Įkraunama...
Įkraunama...

Mano vaikas KAIRIARANKIS!!!

QUOTE(chikita @ 2006 08 31, 09:30)
Maniskiui 2m. "keverzoja" daznai valgo, ir ka kita kartais daro kaire, daro ir desine, bet buna griebiu is kaires ka nors ir duodu i desine, praeina min. jis vel kairej laiko...tai va ka noriu suzinot...ar jis jau tikras kairiarankis?  g.gif

Esu skaičiusi, kad iki 3 metų vaikas tiesiog bando viską daryti abiem rankom ir negalima iki to laiko spręsti ar bus kairiarankis ar ne ax.gif
Atsakyti
as nemazai turiu draugiu kairiarankiu ir niekada negirdejau is ju nieko panasaus ka cia skaitau schmoll.gif , ir tiesiog neikada nemaniau kad tai gali buti problema buityje ar panasiai doh.gif , as to nepastebejau ir mokykloje, ne vienas klasiokas buvo kairierankis ir tikrai jokiu problemu nebuvo, is mokytoju tai tikrai jokiu priekaistu, nelabai suprantu jei kam tai atrodo nenormalu bash.gif
Atsakyti
String,2006 09 04, 17:07
Iš tiesų, nebeveikia  blush2.gif  Kad pareklamavau, o pasirodo, jo nebėra  blush2.gif 

Dar rugpjūčio pradžioje veikė, tačiau rugpjūčio 13 d., tarptautinės kairiarankių dienos proga, pasižiūrėjau... schmoll.gif

Velaura,2006 09 04, 21:41
Esu skaičiusi, kad iki 3 metų vaikas tiesiog bando viską daryti abiem rankom ir negalima iki to laiko spręsti ar bus kairiarankis ar ne  ax.gif

Taip. Daugumos šio amžiaus vaikų dominuojanti ranka nebūna stipriai išreikšta.

Redi,2006 09 04, 22:23
as nemazai turiu draugiu kairiarankiu ir niekada negirdejau is ju nieko panasaus ka cia skaitau  schmoll.gif  , ir tiesiog neikada nemaniau kad tai gali buti problema buityje ar panasiai  doh.gif , as to nepastebejau ir mokykloje, ne vienas klasiokas buvo kairierankis ir tikrai jokiu problemu nebuvo, is mokytoju tai tikrai jokiu priekaistu, nelabai suprantu jei kam tai atrodo nenormalu  bash.gif

Labai gaila, bet atsiranda tokių, kuriems tai atrodo nenormalu ir norėtų "padėti".
Atsakyti
Stojam ir mes i kairiarankiu draugija.
Musm truputi daugiau kaip 3, bet ka bepaduociau i desine perima kairioji ranka.
Ji pas mus seimoje vienintele. Neisivaizduoji kaip ji rasys mokykloje. Man taip atrodo tai sudetinga.
O prekiu kairiarankiams yra ir Kauno Megos Rimi kanceliariniu prekiu skyrelyje.
Atsakyti
Mano sūnus kairiarankis, nors giminėj tokių nėra
Atsakyti
Mano sūnelis irgi kairiarankis. Pačiai jo "perdirbti" dešiniarankiu net minties nekilo, tačiau, kai 2,5 metų nuėjom į darželį, pamačiau, kaip auklėtoja per pietus liepė jam perimti šaukštą į kitą ranką. Jis perėmė, apsipylė, paėmė šaukštą į kairiąją ranką ir toliau valgė kaire. Paprašiau auklėtojos, kad daugiau taip nedarytų. Ji sutiko.
Na, kartais kildavo problemėlių. Pvz. kai auklėtoja sakydavo vaikams, kad dešinė ranka yra ta, kuria valgome, rašome ir pan. Sūnus sakydavo, kad jam painu. Bet nieko, išmokom skirti kairę nuo dešinės biggrin.gif .
Sūnus niekada nesiskundė, kad ką nors daryti kaire jam neįprasta ar sunku. Išskyrus vieną dalyką, kuris nelabai gaunasi ir dabar, nors jam jau 10 metų - gražiai ką nors iškirpti. Rašo jis su kairiarankiams skirtu parkeriu gana gražiai (kai stengiasi, aišku). Galvoju, reikėtų ir žirkles kairiarankiams nupirkti.
Atsakyti
Mnayčiau tikrai nereiktų "perdirbti", nes mano brolis buvo kairiarankis, bet mokytoja jam liepė su dešine rašyti. Išmoko, bet labai negražiai po to rašė. Dabar gal šiek tiek pagražėjo. smile.gif wink.gif
Atsakyti
Kas netingės šeštadienį atsikelti ankstėliau ir 8.30 įsijungti radijo imtuvą FM
Vilniuje 93.1MHz, Kaune 95.7MHz, Klaipėdoje 106.0MHZ, Šiauliuose 91.8MHZ, gal ką įdomaus ir naudingo išgirs apie kairiarankystę... mirksiukas.gif
Atsakyti
Nieko blogo nematau, kad kairiarankis, o dabar jau ir mokyklose taip nebespaudžia, kad būtinai turi rašyt su dešine, tai netraumuokit vaiko. Beje kairiarankiai būna labai talentingi žmogeliukai smile.gif
Atsakyti
na, jei jums labai neramu, kad vaikas kairiarankis ir turite labai daug kantrybes, permokinti imanoma. mane pvz, perauklejo mociute, as mokejau rasyti su kaire, tai ji man aprisdavo ta kaire kokiu bintu ir sakydavo, kad sitai rankai reikia pailseti, kad dabar tegul dirba kita rankyte. ismokau rasyti su desine, is pradziu baisiai, bet ir su kaire rasiau baisiai, nes sasiuviniai pritaikyti tai desiniarankiams, o veliau buvo toks paradoksas, kad ketvirtoje klaseje laimejau mokyklos dailaus rasymo konkursa thumbup.gif
tai vat, o siaip visa kita darau su kaire: ir piesiu, ir kerpu, ir siaip viska. valgyti viesose vietose stengiuosi su desine ir tikrai tam nereikia kazkokiu pastangu, sugebu vienodai su abiem rankom. as tai patenkinta, kad ismokino rasyti desine, bet nematau dideles bedos, jei buciau ir toliau rasius kaire, kaip mano brolis, pvz. ir klasej buvo ne vienas kairiarankis, tai nei kas juokesi, nei ka.
tai jei norit permokinti savo vaikiuka, sekmes ir kantrybes jums, bet nepradekit to daryti per anksti, nes nebus jokios naudos smile.gif ir tikrai visko jis neismoks daryti desine, mokinkit tik tai, kas jums atrodo svarbiausia.
Atsakyti
Mano sunus taip pat kairiarankis ir jam tai ne kiek netrukdo ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Jurate1971 @ 2006 09 12, 14:10)
Mano sunus taip pat kairiarankis ir jam tai ne kiek netrukdo ax.gif

Aš kairiarankė, mano sūnus kairiarankis ir niekam tai netrukdo. Abu esam labai tolerantiški kitiems. Mane permokė rašyti dešine, tačiau raštas negražus, o kai skutu bulves kaire ranka, ar pjaustau duoną, tai mano vyras užsimerkia, sako, "negaliu žiūrėt". O savo vaiko nespaudžiau, rašo kaire ranka, vos ne pirmas mokinys klasėje ir mokykloje ne paskutinis. Manau, be reikalo sureikšminat šį klausimą. Koks skirtumas, svarbiausia, kad vaikas laimingas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Žemaika: 13 rugsėjo 2006 - 20:54