Įkraunama...
Įkraunama...

Mano vaikas KAIRIARANKIS!!!

Mano dukryte irgi panasu, kad bus kairiaranke. Ir nieko cia blogo schmoll.gif Kaip tik didziuojuosi, nes tai rodo, kad visi genai i vyro gimine, vyro broli, mama, kurie irgi kairiarankiai ir siaip maladiec zmones. Tikrai noriu, kad dukra butu i juos panasi ne tik kaire ranka tongue.gif
Atsakyti
Anksti pastebejau,kad dukra viska ima tik kaire rankute,bet galvojau,kad praeis biggrin.gif Na,bet nepraejo smile.gif Ji ir valgo,ir piesia tik kaire rankute.O kamuoli spiria tik kaire koja.Nesistengiu ir nenoriu nieko keisti schmoll.gif -koks skirtumas kokia ranka vaikas naudosis? Aisku,pasaulis labiau pritaikytas desiniarankiams,bet yra jau kaip yra.Idomu,kas salygoja kairiarankiskuma? Ar cia genai,ar kas? Gal domejotes? Pas mus gimineje kairiarankiu nera.
Atsakyti
laba,

anksciau tai priverstinai vaikam liepdavo desine ranka naudotis, bet dabar tai laikoma ju varzymu/prievarta ir nedaroma nieko. Tiesiog taip pas vaikuti reiskia viskas "surokuota", o kiti netgi didziuojasi, (ypac tarp izimybiu) , nes ten niekas niekada ju neverte gyventi kita ranka smile.gif

4u.gif
Atsakyti
O! Apie parkerius kairiarankiams čia pirmą kartą išgirdau. O kur jų galima gauti? Maniškė kairiarankė kaip tik į pirmą klasę eis, tai aktualu pasidarė. Nors pati rašiau su eiliniu parkeriuku, ir lyg tai viskas buvo gerai.

O kad nenuvalyčiau visko, ką parašiau, sąsiuvinį labai pakreipdavau. Vos ne stačiai rašau. Iš šono gal ir trenktai atrodo, bet labai patogu. O kai kas nors prisikabina, paverti jumoru – ir gerai biggrin.gif
Atsakyti
Tik nereikia kairiarankių vaikučių versti tapt dešiniarankiais. 4u.gif
Atsakyti
aistluka,2006 08 20
O! Apie parkerius kairiarankiams čia pirmą kartą išgirdau. O kur jų galima gauti?

O kad nenuvalyčiau visko, ką parašiau, sąsiuvinį labai pakreipdavau. Vos ne stačiai rašau. Iš šono gal ir trenktai atrodo, bet labai patogu.

Tokių parkerių pilna maxima, reikia atkreipdi dėmesį į užrašus ant pakuotės, kainuoja nebrangiau, nei visi kiti - 15-20 Lt.

Arabai, žydai, net būdami dešiniarankiai, rašo iš dešinės į kairę tongue.gif .

Aš pati esu ambidekstrė - beveik visus veiksmus abiem rankomis galiu vienodai gerai atlikti, manikiūrą pati pasidarau tobulai tomis pačiomis žirklėmis, žnyplėmis, dildėmis tongue.gif . Rašau dešine.

Perauklėti kairiarankį ne tik nenaudinga, bet gali būti net žalinga: formuotis neurozė, atsirasti enurezė, mikčiojimas. Jei kairiarankystę pastebėjote ankstyvame amžiuje, vaiką galima pratinti tam tikrus veiksmus atlikti, pvz. rašyti, dešine. Tačiau jei vaikas jau kiokių 5-rių m., kairiarankystė žymiai išreikšta, kovoti beprasmiška - susilauksite aršaus pasipriešinimo.

user posted image user posted image user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo klopedija: 20 rugpjūčio 2006 - 13:07
Sutinku, kad kairiarankai visai nieko ir įžimybių daug. Bet kaip išmokyti vaiką rašyti, merg. megzti ir t.t. Man tai tamsus miškas kaip viską daro kairiarankiai. Gal kas su tuo susidūrėt? ax.gif
Atsakyti
koks skirtumas ar vaikas kairiarankis ar dešiniarankis, svarbiausia kad jam taip patogu, čia ne tarybiniai laikai, kai mokykloje prievarta liepdavo visiems kairiarankiams rašyt su dešine doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Inga-mama @ 2006 08 21, 16:12)
koks skirtumas ar vaikas kairiarankis ar dešiniarankis, svarbiausia kad jam taip patogu, čia ne tarybiniai laikai, kai mokykloje prievarta liepdavo visiems kairiarankiams rašyt su dešine doh.gif

Aisku,kad jokio skirtumo.Teisiog patogiau buti desiniarankiu 4u.gif ,nes buitis sukurta butent jiems.
Atsakyti

Dukra kairiarankė. bigsmile.gif
Kai reikai prodyti megzti ar siūvinėti,man nervų neužtenka.Tai vyras to imasi.Jis ir kairia ir dešine gali dirbti. doh.gif
O kažkur skaičiau ,kad kairiarankiai imlūs menui. thumbup.gif
Atsakyti
vailija,2006 08 21, 13:17
Bet kaip išmokyti vaiką rašyti, merg. megzti ir t.t.

Mokyti rašyti dešine reikia nuo tada, kai vaikas paima pieštuką ir pradeda keverzoti. Palaipsniui formuosis abiejų rankų įgūdžiai. Jei vaikas jau 5-6 m., kairiarankiškumas ryškus, kaip anksčiau minėjau, permokymas bus žalingas.
Megsti bei atlikti kt. veiksmus išmoks savaip, stebėdama (-as) Jūsų veiksmus. Gali pamokyti draugai-pažįstami... ax.gif
Atsakyti
Kad vaikas gimė kairiaranku tai yra visiškai normalu. Manau, nereikia jo permokyti, tai vaikui yra psichologinis spaudimas, jis gali nesuprasti kodėl iš jo to norima. Tavo sūnelui gyvenime kariarankystė daug netrukdys, juk yra gausybė parkerių kairiarankiams ir kitų prekių sukurtų būtent jiems.

P.S Aš dešiniarankė wink.gif
Atsakyti