spalvinti ar rašyti.sako:man nepavyksta... kaip elgtis?
O kaip pati manai?
Aš pati kairiarankė, ir dukra pirmokė kairiarankė, ir nei viena neturim dėl to problemų. Maniškei šeši su puse. Rašo rašytinėm raidėm labai gražiai, klasiokai nekreipia dėmesio, dar bent du kairiarankiai penkiolikos vaikų klasėje yra.
QUOTE(Rasma @ 2006 09 28, 21:36)
Ot ir blogesnė. Aš pati kairiarankė, tai man patinka visokius moksliukų straipsnelius paskaityt
Taigi teigiama, kad kairiarankiai trumpiau gyvena nei dešiniarankiai. Ir tai lemia ne kažkokios dažnesnės ligos ir pan., o lėtesnė kairiarankių reakcija, dėl ko jie dažniau patiria įvairaus sunkumo traumų (t.y. jie dažniau papuola į eismo įvykius, patiria traumas darbe ir pan.)
Tai jie ne dėl reakcijos patiria traumas, o dėl to, kad bent jau anksčiau visos staklės būdavo dešiniarankiams pritaikytos, tai kairiarankiams nepatogios - va ir dažmesni nelaimingi atsitikimai... Visokie įrengimai, gi net žirklių, parkerių kairiarankiams nebūdavo - kokia nesąmonė, lyg sunku būtų pagamint? O tyrimai tai anų laikų. Nu ir vairuot, bėgius junginėt - tada gi kiti laikai buvo, ant standartinio žigulio gi nepasirinksi, kuria ranka, gavai mašiną pagal paskyrą - ir džiaukis. O dabar kas? Nusipirkai automatą ir dzin tau, kokiarankis...